Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמית: טסלה בישראל

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

המערכות עזר לנהג מעולות ובסוף היום הם מונעות תאונות מיותרות ועוזרות לנהג להוריד עומס בנהיגה ארוכה ובפקקים.

לגבי הראדר והמצלמה אז אני מסכים עם @EvGriga.

מובילאי מובילים רעיון מענין בנושא, המצלמה והראדר יעבדו באופן אנטומי לחלוטין ללא עזרה מהשני וכל אחד מהם יציג למחשב את העולם לפי ראותו. העולם אמור להיות זהה בשני המקרים וברגע שיש הבדלים אז המחשב יודע שאחד מהם מזייף ויכול לקחת החלטות כדי למזער נזקים.

כך הם חושבים שהיה אפשר להוריד את מה שהם מכנים mean time between failures (MTBF) באופן דרסטי (וזה דיי עובד להם עד אכשיו).

טסלה יכולים להמשיך לחסוך על הראדר אבל ללא ספק זה לא משפר להם את הבטיחות.

https://www.mobileye.com/true-redundancy/

עריכה אחרונה על ידי motizkn
  • אהבתי 1

טסלה 3 2022

• תגובות 6.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מפתיע לגלות שיש כטן כל כך הרבה אנשים שהשתתפו בישיבות פיתוח של טסלה😉

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

לא צריך להיות בשום ישיבה כאשר ברור שבתנאים מסוימים המערכת לא תוכל לפעול, גם סתם במקומות בהם אין סימון ברור של נתיבים. זה אולי רמה אוטונומית 3, אבל רחוק מאוד מרמה 5. 

פורסם (נערך)
לפני שעה, motizkn כתב:

המערכות עזר לנהג מעולות ובסוף היום הם מונעות תאונות מיותרות ועוזרות לנהג להוריד עומס בנהיגה ארוכה ובפקקים.

לגבי הראדר והמצלמה אז אני מסכים עם @EvGriga.

מובילאי מובילים רעיון מענין בנושא, המצלמה והראדר יעבדו באופן אנטומי לחלוטין ללא עזרה מהשני וכל אחד מהם יציג למחשב את העולם לפי ראותו. העולם אמור להיות זהה בשני המקרים וברגע שיש הבדלים אז המחשב יודע שאחד מהם מזייף ויכול לקחת החלטות כדי למזער נזקים.

כך הם חושבים שהיה אפשר להוריד את מה שהם מכנים mean time between failures (MTBF) באופן דרסטי (וזה דיי עובד להם עד אכשיו).

טסלה יכולים להמשיך לחסוך על הראדר אבל ללא ספק זה לא משפר להם את הבטיחות.

https://www.mobileye.com/true-redundancy/

אינטל רחוקים מאוד מביצועים כלשהם לנהיגה אוטונומית. קודם שמוצרי הreal-sense יעבדו כמו שצריך. אין מה לדבר על פיוז׳ן כאשר הלידאר והרדאד בעצמם לא עובדים כמו שצריך. האתר מעוצב יפה ומוכר את הרעיון, אבל פה זה נגמר. זה אמנם לא ציוץ של מר מאסק אבל מוכר מוצר שלא קיים באותה צורה.

עבדתי עם המצלמות עומק שלהם. בדר״כ המסקנות היו שמודלים המסתמכים על עומק סיפקו ביצועים נחותים.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
  • אהבתי 1
פורסם

חבר, אני ראיתי את המערכות שלהם עובדות (ואני מדבר מתוך החברה לא ברחוב).

המערכת עובדת ודיי יפה, האם זה מספיק בשביל למכור רכב אנטומי רמה 5? כנראה שלא אבל הם ממש בדרך.

טסלה 3 2022

פורסם

נראה. אמנון שעשוע הצהיר שב-2022 נראה רכבים אוטונומיים בפריז עם מוביליי.

אני, בתור לקוח שגם משתמש ברכיבים האלה, חושב שההתלהבות מיכולות של לידאר ורדאר מוגזמת כי הן בעצמן לא בשלות.

פורסם

לידאור וראדר לא בשלות? 

השאלה במיוחד על רדאר.

רדאר לא בשל?

או שאתה מתכוון שלא נותנים רזולוציה\FOV\תכונה אחרת כמו שהיית רוצה?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני מדבר על תוצאות מלאות בחורים, שלא באמת מאפשרות עבודה עם התוצאה. רכיבים שקופים ואפילו שלוליות רדודות כבר מכשילים את המערכות. בזמנו עבדתי על השלמת עומק כדי לתקן את החורים הנוצרים במצבים כאלה. העבודה הכי חדשה שאני מכיר היא מבית גוגל, אבל גם שם התוצאות ממש לא מספיקות.

