Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

דווקא לרתך טוב, אין בעיה למצוא עבודה בשכר ראוי.

לא פשוט למצוא אנשי מקצוע טובים, ואצלנו לא מזלזלים בעובדה זאת.

תמיד יש רצון למנהל מפעל/מעסיק לחסוך בעלויות כמה שאפשר, אבל זה צריך להיות גם ריאלי.

ראיינתי לא אחת ולא פעמיים עובדים חדשים, וטרם נתקלתי ברתך או בעל מקצוע לצורך העניין שהסכים להתפשר יותר מדי על השכר.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
  • תגובות 354
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הבעיה הייתה ותמיד תהיה אנשים שמוכנים לעבוד בשכר משפיל.

מגיע מנהל מפעל, מחפש רתך, הוא צריך לשלם לו נגיד 80 לשעה.

מפרסם את העבודה ב 50 לשעה,מגיע רתך, הרתך יודע שזה שכר בדיחה אבל חייבים לעבוד!

וככה בפעם הבאה שהמנהל מפעל יחפש רתך הוא יתחיל ב 35 לשעה.

אם מדובר במקצוע נדרש ויש הפרשים אפילו קרובים למה שאתה מתאר אותו רתך ילך למקום הבא. אם זה רתך שחייב להתפשר ככה אז תסלח לי אבל כנראה שהוא רתך של פיקים במקרה הטוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

במקצוע כמו רתכות, יש הרבה מאוד "בעלי מקצוע" שיודעים אך ורק לתפעל את הידית ולבצע בפועל את הריתוכים, בלי להתחשב בשום פרמטר (עובי/סוג חומר, אמפרז', עובי תפר וכו' וכו').

במקרה הטוב הם יודעים לקרוא שרטוטים, אך אין להם חצי מושג בתאוריה של מסגרות בסיסית.

לא אומר שאין להם מקום בתעשייה, אבל יש להבדיל בינם לבין מסגרים איכותיים. אצלנו כאלה מבצעים כמו שנאמר לפני עבודות "פיקים" וריתוכים בג'יגים שגם דביל יכול לעשות.

על מסגרים טובים אצלנו (בודדים), אני סומך בעיניים עצומות לבנות לי דברים שונים עם פיקוח מינימלי וביקורת סופית בלבד.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

אתם מדברים על התעשייה, אבל זה לא שונה גם בהנדסה אזרחית.

בתכנון תשתיות למשל - יש מחסור חמור בכח אדם, כמה חמור? אני מניח שמדובר בכמה עשרות עד מאה-מאתיים איש (ומדובר על ענף די קטן, כן?) המשכורות לעומת זאת... בשביל להגיע ל5 ספרות צריך לעבוד איזה שנתיים-שלוש... ומדובר על ענף שרובו מורכב מבוגרי טכניון כן? לא סמי שמעון..

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שלייקעס, מהנדס שרק סיים (לפחות בשנה הראשונה) בכל תחום במקרה הטוב לא גורם נזק. אני בטוח שכשאתה מסתכל היום אחורה על דברים שחשבת שאתה יודע כשסיימת ללמוד אתה מבין כמה לא ידעת אז.

פורסם

^ כ"כ נכון, ואפילו הטכניון לא עזר לי בזה יותר מדי.

הרבה מאוד ממה שאני יודע עכשיו, למדתי ממי שהחלפתי, וממנהל המפעל היוצא. (מקורות ידע מטורפים)

פורסם

כולנו כשיצאנו מהטכניון היינו בטוחים שאנחנו תותחים ויודעים הכל. מהר מאוד המציאות טופחת על הפנים עם השטויות שעשינו.

גם היום עם 25 שנות ניסיון כמהנדס ו30 שנות עבודה בתחום שלי אני רחוק מלדעת הכל. פשוט עם השנים לומדים כמה אנחנו לא יודעים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה עובדי ייצור ב16k?! כתוב שזה מה שהמהנדסים הזרים ירוויחו. עובדי ייצור בלי הכשרה מקצועית בטח יקבלו מינימום. לעבוד בעבודה פיזית ועם חומרים מסוכנים בשביל שכר מינימום לא ממש קורץ לישראלי הממוצע. אפשר להיות סדרן בקולנוע, לראות סרטים כל היום ולהרוויח אותו דבר, אולי גם יותר בגלל שבתות וחגים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
כולנו כשיצאנו מהטכניון היינו בטוחים שאנחנו תותחים ויודעים הכל. מהר מאוד המציאות טופחת על הפנים עם השטויות שעשינו.

