Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הבנתי לאן אתה חותר - אתה מתכוון שבהיי טק אישה תקבל שכר יותר גבוה רק כי היא אישה?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 354
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ברמת העיקרון אין הבדל אבל באינטל יכניסו רובוטיקה יותר מהר בגלל אורך חיי קווי הייצוק שקצר מאוד במונחי תעשייה ומהצד השני מיקום הייצור נקבע יותר לפי גובה ההטבות הממשלתיות ופחות עלות העובד.

תרשה לי לתקן אותך קצת.

עבדתי באינטל בקלין רום.

שום דבר שם לא נעשה עם הידיים היות ומדובר בחומצות מאוד רעילות וגזים מאוווד רעילים, והכל נעשה בסביבה של גז אינרטי, הכל רובוטים. ומכונות אוטומטיות.

בקשר לגיל המכונות... יש שם מכונות בנות 10 וגם 15... יש שם מכונות שלא זזו מילימטר מאז שהציבו אותן לפני עשור.

פעם בכמה שנים עושים להם MODIFICATIONS על מנת להתאים את המכונה לפרוצס החדש יותר. אבל זה מעט מאוד חלקים במכונה.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם (נערך)
לא הבנתי לאן אתה חותר - אתה מתכוון שבהיי טק אישה תקבל שכר יותר גבוה רק כי היא אישה?

שבהייטק העלאות שכר וקפיצות הרבה יותר משמעותיות. בהייטק ניתן להגיע לשכר מאוד מכובד גם בתפקיד לא ניהולי וזה לא באמת משנה אם זה 17,000 נטו או 20,000 נטו.

בתחומים אחרים בתפקיד לא ניהולי הם יראו חצי מזה במקרה טוב.

1/10 סיכוי להרוויח מאופציות הוא הרבה יותר טוב מ-0/10 סיכוי להרוויח מאופציות.

הבונוס הגדול אפשרות לרדת מהארץ.

אין לך תחום שפותח כל כך הרבה דלתות לצעירים כמו הייטק.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

נכון ונכון ושוב נכון.

לא יודע להגיד לגבי תחומים אחרים - לא מכיר, לגבי השאר - נכון, רק כדאי שמי שקורא יראה תמונה מלאה ולא "20 נטו עם אופציות, מיליונר בדרך"

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
תרשה לי לתקן אותך קצת.

עבדתי באינטל בקלין רום.

שום דבר שם לא נעשה עם הידיים היות ומדובר בחומצות מאוד רעילות וגזים מאוווד רעילים, והכל נעשה בסביבה של גז אינרטי, הכל רובוטים. ומכונות אוטומטיות.

בקשר לגיל המכונות... יש שם מכונות בנות 10 וגם 15... יש שם מכונות שלא זזו מילימטר מאז שהציבו אותן לפני עשור.

פעם בכמה שנים עושים להם MODIFICATIONS על מנת להתאים את המכונה לפרוצס החדש יותר. אבל זה מעט מאוד חלקים במכונה.

קצת יותר ממודיפיקציה.

מחליפים קווי ייצור כשמכונות חדישות מייצרות את השבבים המתקדמים ואלו שייצרו קודם את השבבים המתקדמים עוברות לקו ייצור אחר. לא סתם אינטל כל הזמן בונה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מפעל הכי מתקדם מייצר מעבדים.

אחרי 5-7 שנים (אאל"ט) עובר לייצר זכרונות או רכיבים שלא דורשים את הטכנולוגיה הכי מתקדמת.

אחרי עוד 5-7 שנים, צריך כבר להקים את המפעל מחדש.

בשלב הזה, אינטל מנהלת מו"מ עם כמה מדינות ומקימה את המפעל החדש, איפה שהיא מקבלת את המענק הכי גבוה.

מה שאומר, שאנשים שעבדו 15 שנה במפעל, יכולים למצוא את עצמם בלי עבודה, ועם נסיון שלא רלוונטי לשום מקום אחר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
אני מסכים שזה לא העובד הממוצע, אבל ממש לא יחידי סגולה.

