Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתם מדברים על התעשייה, אבל זה לא שונה גם בהנדסה אזרחית.

בתכנון תשתיות למשל - יש מחסור חמור בכח אדם, כמה חמור? אני מניח שמדובר בכמה עשרות עד מאה-מאתיים איש (ומדובר על ענף די קטן, כן?) המשכורות לעומת זאת... בשביל להגיע ל5 ספרות צריך לעבוד איזה שנתיים-שלוש... ומדובר על ענף שרובו מורכב מבוגרי טכניון כן? לא סמי שמעון..

זה בגלל שמבנה השכר בישראל מוטה בצורה מאוד קיצונית אל עבר שוק התוכנה. כל השאר בישראל מגרדים את התחתית של החבית במיוחד בעשור הראשון במקצוע.

אני עוקב ביוטיוב אחרי גורו פיננסי Dave Ramsey ומתקשרים אליו כל מיני אנשים ומספרים לו סיפורים בסגנון "היי סיימתי ללמוד רוקחות והמשכורת שלי $120,000 בשנה מה עלי לעשות XXX". אני לא מדבר איתך על רוקח שעוסק במחקר בתעשיית התרופות האמריקאית אלא רוקח רגיל לחלוטין שעובד ב-walgreens שזה הסופר פארם האמריקאי. כמה אצלנו מקבל רוקח מתחיל? 40 שקל לשעה?

שלייקעס, מהנדס שרק סיים (לפחות בשנה הראשונה) בכל תחום במקרה הטוב לא גורם נזק. אני בטוח שכשאתה מסתכל היום אחורה על דברים שחשבת שאתה יודע כשסיימת ללמוד אתה מבין כמה לא ידעת אז.

זה נכון בכל מקצוע באשר הוא. זה לא תירוץ לשלם לאדם שכר רעב.

• תגובות 354
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אבל בדיוק לצורך זה קיימת האקדמיה: לתת לך בסיס רחב ויציב של ידע תאורטי, שעליו תבנה את הידע המעשי שלך במהלך מספר שנים. הדבר הזה (התאורטיות) הולך ומחמיר - אם לפני 40 שנה לימודי הפיזיקה כללו ניסויים עם עגלות אויר בניית מעגלים חשמליים, ולימודי הכימיה literally הסריחו, הרי שכיום מהנדס יוצא לשטח בלי שמדד זמן נפילה של משקולת או מפל מתח על נגד.
לא יודע מה הבסיס למה שאתה רושם. אבל לפחות בטכניון עושים ניסויים בכימיה ופיזיקה (מכניקה וחשמל, שני קורסים שונים). זה רק הבסיס, יש גם מעבדות מתקדמות בתחומי ההתמחות השונים.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

פורסם
לא יודע מה הבסיס למה שאתה רושם. אבל לפחות בטכניון עושים ניסויים בכימיה ופיזיקה (מכניקה וחשמל, שני קורסים שונים). זה רק הבסיס, יש גם מעבדות מתקדמות בתחומי ההתמחות השונים.

זה נכון, יש מעבדות שבהן הציוד ומערך הניסוי כבר מוכן, אתה רק צריך לכתוב את התוצאות והמסקנות. שלא נדבר שגם לזה יד רפרנסים כיד המלך.

בחיים האמיתיים המהנדס צריך לתכנן הניסוי כולו, שזה הבנה והגדרה מדויקת של מה בודקים, וכפועל יוצא בוחר ציוד בדיקה מתאים, רזולוציה, גודל המדגם וכמות החזרות. זאת העבודה נקשה.

רק אח"כ נכנס מה שלמדת באוני' שזה לתעד התוצאות והמסקנות, שזה לרוב החלק הקצר והקל....

Sent from my ZTE B2017G using Tapatalk

פורסם

זה נכון בכל מקצוע באשר הוא. זה לא תירוץ לשלם לאדם שכר רעב.

אתה בא אליי לעבודה, אני משקיע בך בן אדם שילמד אותך, אתה גורם לי גם נזקים על הזרך ומצפה שאני אספוג את הכל ואשלם לך בנדיבות?

הרי ברגע שתחשוב שאתה יודע אתה גם תחפש בחוץ וכל ההשקעה שלי הולכת לטמיון. אני עסק שצריך להחזיק את עצמו ולא מוסד לימודים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קודם כל, אני כותב. לא רושם (אלה דברים שונים).

שנית, שני בנים שלי סיימו לאחרונה לימודי הנדסה בטכניון, והמגע שלהם עם המעבדות היה מינימלי.

זאת בהשוואה אלי, שלמדתי בטכניון לפני 40 שנה, ואפילו בשנות המבוא ביליתי במעבדות לפחות 10 שעות בכל שבוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זה נכון, יש מעבדות שבהן הציוד ומערך הניסוי כבר מוכן, אתה רק צריך לכתוב את התוצאות והמסקנות. שלא נדבר שגם לזה יד רפרנסים כיד המלך.

