Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה החלפתי צמיגים (קדמיים, בגולף 2014) והם ניפחו את כל הצמיגים ל 35psi כאשר רשום ברכב 29

בנסיעה יום אחרי נדלקה לי נורת לחץ אוויר בצמיגים

1. האם לחץ גבוהה מידי יכול לגרום להדלקת הנורה? ואם כן למה זה קרה יום אחרי? (יום שבת, היה חם יותר מיום שישי)

2. האם הם צודקים? הם אמרו שהמלצת היצרן טובה למדינות קרות ובארץ צריך לנפח יותר

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

אענה לשאלה השניה:

על אף שאני סבור שחברי הפנצ'רייה הם כולם בוגרי תארים מתקדמים בהרווארד אמליץ לך לא להקשיב להם.

תשתמש בהוראות היצרן בלבד ובהתאם לתנאים הרשומים שם בלבד (כמו מידת העמסת הרכב).

נסיעה עם לחץ אוויר גבוה מהנדרש עשויה להיות מסוכנת ומאיצת בלאי.

פורסם

לגיבי 1, אני מניח שמדובר במערכת ניטור לחץ אוויר עקיפה באמצעות מדידת מהירות הגלגל.

כשיש הפרש קטן בין לחץ האוויר התקין לבין הלחץ בפועל, לקוח למערכת הזו לא מעט זמן (כמה ק"מ או אפילו כמה עשרות ק"מ) להגיב. האם היה 35 אחיד בכל הצמיגים?

תנפח את כל הצמיגים לפי הוראות היצרן ותבצע איתחול למערכת. תבדוק בספר רכב איך עושים את זה. או שיש כפתור יעודי או דרך התפריטים בלוח שעונים או במולטימדיה.

פורסם (נערך)

בכל המכוניות אשר נסעתי בהם עד היום ומולא אויר בלחץ גבוה מההוראות היצרן, לא נדלקה נורית. לדעתי יש לך פנצ'ר או בריחה של אויר מהונטיל.

יש איזה קטע לפנצ'ריות למלא לחץ אויר גבוהה מאוד. נתקלתי בזה לא אחת ולא מבין למה, לא מבין מה יוצא להם מזה, אולי זה איזה טריק לגרום לך לשחוק את הצמיגים מהר יותר, אולי זה הלחץ אשר מתוכנת להם במכונה והם מתעצלים לשנותו בהתאם לצמיג הרלוונטי. לא יודע, אבל תמיד שאני בפנצ'רייה אני מבקש לחץ מסויים ומסביר שזה מתאמי נוחות. (אין לי כוח וזמן להתכווח מי מבין יותר)

אגב, ההמלצה על לחץ אויר גבוה במדינות חמות היא משהו כמו 2 psi מעל ההמלצה, שזה גם ככה בתחום החפיפה בין נוחות לחיסכון אשר מופיעה בספר הרכב ובטח לא משהו קריטי.

עריכה אחרונה על ידי Taipan
פורסם

לא איפסתי. השאלה היא האם ההתרעה נדלקת גם אם הלחץ גבוהה ?

חשבתי שתפקידה הוא להתריע על ירידה בלחץ האוויר בלבד

פורסם

אם יש לך מערכת מבוססת על מהירות סיבוב גלגל, היא לא מתריעה על לחץ גבוה או נמוך אלא על הפרש בלחץ בין הצמיגים.

לכן חוזר על השאלה, האם בכל הצמיגים היה 35PSI?

פורסם
לא איפסתי. השאלה היא האם ההתרעה נדלקת גם אם הלחץ גבוהה ?

חשבתי שתפקידה הוא להתריע על ירידה בלחץ האוויר בלבד

אם זו אכן המערכת שבודקת באמצעות מחשב ה-ABS את מהירות סיבוב הגלגלים, המערכת תתריע בכל שינוי מהערך שהיא למדה בפעם האחרונה שאופסה. חובה לאפס אותה ואז היא לומדת את לחץ האוויר. ניתן למלא לחצים שונים קדימה ואחורה, המערכת לומדת את הערכים עבור כל גלגל בנפרד.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אם יש לך מערכת מבוססת על מהירות סיבוב גלגל, היא לא מתריעה על לחץ גבוה או נמוך אלא על הפרש בלחץ בין הצמיגים.

לכן חוזר על השאלה, האם בכל הצמיגים היה 35PSI?