גם היום עם 25 שנות ניסיון כמהנדס ו30 שנות עבודה בתחום שלי אני רחוק מלדעת הכל. פשוט עם השנים לומדים כמה אנחנו לא יודעים.

אבל בדיוק לצורך זה קיימת האקדמיה: לתת לך בסיס רחב ויציב של ידע תאורטי, שעליו תבנה את הידע המעשי שלך במהלך מספר שנים. הדבר הזה (התאורטיות) הולך ומחמיר - אם לפני 40 שנה לימודי הפיזיקה כללו ניסויים עם עגלות אויר בניית מעגלים חשמליים, ולימודי הכימיה literally הסריחו, הרי שכיום מהנדס יוצא לשטח בלי שמדד זמן נפילה של משקולת או מפל מתח על נגד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
במקצוע כמו רתכות, יש הרבה מאוד "בעלי מקצוע" שיודעים אך ורק לתפעל את הידית ולבצע בפועל את הריתוכים, בלי להתחשב בשום פרמטר (עובי/סוג חומר, אמפרז', עובי תפר וכו' וכו').

במקרה הטוב הם יודעים לקרוא שרטוטים, אך אין להם חצי מושג בתאוריה של מסגרות בסיסית.

לא אומר שאין להם מקום בתעשייה, אבל יש להבדיל בינם לבין מסגרים איכותיים. אצלנו כאלה מבצעים כמו שנאמר לפני עבודות "פיקים" וריתוכים בג'יגים שגם דביל יכול לעשות.

על מסגרים טובים אצלנו (בודדים), אני סומך בעיניים עצומות לבנות לי דברים שונים עם פיקוח מינימלי וביקורת סופית בלבד.

נעבור שלב שלב, זה יהיה ארוך

א' רתך זה לא מסגר, ואף פעם לא יהיה כזה. ורתך לא צריך לדת לעשות עבודות מסגרות ( זה פלוס גדול אם הוא יודע!)

ב'.1 רתך לא צריך לדעת כמה עובי תפר לעשות ולא צריך לדעת איזה סוג חומר הוא מרתך, זה צריך ליהית כתוב בסרטוט שמקבלים מהמהנדס. רתך לא מחליט שום דבר.

ב'.2 גם כאשר אין מידע על עובי תפר, רוחב וכו. אם הגרביל לא יודע אם התפר חם או קר, זה גרביל, לא רתך.

זה דברים שאתה צריך לעשות אינטואיטיבית במידה ואין שום דרישה מיוחדת.

ג' תתפלא, אח גם לרתך בג'יגים צריך לדעת. ולא כל דביל יכול לעשות את זה.

אפשר לרתך בג'יג ככה שאחרי זה המסגר יגיד לך תודה רבה וילך הביתה. כי הוא יצטרך לעבוד עם פטיש עשר קילו חצי יום. ואפשר לרתך באותו הג'יג אותו החלק ככה שהוא יעמוד בתקן הסטיה שרשום בסרטוט.

ד' תשחיז חצי יום עם דיסק 9 אחרי זה קח ידית לך תרתך 2 פחים בעובי מילימטר, תיראה מה יצא לך.

רתך צריך לדעת איך מתנהג החומר שהוא מרתך, לדעת לבחור את הזרם הנכון לעבודה (במידה ואין מפרט ריתוך) איך לעשות את התפר, ומאיפה להתחיל ואיפה לסים ולאיזה כיוון להיתקדם, הוא צריך לדעת מתי ואיפה מושך החומר המרותך.

מסגר ורתך עובדים בצוות תמיד. מתי הרתך מרתך, המסגר עוזר לו. מתי מסגר עושה את עבודתו הרתך עוזר לו, להביא דיסק, להביא פטיש. להחזיק משהו.

אין שום קשר בין שני המקצועות האלה ואף פעם לא היה, ולא יהיה. הדבר המשותף בין שניהם שהם עובדים עם פלדה. זהו.

אגב, בפרוייקטים גדולים. כמו צנרת גז לדוגמה, יש מפרט ריתוך

במפרט ריתוך כתוב בכמה ליטר גז להישתמש. באיזה טווח זרם להישתמש לכל PASS, כמה מעברים מותר לך לעשות. מאיפה להתחיל.

על כמה חום לשמור (יש מד חום) לפעמים עובדים עם צוות טיפול טרמי שמחממים את הצינור ואומרים לך תעצור. ושב שעתיים עד שהצינור יתקרר

ויש מפקח ריתוך שבודק אותך ואת המכונה שלך ואיזה זרם עובד וכמה גז.