• אהבתי 1
פורסם

גוגל טוענת שיש לה איזה פטנט בתחום זיהוי מכשול מים, שהחלק החשוב כאן הוא כמובן זיהוי עומק המים. מה התוצאה בפועל? אין לי מושג כמובן. מה שכן, מערכת ראייה בלבד בטוח שלא תוכל לדעת או לנחש את עומק המים וסביר להניח ששתי המערכות לא ידעו להעריך עוצמת זרימה שזה הרבה יותר מסוכן משלולית עמוקה. יש לזה פתרונות עקיפים בדיור כמו מערכת ההתראה האירופית על כל מיני דברים כאלו כמו תאונות חסימות, קרח על הכביש וכו'.

רמה 5 כנראה עדיין מאוד מאוד רחוקה וסביר להניח כי נחייה הרבה שנים עם רמה 3-4 שלשם נדמה לי מאסק מכוון כרגע. 95% מהזמן המערכת תוכל לעבוד מצוין, פה ושם הנהג יאלץ להתערב, אבל החלק של מתי הוא יאלץ להתערב הוא קריטי להגדרה ועדיף מראש. לדוגמה, אם מדובר בערפל כבד, עדיף שמערכת נהיגה אוטונומית לא תהיה זמינה אלא תפעל רק כגיבוי לנהג האנושי, כי מה שרואים כרגע, שהמערכת פתאום מתנתקת זה הרבה יותר מסוכן. 

פורסם

ידעתם שwaymo (גוגל) מפעילה צי של מוניות אוטונומיות ושהשירות הזה פתוח לקהל הרחב?

השירות הזה קיים בינתיים רק בפיניקס, אריזונה ונראה שהמערכת משתמשת הרבה במיפוי מראש של העיר.

הנה סרטון דוגמא עם קטע מעניין מאוד שמתחיל ב11 דקות:

הזוי לדעתי שהרגולטור מאשר להפעיל שירות כזה כשהרכב לא יודע מה לעשות במקרה פשוט יחסית של נתיב חסום בקונוסים. ולא רק שהרכב לא יודע מה לעשות הוא גם עוצר באמצע כביש ראשי וחוסם את נתיב התנועה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 58 דקות, Michaelr כתב:

הזוי לדעתי שהרגולטור מאשר להפעיל שירות כזה כשהרכב לא יודע מה לעשות במקרה פשוט יחסית של נתיב חסום בקונוסים. ולא רק שהרכב לא יודע מה לעשות הוא גם עוצר באמצע כביש ראשי וחוסם את נתיב התנועה.

א. כתבתי על זה בשירשור "רכב אוטונומי בקרוב"

ב. אין רגולציה חזקה באריזונה, גם לא בארה"ב עצמה, אם כי כול מדינה וההחלטות שלה.

ג. במקרה כך יצא, שגם התאונה של אובר קרתה באריזונה.

ד. חוץ מכמה פאשלות קטנות, שלא באמת סיכנו את הנוסעים ו/או הרכבים על הכביש, לא קרה פה שום דבר נורא.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

גם הנהג הסיני שלא יודע מה לעשות הוא עוצר באמצע כביש מהיר וחוסם את נתיב התנועה.

אפשר לראות ביוטיוב כמה תאונות יש בגלל זה בסין.

דוגמה: 

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם (נערך)

טוב אז עשיתי נהיגה של מספר שעות בטסלה מודל 3 בצבע אפור של חבר. מדובר בדגם הרגיל. (לא LR או Performance). התנסיתי ברכב בתור נהג, בתור נוסע במושב צד ובתור נוסע במושב האחורי. חלק מהאנשים יגידו שאני baised כלפי המותג בגלל דעות שכתבתי כאן לא מזמן על אילון מאסק והחברה בכללי, אבל לא אכפת לי. 

מה אהבתי: 

1. הביצועים מדהימים. באמת. בתאוצות הרגשתי את האיברים שלי נדחסים פנימה. מדובר בחוויה שקשה מאוד לקבל במכונית בנזין בלי לשפוך הרבה מאוד כסף על גרסאות ספורט. 

2. חווית הנהיגה שונה לחלוטין. אין רעשי מנוע. אין החלפות הילוכים. מצאתי את עצמי על 130 קמ"ש וקלטתי שאני לא שומע כלום חוץ מרעשי רוח וכביש. 

3. מכונית יפה. העיצוב לא מדהים/מסובב ראשים. היא פשוט יפה. לדעתי צבע אפור לא מחמיא לרכב. לבן או אדום נראים על הרכב הזה הרבה יותר טוב. 

