Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
מה הבעיה... תעשה הסבה להוראה. יולי אוגוסט בבית ומקבל תשלום (אם בתיכון אז כב מ 21 ליוני). אפילו לא צריך לחתום. רק לשבת בבית

אני יודע מה זה להיות מורה.. אני מורה. אמרתי את זה בצחוק

אם אתה מורה, מתי יצאת לחופש ב-21 ביוני? מתי חזרת לעבודה ב-1 בספטמבר?

הסמג"ד שלי נהג לומר שיש דברים שעליהם לא צוחקים. חמותי נהגה לומר שיש "עבודות שלא רואים אותן". שני הדברים האלה כל כך נכונים לפוסטים האלה. אבא שלי היה מורה (אם כי לא בשכר של מורה), אשתי מורה\סגנית\מנהלת בית ספר. חי את החומר הזה כבר קרוב ל-60 שנה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 354
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עלות מעביד של 16 אלף זה אומר שהעובד מקבל בערך 12 ברוטו. נראה סבבה, אבל צריך לקחת בחשבון שמדובר בעובד שנאלץ לעבוד מסביב לשעון + לילות + סופי שבוע.
כן, בגדול זה הדיל: שכר שעתי בין 40 ל45 בנוסף קהש ופרסי עידוד שונים עוד 500-1000 לחודש. בתמורה העובד עובד משמרות ובערך 200 שעות בחודש ועושה משכורת.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם
אם אתה מורה, מתי יצאת לחופש ב-21 ביוני? מתי חזרת לעבודה ב-1 בספטמבר?

הסמג"ד שלי נהג לומר שיש דברים שעליהם לא צוחקים. חמותי נהגה לומר שיש "עבודות שלא רואים אותן". שני הדברים האלה כל כך נכונים לפוסטים האלה. אבא שלי היה מורה (אם כי לא בשכר של מורה), אשתי מורה\סגנית\מנהלת בית ספר. חי את החומר הזה כבר קרוב ל-60 שנה.

מורה בתיכון. 21 ליוני אני בחופש, ב 30 לאוגוסט יום היערכות אחד וחזרה לעבודה ב 1 לספטמבר. בין לבין צריך לתכנן דברים, אבל רוב הימים אני נותן לעצמי חופש טוטאלי. לא נוגע בשום דבר שקשור לבית הספר. לקראת 1 לספטמבר מתחיל לעבוד על דברים לשנה הבאה, אבל אני בהחלט נותן לעצמי זמן למנוחה

פורסם

טוב. אשתי היתה יוצאת לחופש בסביבות 15 ביולי (פלוס מינוס תאריך מבחן הבגרות האחרון), חוזרת לעבודה בסביבות 10 באוגוסט (פלוס מינוס, לפי התאריכים של השישבת), עם בלבולי מוח גם בתקופה הזו. בפסח יוצאת לחופש יומיים שלושה לפני ליל הסדר. הבעיה בתאריכים האלה היא שמדובר בעונת השיא בתיירות - גם מבחינת מחירים. אילץ אותנו לבחור תמיד בחופשות היקרות ביותר (כלומר, חופשה דומה שבוע-שבועיים קודם או אחר כך היתה הרבה יותר זולה).

וכמובן העדר כל גמישות ביציאה לחופש. אפילו את החתונה שלנו היינו צריכים לתזמן בתוך חופשת הפסח.

עכשיו, משיצאה לגמלאות, מתכננים לנצל את הגמישות לחסכון בעלות החופשות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כי אני לא רוצה עובד שיבוא לעשות לי נזקים בעשרות אלפי שקלים כדי שאזרוק אותו ויוכל להמשיך לקחת דמי אבטלה.

חוץ מזה מדובר על אנשי מקצוע. אתה לא יכול לקחת עובד כללי מובטל ולשים אותו כוון CNC.

דיברתי על מובטלים ללא מקצוע שניתן לשלב אותם בעבודות של עובדים כללים או לאחר הכשרה של מספר ימים.

לא התכוונתי להפוך אותם לכווני מכונות או תכנתים.

איזה כייף לי :)

פורסם
עזבת את ענף הריתוך?

למה לעזעזל לשכת תעסוקה לא דואגת לשלוח מובטלים לעבודות שחסר בהם עובדים. מי שלא רוצה לעבוד לא יקבל דמי אבטלה יותר מחודש ימים.