אני לא יודע אם זאת המערכת שיש לי, אני חושב שבפנצ'ריה מילאו 35 בכל הגלגלים (רק הצמיגים הקדמיים הוחלפו)

פורסם
אם זו אכן המערכת שבודקת באמצעות מחשב ה-ABS את מהירות סיבוב הגלגלים, המערכת תתריע בכל שינוי מהערך שהיא למדה בפעם האחרונה שאופסה. חובה לאפס אותה ואז היא לומדת את לחץ האוויר. ניתן למלא לחצים שונים קדימה ואחורה, המערכת לומדת את הערכים עבור כל גלגל בנפרד.

כלומר, הייתי צריך פשוט לאפס אותה בגלל הלחץ החדש? אם כן, מדוע ההתרעה נדלקה רק למחרת?

פורסם (נערך)

יש איזה קטע לפנצ'ריות למלא לחץ אויר גבוהה מאוד. [...]אולי זה איזה טריק לגרום לך לשחוק את הצמיגים מהר יותר.

לחץ אוויר גבוה יותר שאינו בהפרזה פרועה אינו מעלה את קצב שחיקת הצמיג בצורה מורגשת, אם כבר הוא מפחית אותו. גם כשממש מגזימים, העליה בקצב השחיקה קטנה ביחס לזו הנגרמת עקב לחץ חסר.

אין ספק שבאופן כללי, לחץ אוויר גבוה מדי עדיף על נמוך מדי.

ההמלצה על לחץ אויר גבוה במדינות חמות היא משהו כמו 2 psi מעל ההמלצה.

אלא אם כן אני טועה, ההמלצה אינה למדינות חמות או הקרות.

ההמלצה תלויה בחום של הצמיג. כשהוא חם (מהנסיעה ו/או מחשיפה למזג אוויר חם) צריך למלא אותו ללחץ גבוה מזה המופיע בהמלצות היצרן (שהם ללחץ קר). גודל השינוי תלוי בכמה הצמיג חם, אך לרוב לחץ של 10% יותר הוא סביר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
כלומר, הייתי צריך פשוט לאפס אותה בגלל הלחץ החדש? אם כן, מדוע ההתרעה נדלקה רק למחרת?

אכן היית צריך לאפס את המערכת לאחר מילוי אוויר. למערכת לוקח כ-20 דקות וגם יותר גם לאחר האיפוס להכניס את הערכים החדשים לזיכרון המחשב.

יישנם המון פרמטרים שעלולים להשפיע על תפקוד או חוסר תפקוד נכון של המערכת לניטור לחץ אוויר בצמיגים לכן על תחפש כרגע את הסיבה אלא בצע את שהומלץ לך באשכול.

איזה כייף לי :)

פורסם

כשאספתי את הרכב הנוכחי (TPMS עקיף, חרא של דבר אבל עדיף על כלום) לאחר כמה עשרות ק"מ נדלקה נורית לחץ האויר (לחץ האויר היה גבוה ב 6-8psi מהמלצת היצרן) - סודר, אופס ומאז שקט. לשאלתך - לחץ אויר גבוה יותר יגרום להדלקת הנורית. גם לאחר החלפת צמיגים/תיקון פאנצ'ר, מרבית הסיכויים שלחץ האויר שימלאו בצמיג(ים) יהיה גבוה יותר מהמלצת היצרן, אז צריך לבצע איפוס מחדש למערכת לאחר הסדרת לחץ האויר בכל הרביעיה.

פורסם

במעכרת ללא חיישנים, אם כל הצמיגים נופחו ללחץ גבוה מהנדרש אבל אחיד (ובוצע איתחול למערכת) הנורה לא תידלק מכיוון שלמערכת אין אפשרות למדוד את החלץ אלא רק את ההפרשים בין הצמיגים.

במקרה של פותח השירשור הנורה נדלקה בגלל שהוחלפו שני צמיגים ונופחו ללחץ אוויר גבוה יותר ואז המערכת זיהתה את זה על ידי השוואה לשני צמיגים אחרים שלא הוחלפו.

פורסם
(TPMS עקיף, חרא של דבר אבל עדיף על כלום)

גם אני חשבתי שזה פתרון גרוע, אבל ברכב שלי המערכת הזאת הצילה אותי כבר מספר פעמים מפנצ'ר שמשמעותו איבוד זמן יקר ורכישה של צמיג חדש או שניים, כי אצלי הצמיגים בחתך נמוך ואבדן משמעותי של אוויר כמעט תמיד יגמר בהרס מוחלט של הצמיג. אני מופתע כל פעם מחדש איך המערכת מתריעה זמן רב לפני שהעניין הופך בלתי הפיך ומאפשרת לי לטפל בו בנחת ואפילו בפנצ'ריה שאני בוחר, במקום בקרובה ביותר - ששם בהיסתברות גבוהה יגרמו לחישוקים נזק.

בקיצור - פתרון לא רע בכלל.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...