Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כשאתה מדבר על תכנות תשווה תפוחים לתפוחים ותשווה למקצועות האקדמיים.

מהנדסי מכונות, כימאים, ביולוגים וכו' לא שונים בנושא הזנ.

כמובן שהם שונים. כימאי או ביולוג יכול לעבוד מהבית בשביל חברה צרפתית? מהנדס מכונות יכול לעבור לגרמניה ולהתחיל לעבוד במקצוע שלו באופן יעיל מהיום הראשון?

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תגובות 354
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גם כאשר יש רגולציה ישראלית בתחום החשמל, הרכיבים שמשתמשים לא יוצרו כאן. כל היצור מגיע ממדינות שונות. אתן דוגמה הכי פשוטה: החברה שמקימה תחנות כוח בדרום הארץ, היא סימנס גרמניה.

בנוסף בארץ אין לנו משאבי טבע בתחום הברזל, כך תחום הברזל מיובא גם הוא.

אמנם אנחנו חיים במדינה חמה, אבל אנחנו בהחלט לא המדינה הכי חמה, ולכן תכנון ישראלי יכול להתאים גם לחו"ל.

לכן גם אם בתחום הלאוטק, אם חלילה מהנדסים יצטרכו להגר, הם ימצאו עבודה. רק יצטרכו ללמוד את הדרישות הרגולטוריות של אותו מקום.

נכון, מסכים, ולכן מקצוע כמו מהנדס בהחלט מאפשר ניידות מסוימת. אבל מה תגיד על מקצועות שדורשים דיפלומה והכשרה יעודית כמו אח, רואה חשבון, רק כדוגמא? מדובר בשינוי הרבה יותר קשה.

פורסם

מה שכתבתי זה פשוט היבט נוסף, אחד שהיה לי קריטי בזמן שאני בחרתי מקצוע ועתיד לעצמי.

פורסם

חלק מהעניין הוא תרבותי. לפני 50 שנה (או קצת יותר) הוחלט ש"כל אחד צריך תעודת בגרות" - ומכאן הדרך קצרה לחיסול החינוך המקצועי ולפגיעה אנושה ביוקרת מקצועות ידניים. ועם היוקרה נופלות גם המשכורות.

דרך אגב, garicho, לא מעט מקצועות הנדסיים מצריכים גם הם רישוי מקומי. לא רק הנדסה, גם מקצועות יותר "פשוטים".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כמובן שהם שונים. כימאי או ביולוג יכול לעבוד מהבית בשביל חברה צרפתית? מהנדס מכונות יכול לעבור לגרמניה ולהתחיל לעבוד במקצוע שלו באופן יעיל מהיום הראשון?

כימאי לאיכול לעבוד מהבית אבל לא מעט כימאים עובדים במעבדות בארץ או החול עבור חברות זרות.

לגבי מהנדס מכונות בהחלט כן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אף פעם לא הבנתי את התלונות על ה"פערים" בשכר ובתנאים. אם מייקרוסופט יכולה להביא את חיים כהן שיבשל לעובדים על בסיס יומי אבל א.א מיזוג אויר בע"מ לא יכולים זה פסול? זה לא שוויוני? יש לך זכות מולדת כעובד שחיים כהן יכין לך אוכל בעבודה?

אל תתן לצהובונים למרמר אותך. אם מחפשים, גם כשעובדים במיקרוסופט ואוכלים המבורגרים של חיים כהן כל היום אפשר למצוא על מה להתמרמר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אף פעם לא הבנתי את התלונות על ה"פערים" בשכר ובתנאים. אם מייקרוסופט יכולה להביא את חיים כהן שיבשל לעובדים על בסיס יומי אבל א.א מיזוג אויר בע"מ לא יכולים זה פסול? זה לא שוויוני? יש לך זכות מולדת כעובד שחיים כהן יכין לך אוכל בעבודה?

אל תתן לצהובונים למרמר אותך. אם מחפשים, גם כשעובדים במיקרוסופט ואוכלים המבורגרים של חיים כהן כל היום אפשר למצוא על מה להתמרמר.

איך אומרים? ״עדיף לבכות במרצדס ולא בסובארו״...

פורסם

כשאני אאכיל 2500 איש כל יום גם אני אביא שף מוכשר שיבנה לי תפריט טעים וזול במקום לקחת מישהו שהוא פחות בעל מקצוע, יקח שכר הרבה יותר נמוך אבל התוצאה תהיה פחות טובה.

מספיק שיחסוך לי חצי שקל ליום על עובדוכברהוא שווה לי 25,000 בחודש ואני מבטיח לך שהוא עולה הרבה פחות (הוא לא מנהל את המטבח אלא בונה תפריט).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

לא הבנת אותי.

מצדי שיביאו גם את גורדון רמזי שיעזור מטבח. זו לא הנקודה בכלל.

פשוט צריך לשים סוף לכתבות יללות על "מחסור" בכוח אדם כי אין שום מחסור בשום ענף.

איך אומרים? ״עדיף לבכות במרצדס ולא בסובארו״...[/quote=garicho;5968071]

Money, if it does not bring you happiness, will at least help you be miserable in comfort.

אחד הציטוטים האהובים עלי ב-Civilization 6.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
מצדי שיביאו גם את גורדון רמזי שיעזור מטבח. זו לא הנקודה בכלל.

פשוט צריך לשים סוף לכתבות יללות על "מחסור" בכוח אדם כי אין שום מחסור בשום ענף.

לא הבנתי את הקשר ואת תהליך הסקת המסקנות. איך תפריט שהכין חיים כהן למיקרוסופט קשור למחסור בכח אדם בענף כזה או אחר? שואל ברצינות.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

כי כאשר צעיר צריך לבחור בין מקצוע שיכניס אותו למיקרוסופט או מקצוע שיכניס אותו לעבוד במפעל מעופש הוא יבחר בראשון והבעל של המפעל ימשיך לילל בגלובס על מחסור בעובדים.

פורסם

אבל:

א. גם בהייטק מייללים שאין עובדים.

ב. לא כולם (למען האמת, הרוב לא) יעברו אינפי' 1. לא מתוך התנשאות, זה פשוט ככה. גם לא כולם ישרדו יום במטבח של מסעדה, או עם רתכת, או במחלקה פנימית מנקים קקי. אני לא באמת חושב שיש הרבה אנשים שמתלבטים בין הנדסת תוכנה לפועל ייצור במציאות.

ג. יש תפקידים שפשוט מכניסים למעסיק יותר כסף, ולכן הוא יכול לשלם יותר ואפילו להביא את חיים כהן לייעץ בענייני תפריט צהריים ולבזוק קצת אבקת סלב על הקייטרינג המשמים בד"כ. אני לא מבין איך אתה מצפה שיהיה קשר בין שכר ותנאים בתפקידים שונים לחלוטין.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...