יש מספיק עבודה לכולם !!!

יש לי שניים.

בשביל מה שאתה מבקש אני מפסיק לייצר כי לא אצליח להתחרות מול היבוא מגרמניה ודרום אפריקה.

דיברתי על מובטלים ללא מקצוע שניתן לשלב אותם בעבודות של עובדים כללים או לאחר הכשרה של מספר ימים.

גם אז צריך להפעיל את הראש ולא מעט ממנו...

הידיים לא צריכות להריח כמו רגליים.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

בחייאת ביג, בכול מפעל לעיבוד שבבי/ריתוך/מסגריה יש עובדים כללים שלמדו תוך כדי תנועה מבלי לעשות שום קורס.

לשכת התעסוקה חייבת להתאמץ לשלבם בעבודות שונות גם אם מדובר על קורסים בריתוך/עיבוד שבבי וכו'.

איזה כייף לי :)

פורסם

כי הם רצו לעבוד.

גםעובד כללי שמחפש שיעיפו אותו יכול לגרום נזק של הרבה מאוד אלפים של שקלים ביום אחד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
טוב. אשתי היתה יוצאת לחופש בסביבות 15 ביולי (פלוס מינוס תאריך מבחן הבגרות האחרון), חוזרת לעבודה בסביבות 10 באוגוסט (פלוס מינוס, לפי התאריכים של השישבת), עם בלבולי מוח גם בתקופה הזו. בפסח יוצאת לחופש יומיים שלושה לפני ליל הסדר. הבעיה בתאריכים האלה היא שמדובר בעונת השיא בתיירות - גם מבחינת מחירים. אילץ אותנו לבחור תמיד בחופשות היקרות ביותר (כלומר, חופשה דומה שבוע-שבועיים קודם או אחר כך היתה הרבה יותר זולה).

וכמובן העדר כל גמישות ביציאה לחופש. אפילו את החתונה שלנו היינו צריכים לתזמן בתוך חופשת הפסח.

עכשיו, משיצאה לגמלאות, מתכננים לנצל את הגמישות לחסכון בעלות החופשות.

לפי מה שאתה מתאר היא לא בדיוקהמורה אלא חלק מהצוות הניהולי הלא זוטר של בית הספר.

לגבי הגמישות בחופשות, בתוך החופשות יש לעובדי הוראה יותר גמישות מלשכיר רגיל שלא לדבר על אנשים יותר בכירים.

גילוי נאות: אשתי גם עובדת הוראה.

פורסם

אמנם לא תחום מכונות, אלא חשמל: מכיר אדם אחד שהיה מובטל, הגיע ללשכת העבודה והציעו לו לצאת לקורס חשמלאי מוסמך. הבחור הסכים, התקבל לחברה בינונית בתחום בניית תשתיות בחשמל. הכרתי את הבן אדם כאשר הוא שנתיים בעבודה ומנהל עבודה. אני לא יודע מה השכר שלו, אבל בהחלט יש לו רכב מעבודה.

עבדתי תקופה קצרה במפעל קטן בדרום לחריטה וכרסום, התקבל למקום בחור חרידי שלא למד לבגרות, אבל אני מאמין שעשה קורס בתחום הנ"ל. כמובן שהעובד החדש לא התחיל במכונות המורכבות בתחילת העבודה.

מי שרוצה לעבוד, ומגיע ללשכת העבודה, אני מאמין שימצא עבודה.

פורסם (נערך)

נהג לילה - המגבלות היו גם כאשר היתה מורה ויועצת מן המניין, בודאי כאשר התקדמה בדירוג, וגם כאשר חזרה להיות מורה מן המניין בשנים האחרונות. תקופת מבחני הבגרות (עד אמצע יולי), תקופת ההכנות לשנה"ל החדשה (מהשבוע השני של אוגוסט) ותקופת ההרשמה לשנה"ל הבאה (לפני פסח) תמיד הצריכו לא מעט מעורבות.

לגבי הגמישות - הרשה לי לחלוק עליך. היא היתה אפס מוחלט. אבל יתכן שיש בתי ספר יותר גמישים.

