Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפעמים שווה להרוויח 7 בעבודה לא הכי מקדמת אבל עם שעות 9-17 ובמרחק 20 דקות הליכה מהבית, מאשר להרוויח 9 ואפילו 10 בעבודה אינטנסיבית ומלחיצה שלומדים בה הרבה אבל עובדים כל יום עד הלילה ונוסעים שעה באוטובוס בפקקים. תלוי באיזה שלב בחיים אתה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 354
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל אחד בנקודות שונות בקריירה ובחיים.

יש זמנים שאתה רוצה להאיץ ולהתקדם בקריירה ויש זמנים שאתה רוצה שהקריירה לא תזוז מילימטר כי אתה מעדיף להגיע בדברים אחרים.

לפעמים תרצה לנסוע שעתיים כל צד, ולפעמים תגיד שאין מצב שתסע יותר משעה על הכביש.

הכל תלוי איפה אתה נמצא בחיים בתלות ברצון הקריירה שלך.

פורסם

על פניו עושה רושם שכל עצמאי בארץ מרוויח מינימום בסוף החודש. :roll:

אולי שווה להמליץ להם לסגור את המפעלים וללכת לרתך גם:) ירוויחו יותר

יש עצמאים שמרויחים גם מינימום (נהג מונית למשל שיעבוד משרה אחת כהגדרתה בחוק ללא שעות נוספות בקושי יגרד את המינימום וזה לפני תנאים סוציאליים). למה הם מתעקשים להמשיך להיות עצמאים שאל אותם ולא אותי.

לגבי לסגור את המפעלים יש כאלה שעושים את זה. זרועות שיח למשל סגר לפני כשנתיים את כל הייצור, מכר את כל הציוד, פיטר את כולם ומייבא הכל מסין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
כל אחד בנקודות שונות בקריירה ובחיים.

יש זמנים שאתה רוצה להאיץ ולהתקדם בקריירה ויש זמנים שאתה רוצה שהקריירה לא תזוז מילימטר כי אתה מעדיף להגיע בדברים אחרים.

לפעמים תרצה לנסוע שעתיים כל צד, ולפעמים תגיד שאין מצב שתסע יותר משעה על הכביש.

הכל תלוי איפה אתה נמצא בחיים בתלות ברצון הקריירה שלך.

מסכים לגמרי.

פורסם (נערך)

אגב, כבר יצא לי להתקל לא מעט מקומות עבודה(בעיקר בתחום החשמל ובתחום הפארמה) שהם מתבססים על עולים מבוגרים מברית המועצות, ובהתאם לאופי הדור, שמקבל מה שיש ולא אומר חצי דבר(למנהל. לבני משפחתו הוא אומר, והרבה) נהנו במשך שנים לשלם להם גרושים.

אז עכשיו הדור הזה הולך ופורש לפנסיה, ומקומות העבודה מקבלים כאפה. לא יודעים איך להתמודד עם זה. מנסים להנחיל את אותה שיטה על הדור הנוכחי, ובוכים ב"תדהמה", שהם יכולים למשוך רק אנשים חסרי נסיון עם ידע מוגבל, וגם הם בורחים אחרי שנה- שנה וחצי.

מעניין מתי יתחילו להחליף דיסקט, אם בכלל.

גילוי נאות, אני עובד שנה בחברת פארמה שבחלק מהמחלקות נוהגת כמו שציינתי למעלה , ובמהלך השנה הזאת במחלקה של 7 אנשים, התחלפו בערך 10 אנשים. כמעט כולם אותו סיפור- טרי מהלימודים, קצת נסיון, וביי.

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם (נערך)

הדור הצעיר לא מוכן לספוג עלית שכר מזערית כל שנה עד שמגיעים לשכר ראוי כעבור 10-15-20 שנות עבודה באותו מקום.

באחד המשרדים בו עבדתי אחד השותפים התחיל בתור מתמחה וטיפס בהדרגה בסולם הארגוני. הוא לא מבין איפה הבעיה לשלם 5,500 אלף שקל בחודש לבוגר אוניברסיטה ואחר כך לשדרג לו את השכר ב-500 - 1,000 שקל ברוטו פעם בשנה. הוא באמת לא מבין.

