Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה לעזעזל לשכת תעסוקה לא דואגת לשלוח מובטלים לעבודות שחסר בהם עובדים. מי שלא רוצה לעבוד לא יקבל דמי אבטלה יותר מחודש ימים.

יש מספיק עבודה לכולם !!!

כי אני לא רוצה עובד שיבוא לעשות לי נזקים בעשרות אלפי שקלים כדי שאזרוק אותו ויוכל להמשיך לקחת דמי אבטלה.

חוץ מזה מדובר על אנשי מקצוע. אתה לא יכול לקחת עובד כללי מובטל ולשים אותו כוון CNC.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 354
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
עזבת את ענף הריתוך?

כן.

למה לעזעזל לשכת תעסוקה לא דואגת לשלוח מובטלים לעבודות שחסר בהם עובדים. מי שלא רוצה לעבוד לא יקבל דמי אבטלה יותר מחודש ימים.

יש מספיק עבודה לכולם !!!

מכיבן שלא היית רוצה לשים בן אדם כזה לעבוד על מכונה שעולה מיליונים או מאות אלפי דולרים/יורו/לישט נייט ריידר יעדכן אותך במחירים של המכונות, אני לא בקיא.

בעל מקצוע אמיתי כימעט ולא משנה איזה. לא תמצא אותו מובטל, אלה עם כן הוא בעצמו רוצה ככה

בחיים שלי לא הייתי מובטל, זה חלום שלי! ללכת לחתום בלשכת התעסוקה. לשבת בבית ולקבל על זה כסף! לא רוצה הרבה. חודש אחד ומספיק לי, רק בשביל הלנסות :)

יש לי שניים.

בשביל מה שאתה מבקש אני מפסיק לייצר כי לא אצליח להתחרות מול היבוא מגרמניה ודרום אפריקה.

כניראה שהנפח עבודה שלך הוא נמוך, ואתה לא מבצע בדיקות רדיוגראפיה או בדיקות לחץ או אולטרה סאונד.

עריכה אחרונה על ידי Big_White

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

מבצע רדיוגרפיה אבל לא לכל ריתוך.

שניהם עובדים משרה מלאה במפעל. לא עבודות שטח ולא עבודות בגובה.

פורסם

לא בקיא לגמרי בעלויות של מכונות CNC, אבל מכונות הרכבה של קווי ייצור יכולות בקלות להגיע לחצי מיליון יורו...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
כן.

בחיים שלי לא הייתי מובטל, זה חלום שלי! ללכת לחתום בלשכת התעסוקה. לשבת בבית ולקבל על זה כסף! לא רוצה הרבה. חודש אחד ומספיק לי, רק בשביל הלנסות :)

מה הבעיה... תעשה הסבה להוראה. יולי אוגוסט בבית ומקבל תשלום (אם בתיכון אז כב מ 21 ליוני). אפילו לא צריך לחתום. רק לשבת בבית

פורסם

להיות מורה זה לא כזה פשוט כמו שאתה חושב..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מבצע רדיוגרפיה אבל לא לכל ריתוך.

שניהם עובדים משרה מלאה במפעל. לא עבודות שטח ולא עבודות בגובה.

עם איזה חברת NTD אתה עובד ? גבי שואף ?

איזה כייף לי :)

פורסם

בדרך כלל כן אבל מי שמזמין את הרדיוגרפיה זה הלקוח שדורש אותה. אם הוא דוקש בדיקה מסויימת מעדיף שהוא יבחר מי יעשה אותה כדי למנוע ויכוחים בעתיד.

פורסם (נערך)

אני מהנדס מכונות בודד (וצעיר יחסית - 5 שנים) במפעל שבגדול מעבדת מתכות (שהופכות למוצרים כאלה ואחרים). משתכר כ90 שקל לשעה. אך עם מעטפת סוציאלית מלאה. וכל הברוטו מתורגם לפנסיה ולקרה"ש, ללא קומבינות אחזקת רכב וכדו'.