לגבי חופשה שנתית במערכות אחרות - אני מכיר את התנאים שלי, שהם נוחים מאד. אבל אני ותיק מאד במקום העבודה, מה שבמקומות אחרים ייקרא "דור א'", וכנראה שמבחינה זו התנאים השתנו, בעיקר לרעה.

פורסם
בחייאת ביג, בכול מפעל לעיבוד שבבי/ריתוך/מסגריה יש עובדים כללים שלמדו תוך כדי תנועה מבלי לעשות שום קורס.

לשכת התעסוקה חייבת להתאמץ לשלבם בעבודות שונות גם אם מדובר על קורסים בריתוך/עיבוד שבבי וכו'.

כמובן שיש. זה אנשים שרצו לעבוד כמו שהבחור למטה אמר...

גם אני התחלתי את הקריירה שלי בתור רתך אחרי שסיימתי קורס בשקל וחצי (שעלה לי עשר אלף)

חירבנתי עבודות, תיקנו אחריי הרבה אנשים, קיללו אותי הרבה. אבל למדתי לבד, וישבתי מאות שעות על יוטיוב,גוגל, פורומים.

אחרי כימעט שנה כבר ידעתי לתת עבודה.

אתה יכול להיכנס לאינסטגרם שלי ולרדת לתמונות הראשונות של הריתוכים ולעלות למעלה בתמונות ולראות את השינויי עם הזמן בנראות של העבודה.

אבל כל זה קרה כי רציתי את זה והשקעתי המון מעמצים בשביל להגיע לרמה הזאת (לעניות דעתי. אני חושב שהיא לא רעה בכלל, ביחס למה שיש היום בשוק)

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
נהג לילה - המגבלות היו גם כאשר היתה מורה ויועצת מן המניין, בודאי כאשר התקדמה בדירוג, וגם כאשר חזרה להיות מורה מן המניין בשנים האחרונות. תקופת מבחני הבגרות (עד אמצע יולי), תקופת ההכנות לשנה"ל החדשה (מהשבוע השני של אוגוסט) ותקופת ההרשמה לשנה"ל הבאה (לפני פסח) תמיד הצריכו לא מעט מעורבות.

לגבי הגמישות - הרשה לי לחלוק עליך. היא היתה אפס מוחלט. אבל יתכן שיש בתי ספר יותר גמישים.

לגבי חופשה שנתית במערכות אחרות - אני מכיר את התנאים שלי, שהם נוחים מאד. אבל אני ותיק מאד במקום העבודה, מה שבמקומות אחרים ייקרא "דור א'", וכנראה שמבחינה זו התנאים השתנו, בעיקר לרעה.

ורה לא מעורב לא בהרשמה ולא בהכנת הזנה מאמצע אוגוסט. גם הבגרויות נגמרות בשבוע הראשון של יולי.

לגבי גמישות כנראה שלא הבנת אותי. כשעש לךחודשיים צופש, קצת אחריו עוד 10 ימים, חודשיים אחר כך עוד שמונה ו 3 חודשים אחרי עוד כמעט 3 שבועות אתה מאוד גמיש.

פורסם (נערך)

תראה, אם אתה לא מעורב בפעילויות בית הספר אין לך בעיה. האנשים שהכרתי מקרוב - אבא שלי ואשתי - לא זכו לכל החופשות שאתה מתאר, אלא להרבה פחות. אצל אבא שלי זה היה עם תלמידים (במקום בו לימד היתה הרבה פעילות בתקופת הקיץ), אצל אשתי בעיקר ענייני מנהלה. והבגרות האחרונה תמיד היתה ב-15 ביולי, אלי יום - יומיים קודם, בהתאם ללוח השנה.

חמותי היתה נוהגת לדבר על "עבודות שלא רואים אותן" - היא אמנם התיחסה למשק הבית, אבל זה נכון מאד גם למורים.

פורסם

הבעיה הייתה ותמיד תהיה אנשים שמוכנים לעבוד בשכר משפיל.

מגיע מנהל מפעל, מחפש רתך, הוא צריך לשלם לו נגיד 80 לשעה.

מפרסם את העבודה ב 50 לשעה,מגיע רתך, הרתך יודע שזה שכר בדיחה אבל חייבים לעבוד!

וככה בפעם הבאה שהמנהל מפעל יחפש רתך הוא יתחיל ב 35 לשעה.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.

• תוכן חדש...