Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך תפריט שהכין חיים כהן למיקרוסופט קשור למחסור בכח אדם בענף כזה או אחר? שואל ברצינות.

אה זה פשוט מאוד. אכלו לי שתו לי.

איזה כייף לי :)

• תגובות 354
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כי כאשר צעיר צריך לבחור בין מקצוע שיכניס אותו למיקרוסופט או מקצוע שיכניס אותו לעבוד במפעל מעופש הוא יבחר בראשון והבעל של המפעל ימשיך לילל בגלובס על מחסור בעובדים.

אתה לא בחור טיפש. באיזו מחלקה עבדת באינטל לפני שעברת למייקרוסופט?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא כולם (למען האמת, הרוב לא) יעברו אינפי' 1. לא מתוך התנשאות, זה פשוט ככה. גם לא כולם ישרדו יום במטבח של מסעדה, או עם רתכת, או במחלקה פנימית מנקים קקי. אני לא באמת חושב שיש הרבה אנשים שמתלבטים בין הנדסת תוכנה לפועל ייצור במציאות.

לא הם יבחרו מדעי המחשב על פני תחומים רבים אחרים.

ג. יש תפקידים שפשוט מכניסים למעסיק יותר כסף, ולכן הוא יכול לשלם יותר ואפילו להביא את חיים כהן לייעץ בענייני תפריט צהריים ולבזוק קצת אבקת סלב על הקייטרינג המשמים בד"כ. אני לא מבין איך אתה מצפה שיהיה קשר בין שכר ותנאים בתפקידים שונים לחלוטין.

תתפלא כמה תחומים מכניסים הרבה כסף למעסיק ומעט מאוד מזה מחלחל לעובדים. חלק נובע מחובת התמחות שזו מילת קוד לעבדות מודרנית שצריך לעבור בשביל להתקבל לגילדה מקצועית כלשהי. חלק מזה נובע גם מריכוזיות בענפים. לדוגמא משרדי עו"ד גדולים מחזיקים בפרופוליו את החברות הגדולות במשק ובשביל להתקבל לעבוד באותן חברה צריכים בדרך כלל לעבור דרך שוק העבדים של המשרדים הגדולים. חלק מזה נובע גם מחוסר רצון להשקיע בטיפוח הון אנושי כי התחום עובד בשיטת דלת מסתובבת. חלק גם נובע מקמצנות של מעסיקים, שמרנות, חוסר יעילות ארגונית מובנת ועוד ועוד.

ידעת שעד לפני 3-4 שנים במשרדים רו"ח גדולים לא נתנו לעובדים מסכי מחשב אלא ציפו מהם להוציא את עיניים על מסך 14 אינץ' של מחשב נייד?

פורסם

לא יודע באיזה משרד רו"ח ראית את זה. מהמשרדים שאני מכיר (ואני מכיר כמה עשרות. החל מהגדולים בארץ ועד לכאלה של 5 עובדים) באף אחד אין דבר כזה.

עריכה: אחרי שטענת שעושקים את עובדי הייצור ואין מה ללכת לשם עברת לעורכי הדין שמנוצלים ואין מה ללכת לשם והמשכת לרואי החשבון. מזל שלא עבדת בהיי טק כי בטח היית כותב אותו הדבר גם עליהם.

פורסם (נערך)

ב-KPMG וקסלמן בוודאות לא היו מסכי מחשב לעובדים עד 2016-2017 בערך. מסכי מחשב נרכשו רק אחרי שעבדי EY התאגדו. בעלי המשרדים נלחצו והתחילו להשקיע קצת בתנאים.

עריכה: אחרי שטענת שעושקים את עובדי הייצור ואין מה ללכת לשם עברת לעורכי הדין שמנוצלים ואין מה ללכת לשם והמשכת לרואי החשבון. מזל שלא עבדת בהיי טק כי בטח היית כותב אותו הדבר גם עליהם.

