Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
התמחור שלי קודם כל נגזר מהתחרות בשוק. אם אני יכול למכור ב x לא אמכור בחצי x ואתכנן את המוצר עם הרבה פחות פשרות. כהשוק לא מאפשר לי להיות תחרותי בלי להתפשר אז אני נאלץ למצוא דרכים להורדת עלויות. בגלל שאני מייצר מגוון של מוצרים יש כאלה עם שולי רווח יותר גדולים וכאלה עם שולי רווח שאם הייתי צריך לייצר רק אותם הייתי סוגר מזמן. כשהקבועות מתחלקות על סל יותר גדול אני יכול לעמוד בזה ןהם עדיין כדאיים.

אני יודע כמה יחידות מייצר לי מסגר ביום ממוצע (הוא לא קבלן. יש לו גם ימים ושעות מתות שאני משלם עליהם) ואת התמהיל שהשוק צורך ומכאן אני יודע לחשב עלות מוצר. אני לא מתמחר אינץ' ריתוך או שעת רתך.

יום אחד אני אגיע אליך לביקור לראות במה אתה מתעסק :-D

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

• תגובות 354
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שאלה שעניינה אותי בנוגע לתמחור של אותו המטר רץ

שאלתי חבר שהיה לו מפעל לא קטן למסגרות כבדה.

מטר רץ של ריתוך מיג/CO2 בשפה המקומית 60₪ למטר

אותו מטר בטיג/ארגון בשפה המקומית 120₪

לרתך מטר של פח 2-3 מילימטר לוקח לי פחות מ 5 דקות כולל הפסקת סיגריה עם טיג

עם CO2 לוקח אפילו.

המקסימום שיצא לי לרתך עד היום זה קרוב ל 50 מטר רץ ביום עבודה בשכר של 32 שקל לשעה (במקום העבודה הראשון שלי בתור רתך)

אם אני משתלם למישהו ב 50 שקל לשעה אז אני משתלם לו גם ב 60 שקל לשעה ו גם ב 70...

אני לא מצליח לראות איך ואיפה בדיוק אתה פושט רגל אם הרתך שלך יקבל 60 שקל לשעה במקום 50.:roll:

פורסם

עוד משהו, לפעמים ניתן להסתדר עם בוס קמצן, אבל בוס קמצן שגם מתעקש לא ללמד אותך או שלא רוצה לחשוף אותך לדברים אחרים כי הוא מפחד שתברח לו זה הרבה יותר גרוע.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

הבעיה נעוצה בזה שאנחנו חיים במדינה שבה אף אחד לא מרוויח, כולם עובדים בחסד.

המוסכניק לא מרוויח,השיפוצניק לא מרוויח, בעל מפעל לא מרוויח, רופא בבית חולים לא מרוויח, הבנק לא מרוויח...

מדינה של תרומות, כולם מגלגלים את הכסף מיד ליד בלי להרוויח.

עם זאת כולם רוצים להציג צמיחה של 2.5-4% בשנה, אבל בגלל שגם ככה לא מרוויחים אז ממציאים שיטות כמו "אריזה חדשה - 34 טיטולים במקום 37" באותו מחיר.

"אותו המוצר באריזה חדשה - 700 גרם במקום 800" וכו' וכו'.

אם כבר אנחנו בעסקי הברזל, יוצא לי לראות הצעות מחיר של בעלי עסקים מהתחום עבור עבודות כרסום/חיתוך בלייזר/כיפוף/ריתוח שניתנות לתעשייה האווירית.

ופשוט עצוב להסתכל על זה בטח כשכולנו מבינים שהעובד ממשיך לעבוד בשביל 40 ש"ח בשעה ולא רואה שקל מהחזירות הזאת.

נכון לעבוד מול תעשייה (גוף בירוקרתי לא פשוט) זה לא קל ויש "בזבוז זמן" עבור ניירת כזאת ואחרת אבל אין שום הצדקה לדפוק מחירים כאלה.

פורסם

אני לא מצליח לראות איך ואיפה בדיוק אתה פושט רגל אם הרתך שלך יקבל 60 שקל לשעה במקום 50.:roll:

1. תחרות, אם השכן מציע בפחות, לא יהיה לו עבודה.

2. מי אמר שיש לו עבודה בשבילך כל דקה בכל שעה של היום ?

3. תמדוד נא הפסקות סיגריות, שירותים, שיחות טלפון, שיחות עם עובדים אחרים, שיחות עם הבוס ועוד כהנא וכהנא, ותמצא שמתוך 8.6 שעות עבודה ביום, אתה "מבזבז" בין שעתיים לשלוש ביום על נושאים תקורתיים, קרי, לא על עבודה ישירה שבעקבותיה אתה מכניס כסף.

4. מי משלם על הוצאות תקורתיות ? קרי, שכירות, חשמל, ארנונה, ועד בית, שרותי מחשוב, עלות מכונות, בלאי מכונות, עלויות מימון, עלויות רו"ח, מזכירה, עובדים כלליים, משכורת של בעל העסק עצמו ועוד ועוד עוד.