בחיים האמיתיים המהנדס צריך לתכנן הניסוי כולו, שזה הבנה והגדרה מדויקת של מה בודקים, וכפועל יוצא בוחר ציוד בדיקה מתאים, רזולוציה, גודל המדגם וכמות החזרות. זאת העבודה נקשה.

רק אח"כ נכנס מה שלמדת באוני' שזה לתעד התוצאות והמסקנות, שזה לרוב החלק הקצר והקל....

Sent from my ZTE B2017G using Tapatalk

תפקיד המעבדות לתת לך מושג איך ניסויים נראים ואיזה כלים קיימים. משם אתה אמור לקחת את הידע התיאורתי שלך יחד עם הכלים המעשיים שאתה יודע שקיימים ובעזרתם לתכנן את הבדיקות שאתה רוצה.

רק שזה תהליך ולא תדע כבר מחר איך לתכנן הכל והכל יהיה טוב ובגלל זה אתה לומד תוך כדי עבודה.

פורסם (נערך)
אתה בא אליי לעבודה, אני משקיע בך בן אדם שילמד אותך, אתה גורם לי גם נזקים על הזרך ומצפה שאני אספוג את הכל ואשלם לך בנדיבות?

הרי ברגע שתחשוב שאתה יודע אתה גם תחפש בחוץ וכל ההשקעה שלי הולכת לטמיון. אני עסק שצריך להחזיק את עצמו ולא מוסד לימודים.

אנשים באים לעבודה, לומדים ועושים נזקים בהרבה מקצועות והשכר שלהם עדיין מאפשר קיום בלי להביא קופסאות אוכל מההורים.

אם בהייטק יכולים לשלם 20,000 שקל לעובד אחרי 2-3 שנים בתחום שאר השוק צריך להתיישר בהתאם אם הם רוצים לקבל צעירים מוכשרים. אם עובדים נוטשים מעסיק ברגע שלומדים קצת זה אומר שהמעסיק פשוט לא אטרקטיבי עבורם מבחינת שכר ואפשרויות קידום.

אפשר להאשים אותם? דירה עולה 1.5 מיליון שקל, גן 3,000 לילד, חייבים אוטו בשביל הסידורים הבסיסיים ביותר ועוד ועוד.

זו הסיבה העיקרית למה יש מחסור בכוח אדם איכותי כמעט בכל תחום.

גם בענף שלי בעלי משרדים מייללים על "מחסור בכוח אדם". נו באמת. אחרי ששנים שילמו משכורות רעב, לא השקיעו במשרדים וטכנולוגיה, לא השקיעו בתנאים, לא השקיעו בסביבת עבודה פתאום מתפלאים שאין להם עובדים מוכשרים. מישהו ראה פעם משרד רו"ח שלא נראה כמו פח אשפה? תאכלו מה שבישלתם.

בנוגע לכתבה אין שום "מחסור במסגרות להכשרה מקצועית רלוונטית". יש מחסור במפעלים שלא נראים כמו מחנה עבודה לשבוי מלחמה ואף בחור צעיר עם ראש על הכתפיים לא רוצה לעבוד בתנאים כאלה ובצדק. אז ממציאים תירוצים כדי שהממשלה תאפשר להם לייבא כוח עבודה זול ממדינות מזרח אירופה וככה הם מקבלים עובדים לא בררנים בתנאים ומשכורת שעבורם מפעל מעופש בתעשייה של אשדוד זה שיפור משמעותי בתנאים.

תשלמו משכורת נורמלית ותראו איך כוח אדם מתייצב לעבודה. בסופו של דבר זה הכל כסף. זה מה יש.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

קודם כל הם עוזבים כי אחרי חצי שנה הם בטוחים שהם יודעים הכל והם פרופסורים, מציגים את עצמם במקום החדש ככאלה, עפים אחרי חודשיים ובמקום השלישי באמת מתייצבים, לומדים ומתקדמים.

המשכורות בהיי טק רלוונטיות להיי טק ולא שייכות לתחומים אחרים. גובה השכר נקבע לפי עלות האלטרנטיבה ואם אני יכול לשים רובוט לרתך והוא יעלה לי כולל הסטאפיסט שלו מבחינת תפוקה כמו רתך של 50 ש"ח לשעה אז זו תקרת השכר שרתך יוכל להגיע. אותו הדבר בכל תחום ומחיר העובד תחום מלמעלה בעלות האאוטסורסינג. לא סתם הרבה מפעלים שהיו בעבר יצרניים הפעו למפעלי הרכבות או למחסנים שניזונים מחלקים שמיוצרים בחוץ (בארץ או בחו"ל).

בשורה התחתונה כל עסק צריך להיות תחרותי. אני יכול לשלם 20K לעובד כללי לא מקצועי אבל זה יגולגל על עלות המוצר הסופי, אף אחד לא יקנה אותו וכולנו נלך הביתה. אם אתה חושב שהמעסיקים מתעשרים ומרויחים מיליונים על הגב שלך אף אחד לא מונע ממך לקום מחר בבוקר, להפוך להיות עצמאי או חברה בע"מ, להתחרות ולקחת את המיליונים האלה בעצמך.

