Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ומאיפה פתאום המעסיקים המרושעים האלה ישלמו יותר? יישתלו עוד עץ כסף בגינה של הווילה? מה שסביר שיקרה, התעשיות האלה לא יוכלו להתמודד מול יצרנים בסין ובטאיוואן ויסגרו, או שיפטרו את כולם ויביאו רובוטים. אני לא אומר אם זה טוב או רע, רק שזו ראיה מאד צרה וחד כיוונית.
מצטער, אבל לסטודנט פוטנציאלי שיכול ללמוד לתחום הלאוטק ולא להייטק, זה קצת פחות מעניין.

כאשר סטודנט שומע שהבדלי השכר הם פי 2 או אפילו פי 3, השוני בשכר תלוי בסוג ההתמחות וכיוון התעשיה, הסטודנט פחות מתעניין מהם ההוצאות של המעסיק הפוטנציאלי והיסטוריה השכר של עובדים קודמים, כפי שמעסיק פוטנציאלי לא מתעניין בהוצאות השונות של העובד.

• תגובות 354
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה לא משנה אם מעניין אותך או לא, ככה זה עובד. אתה יכול לנסות לפחות להבין את המצב או להתבכיין למה אין שוויון. זה גם סוג של הימור ללכת ללמוד מקצוע שכרגע מרוויחים בו פי 2 מהרבה דברים אחרים אבל אין לך הרבה עניין בו חוץ מהשכר.

נכון, זה מצב בעייתי, אבל שלא יתפלאו שהם נאלצים לגרד את תחתית החבית של ההון האנושי בישראל ויחסכו מאיתנו כתובות "היסטריה" על מצוקת כוח אדם. אין מצוקה. יש מעסיקים שלא רוצים לשלם. זה הכל. ואם הם לא יכולים לשלם שימצאו דרך להסתדר עם מה שיש.
לגרד את תחתית החבית זה די מוגזם, בתכלס לא כולם יכולים או רוצים לעבוד בהייטק. אם לדוגמא יש לך כישרון טבעי ועניין גדול בתכנון גשרים, אתה לא בתחתית החבית ובכל זאת סביר להניח שלמרות שבהייטק מרוויחים יותר אתה תעסוק בתחום הזה ולא בהייטק. עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

בהנחה ולא מדובר באנשים עם כישרון מובהקת מילדות לתחום מסוים רוב האנשים לא באמת יודעים במה הם טובים. רובנו קופצים למים ומקווים לטוב. צעירים שנמצאים בתחילת דרכם וחושבים מה ללכת ללמוד פשוט לא יפזלו למקצועות פחות מתגמלים. הם אולי יתגלגלו אליהם בהמשך דרכם המקצועית.

בכלל היכולת לגייס הון אנושי ולשמור עליו נשחקת. אם פעם היו מקבלים 1,000 קורות חיים למשרה היום מקבלים 200. זה אומר שיותר קשה למצוא אנשים טובים שיעשו עבודה ועוד יותר קשה לרצות אותם. מעסיק בתעשייה משלם 10,000 ברוטו לעובד בזמן שכל החברים שלו בהייטק מקבלים 20,000 - 30,000 + אופציות + חדר אוכל מפנק + סביבת עבודה מפנקת. אותו עובד תמיד יהיה מבואס כי מה לעשות הטבע האנושי להשוות את עצמנו לאחרים.

אולי השוק יתקן את עצמו בשנים הקרובות. אולי לא. נחייה ונראה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שמצב כזה שבמקום 1000 יש 200 מתמודדים על כל משרה זה לא רע בכלל. זה שאנשים נהיו בררנים יותר ולא מוכנים לעשות עבודות שדורשות ידע ומקצועיות בשקל וחצי זה נהדר. אם זה ימשיך ככה, השוק יהיה חייב לתקן את עצמו אחרת המעסיק שלך יאלץ לעשות את העבודה שלך בעצמו.

פורסם

בהיי טק מרוויחים 20-30 (ולא תמיד עם אופציות) רק מפתחים, חוקרים, ומנהלי QA ותפקידים נגזרים (אוטומציה, Devops, Syseng, ארכיטקט וכו' הם נגזרות של פיתוח), או פיתוח עסקי, מנהלי מוצר וכאלה, או אנשי מכירות טובים.

ואלה ממש לא תפקידים שמתאימים לכל אחד.

כבר כתבתי את זה בעבר פעם - אם אתה מגיע להייטק לתפקידי פיתוח רק בשביל המשכורת - מהר מאוד אתה תהיה מתוסכל מאוד.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

העוסקים בתחום במשך שנים שחקו את שכר הטרחה ואת מעמדם המקצועי בשביל להתלהב בפרופוליו לקוחות יותר יוקרתיים. המודל העסקי עבד סביר כאשר הייתה להם אספקה שוטפת של כוח עבודה זול ושבוי שנאלץ לעבוד שנים במשכורות עלובות עם יכולת מיקוח נמוכה (חובת התמחות) ואפשרות מצומצמת למובייליות בין מעסיקים.