לדעתי זה עדיין קצת נמוך בהתחשב בכמות העבודה והאחריות שנופלת על כתפי (ניהול כל ההנדסה- כולל פיתוח, בקרת איכות, תכנות מכונות, ניהול מצבעה ועוד הרבה מסביב). אבל אין תלונות - ברוך השם יום יום.

אצלנו רתכים משתכרים בין 45-50 שקלים לשעה בהתאם לוותק וליכולת. חרטים משתכרים אצלנו בשכר דומה.

עובדי ייצור כלליים משתכרים סביב 40 שקלים.

המגמה הכללית במפעל היא צמצום והעברה לקבלני משנה (גם מסין), כי העלויות חונקות. אני אפילו מחכה עם מימוש סעיף בחוזה שמקנה לי העלאה שנתית של 3%.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

5 שנים זה כבר לא צעיר ידידי... זה נחשב מנוסה, בוודאי אם אתה מה שמוגדר 'מהנדס מפעל' (ונשמע שכך המצב).

לא ציינת באיזה אזור בארץ. אין דין גוש דן כדין ים המלח / רמת הגולן.

בכל מקרה, מנסיוני אם יש רצון לשפר שכר ותנאים סוציאליים מבלי להחליף מקצוע - אז לעבור לחברות הייטק - בעיקר ביטחונית או מדיקל.

Sent from my ZTE B2017G using Tapatalk

פורסם (נערך)

אכן מהנדס מפעל בהגדרה :) (ובחוזה) אבל נמנע מלומר זאת כי בתור מהנדס יחיד זה די obvious וקצת מצחיק.

חושב לא מעט על שינוי תפקיד, אבל כרגע נמצא בריבוי פרויקטים וקצת לא יכול/רוצה לעזוב הכל באמצע וללכת, למרות שמתי שהוא זה צריך לקרות. המקום הוא לא מאלה שאפשר/רצוי להישאר בהם עד הפנסיה.

כרגע אני בן 35, ואני חושב שבקרוב אצטרך לעשות שינוי כיוון, לפני שיהיה לא מאוחר מדי, אבל כן יותר קשה.

בלי שום קשר, מנהל המפעל המכהן אוטוטו יוצא לפנסיה (עניין של פחות משנה), ואני כנראה אירש (בעל כורחי) את תפקידו מה שאמור להביא לשדרוג מה בשכר - עוד לא החלטתי אם אני רוצה את התפקיד.

אגב המפעל באשדוד.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

אתה צריך קודם להחליט אם אתה אוהב את התחום. לא כל מהנדס אוהב להיות מהנדס מפעל או מנהל מפעל.

מצד אחד אתה אומר שלא יוצאים משם לפנסיה אבל מתאר מצב שאתה הולך להחליף אחד שיצא לפנסיה. אם טוב לך ואתה ממשיך ללמוד ולהתפתח תישאר עוד 4-5 שנים וצא עם הרבה יותר ידע וניסיון.

פורסם

אנחנו חורגים ממטרת השרשור,

אבל כמו שיש 'מנהל מפעל' אחד, פעמים רבות יש 'מהנדס מפעל' אחד, וזה בדיוק התיאור של מה שאתה עושה.

אכן נשמע שיש אופק חיובי - הרבה הצלחה!

פורסם

אכן סוטים מהנושא, אבל בכל זאת. מנהל המפעל יוצא לפנסיה אך איננו שנים רבות במפעל, פשוט הגיע לגיל פרישה.

לא רואה את עצמי "מבלה" עוד 32 שנים במפעל הנוכחי, לא חושב שזה אפשרי.

לגבי ההחלטה, היא תגיע :)

בכל מקרה תודה על העצות !

פורסם
להיות מורה זה לא כזה פשוט כמו שאתה חושב..

אני יודע מה זה להיות מורה.. אני מורה. אמרתי את זה בצחוק

• תוכן חדש...