דור מבוגר שבוי בתפיסת עולם לא רלוונטית למציאות החדשה בשוק העבודה ומתקשה להסתגל לשינויים.

כתבה מעניינת:

https://www.yediot.co.il/articles/0,7340,L-5612619,00.html

בעוד מספר הסטודנטים למדעי המחשב זינק בעשור האחרון ב–80% (!), מספר הסטודנטים לכלכלה צנח ב–35% (!!) ־ ויש מי שמודאג • מה קרה למקצוע שעד לפני כמה שנים היה מהמבוקשים ביותר, איך זה קשור למשבר הפיננסי של 2008, והאם לימודי הכלכלה יצליחו להתאים את עצמם לעולם החדש?

אוי, אוי, אוי נגמרים להם הפראיירים שלומדים 3-4 שנים בשביל לקשט אקסלים תמורת 6,000 ברוטו בחודש בבנק/קופת גמל כלשהי. מסכנים. חלילה עוד יצטרכו לשלם משכורות ראויות.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
אגב, כבר יצא לי להתקל לא מעט מקומות עבודה(בעיקר בתחום החשמל ובתחום הפארמה) שהם מתבססים על עולים מבוגרים מברית המועצות, ובהתאם לאופי הדור, שמקבל מה שיש ולא אומר חצי דבר(למנהל. לבני משפחתו הוא אומר, והרבה) נהנו במשך שנים לשלם להם גרושים.

אז עכשיו הדור הזה הולך ופורש לפנסיה, ומקומות העבודה מקבלים כאפה. לא יודעים איך להתמודד עם זה. מנסים להנחיל את אותה שיטה על הדור הנוכחי, ובוכים ב"תדהמה", שהם יכולים למשוך רק אנשים חסרי נסיון עם ידע מוגבל, וגם הם בורחים אחרי שנה- שנה וחצי.

גילוי נאות, אני עובד שנה בחברת פארמה שבחלק מהמחלקות נוהגת כמו שציינתי למעלה , ובמהלך השנה הזאת במחלקה של 7 אנשים, התחלפו בערך 10 אנשים. כמעט כולם אותו סיפור- טרי מהלימודים, קצת נסיון, וביי.

אנשים באים לעבודה, לומדים ועושים נזקים בהרבה מקצועות והשכר שלהם עדיין מאפשר קיום בלי להביא קופסאות אוכל מההורים.

אם בהייטק יכולים לשלם 20,000 שקל לעובד אחרי 2-3 שנים בתחום שאר השוק צריך להתיישר בהתאם אם הם רוצים לקבל צעירים מוכשרים. אם עובדים נוטשים מעסיק ברגע שלומדים קצת זה אומר שהמעסיק פשוט לא אטרקטיבי עבורם מבחינת שכר ואפשרויות קידום.

אפשר להאשים אותם? דירה עולה 1.5 מיליון שקל, גן 3,000 לילד, חייבים אוטו בשביל הסידורים הבסיסיים ביותר ועוד ועוד.

זו הסיבה העיקרית למה יש מחסור בכוח אדם איכותי כמעט בכל תחום.

גם בענף שלי בעלי משרדים מייללים על "מחסור בכוח אדם". נו באמת. אחרי ששנים שילמו משכורות רעב, לא השקיעו במשרדים וטכנולוגיה, לא השקיעו בתנאים, לא השקיעו בסביבת עבודה פתאום מתפלאים שאין להם עובדים מוכשרים. מישהו ראה פעם משרד רו"ח שלא נראה כמו פח אשפה? תאכלו מה שבישלתם.

בנוגע לכתבה אין שום "מחסור במסגרות להכשרה מקצועית רלוונטית". יש מחסור במפעלים שלא נראים כמו מחנה עבודה לשבוי מלחמה ואף בחור צעיר עם ראש על הכתפיים לא רוצה לעבוד בתנאים כאלה ובצדק. אז ממציאים תירוצים כדי שהממשלה תאפשר להם לייבא כוח עבודה זול ממדינות מזרח אירופה וככה הם מקבלים עובדים לא בררנים בתנאים ומשכורת שעבורם מפעל מעופש בתעשייה של אשדוד זה שיפור משמעותי בתנאים.