אני רק אוסיף שפעם גם מ5K היה ניתן להתקיים בכבוד.

היום רווק/רווקה לא יכולים לשרוד עם 7K , חצי מזה הולך לשכירות חדר (שותפים) ואפילו יותר (ללא שותפים).

הדור הצעיר לא רוצה שכר מנופח, הוא צריך אותו בשביל לחיות ברמת חיים סבירה.

זוג עם ילד צריך 15K נטו בשביל לסגור את החודש במאזן חיובי בקושי.

לדעתי אלו הן הסיבות שבגללן תעשייה שמשלמת 7-8K היא לא אופציה בשביל הדור הצעיר.

כמובן שמהצד השני לתעשייה שמנסה להתחרות בסין/הודו/מזרח אירופה גם לא קל.

תורידו את מחירי הדיור/שכירות ל2006 ויהיו הרבה שיסכימו לעבוד בתעשייה תמורת שכר מינימום.

כמובן שזה לא רק דיור אבל זאת ההוצאה הכי משמעותית של כל אדם בישראל.

פורסם

ואלה ממש לא תפקידים שמתאימים לכל אחד.

אתה זה אתה יכול להגיד על כל תפקיד בעולם.

בהיי טק מרוויחים 20-30 (ולא תמיד עם אופציות) רק מפתחים, חוקרים, ומנהלי QA ותפקידים נגזרים (אוטומציה, Devops, Syseng, ארכיטקט וכו' הם נגזרות של פיתוח), או פיתוח עסקי, מנהלי מוצר וכאלה, או אנשי מכירות טובים.

תפקידים שמעסיקים עשרות אלפי עובדים בישראל. גם תפקידים אחרים בתעשייה משלמים מעל הממוצע במשק ונותנים תנאים שלא תמצא בשום תחום אחר.

פורסם

מוכר במקדונלדס? קופאית בסופר? מסדר ירקות? מזכירה? זה לא תפקידים שמתאימים לכל אחד?

כמובן שבתחום ההיי טק משלמים מעל הממוצע, ועם תנאים נוספים, אבל עדיין כדאי לשמור על פרופורציה ולא להיסחף ישר ל-20-30 עם אופציות כשזה לא בהכרח נכון

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

זה די משקף את המצב בתעשייה. לא צריך להיות פרופ' דגול בשביל להבין למה רוב הצעירים שואפים לעבוד בתעשייה ולא ממש מתלהבים ממשרות של 6,000 שקל בחודש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פעם לא כולם שאפו להיות עורכי דין?

פורסם (נערך)

שאפו ומפתיע שעדיין שואפים למרות השכר העלוב והמבחנים שהופכים להיות יותר קשים. כנראה "היוקרה" של הטייטל מסוונרת הרבה אנשים. לדעתי זה עניין של זמן עד שגם בתחום הזה יתחילו להתעורר.

פורסם

חשבת פעם על האפשרות המוזרה שאנשים בוחרים תחום מקצועי שמעניין אותם?

לא חסרים עורכי דין שמרויחים יותר מבהיי טק.

עדיין מחכה לשמוע מה זה שכר סביר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

צריך להסתכל כמה מרוויח העובד הממוצע ולא כמה מרוויחים הטאלנטים. כמו כן צריך לבדוק תוך כמה שנים מגיעים לשכר שמאפשר קיום.

.

יש מקצועות שאפשר להיחשף אליהם מגיל צעיר ויש מקצועות שדרך היחידה לדעת מזה זה לקפוץ למים. משפטים זה מסוג המקצועות שמבינים אם יש או אין עניין רק אחרי שנכנסים לתחום.

פורסם

לא חסרים עורכי דין שמרויחים יותר מבהיי טק.

עדיין מחכה לשמוע מה זה שכר סביר.

לא כולם הם הארווי ספקטר

רוב עורכי הדין שאני מכיר מרוויחים משכורת ממוצעת אולי קצת יותר, התחילו כמובן בשכר זנו*י של 6000 ש"ח בערך בשנים הראשונות, (זה עדיין ככה?) אבל מי שלא מוצא את מקומו ומתקדם נתקע..אצלנו בחברה הם מרוויחים שכר נמוך יחסית של 7-9 אל"ש. זה לאחר כמה שנים נסיון.

אני זוכר שהייתי ילד אמא תמיד היתה אומרת לי "אתה תהיה עורך דין", כל כך לא אני.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...