אני רק מציין עד כמה ענפים רבים בארץ חולים מהיסוד, מיושנים, לא יעילים, לא משקיעים בכוח אדם וטכנולוגיה. עכשיו הם אוכלים את הדייסה שבישלו. מגיע להם.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בסדר, נניח. אבל בסופו של דבר אם כל מי שרק יכול ילך ללמוד מדעי המחשב יווצר מצב שהביקוש למקצועות האחרים, במידה וישארו רלוונטיים, רק יגדל והשכר שם יתחיל לעלות. אם אי אפשר להמציא תוכנה שתחליף אותך, יהיה בסדר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

הענפים האלה כל כך חולים שאני לא מאמין שמחסור בעובדים יתבטא בעלייה משמעותית בשכר. אני מאמין שאותם מקומות עבודה יחלבו יותר חזק את העובדים שכבר נמצאים בפנים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
ב-KPMG וקסלמן בוודאות לא היו מסכי מחשב לעובדים עד 2016-2017 בערך. מסכי מחשב נרכשו רק אחרי שעבדי EY התאגדו. בעלי המשרדים נלחצו והתחילו להשקיע קצת בתנאים.

אני רק מציין עד כמה ענפים רבים בארץ חולים מהיסוד, מיושנים, לא יעילים, לא משקיעים בכוח אדם וטכנולוגיה. עכשיו הם אוכלים את הדייסה שבישלו. מגיע להם.

לפחות ב EY כבר ב 2014 היו מחשבים נייחים ומסכים "17.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
הענפים האלה כל כך חולים שאני לא מאמין שמחסור בעובדים יתבטא בעלייה משמעותית בשכר. אני מאמין שאותם מקומות עבודה יחלבו יותר חזק את העובדים שכבר נמצאים בפנים.
אתה לא יכול להעמיס יותר על עובד בלי לתגמל אותו בהתאם כשאתה נמצא במצב של מחסור בעובדים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

על השעות הנוספות הוא יכול לקבל יותר במקום אחר, הרי נוצר ביקוש לעובדים בתחום שלו.

פורסם
בסדר, נניח. אבל בסופו של דבר אם כל מי שרק יכול ילך ללמוד מדעי המחשב יווצר מצב שהביקוש למקצועות האחרים, במידה וישארו רלוונטיים, רק יגדל והשכר שם יתחיל לעלות. אם אי אפשר להמציא תוכנה שתחליף אותך, יהיה בסדר.

השכר שם תמיד יהיה נמוך משמעותית גם אם יהיה ביקוש , בעולם שלנו התשלום על עבודת מוח תמיד הרבה יותר גבוה מתשלום על עבודה פיזית.

פורסם
וואו 17 אינץ ב-2014... מה אני אגיד השקיעו בעובדים. לא אתפלא אם איזה שותף קמצן מצא את המסכים זרוקים במחסן של חברה שנסגרה.

קודם כל 17 מספיק ורחוקמאוד מהלפטופים וחוסר המחשבים שתיארת (אישית עובד עם מסך 17 מתוך בחירה ולא רוצה להחליף. לא נוח לי מסך גדול על השולחן).

שנית, מאיפה כל המרירות, האנטי, הזלזול והקנאה בכל מי שהצליח יותר מרובנו והגיע להחזיק משרד גדול או להיות שותף בו?

אם אתה כל כך בטוח שאתה טוב לפחות כמוהם אם לא יותר אז למה אתה זה שמריר על הניצול שמנצלים אותו במקום להיות בעל משרד בגודל דומה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
השכר שם תמיד יהיה נמוך משמעותית גם אם יהיה ביקוש , בעולם שלנו התשלום על עבודת מוח תמיד הרבה יותר גבוה מתשלום על עבודה פיזית.
מדובר על אנשי הייטק לעומת מהנדסים בתעשייה רגילה או רואי חשבון ועורכי דין.

גם בעבודות "של מח" כמו שאתה קורא לזה, יש הבדלים בשכר. ככה זה, אין מה לעשות.

• תוכן חדש...