זה ממש לא יחידי סגולה.

עובד שהשכר שלו מתקרב ל20 נטו, בד"כ גם מקבל בונוס שנתי ומניות, שבניגוד לאופציות, הן תמיד שוות כסף.

כך שבסה"כ ההכנסה השנתית היא הרבה יותר מ20 נטו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הכנסה שנתית ובונוסים זה אחלה, אבל לא מעניין.

מעניין אותי בתור שכיר שהשכר בסיס שלי יהיה כמה שיוצר גבוה. לא בונוסים, לא שעות נוספות ולא בלבולי ביצים אחרים. בסוף זה הכסף שאתה חי ממנו לטווח הארוך (פנסיה, קרן השתלמות...)

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

חייב להגיב כמה הערות לגבי ההחלטה לעבוד בהייטק אמיתי. אחד היתרונות של עבודה בתכנות ובעולמות הסובבים אותו, היא שאתה מקבל רמות חופש ששמורות לחברות גדולות מבחינת יכולת עבודה.

הכוונה שלי היא שהידע שאתה צובר הוא במקרים רבים ידע אוניברסלי, והעולם הזה הוא עולם גלובלי. כמו שתוכל לעבוד בתל אביב תוכל לעבוד גם בחיפה וגם בלונדון או ניו יורק. השפה תיהיה אותה שפה, העבודה תיהיה דומה, לא צריך רשיונות מיוחדים, מסתכלים על הידע והיכולות ופחות על הרקע וכ״ו.

אבל זה אפילו יותר מזה. תוכל לעבוד מתל אביב או מעפולה בשביל חברה בינלאומית, או לעבוד בתור פרילנסר לחברות בכל העולם. זהו שוק עבודה שהוא באמת גלובלי במהות שלו, הרבה יותר מכל שוק עבודה אחר. אם אתה רתך מעולה או מסגר, היכולת שלך לעבוד מוגבלת מאוד ברמה הגאוגרפית/מדינית. בפיתוח ובעולמות מסביב זה ממש לא ככה. זה אפילו יותר מאופצייה של רילוקיישן. זה כניסה לשוק עבודה גלובלי לעומת שוק עבודה מקומי.

בעיני, בעולם הגלובלי שלנו בו בהחלטה של רגע יכולים להעביר את פס היצור לאינדונזיה, היכולת לעבוד במשהו שמאפשר לך את הגמישות הזאת ומקטין את הסכנה הזאת זה יתרון לא יסולא בפז.

פורסם

מסורת של היהודים הנודדים שהאוצר של כל אחד הוא הידע, שיכול לעבור לכל מקום עם המחזיק בו.

אבל, עם כל הכבוד לתכנות, לא כל אחד מסוגל לעסוק בו. צריך להיות בעל כשרון שמגובה בהשכלה בתחום.

וכמו כל מקצוע אחר - אין כל דרך לדעת כיצד הוא ייראה בעוד 20 שנה, אפילו 10. הבסיס הטכנולוגי של האינטרנט נוצר לפני 50 שנה, וכבר היה די נפוץ לפני יותר מ-30. ועדיין ספק אם באותן שנים היה מי שחזה את המהפיכה שתגרום הטכנולוגיה הזו - עם כל השפעתה העצומה על הכלכלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
חייב להגיב כמה הערות לגבי ההחלטה לעבוד בהייטק אמיתי. אחד היתרונות של עבודה בתכנות ובעולמות הסובבים אותו, היא שאתה מקבל רמות חופש ששמורות לחברות גדולות מבחינת יכולת עבודה.

הכוונה שלי היא שהידע שאתה צובר הוא במקרים רבים ידע אוניברסלי, והעולם הזה הוא עולם גלובלי. כמו שתוכל לעבוד בתל אביב תוכל לעבוד גם בחיפה וגם בלונדון או ניו יורק. השפה תיהיה אותה שפה, העבודה תיהיה דומה, לא צריך רשיונות מיוחדים, מסתכלים על הידע והיכולות ופחות על הרקע וכ״ו.

