Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן T-CROSS נחתה בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל אחד ומה שטוב לו זה אחלה,

התגובה הקודמת שלך הייתה לא נכונה ולא רלוונטית, הפרשי תאוצה של חצי שניה ועוד 40-50 ק"ג לא ממש מזיזים למרבית האנשים, גם לא לי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

40 - 50 קג זה אולי בקטנות , יש עוד דוגמאות .

לקחו מנוע 1600 של קיה פורטה והלבישו עליו בודי של ספורטאז .

את ה 1.2 של הקליאו העבירו לקדג׳אר .

סתם 2 דוגמאות שעולות לי בשליפה .

אני בטוח שלא מדובר ב 40 קילו ולא בחצי שניה .

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אבל זה לא רלוונטי לארונה או לסטוניק (או לכל סופר מיני מוגבהת).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מחיר שדווקא יכול להפוך אותה ללהיט ואפילו להוריד את המכירות של הגולף במקצת, אני טועה ?

הגולף החדשה?

לא נראה לי, לגולף יש לקוחות "שבויים", מה עוד שהגולף החדשה נראת טוב מבפנים "הייטק"....

במחיר נכון הגולף תמכר לא רע.

פורסם
אבל זה לא רלוונטי לארונה או לסטוניק (או לכל סופר מיני מוגבהת).

צודק , הייתי צריך לנסח את זה אחרת בכל מה שקשור לתופעה של רכבים גדולים על מנועים של קורקינט .

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

מה שעושים היצרנים הוא פשוט התאמת המוצר לביקוש, זה הכל. האמת היא שמי שבוחר היום באוטו בגובה "נורמלי", הוא פשוט לא מעורה, מוזר או סתם אנארכיסט.

פורסם
בשנים האחרונות התפשטה אופנה חדשה של יצרנים שזיהו ביקושים לנבלה הזו .

לוקחים מנוע של מכסחת דשא ומלבישים עליו בהמה .

ניפחו את האיביזה לארונה , את הריו לסטוניק , את ה i20 ל cross וכו . עאלק רכב פנאי .

שמים בודי של טנק על פלטפורמה של סופר מיני .

הגדיר את זה יפה איש מכירות באחד מאולמות התצוגה שביקרתי בהם לפני כמה שנים, יש אנשים שאוהבים לקנות רכב לפי משקל ...

אני באופן אישי שונא את הרכבים האלה וחושב שהם טובים בעיקר לאנשים מבוגרים שספסל אחורי לא מעניין אותם מצד אחד ומצד שני נותן להם הרגשת ביטחון כשהם יושבים ברכב גבוה , פלוס זה שלא אכפת להם בכמה זמן הרכב מאיץ מ 0 ל 100 .

אני מאיץ בך ללכת ולבדוק מה היה יחס ההספק/משקל של משפחתיות מן המניין לפני 10-15 שנה ובכמה הן עשו 0-100. מכוניות שהיו יורדות מ-10 שניות היו נחשבות "אוטו מטוס" ואם היית מוצא מכונית עם 120 כ"ס על משקל של 1200-1300 ק"ג זה היה נדיר. זה עוד לפני שאנחנו בכלל מדברים על מומנט, שזה מה שחשוב באמת, שם מנוע הטורבו הצנום והמסכן והקטן הזה של 1.0 או 1.2 ליטר עוקף גם מנועי 2.0 של לא כל כך מזמן.

ונקודה ספציפית - את ה-I20 לא ניפחו לשום דבר, פשוט הגביהו אותה והוסיפו לה פלסטיקים שחורים (זה לא הופך אותה לפחות נבלה, סתם מציין עובדה).

אגב, ה"בודי של טנק" זה גם מינוח מצחיק, כי מה שעשו זה בסך הכל לקחת את "אופנת" המיני/מיקרו-וואנים ועיצבו אותם קצת אחרת + הגבהה של הרצפה ב-5-6 ס"מ. זה ממש כל הסיפור.

אבל יותר נוח לנהיגה על כביש משובש מרכב נמוך.

פסיכולוגיה. רכב גבוה לנצח יהיה קשיח יותר מרכב נמוך דומה/זהה כי הוא צריך להתמודד עם מרכז כובד גבוה יותר, מה שמכתיב מתלים קשיחים יותר. זה שכרגע אולי משקיעים בג'יפונים יותר מאשר במשפחתיות/סופרמיני/מנהלים מקבילות זה סיפור אחר.