תשלמו משכורת נורמלית ותראו איך כוח אדם מתייצב לעבודה. בסופו של דבר זה הכל כסף. זה מה יש.

שתי תגובות לפנתאון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ומאיפה פתאום המעסיקים המרושעים האלה ישלמו יותר? יישתלו עוד עץ כסף בגינה של הווילה? מה שסביר שיקרה, התעשיות האלה לא יוכלו להתמודד מול יצרנים בסין ובטאיוואן ויסגרו, או שיפטרו את כולם ויביאו רובוטים. אני לא אומר אם זה טוב או רע, רק שזו ראיה מאד צרה וחד כיוונית.

פורסם
הייתה תקופה שעבדתי 12 שעות ביום חלק במשרד + לקוחות מהצד + סופי שבוע

היום אני עובד 8 שעות ביום בלי סופי שבוע ושעות נוספות. מגיע למשרד ב-8:00 וב-16:00 אני עם התיק על הגב בדרך לחדר כושר. לומד צילום. סתם מטייל בתל אביב ונושם אוויר.

מצד שני מרוויח פחות בעיקר בגלל שהעפתי הרבה לקוחות פרטיים.

להגיד שאני מתגעגע לקרייריסטיות? לא ממש.

למרדף אחרי קריירה יש מחיר כבד. לא לעשות כלום גם יש מחיר.

כל אחד צריך למצוא את האיזון שמתאים לו.

הקטע המעניין הוא שמצד אחד אני מרוויח פחות כסף, אבל מצד שני גם ההוצאות שלי ירדו משמעותית. לפני שנתיים לא הייתי מדמיין את עצמי נוסע בתחבורה ציבורית לעבודה. היום אני לא אנהג לתל אביב גם אם ישלמו לי. המוח לומד להסתגל. פתאום הרבה דברים חומריים נראים כל כך מיותרים.

תראה, אני לא מכיר את העיסוק שלך או מה הרווחת כשעבדת אינטנסיבית, אבל אם אלו לא היו משכורות ממוצעות או קצת יותר - ההבדל הוא גדול מול אנשים שמרוויחים 6000 בחודש ובמקום לשפר את השכר שלהם ל 9-10 (וזה הרי אפשרי), הם מעדיפים שלא, אני מדבר מהיכרות אישית שלי עם אנשים כאלו, אצלם הם ישירות מתחילים מהרף הגבולי של להכנס למינוסים וכו'.

לרדת לדוגמא מעבודה קשה שהניבה נאמר לדוגמא 20K בחודש, לעבודה אחרת שתכניס 15-16 אבל יותר נוחה לי - גם אני מעדיף את זה וגם הרבה אחרים.

במיוחד אם זה בא על חשבון סופי שבוע / חדר כושר / משפחה וילדים אם יש.

אני פשוט רואה הרבה אנשים עובדים בעבודות זוטרות תמורת משכורות נמוכות וזה מוציא אותי מדעתי לפעמים.

נכון אני יודע - ככה זה דרכו של עולם

Opel Adam S 2017

פורסם
ומאיפה פתאום המעסיקים המרושעים האלה ישלמו יותר? יישתלו עוד עץ כסף בגינה של הווילה? מה שסביר שיקרה, התעשיות האלה לא יוכלו להתמודד מול יצרנים בסין ובטאיוואן ויסגרו, או שיפטרו את כולם ויביאו רובוטים. אני לא אומר אם זה טוב או רע, רק שזו ראיה מאד צרה וחד כיוונית.

אני אתייחס רק לתחום העיסוק שלי כי אני מכיר אותו יחסית טוב.

במשך שנים הדרך העיקרית שמשרד רואה חשבון גדול או קטן הביא לקוחות חדשים הייתה על ידי שחיקת שכר טרחה. משרד X עושה לך ביקורת ב-12,000 אלף שקל? תבוא אלי אני אעשה לך ביקורת ב-9,000 שקל. משרד Y עושה לך ביקורת ב-9,000 שקל? אין בעיה תבוא אלי אני אפנק אותך בביקורת ב-5,000 שקל.