אבל זה אפילו יותר מזה. תוכל לעבוד מתל אביב או מעפולה בשביל חברה בינלאומית, או לעבוד בתור פרילנסר לחברות בכל העולם. זהו שוק עבודה שהוא באמת גלובלי במהות שלו, הרבה יותר מכל שוק עבודה אחר. אם אתה רתך מעולה או מסגר, היכולת שלך לעבוד מוגבלת מאוד ברמה הגאוגרפית/מדינית. בפיתוח ובעולמות מסביב זה ממש לא ככה. זה אפילו יותר מאופצייה של רילוקיישן. זה כניסה לשוק עבודה גלובלי לעומת שוק עבודה מקומי.

בעיני, בעולם הגלובלי שלנו בו בהחלטה של רגע יכולים להעביר את פס היצור לאינדונזיה, היכולת לעבוד במשהו שמאפשר לך את הגמישות הזאת ומקטין את הסכנה הזאת זה יתרון לא יסולא בפז.

כשאתה מדבר על תכנות תשווה תפוחים לתפוחים ותשווה למקצועות האקדמיים.

מהנדסי מכונות, כימאים, ביולוגים וכו' לא שונים בנושא הזנ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם כאשר יש רגולציה ישראלית בתחום החשמל, הרכיבים שמשתמשים לא יוצרו כאן. כל היצור מגיע ממדינות שונות. אתן דוגמה הכי פשוטה: החברה שמקימה תחנות כוח בדרום הארץ, היא סימנס גרמניה.

בנוסף בארץ אין לנו משאבי טבע בתחום הברזל, כך תחום הברזל מיובא גם הוא.

אמנם אנחנו חיים במדינה חמה, אבל אנחנו בהחלט לא המדינה הכי חמה, ולכן תכנון ישראלי יכול להתאים גם לחו"ל.

לכן גם אם בתחום הלאוטק, אם חלילה מהנדסים יצטרכו להגר, הם ימצאו עבודה. רק יצטרכו ללמוד את הדרישות הרגולטוריות של אותו מקום.

פורסם

אבל, עם כל הכבוד לתכנות, לא כל אחד מסוגל לעסוק בו. צריך להיות בעל כשרון שמגובה בהשכלה בתחום.

וכמו כל מקצוע אחר - אין כל דרך לדעת כיצד הוא ייראה בעוד 20 שנה, אפילו 10. הבסיס הטכנולוגי של האינטרנט נוצר לפני 50 שנה, וכבר היה די נפוץ לפני יותר מ-30. ועדיין ספק אם באותן שנים היה מי שחזה את המהפיכה שתגרום הטכנולוגיה הזו - עם כל השפעתה העצומה על הכלכלה.

האטרקטיביות של עולם ההייטק גורם ליותר ויותר צעירים לבדוק את התאמתם לתחום. היופי בתכנות ושאר עיסוקי המחשוב שהתאמה לתחום אפשר לבדוק בגיל מאוד צעיר להבדיל ממקצועות אחרים שאין שום דרך להתנסות בהם עד שלא עוברים דרך ארוכה ומתישה של לימודים ומבחני הסמכה ואז כבר נהיה הרבה יותר קשה לעשות סיבוב פרסה.

בכל אופן, הנקודה שלי שמקצועות אחרים בארץ צריכים לעשות בדק בית רציני למה הם איבדו כל כך את האטרקטיביות שלהם ואם הם לא יצליחו לעשות תיקון הם יצרכו להתפשר על תחתית ההון האנושי במדינת ישראל וזו תהיה המציאות שלהם אז שיחסכו מאיתנו כתבות "פאניקה" על מחסור בכוח אדם. כי שוב פעם אם הם היו משלמים משכורות טובות ותנאים לא היה להם שום מחסור בענף.

• תוכן חדש...