פורסם

יש פה הרבה אנשים מקצועים.

אני אשאל ככה, סטודנט בהנדסת בניין/מכונות/חשמל- לא תוכנה.

מה הוא צריך לעשות כדי להיות הכי מקצוען שאפשר?

איך הוא מגדיל את ערכו בשוק העבודה?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

עובד, מגדיל ראש, צובר ידע וניסיון בעבודה ואחרי שלוש ארבע שנים הוא שווה הרבה.

יש מהנדסים מתחילים שמגיעים למקום עבודה ראשון ודואגים להסתכל כמה הם עובדים תמורת מה במקום להתעסק בלמה זה בנוי ככה ולמה עשו את ההוא ככה, להעלות רעיונות גם אם הם מטומטמים וללמוד למה הם מטומטמים. ככה לומדים וכשלומדים גם מתקדמים.

פורסם

המשכורות בהיי טק רלוונטיות להיי טק ולא שייכות לתחומים אחרים.

המשכורות ביחס לענפים אחרים רלוונטיות מאוד מאחר ומעסיקים מנסים לשווק את המקצוע שלהם לדור הצעיר. אם אין להם מה למכור שלא יתפלאו שאין להם כוח עבודה.

פורסם

וכולם מתאימים/יכולים/רוצים לעבוד בהיי טק?

איזה אחוז מהמועסקים במשק זה היי טק ומה יקרה לשכר שם אם פתאום יהיו עוד 10% מכוח העבודה שילך לשם?

בשנת 91 הרבה הלכו ללמוד הנדסה אזרחית כי בגלל גל העלייה היה ביקוש מטורף והשכר קפץ לשמיים. רק עד שהם סיימו הגל חלף והשכר ירד לרצפה בגלל ההיצף שיצרו.

פורסם
עובד, מגדיל ראש, צובר ידע וניסיון בעבודה ואחרי שלוש ארבע שנים הוא שווה הרבה.

יש מהנדסים מתחילים שמגיעים למקום עבודה ראשון ודואגים להסתכל כמה הם עובדים תמורת מה במקום להתעסק בלמה זה בנוי ככה ולמה עשו את ההוא ככה, להעלות רעיונות גם אם הם מטומטמים וללמוד למה הם מטומטמים. ככה לומדים וכשלומדים גם מתקדמים.

כי הם יוצאים מהמוסד הלימודי אחרי שחילחלו להם למוח שהם תותחים אחושרמוטה וכל החיים כל הסובבים רק פירגנו להם על כך נוד שיצא להם מהתחת.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
אנשים באים לעבודה, לומדים ועושים נזקים בהרבה מקצועות והשכר שלהם עדיין מאפשר קיום בלי להביא קופסאות אוכל מההורים.

אם בהייטק יכולים לשלם 20,000 שקל לעובד אחרי 2-3 שנים בתחום שאר השוק צריך להתיישר בהתאם אם הם רוצים לקבל צעירים מוכשרים. אם עובדים נוטשים מעסיק ברגע שלומדים קצת זה אומר שהמעסיק פשוט לא אטרקטיבי עבורם מבחינת שכר ואפשרויות קידום.

אפשר להאשים אותם? דירה עולה 1.5 מיליון שקל, גן 3,000 לילד, חייבים אוטו בשביל הסידורים הבסיסיים ביותר ועוד ועוד.

זו הסיבה העיקרית למה יש מחסור בכוח אדם איכותי כמעט בכל תחום.

גם בענף שלי בעלי משרדים מייללים על "מחסור בכוח אדם". נו באמת. אחרי ששנים שילמו משכורות רעב, לא השקיעו במשרדים וטכנולוגיה, לא השקיעו בתנאים, לא השקיעו בסביבת עבודה פתאום מתפלאים שאין להם עובדים מוכשרים. מישהו ראה פעם משרד רו"ח שלא נראה כמו פח אשפה? תאכלו מה שבישלתם.

בנוגע לכתבה אין שום "מחסור במסגרות להכשרה מקצועית רלוונטית". יש מחסור במפעלים שלא נראים כמו מחנה עבודה לשבוי מלחמה ואף בחור צעיר עם ראש על הכתפיים לא רוצה לעבוד בתנאים כאלה ובצדק. אז ממציאים תירוצים כדי שהממשלה תאפשר להם לייבא כוח עבודה זול ממדינות מזרח אירופה וככה הם מקבלים עובדים לא בררנים בתנאים ומשכורת שעבורם מפעל מעופש בתעשייה של אשדוד זה שיפור משמעותי בתנאים.

תשלמו משכורת נורמלית ותראו איך כוח אדם מתייצב לעבודה. בסופו של דבר זה הכל כסף. זה מה יש.

הכי טוב שקראתי פה בערך

אני מתעצבן כשאני רואה מדי פעם אנשים צעירים עובדים תחת משכורות רעב, כאלה בלי אופציות קידום

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...