העוסקים בתחום במשך שנים שחקו את שכר הטרחה ואת מעמדם המקצועי בשביל להתלהב בפרופוליו לקוחות יותר יוקרתיים. המודל העסקי עבד סביר כאשר הייתה להם אספקה שוטפת של כוח עבודה זול ושבוי שנאלץ לעבוד שנים במשכורות עלובות עם יכולת מיקוח נמוכה (חובת התמחות) ואפשרות מצומצמת למובייליות בין מעסיקים.

צעירים נהיו יותר חכמים. מוכשרים הולכים ללמוד תארים שיפתחו להם את הדלת לענף הייטק והפקולטות לחשבונאות מתחילות להתרוקן.

העוסקים בתחום מייללים על "מחסור בכוח אדם". נו באמת. אם שכר הטרחה נמוך, אינו ראוי ואינו מאפשר לשלם משכורת סבירה לעסוקים בתחום ואינו מאפשר לבנות סביבת עבודה נעימה למה שסטודנטים יבחרו במקצוע שאינו מתגמל? בסופו של דבר בעלי משרדים אוכלים את הדייסה שבישלו.

פורסם

בכנות?

אני לא יודע איך כול תעשיה שהיא לא "חדשנית"(innovation) מסוגלת להתמודד עם השכר שקל וחצי שיש בהודו, סין וכו'.

ההנחה שלי היא, שהמשכורת לעובדים בדרגים הללו, זה לא כזה ביג דיל עבור חברות שמגלגלות מליונים, ולעשות אאוטסורסינט או אוטומציה לתהליכים, יעלה הרבה יותר כסף וכאב ראש.

הרי תחשוב, לא מדובר פה על מליוני שקלים. אלא פלוס מינוס 2000 שקל בחודש. עבור 7 אנשים. על זה תקום ותיפול חברת ענק שמרוויחה מליונים? כניראה שלא. אז למה מתעקשים לא לשלם? פשוט כי אפשר. כי היו עולים חדשים שלא שאלו יותר מדי שאלות, שעבדו בזול מבלי יותר מדי מאמץ גיוסי. לחסוך זה תמיד טוב.

גם אני בשיחת טלפון יכול לעבור חברת סלולר ולשלם 30 שקל במקום 40 לחודש. ה-10 שקל האלה לא מהווים כלום בעיניי, אבל זה קל ואני יכול לחסוך, אז אני אני אעשה זאת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בסדר גמור, כל מה שאני אומר זה שלא תמיד יש מה לבוא בתלונות למעסיק. אם אתה עובד במפעל לאריזת טמפונים אין לך מה להתלונן שלא משלמים לך כמו בהייטק, כשהחלופה של המעסיק שלך היא לפטר אותך ולהביא איזה הודי שישמח לקבל חצי משכורת שלך, או רובוט שלא צריך לשלם עליו ביטוח לאומי מס בריאות ופנסיה.

מבעלי עסקים ששחקו את המעמד המקצועי של התחום שלהם גם אני סובל, זה משהו אחר לגמרי. גם בזה אין למי לבוא בטענות כי אתה לא יכול לצפות מהבוס שלך להסתכן ולדרוש מהלקוחות שלו יותר, אחרי שזה שלפניו הרגיל אותם לשלם פחות במשך שנים ושיש עוד הרבה כמוהו.

פורסם (נערך)

נכון, זה מצב בעייתי, אבל שלא יתפלאו שהם נאלצים לגרד את תחתית החבית של ההון האנושי בישראל ויחסכו מאיתנו כתובות "היסטריה" על מצוקת כוח אדם. אין מצוקה. יש מעסיקים שלא רוצים לשלם. זה הכל. ואם הם לא יכולים לשלם שימצאו דרך להסתדר עם מה שיש.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

מסכים בידיוק עם זה ממקור ראשון. בן אדם שעובד 25 שנה באותו מקום, ידע מטורף, יכולות מטורפות, אבל מרוויח אולי 10 שקל מעל למינימום. אבל מה, הם לא יודעים לדבר עם הבוס. ומפחדים. אז רוכבים עליהם.

הוא יוצא לפנסיה עוד שנתיים. ורוב העובדים מהעליה ההיא גם פרשו משם. המפעל הולך להסגר ולייבא מסין. שיהיה למדינה בהצלחה...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...