4.  אהבתי את העיצוב המינימליסטי. 

5. אהבתי שאין תעלה במושב האחורי מה שמאפשר להתרווח כאילו יושבים על כורסא בסלון. 

6. חומרים איכותיים למגע. אני לא מומחה במזמוז רכבים ואין לי כל כך בסיס להשוואה, אבל כל הפלסטיקים שנגעתי בהם היו רכים למגע. אהבתי את הדמוי זמש בדופן הדלתות. 

מה לא אהבתי: 

1. המכונית נמוכה. מאוד נמוכה. תשכחו מלקחת את המכונית הזאת לנסיעה על שבילים ביער אלא אם בא לכם לדפוק את הסוללה. 

2. הגג נמוך. בפעם הראשונה שנכנסתי לרכב דפקתי את הראש במסגרת של השלדה כי אני רגיל למכוניות עם גג יותר גבוהה. (אני 1.75 מטר גובה)  

3. גג שמש. אישית, לא הרגשתי שהגג שורף לי את הראש (יש לי שיער), אבל גם לא הרגשתי שהוא תורם לחוויית הנסיעה כי הגג לא נפתח ובתור נוסע במושב הקדמי אי אפשר ליהנות ממנו בכלל. אולי ילדים במושב האחורי יהנו ממנו יותר. בכנות גם כאשר נסעתי במושב האחורי לא ממש נהנתי מהגג. (לא רואים דרכו כלום)  

4. עודף מינימליזם. כל הפונקציות של הרכב הועתקו למסך מגע במרכז הרכב. אפילו אי אפשר לכוון את הפתחים של המזגן בלי להתעסק עם המסך מגע. מוגזם ומיותר לחלוטין. 

5. תא מטען אחורי לא נוח לשימוש. הוא נמוך ופתח טעינה קטן. תא מטען קדמי יותר נוח. 

6. מראות צד פח. קטנות מאוד ולא נוחות לא שימוש. 

7. חלון אחורי קטן מאוד. מזל שיש מצלמות מעולות. 

8. במושב האחורי למרות שאין תעלה לא ישבו בו בנוחות יותר משני מבוגרים/3 ילדים ללא כיסא ילדים. אם יש כיסא ילדים אז אפשר להושיב בנוחות גג 2 ילדים. 

9. הסוללה נאכלת יותר ממהר ממה שחשבתי. 

סה"כ מודל 3 מכונית טובה מאוד. האם מדובר ב-life changing experience? לא, ממש לא. האם הייתי מוסיף עוד 30-40 אלף שקל בשביל לעלות ממכונית משפחתית איכותית עם מנוע בעירה פנימי לטסלה? hell no. 

אחרי שחזרתי למכונית בנזין שלי הפער העיקרי שהרגשתי בחווית השימוש זה חוסר בתאוצות והוויברציות של המנוע בעמידה ברמזורים. (3 צילנדרים) רעש מנוע מבודדים היטב במכוניות מודרניות ויש משהו בהחלפת הילוכים שתורמת לחווית הנסיעה.  

כמובן בעתיד אעבור למכונית חשמלית כמו כולם, אבל לדעתי אם תשבו על הגדר 6-7 שנים עד שהטכנולוגיה החשמלית תבשיל לא תפסידו כלום. 

אה ואני מבין למה הייטקיסטים נמשכים למכונית הזאת. תכל'ס זה גאדג'ט על 4 גלגלים. אני לא אומר את זה כמשהו שלילי. אני פשוט מבין למה טיפוסים מסוימים כל כך נמשכים למכוניות האלה. 

עריכה אחרונה על ידי Avatar Schnitzel
  • אהבתי 4
  • מעניין 1
פורסם

כמובן בעתיד אעבור למכונית חשמלית כמו כולם, אבל לדעתי אם תשבו על הגדר 6-7 שנים עד שהטכנולוגיה החשמלית תבשיל לא תפסידו כלום.

חוץ ממחיר הרבה יותר גבוהה כמובן, כי רוב הסיכויים שעד אז המיסוי על רכב חשמלי ישתווה לרכב בנזין היום, כך שעל רכב כמו המודל 3 הבסיסית שנהגת בה תשלם 300 אלף ש״ח. אכל כמובן שיהיו רכבים חשמליים עממיים יותר.

בכל אופן סקירה יפה, אם כי אני לא ממש מתחבר למה שכתבת על ההבדל בין רכב משפחתי סטנדרטי (מניח שדיברת על קורולה, אלנטרה וחברותיה) ובין הטסלה. פשוט עולם אחר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...