Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים!

הקדמה קצרה - קיה פורטה, 2011

חמישי הייתי בטיפול שוטף במוסך. המוסכניק שם לי בערך חצי ליטר יותר מדי.

גיליתי את זה רק בערך 70 ק"מ אחרי (כמה נסיעות).

אתמול קניתי צינורית ומשאבה של סבון והוצאתי עד שזה הגיע לפס העליון.

אתמול גם החלפתי (לבד) סליל הצתה 1 שאני יודע שהיה תקול (האוטו רעד בעצירות ומוסכניק אמר שצריך לקנות סליל חדש).

עכשיו הבעיה -

כשנוסעים ברכב, ברגע שעומדים במקום קצת זמן, מרגישים לפעמים (לא קבוע, לפעמים פעם ב3 דק' ולפעמים גם יכול לעבור 10 דק' בלי), כאילו המנוע "מחסיר פעימה".

זה קורה למאית שנייה אבל מרגישים את זה.

ממש כאילו הוא נכבה וישר נדלק.

זה בא לידי ביטוי ברעד קטנטן שצריך לשים לב כדי להרגיש, אבל זה לא משהו שאפשר להתעלם לגמרי.

בדקתי את הסל"ד וזה יורד ממש טיפה באותו זמן.

מצרף סרטון -

https://youtu.be/486_2c3u0Gc

רואים את הסל"ד יורד ממש ממש קצת לקראת אמצע הסרטון.

זה מורגש ברכב, אבל זה לא הרעידות כמו של הסליל.

מה אומרים?

תודה רבה :)

פורסם

בדקת האם זה קשור למזגן?

נסה לעמוד בלי מזגן ותראה אם יש הבדל, יכול להיות שכניסה של המדחס גורמת לתופעה הזאת.

פורסם

בס"ד

תבצע ניקוי מצערת, גם זול וגם מתאים פחות או יותר לתקלה שלך.

עקב הצתברות פיח על המצערת, ההשפעה של זה באה לביטוי בעת סגירה של הפרפר הפנימי דבר שמורגש כאשר עומדים או הרכב לפני עצירה.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
בדקת האם זה קשור למזגן?

נסה לעמוד בלי מזגן ותראה אם יש הבדל, יכול להיות שכניסה של המדחס גורמת לתופעה הזאת.

האמת שרוב הזמן עמדתי בלי מזגן... ועדיין אותו דבר...

בס"ד

תבצע ניקוי מצערת, גם זול וגם מתאים פחות או יותר לתקלה שלך.

עקב הצתברות פיח על המצערת, ההשפעה של זה באה לביטוי בעת סגירה של הפרפר הפנימי דבר שמורגש כאשר עומדים או הרכב לפני עצירה.

האמת שקראתי את התגובה שלך במקום אחר לגבי זה - שם קראתי שזה יותר רעידות אז חשבתי שזה לא המקרה.

האמת שזה נשמע מעניין... אנסה את זה..(ראיתי סרטונים אבל נראה לי שכבר אלך למישהו שיעשה לי את זה...)

אתה בעצם אומר שזה רק צירוף מקרים שזה קרה יום אחרי שהחלפתי סליל הצתה?

והאמת כשהחלפתי אז הייתה רוח חזקה יחסית.. אולי עם הרוח נכנס לכלוך או שנכנס לשם לכלוך רק בזמן הפעלת המנוע..?

ותודה רבה לשניכם על העזרה! :)

פורסם
האמת שרוב הזמן עמדתי בלי מזגן... ועדיין אותו דבר...

האמת שקראתי את התגובה שלך במקום אחר לגבי זה - שם קראתי שזה יותר רעידות אז חשבתי שזה לא המקרה.

האמת שזה נשמע מעניין... אנסה את זה..(ראיתי סרטונים אבל נראה לי שכבר אלך למישהו שיעשה לי את זה...)

אתה בעצם אומר שזה רק צירוף מקרים שזה קרה יום אחרי שהחלפתי סליל הצתה?

והאמת כשהחלפתי אז הייתה רוח חזקה יחסית.. אולי עם הרוח נכנס לכלוך או שנכנס לשם לכלוך רק בזמן הפעלת המנוע..?