עריכה אחרונה על ידי Big_White

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
אבל בדיוק לצורך זה קיימת האקדמיה: לתת לך בסיס רחב ויציב של ידע תאורטי, שעליו תבנה את הידע המעשי שלך במהלך מספר שנים. הדבר הזה (התאורטיות) הולך ומחמיר - אם לפני 40 שנה לימודי הפיזיקה כללו ניסויים עם עגלות אויר בניית מעגלים חשמליים, ולימודי הכימיה literally הסריחו, הרי שכיום מהנדס יוצא לשטח בלי שמדד זמן נפילה של משקולת או מפל מתח על נגד.
זה התפקיד המשני של אקדמיה טובה.

התפקיד העיקרי זה לתת לך יכולת ללמוד דברים לבד.

פורסם

זה היינו הך: הכלים ללימוד עצמי מצריכים בסיס ידע רחב (ואם שמת לב - כתבתי שעל בסיס הידע הזה תבנה את הידע הנדרש לצרכיך).

מה שצורם לי - כאולד סקול (אם כי לא בתחום ההנדסה) הוא שהרכיב המעשי נעלם מתכנית הלימודים. אבל כנראה שזה מחיר התפוצצות הידע. מסגרת הזמן (3 או 4 שנים) לא השתנתה, אז מרחיבים את התאוריה על בסיס המעשה. האוניברסיטה יוצאת נשכרת גם כלכלית, עלות החזקת המעבדות משמעותית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לבן גדול, זה אכן היה ארוך אבל... נראה שמיהרת לענות בלי לרדת לסוף דעתי .

אינני חולק על דבריך והם בסה"כ נכונים, אך שים לב שהם לא סותרים את דברי.

א' לא רשמתי בשום מקום שרתך זה מסגר, אדרבה רשמתי שיש להבדיל ביניהם!

ב' שים לב שרשמתי שלא מתחשבים בפרמטרים, ז"א כתוב בשרטוט (שאני מפיק, מפורט תמיד בפרוטרוט), לא יודעים ליישם.

ג' רתך שלא יודע לרתך בג'יגים (שלנו - מאוד פשוטים) ומן הסתם שיש כאלה מסובכים יותר במקומות אחרים. דביל או לא, בעייתי מאוד.

ד' לצערי, נתקלתי בכאלה שגם את זה לא יודעים..

מסגרים ורתכים לא עובדים אצלנו בצוות, בטח לא תמיד.

יש העושים מלאכות מורכבות ויש העושים מלאכות פשוטות יותר.

והכי חשוב (מצידי אל תסכים איתי על כלום חוץ מזה), גרביל זאת אחלה חיה! קבוצת הווטסאפ שלי ושל חברי הטובים ביותר נקראת גרבילים :) (אמיתי)

פורסם
זה היינו הך: הכלים ללימוד עצמי מצריכים בסיס ידע רחב (ואם שמת לב - כתבתי שעל בסיס הידע הזה תבנה את הידע הנדרש לצרכיך).

מה שצורם לי - כאולד סקול (אם כי לא בתחום ההנדסה) הוא שהרכיב המעשי נעלם מתכנית הלימודים. אבל כנראה שזה מחיר התפוצצות הידע. מסגרת הזמן (3 או 4 שנים) לא השתנתה, אז מרחיבים את התאוריה על בסיס המעשה. האוניברסיטה יוצאת נשכרת גם כלכלית, עלות החזקת המעבדות משמעותית.

זה בגלל שלאונ' אין שום אינטרס חזק מספיק להקנות לך כלים מעשיים. האונ' רוצה חוקרים, לא ללמד מקצועות. הביקוש היום די קשיח ברוב האונ' ונדיר שבחוגים שמקנים מקצוע נותרים מקומות ריקים. אי לכך, לא האונ' מתחרות על הסטודנטים (מצב מבורך), אלא הסטודנטים מתחרים על האונ' (מצב פחות מבורך). מרגע שזה המצב, האונ' תעשה מה שישרת אותה ולא את המעסיק העתידי של הסטודנט.

יכולות הלימוד באונ' לא באמת גבוהות ברוב המקרים, כי המלמדים שם אינם אנשי הוראה לרוב. פשוט מדובר באנשים מוכשרים מלכתחילה (סטודנטים) שמסגלים לעצמם כלים להצלחה.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו, מה שאתה כותב אינו סותר את דברי. אני לא מדבר על שיעורי מסגרות בהנדסת מכונות. אבל איזה מעבדה בסיסית בפיזיקה?

המקצוע שאתה לומד הוא בערך המקצוע האחרון שבו לומדים hands on, וגם זה מצטמצם, לפחות במקצועות היסוד.

• תוכן חדש...