כל אחד ומה שטוב לו . כתבתי שיש ביקוש וזה לגיטימי . אישית אני מעדיף על מנוע צנום רכב קטן . גם ככה בגלל כל התקנות המחמירות של זיהום אויר הקטינו נפחים והעמיסו טורבו כדי לפצות על מחסור בכח . סתם דוגמא, גולף פעם היתה מנוע 1.4 ליטר טורבו , ירדה ל 1.2 ליטר ועכשיו נמכרת עם מנוע של פולו 1 ליטר טורבו. עכשיו על המנוע הזה העמיסו גוף כבד יותר . ברור לי שיש מי שזה מתאים לו, אבל למשפחה פלוס ילד או 2 אני אעדיף סופר מיני . ככה גם התניידתי בשנת 2007 עם 2 רכבים קטנים ושתי ילדות . היו לנו במקביל c3 ו 206 . לא הרגשתי שום מחסור בנפח בתא המטען , וכשהיה צריך נכנסה לשם גם עגלת תינוק .

הקטע המצחיק הוא שגם ל-206 וגם ל-C3 יש יחס הספק/מומנט/משקל וביצועים פחות טובים משל ג'יפוני 1 ליטר ושוקלים (סטוניק/ארונה) בערך 50 קילו יותר.

צודק , הייתי צריך לנסח את זה אחרת בכל מה שקשור לתופעה של רכבים גדולים על מנועים של קורקינט .

צריך להשתחרר מהקונספציה הזו שרכב יקום או יפול על נפח מנוע בלבד. יש עוד הרבה דברים שמכתיבים ביצועים - כמו למשל גירים מהירים ויעילים יותר, שמאפשרים לאוטו להאיץ ב-30 קמ"ש בזמן שהאוטומט 4 הילוכים של פעם היה מצליח רק להעביר הילוך אחד (סתם דוגמה ציורית, לא באמת משהו עובדתי או שמדדתי).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

פסיכולוגיה. רכב גבוה לנצח יהיה קשיח יותר מרכב נמוך דומה/זהה כי הוא צריך להתמודד עם מרכז כובד גבוה יותר, מה שמכתיב מתלים קשיחים יותר. זה שכרגע אולי משקיעים בג'יפונים יותר מאשר במשפחתיות/סופרמיני/מנהלים מקבילות זה סיפור אחר.

אתה צודק והתנסחתי לא נכון.

הכוונה שלי היתה שברכב גבוה יש טיפה יותר עבירות על כביש משובש בלי שתהייה פגיעה ברצפת הרכב.

ברכב נמוך יש סיכוי יותר גבוה לדפוק את הרכב מלמטה על כל בור קטן.

פורסם

תשמע, אני נוהג בפוקוס שלי (לא רכב גבוה בשום צורה שהיא) באופן שבועי מעל עבודות הרכבת הקלה בבגין וכל בורות הביוב ביגאל אלון (העירייה משום מה הפכה את הרחוב הזה למסלול סללום לאחרונה), ומעולם לא פגעתי בשום דבר ואפילו לא סגרתי מהלך. אם הצלחת לגרד גחון בכביש (לא בשטח) ברכב סטנדרטי או שאתה נוסע הרבה יותר מדי מהר לתנאי הכביש, או שיש לך בעיה במתלים / בולמ"ז.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

גם זה לא מדויק. יותר עבירות כן, ויכולת יותר טובה לנסוע בשבילים. אבל בשביל לדפוק את הרכב על כביש סלול צריך חתיכת בור - אני כמעט כל ה"קריירה" שלי נוהג על רכבים נמוכים, גם ביחס למשפחתיות רגילות, והפעמים היחידות שעשיתי איזשהו נזק לרכב על כביש סלול היה בגלל חתך צמיגים נמוך או מתלים קשיחים. אף פעם לא דפקתי שום דבר כי הרכב נמוך.

כאילו, בוא, עד לפני 3-4 שנים שכולם התחילו לקנות ג'יפונים, כולם נסעו על מכוניות "רגילות" ואני לא זוכר שהמוסכים היו מלאים במכוניות עם קארטרים מפוצצים :)

פורסם

אם מדברים על קרטר מפוצץ זה קרה לאבא שלי עם אוקטביה דור ראשון ואחרי כמה חודשים לאמא שלי עם אוקטביה דור ראשון.

לשניהם אין נטיות שטח בעליל (כנראה משם גם לי אין נטיות שטח), אבל אספלט לא משהו, בשילוב עם גשמים שפוררו עוד קצת את האספלט, ובור שהתמלא במים (ככה שאתה לא באמת יודע שזה בור), והופ הלך קרטר.

לא סתם גתוס עשו הרבה כסף ממיגון תחתון ספציפית לאוקטביה.