5. אם אתה מקבל 50 ש"ח לשעה, המעביד מוציא מהכיס בפועל ~65 שח לשעה. למה ? כי הוא משלם לך פנסיה, פיצויים, ביטוח לאומי מעסיקים, דמי הבראה, "סופג" חופש, משלם לך אם אתה חולה מעל יום וחצי, וכו'.

--

הראייה שלך היא של שכיר, וזה בסדר, אבל כשאתה עצמאי אתה רואה דברים אחרים, כמו למשל, ש 50 זה גבוה, וב 60 סוגרים.

פורסם
שאלה שעניינה אותי בנוגע לתמחור של אותו המטר רץ

שאלתי חבר שהיה לו מפעל לא קטן למסגרות כבדה.

מטר רץ של ריתוך מיג/CO2 בשפה המקומית 60₪ למטר

אותו מטר בטיג/ארגון בשפה המקומית 120₪

לרתך מטר של פח 2-3 מילימטר לוקח לי פחות מ 5 דקות כולל הפסקת סיגריה עם טיג

עם CO2 לוקח אפילו.

המקסימום שיצא לי לרתך עד היום זה קרוב ל 50 מטר רץ ביום עבודה בשכר של 32 שקל לשעה (במקום העבודה הראשון שלי בתור רתך)

אם אני משתלם למישהו ב 50 שקל לשעה אז אני משתלם לו גם ב 60 שקל לשעה ו גם ב 70...

יש הרבה הוצאות שאין לך אפילו מושג עליהן.

סתם מהשרוול יש עוד כ 30% על השכר ברוטו תנאים סוציאליים, פחת חומרים, ארנונה (על 5000 מטר אני משלם 17,000 לחודש), חשמל, ביטוחים, שכירות (גם אם המקום שלי הוא צריך להרויח את השכירות כי אחרת פשוט אסגור, אשכיר ואלך להיות שכיר), הנהלה, מיסים ועוד. העובד הוא רק אחד המרכיבים ואפילו לא העיקרי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
יום אחד אני אגיע אליך לביקור לראות במה אתה מתעסק :-D

עדיף לך לך לבוא אלי לעבודה. יש שפע של בחורות שנותנות עבודה ב-100$ ל-10 דקות ולא גומרות את החודש.

איזה כייף לי :)

פורסם
1. תחרות, אם השכן מציע בפחות, לא יהיה לו עבודה.

2. מי אמר שיש לו עבודה בשבילך כל דקה בכל שעה של היום ?

3. תמדוד נא הפסקות סיגריות, שירותים, שיחות טלפון, שיחות עם עובדים אחרים, שיחות עם הבוס ועוד כהנא וכהנא, ותמצא שמתוך 8.6 שעות עבודה ביום, אתה "מבזבז" בין שעתיים לשלוש ביום על נושאים תקורתיים, קרי, לא על עבודה ישירה שבעקבותיה אתה מכניס כסף.

4. מי משלם על הוצאות תקורתיות ? קרי, שכירות, חשמל, ארנונה, ועד בית, שרותי מחשוב, עלות מכונות, בלאי מכונות, עלויות מימון, עלויות רו"ח, מזכירה, עובדים כלליים, משכורת של בעל העסק עצמו ועוד ועוד עוד.

5. אם אתה מקבל 50 ש"ח לשעה, המעביד מוציא מהכיס בפועל ~65 שח לשעה. למה ? כי הוא משלם לך פנסיה, פיצויים, ביטוח לאומי מעסיקים, דמי הבראה, "סופג" חופש, משלם לך אם אתה חולה מעל יום וחצי, וכו'.

--

הראייה שלך היא של שכיר, וזה בסדר, אבל כשאתה עצמאי אתה רואה דברים אחרים, כמו למשל, ש 50 זה גבוה, וב 60 סוגרים.

ברור שיש בלאי מכונות, אבל המכונה שלך לא עומדת ומתבלה, היא עובדת, היא מייצרת.ואם המכונה מייצרת רק מספיק כסף כדי לכסות את הבלאי שלה ואת התשלום החודשי שלה (נניח ואתה עדיין משלם עליה) אז אולי יש פה בעיה.

על פניו עושה רושם שכל עצמאי בארץ מרוויח מינימום בסוף החודש. :roll:

אולי שווה להמליץ להם לסגור את המפעלים וללכת לרתך גם:) ירוויחו יותר

פורסם

אתה צריך להסתכל במונחים של תשואה על ההון.

.רםאנישם לצורך העניין מיליון שקל השקעה אז מותר לי להרויח 7% בשנה.

ולהרבה מפעלים יש המון כסףעל הנייר וכלום בכיס כי כשיש כסף אתה משקיע בעסק שאולי שווה יותר אבל לא נזיל.

.ן לי 10 מיליון שקל ומיד אני חייב עוד 20.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
כבר היום יש ביקוש בתחומים אחרים, ועדיין - השכר לא עולה.

החיים זה לא לימודי כלכלה ולא הכל נמצא על עקומת היצע וביקוש.

Sent from my ZTE B2017G using Tapatalk

אז זהו שהחיים (במדינה עם שוק חופשי) הם כן "כלכלה ועקומת היצע וביקוש".

