Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קודם כל הם עוזבים כי אחרי חצי שנה הם בטוחים שהם יודעים הכל והם פרופסורים, מציגים את עצמם במקום החדש ככאלה, עפים אחרי חודשיים ובמקום השלישי באמת מתייצבים, לומדים ומתקדמים.

המשכורות בהיי טק רלוונטיות להיי טק ולא שייכות לתחומים אחרים. גובה השכר נקבע לפי עלות האלטרנטיבה ואם אני יכול לשים רובוט לרתך והוא יעלה לי כולל הסטאפיסט שלו מבחינת תפוקה כמו רתך של 50 ש"ח לשעה אז זו תקרת השכר שרתך יוכל להגיע. אותו הדבר בכל תחום ומחיר העובד תחום מלמעלה בעלות האאוטסורסינג. לא סתם הרבה מפעלים שהיו בעבר יצרניים הפעו למפעלי הרכבות או למחסנים שניזונים מחלקים שמיוצרים בחוץ (בארץ או בחו"ל).

בשורה התחתונה כל עסק צריך להיות תחרותי. אני יכול לשלם 20K לעובד כללי לא מקצועי אבל זה יגולגל על עלות המוצר הסופי, אף אחד לא יקנה אותו וכולנו נלך הביתה. אם אתה חושב שהמעסיקים מתעשרים ומרויחים מיליונים על הגב שלך אף אחד לא מונע ממך לקום מחר בבוקר, להפוך להיות עצמאי או חברה בע"מ, להתחרות ולקחת את המיליונים האלה בעצמך.

אני היום עובד במפעל בצוות החזקה לצוות של עשר רובוטים רובוטים חדשים לחלוטין מהשקית, חלקם הגדול בני פחות משנה. ואין לך מושג כמה בעיות יש לדברים האלה, יש ימים שבהם רובוט יכול ליהיות מושבת כמה שעות. וזה כמה שעות ש כימעט 30 אנשים עושים בדיוק שום דבר.

בשביל להחזיק רובוט אחד שמרתך.

אתה בן אדם. שגם יודע לעבוד עם הממשק של הרובוט, הוא גם רתך וגם מישהו שיהיה לו מספיק ראש לכל הסט אפים

ואני בטוח שבן אדם כזה יעלה לך יותר מ 50 שקל לשעה.

ורובוט לא סולח טעיות אנוש וידיים עקומות של מסגרים אז גם מסגר יעלה לך כסף.

כל חיתוכי הפחים, כל הפריסות. כל הג'יגים והמתקנים תצטרך לעשות בלייזר. מה שיעלה לך עוד יותר כסף

עבדתי גם במפעל שהיה בו רובוט ריתוך. עבדתי שם שנתיים, בחיים לא ראיתי אותו עובד, שאלתי למה, בעל הבית אמר לי שזה לא כזה מהר נוח וכלכלי.

כניראה שרתך ב50-60-70 שקל יעשה עבודה הרבה יותר כלכלית.

תמיד רציתי לדעת. כמה כסף היום אתה תחייב לקוח על ריתוך של מטר רץ בין 2 פחים נניח 3 ממ? כולל מעמ רק ריתוך, לא כולל הפחים עצמם.

מעניין אותי לדעת.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

• תגובות 354
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הכי טוב שקראתי פה בערך

אני מתעצבן כשאני רואה מדי פעם אנשים צעירים עובדים תחת משכורות רעב, כאלה בלי אופציות קידום

אני האמת לא מתעצבן בכלל. לרוב אותם האנשים לא רוצים ללמוד שום דבר, לא רוצים לדעת שום דבר ולא רוצים להיתקדם לשום דבר ושום מקום

אני כן מתעצבן מתי אני רואה בן אדם מוכשר לעניות דעתי שעובד בשכר רעב ללא אופציות קידום.

פורסם
אני היום עובד במפעל בצוות החזקה לצוות של עשר רובוטים רובוטים חדשים לחלוטין מהשקית, חלקם הגדול בני פחות משנה. ואין לך מושג כמה בעיות יש לדברים האלה, יש ימים שבהם רובוט יכול ליהיות מושבת כמה שעות. וזה כמה שעות ש כימעט 30 אנשים עושים בדיוק שום דבר.

בשביל להחזיק רובוט אחד שמרתך.