ותודה רבה לשניכם על העזרה! :)

בס"ד

אני לא לא מוצא תמונות שצילמתי לפני/אחרי ניקוי מצערת שביצעתי לפיג'ו שלי, היית רואה הבדל משמעותי, ברגע שהפרפר סגור, ישנו מרווח קטן לכניסת אוויר למנוע, עם הצתברות הפיח שם, המנוע לא עובד עגול ובמקרים גרועים גם נחנק ומווברץ.

לפני שתחליף סתם חלקים בהמלצת מכונאי כזה או אחר, תבצע את הניקוי ותחזור לדווח אם תוכל.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם (נערך)
בס"ד

אני לא לא מוצא תמונות שצילמתי לפני/אחרי ניקוי מצערת שביצעתי לפיג'ו שלי, היית רואה הבדל משמעותי, ברגע שהפרפר סגור, ישנו מרווח קטן לכניסת אוויר למנוע, עם הצתברות הפיח שם, המנוע לא עובד עגול ובמקרים גרועים גם נחנק ומווברץ.

לפני שתחליף סתם חלקים בהמלצת מכונאי כזה או אחר, תבצע את הניקוי ותחזור לדווח אם תוכל.

תהיה בטוח שאחזור לדווח!

לגבי הניקוי עצמו - אני יודע שזה פשוט, אבל כנראה אבצע במקום מסודר...

הפתיחה של המצערת נראית יחסית משהו שיכול להתפקשש ואז ההוצאה תגדל..

ובכ"מ אצטרך לקנות את הספריי, אז החיסכון בסוף לא יהיה הרבה מדי..

מקווה ש"במקום המסודר" לא ינסו להחליף משהו אחר

אנסה לברר לגבי המצערת בזמן הבדיקה

עריכה אחרונה על ידי Schr90bgho
פורסם
תחליף פלאגים, כנראה אחד הפלאגים מזייף.

ברכב אחר הייתה לי אותה בעיה וסתם קניתי סליל וכבלים.

הייתי בטיפול בחמישי והוא אמר שהפלאגים תקינים...

באמת יכול להיות שפלאג מזייף יעשה רעידות כאלו קלות?

מה בדיוק הבעיה שהייתה לך?

פורסם

משהו נוסף שגיליתי...

אחרי נסיעה של רבע שעה בערך מחוץ לעיר, ואז עצירה ברמזור, נורת "בדוק מנוע" הבהבה למשך חצי דקה וכבתה.

באותו זמן ה"רעידות" נהיו יותר תכופות...

פורסם

לא מבין על סמך מה אמר המוסכניק שהלך הסליל, היה קוד תקלה כלשהו? תתחיל בשליםת קוד תקלה עקב מנורת מנוע שהיבהבה לך לדעתי קיים לך פיספוס הצתה. ומתי הוחלפו פלאגים לאחרונה?

פורסם

כמו שהבטחתי - חזרתי לעדכן...

אז הייתי במוסך - הוא בדק במחשב וראה שיש אזהרה על סליל הצתה אחר.

הוא המליץ להחליף על הדרך את כל הפלאגים ואת כל הסלילים.

אמרתי שכרגע עדיף רק את הסליל - אז החלפתי את הסליל הבעייתי וככל הנראה הבעיה נפתרה.

בכ"מ אמרתי שאני אקנה פלאגים בעצמי ואחליף בהזדמנות כשיהיו לי את הכלים.

בנוסף אני אקנה בהזדמנות עוד 2 סלילים שיהיו ברכב כי נראה שזה עומד לחזור..

ד"א האם זה מחייב שסלילים מעבירים את המחלה גם לפלאגים..?

(החלפתי את הפלאגים [מקוריים של קיה] לפני שנה/19K)

פורסם

אם בסלילים יש חלודה - כן החלודה יכולה לעבור גם לפלאגים.

חלודה די דומה לעובש בנושא הזה - גם אם ניקית אותה אבל השארת טיפה - היא תיצור גרורות ותתפשט מחדש.

באופן כללי, כאשר מחליפים פלאגים, סלילים וכל דבר אחר ברכב מומלץ להחליף את הכל יחד ולא להשאיר את מה שעובד רק כי זה עובד. משום שמחר זה יכול כבר לא לעבוד ולגרום אח"כ לבעיות אחרות שיעלו יותר כסף.

ואם יש לך חוש טכני טוב - תעשה את זה בעצמך.

אין שום סיבה שבעולם שתשלם מחירים מופקעים על דברים פשוטים שאתה יכול לעשות גם בבית / חניה.

• תוכן חדש...