לא משנה איך תנסה להתחמק מזה...

בחיים שלי הספקתי לעבוד בשטיפת רכבים, בית יציקה של ברזל, מוכר בחנות וסדרן בקולנוע.

בכל העבודות האלו הרווחתי חרה. למה? כי תוך 5 דקות היה אפשר למצוא לי מחליף.

היום אני עובד בהייטק. ובתקופה הזו יש מחסור בעובדים בתחום שלי. כלומר אי אפשר למצוא לי מחליף בקלות.

כמה המצב קשה? אני מקבל פניות מחברות אחרות ומ"ציידי ראשים", לפחות פעם בשבועיים.

אז כרגע אני מרוויח בהתאם...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
אני האמת לא מתעצבן בכלל. לרוב אותם האנשים לא רוצים ללמוד שום דבר, לא רוצים לדעת שום דבר ולא רוצים להיתקדם לשום דבר ושום מקום

אני כן מתעצבן מתי אני רואה בן אדם מוכשר לעניות דעתי שעובד בשכר רעב ללא אופציות קידום.

אבל זה מה שמעצבן, שרוב האנשים אינם טיפשים אלא פשוט זה נוח להם.

אני מרגיש מבוזבז בתפקיד שלי לכן יצאתי והלכתי ללמוד משהו, שיניב תחילה פחות שכר אבל עם הזמן יותר.

זה מרגיש לי רע להשאר תקוע במקום (לא שהוא רע כרגע), ומול זאת אני רואה לפעמים אנשים שיש להם שכל, ויש להם ידיים, אבל מעדיפים לעשות 9 עד 16 בשעון וללכת הביתה לראות סרטים..בעיני זה שווי ערך לזה אלו אנשים שבאים לעבודה ולא באמת לעבוד.

Opel Adam S 2017

• חברי המעגל הראשון
פורסם

להיתקע במקום כדי ללכת לראות סרטים זה אולי קצת מפגר, אבל הגשמה עצמית לא חייבת להיות רק דרך קריירה ועבודה. תנאים טובים כמו שעות נוחות וקרבה לבית שווים לא מעט כסף, וכל עוד המשכורת מאפשרת להתקדם בחיים, זה לא באמת להיתקע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה שאני הצגתי מהיכרותי אלו דברים שלא מביאים איתם תנאים הכי טובים.. לא כל תנאים טובים שווים גם למשכורת 5-6-7 בחודש..

Opel Adam S 2017

פורסם

על פניו עושה רושם שכל עצמאי בארץ מרוויח מינימום בסוף החודש. :roll:

מה נתפסת לבלאי מכונות ? לא קראת את כל הנקודות ? בלאי זה הקמצוץ של הקושי.

לא כולם, אבל אני חושב שרובם.

אני עברתי להיות שכיר מעצמאי, כשכיר (בעבודה הקודמת) הרווחתי כ 30% יותר מאשר כעצמאי, בלי כאבי ראש של גבייה, שוטף +, שוטף ++ ושוטף ++++++ .

שמעתי על לא מעט מקרים שהעצמאי מרוויח פחות או כמו העובדים השכירים, מקרים שהבעלים לא מושכים משכורת 2-3 חודשים - פשוט כי אין כסף.

פורסם (נערך)
אבל זה מה שמעצבן, שרוב האנשים אינם טיפשים אלא פשוט זה נוח להם.

אני מרגיש מבוזבז בתפקיד שלי לכן יצאתי והלכתי ללמוד משהו, שיניב תחילה פחות שכר אבל עם הזמן יותר.

זה מרגיש לי רע להשאר תקוע במקום (לא שהוא רע כרגע), ומול זאת אני רואה לפעמים אנשים שיש להם שכל, ויש להם ידיים, אבל מעדיפים לעשות 9 עד 16 בשעון וללכת הביתה לראות סרטים..בעיני זה שווי ערך לזה אלו אנשים שבאים לעבודה ולא באמת לעבוד.

הייתה תקופה שעבדתי 12 שעות ביום חלק במשרד + לקוחות מהצד + סופי שבוע

היום אני עובד 8 שעות ביום בלי סופי שבוע ושעות נוספות. מגיע למשרד ב-8:00 וב-16:00 אני עם התיק על הגב בדרך לחדר כושר. לומד צילום. סתם מטייל בתל אביב ונושם אוויר.

מצד שני מרוויח פחות בעיקר בגלל שהעפתי הרבה לקוחות פרטיים.

להגיד שאני מתגעגע לקרייריסטיות? לא ממש.

למרדף אחרי קריירה יש מחיר כבד. לא לעשות כלום גם יש מחיר.

כל אחד צריך למצוא את האיזון שמתאים לו.

הקטע המעניין הוא שמצד אחד אני מרוויח פחות כסף, אבל מצד שני גם ההוצאות שלי ירדו משמעותית. לפני שנתיים לא הייתי מדמיין את עצמי נוסע בתחבורה ציבורית לעבודה. היום אני לא אנהג לתל אביב גם אם ישלמו לי. המוח לומד להסתגל. פתאום הרבה דברים חומריים נראים כל כך מיותרים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85

• תוכן חדש...