אתה בן אדם. שגם יודע לעבוד עם הממשק של הרובוט, הוא גם רתך וגם מישהו שיהיה לו מספיק ראש לכל הסט אפים

ואני בטוח שבן אדם כזה יעלה לך יותר מ 50 שקל לשעה.

ורובוט לא סולח טעיות אנוש וידיים עקומות של מסגרים אז גם מסגר יעלה לך כסף.

כל חיתוכי הפחים, כל הפריסות. כל הג'יגים והמתקנים תצטרך לעשות בלייזר. מה שיעלה לך עוד יותר כסף

עבדתי גם במפעל שהיה בו רובוט ריתוך. עבדתי שם שנתיים, בחיים לא ראיתי אותו עובד, שאלתי למה, בעל הבית אמר לי שזה לא כזה מהר נוח וכלכלי.

כניראה שרתך ב50-60-70 שקל יעשה עבודה הרבה יותר כלכלית.

תמיד רציתי לדעת. כמה כסף היום אתה תחייב לקוח על ריתוך של מטר רץ בין 2 פחים נניח 3 ממ? כולל מעמ רק ריתוך, לא כולל הפחים עצמם.

מעניין אותי לדעת.

אני לא מסגריה ולא מוכר שעות עבודה אלא מוצר עם תכן וידע אז לא יודע לענות לך כמה אתמחר ריתוך כזה.

לגבי ג'יגים, אם זו עבודה שחושרת על עצמה צשקיע במתקן טוב בלי קשר אם זה רובוט, רתך מקצועי או ילד שפעם ראזונה נוגע ברתכת. מתקניל נכונים שווים את משקלם בזהב (והם שוקלים הרבה).

אח אתה מחזיק רובוט אחד שיחליף רתך אחד ולא מדובר בעבודה שבלונית שאתה עושה כל הזמן ברור שזה לא כלכלי אבל אם אתה מחזיק 10 רובוטים אז כנת אחד מספיק ואז אתה חוסך. רובוט ריתוך היום זה סיפור לא יקר ( כ 30,000 דולר) אבל לא מתאים לכצ אחד ותא לכל דבר. שכן מולי מחזיק רובוט ריתוך שעובד יפה מאוד והוא מאוד מרוצה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

Big_White, אתה מוזמן להגיע לישקר אסדר לך סיור ותראה שימוש לא רע בכלל ברובוטיקה... לא אגיד לך שאין ציוד מושבת לעיתים, אבל ברוב התהליכים מעורבת רובוטיקה.

ובתהליכים שלא מעורבת רובוטיקה זה לפעמים בעקבות רחמים, לדוגמא מספר עובדים וותיקים שלא רוצים לפטר ולהחליף ברובוט (אז נותנים להם להגיע לפנסיה בשקט ואז התהליך הופך לרובוטי)...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
וכולם מתאימים/יכולים/רוצים לעבוד בהיי טק?

יותר ויותר ישאפו להגיע להייטק. שאר המקצועות בארץ ילחמו על התחתית של החבית של ההון האנושי.

פורסם
וכולם מתאימים/יכולים/רוצים לעבוד בהיי טק?

אתן לך את נקודת מבט של סטודנט שלמד הנדסת חשמל ואלקטרוניקה: מוסד הלימוד שבו למדתי, לימד אלקטרוניקה (או מתח נמוך) עד להתמחות. כלומר, יש אינטרס שהסטודנט ילמד מתח נמוך ויתמחה בזה וילך להייטק.

מצד שני, התאחדות מהנדסי חשמל טוענים שיהיה חוסר משמעותי למשק בשנים הקרובות, כי מהנדסי החשמל בארץ רובם הם עולים מברית המועצות בתחילת שנות ה-90 והם לאט לאט יוצאים לפנסיה.

אין כמעט מוסדות לימוד שמלמדות מערכות הספק / זרם חזק / מתח גבוה (כל בן אדם בתחום קורא לתחום בשם אחר). אין פרופסור אחד שמתמחה בתחום הזה בכל מוסדות האקדמיות בארץ.

לפי ראיה של התאחדות מהנדסי חשמל שהמצב כך כך גרוע, הם שינו את המבחן לקבלת רישיון חשמלאי מהנדס מועדה למבחן אמריקאי עם בנק שאלות שיכולות להופיע במבחן.