אבל כן זה עדיין מאוד נדיר שהייתי צריך לחזור כמעט 20 שנה אחורה כדי למצוא דגם כזה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני משווה טויוטה קורולה שהיא ממוצעת בגובה לבין הסטוניק שלי שהיא כמה ס"מ יותר גובה.

שוב לא מדובר בכביש סטנדרטי אלא במקרי קיצון.

לדוגמה בחניוני חול ליד הים, חוף 4X4, חוף הצוק וכו' יש מלא בורות

ועם הקורולה מאד קשה לנסוע שם ואני לא נכנס לשם אבל עם הסטוניק אין בעיה לנסוע שם ויש עבירות טובה יותר.

לגבי כבישים אז אני יכול לתת לך דוגמה באזור תעשיה בכל עיר יש בורות באספלט וברכב משפחתי אפשר

לעבור על מהירות נמוכה אחרת תגרד את הגחון, בסטוניק שלי אין שום בעיה לעבור שם במהירות גבוה יחסית.

גם בחורף כשיש שלוליות עמוקות אחרי גשם אז בסטוניק אני לא מתרגש והרכב עובר מעל לשלולית.

בקורולה היו כמה פעמים שהחלטתי לעשות פרסה ולעבור ממקום אחר.

שוב אלו מקרי קיצון אבל בהחלט מקרים שקורים לכל אחד מאיתנו ורכב גבוה יותר הוא יותר נוח.

פורסם

חניונים בחוף זה כאמור - "שבילים" ואני מסכים.

לגבי בורות, זה בעיקר פסיכולוגי, אני ממש לא חושב שהבדל של 4-5 ס"מ במרווח הגחון יעשו את ההבדל. השפעה גדולה הרבה יותר על פוטנציאל הנזק יש לחתך הצמיגים, קשיחות המתלים ומשקל הרכב.

לגבי שלוליות, זה בכלל לא נכון. הדבר שמגדיר כמה עמוקה השלולית שרכב יכול לעבור זה גובה פתח יניקת האוויר, ולגמרי יכולה להיות מכונית נמוכה עם פתח יניקה גבוה מזה של ג'יפון, ואז היא תוכל לעבור בשלוליות הרבה יותר עמוקות. אתה עם הסטוניק עובר שם ובקורולה בוחר שלא בעיקר בגלל - שוב - פסיכולוגיה ותפיסה, ולא בגלל ידע עובדתי של יכולות הרכב. שזה, אגב, לגיטימי לגמרי - כי בטחון עצמי מאפשר לך לנצל טוב יותר את יכולות הרכב.

פורסם

באותם בורות שהתייחסתי אליהם קודם, גם הבדל של ס"מ בודד היה עושה הבדל, עובדתית עד האוקטביה אף אחד לא טרח לטפל בהם כי אמנם סגרת מהלך, אבל מעבר לזה שלא נעים לך לעבור על בור כזה לא נוצרו נזקים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לגבי שלוליות, זה בכלל לא נכון. הדבר שמגדיר כמה עמוקה השלולית שרכב יכול לעבור זה גובה פתח יניקת האוויר, ולגמרי יכולה להיות מכונית נמוכה עם פתח יניקה גבוה מזה של ג'יפון, ואז היא תוכל לעבור בשלוליות הרבה יותר עמוקות. אתה עם הסטוניק עובר שם ובקורולה בוחר שלא בעיקר בגלל - שוב - פסיכולוגיה ותפיסה, ולא בגלל ידע עובדתי של יכולות הרכב. שזה, אגב, לגיטימי לגמרי - כי בטחון עצמי מאפשר לך לנצל טוב יותר את יכולות הרכב.

אתה שוכח שאתה מלכלך את כל הרכב וגם מסתכן שמים יחדרו לבפנים ויהרסו לך את השטיח והכל יהיה מסריח.

אלו דברים שהיו לי ברכבים קודמים.

היתה לי מאזדה 3 שנת 2011 (ז"ל) לפני הסטוניק ולא שמרתי עליה ובחורף אם הייתי נכנס בשלולית עמוקה אז מים היו נכנסים פנימה

והכל היה מסריח ורק בקיץ הרכב היה מתייבש אבל השטחים כבר נהרסו והיה מגעיל.

בסטוניק פחות סיכוי שהמים בשלולית יגיעו מספיק גבוה.

שוב אתה צודק במה שאתה אומר ובסופו של דבר זה הכל פסיכולוגי אבל בארץ תמיד עדיף רכב גבוה.

לא ג'יפ 4X4 אבל מספיק כמה ס"מ תוספת לגובה.

• תוכן חדש...