השכר בשוק? ממש רחוק מהייטק.

אז סטודנט שרוצה כסף עכשיו ומיד, בגלל מצב האישי הכלכלי שלו שדי דומה לכלל יוצאי האקדמיה, מסיק שכדאי לו אולי לוותר על נוחיות תמורת כסף.

פורסם
אני לא מסגריה ולא מוכר שעות עבודה אלא מוצר עם תכן וידע אז לא יודע לענות לך כמה אתמחר ריתוך כזה.

לגבי ג'יגים, אם זו עבודה שחושרת על עצמה צשקיע במתקן טוב בלי קשר אם זה רובוט, רתך מקצועי או ילד שפעם ראזונה נוגע ברתכת. מתקניל נכונים שווים את משקלם בזהב (והם שוקלים הרבה).

אח אתה מחזיק רובוט אחד שיחליף רתך אחד ולא מדובר בעבודה שבלונית שאתה עושה כל הזמן ברור שזה לא כלכלי אבל אם אתה מחזיק 10 רובוטים אז כנת אחד מספיק ואז אתה חוסך. רובוט ריתוך היום זה סיפור לא יקר ( כ 30,000 דולר) אבל לא מתאים לכצ אחד ותא לכל דבר. שכן מולי מחזיק רובוט ריתוך שעובד יפה מאוד והוא מאוד מרוצה.

פשוט אמרת שאם אתה תשלם את מה שאני דורש אז תצטרך להפסיק לייצר בארץ...

לכן תיארתי לעצמי שיש לך איך לתמחר עבודה כזאת...

• חברי המעגל הראשון
פורסם
יותר ויותר ישאפו להגיע להייטק. שאר המקצועות בארץ ילחמו על התחתית של החבית של ההון האנושי.
אז תהיה רוויה בהייטק ובתחומים אחרים יתפתח ביקוש. אף אחד לא רוצה להעסיק את תחתית החבית של ההון האנושי, ומעסיקים לא יכולים להרשות לעצמם לשלם משכורות של הייטק בתחום שהרווחים בו קטנים מבהייטק. זה מה יש, ואנשים הולכים לעבוד לא רק במה שהכי רווחי אלא בתחומים שיש להם עניין וכישרון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אנשים באים לעבודה, לומדים ועושים נזקים בהרבה מקצועות והשכר שלהם עדיין מאפשר קיום בלי להביא קופסאות אוכל מההורים.

אם בהייטק יכולים לשלם 20,000 שקל לעובד אחרי 2-3 שנים בתחום שאר השוק צריך להתיישר בהתאם אם הם רוצים לקבל צעירים מוכשרים. אם עובדים נוטשים מעסיק ברגע שלומדים קצת זה אומר שהמעסיק פשוט לא אטרקטיבי עבורם מבחינת שכר ואפשרויות קידום.

אפשר להאשים אותם? דירה עולה 1.5 מיליון שקל, גן 3,000 לילד, חייבים אוטו בשביל הסידורים הבסיסיים ביותר ועוד ועוד.

זו הסיבה העיקרית למה יש מחסור בכוח אדם איכותי כמעט בכל תחום.

גם בענף שלי בעלי משרדים מייללים על "מחסור בכוח אדם". נו באמת. אחרי ששנים שילמו משכורות רעב, לא השקיעו במשרדים וטכנולוגיה, לא השקיעו בתנאים, לא השקיעו בסביבת עבודה פתאום מתפלאים שאין להם עובדים מוכשרים. מישהו ראה פעם משרד רו"ח שלא נראה כמו פח אשפה? תאכלו מה שבישלתם.

בנוגע לכתבה אין שום "מחסור במסגרות להכשרה מקצועית רלוונטית". יש מחסור במפעלים שלא נראים כמו מחנה עבודה לשבוי מלחמה ואף בחור צעיר עם ראש על הכתפיים לא רוצה לעבוד בתנאים כאלה ובצדק. אז ממציאים תירוצים כדי שהממשלה תאפשר להם לייבא כוח עבודה זול ממדינות מזרח אירופה וככה הם מקבלים עובדים לא בררנים בתנאים ומשכורת שעבורם מפעל מעופש בתעשייה של אשדוד זה שיפור משמעותי בתנאים.

תשלמו משכורת נורמלית ותראו איך כוח אדם מתייצב לעבודה. בסופו של דבר זה הכל כסף. זה מה יש.

לגמרי אחת התגובות הכי טובות שקראתי פה.

רק חשוב להדגיש שזה לא רק השכר, אצל הרבה עובדים יש גם ובעיקר עניין של תנאי עבודה טובים, סביבה שתומכת בהתפתחות אישית ומקצועית, וכן גם איזון בית-עבודה נורמלי.

Sent from my ZTE B2017G using Tapatalk

פורסם
אז תהיה רוויה בהייטק ובתחומים אחרים יתפתח ביקוש. אף אחד לא רוצה להעסיק את תחתית החבית של ההון האנושי, ומעסיקים לא יכולים להרשות לעצמם לשלם משכורות של הייטק בתחום שהרווחים בו קטנים מבהייטק. זה מה יש, ואנשים הולכים לעבוד לא רק במה שהכי רווחי אלא בתחומים שיש להם עניין וכישרון.
כבר היום יש ביקוש בתחומים אחרים, ועדיין - השכר לא עולה.

החיים זה לא לימודי כלכלה ולא הכל נמצא על עקומת היצע וביקוש.

פורסם
פשוט אמרת שאם אתה תשלם את מה שאני דורש אז תצטרך להפסיק לייצר בארץ...

לכן תיארתי לעצמי שיש לך איך לתמחר עבודה כזאת...

התמחור שלי קודם כל נגזר מהתחרות בשוק. אם אני יכול למכור ב x לא אמכור בחצי x ואתכנן את המוצר עם הרבה פחות פשרות. כהשוק לא מאפשר לי להיות תחרותי בלי להתפשר אז אני נאלץ למצוא דרכים להורדת עלויות. בגלל שאני מייצר מגוון של מוצרים יש כאלה עם שולי רווח יותר גדולים וכאלה עם שולי רווח שאם הייתי צריך לייצר רק אותם הייתי סוגר מזמן. כשהקבועות מתחלקות על סל יותר גדול אני יכול לעמוד בזה ןהם עדיין כדאיים.

אני יודע כמה יחידות מייצר לי מסגר ביום ממוצע (הוא לא קבלן. יש לו גם ימים ושעות מתות שאני משלם עליהם) ואת התמהיל שהשוק צורך ומכאן אני יודע לחשב עלות מוצר. אני לא מתמחר אינץ' ריתוך או שעת רתך.

פורסם

תלוי מה האלטרנטיבות.

חרט קונבנציונאלי למשל יקבל כמעט כל מה שיבקש כי אין ואין לו תחליף. לעומת זאת בייצור המוני (cnc) יש מחסור בארץ אבל יש תחליף בחו"ל אז יש תקרה לשכר שהיא עלות האלטרנטיבה.

גם בהיי טק יש תחומים שיש להם מתחרים (כמו תמיכה טכנית למשל) ששם השכר לא גבוה כל כך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ביקוש זה לא הדבר היחיד שמשפיע על השכר. להגיד "הבוס שלי קמצן מסריח ולא רוצה לשלם יותר על עבודה איכותית" זה ראייה צרה ועקומה מאד.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לגמרי אחת התגובות הכי טובות שקראתי פה.

רק חשוב להדגיש שזה לא רק השכר, אצל הרבה עובדים יש גם ובעיקר עניין של תנאי עבודה טובים, סביבה שתומכת בהתפתחות אישית ומקצועית, וכן גם איזון בית-עבודה נורמלי.

אתה מוזמן לחפש פוסטים קודמים שלי בנושאים האלה:) יש שם גם כמה הברקות :-D ונייט ריידר שותף פעיל לגעשעפט :-D

פורסם
ביקוש זה לא הדבר היחיד שמשפיע על השכר. להגיד "הבוס שלי קמצן מסריח ולא רוצה לשלם יותר על עבודה איכותית" זה ראייה צרה ועקומה מאד.

לכן אנשים עוזבים למקום שבו הם יקבלו שכר טוב יותר על עבודה יותר איכותית.

אם לא נותנים לך לעשות עבודה איכותית במקום העבודה שלך. אתה תישאר בינוני מינוס. ולא תתקדם מבחינה מקצועית לשום מקום.

• תוכן חדש...