Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, אני גר בבניין שבו יש 66 דירות.

לבניין יש חניה, כל המקומות החניה מסומנים מ 1 עד 66.

הדיירים חונים לפי מספר תת-החלקה שלהם. דייר שדירתו מסומנת בתשריט במספר 55, חונה בחניה 55.

כמו כן, הדיירים תלו שלטים מיוזמתם שעליהם מופיע או הכתובת המלאה שלהם או מספר רכב.

הבעיה היא, שכל החלוקה הזאת לא רשומה בטאבו, לאף דייר החניה לא מוצמדת. הוצאתי מסמכים מאתר של טאבו.

הכל היה "טוב" עד שבאה דיירת חדשה, שלא מסכימה לחלוקה הזאת, והתחילה לחנות על החניה שלי, יותר מכך, היא הורידה את השלט שלי ותלתה שלטים משלה.

אז מצד אחד קיימת חלוקה ברורה אך לא רשמית, שלא רשומה בטאבו.

מצד שני, אני מניח שהחניה נחשבת משותפת וכל דייר יכול לחנות איפה שהוא רוצה, אבל אם כך, אז אסור לתלות שלטים פרטיים.

מה אפשר לעשות?

ולקינוח - אין ועד בית, הבניין מנוהל על"י חברת אחזקות.

עריכה אחרונה על ידי snoop90
  • תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלום, אני גר בבניין שבו יש 66 דירות.

לבניין יש חניה, כל המקומות החניה מסומנים מ 1 עד 66.

הדיירים חונים לפי מספר תת-החלקה שלהם. דייר שדירתו מסומנת בתשריט במספר 55, חונה בחניה 55.

כמו כן, הדיירים תלו שלטים מיוזמתם שעליהם מופיע או הכתובת המלאה שלהם או מספר רכב.

הבעיה היא, שכל החלוקה הזאת לא רשומה בטאבו, לאף דייר החניה לא מוצמדת. הוצאתי מסמכים מאתר של טאבו.

הכל היה "טוב" עד שבאה דיירת חדשה, שלא מסכימה לחלוקה הזאת, והתחילה לחנות על החניה שלי, יותר מכך, היא הורידה את השלט שלי ותלתה שלטים משלה.

אז מצד אחד קיימת חלוקה ברורה אך לא רשמית, שלא רשומה בטאבו.

מצד שני, אני מניח שהחניה נחשבת משותפת וכל דייר יכול לחנות איפה שהוא רוצה, אבל אם כך, אז אסור לתלות שלטים פרטיים.

מה אפשר לעשות?

ולקינוח - אין ועד בית, הבניין מנוהל על"י חברת אחזקות.

מכנסים אסיפת דיירים, וכל מה שיוחלט על פי רוב מחייב את כל הדיירים, אפשר ללכת עם זה עד לבתי משפט ובנוסף לקבל פיצוי על כל יום שהחנו לך בחניה בבריונות.

פורסם

תודה על התשובה,

ברשותך מספר שאלות :

1. לכנס אסיפה למרות שהמחלוקת רק בין 2 דיירים?

2. האם לעבור בין דיירי הבניין ולשאול האם מסכימים\מתנגדים לחלוקה הנוכחית, זה לא קביל? כלומר לא לעשות את זה פומבי.

3. באסיפה - רוב הנוכחים קובע? אם מתייצבים 3 דיירים מתוך 66, החלטה של 2 מהם מחייבת את כל 66 הדיירים בנושא זה?

פורסם
מכנסים אסיפת דיירים, וכל מה שיוחלט על פי רוב מחייב את כל הדיירים, אפשר ללכת עם זה עד לבתי משפט ובנוסף לקבל פיצוי על כל יום שהחנו לך בחניה בבריונות.

למה בביריונות?

החניות הן משותפות.

למה דייר מסויים מנכס לעצמו חניה?

סתם נקודת מבט אחרת.

פות"ש - הייתי מביא רכב נוסף, מחנה בחניה הזו באופן קבוע ולא מזיז אותו עד שהשכנה נשברת ומתלבשת על מישהו אחר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

פות"ש - הייתי מביא רכב נוסף, מחנה בחניה הזו באופן קבוע ולא מזיז אותו עד שהשכנה נשברת ומתלבשת על מישהו אחר.

לצערי, זה מתדרדר לזה. ביום ראשון, אתעייץ עם עו"ד, אם לא תהיה ברירה אחרת, אפעל כך.

פורסם

מה הייחודי בחניה שלך על פני החניה של הבריונית.

אם אין הבדל לך תחנה שם.

למיטב ידיעתי אין לייחד חניה בחוק אלא אם אתה אדם בעל מוגבלות אז

חלק ג'התאמות הטעונות הסכמת בעלי הדירות שבבעלותם שישים אחוזים מן הדירות

1. הכשרת מקום כמקום חניה.2. ייחוד או הקצאה של מקום חניה קיים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

ככל הנראה הדיירת החדשה שהחליפה דייר שעזב, המשתמשת בחנייה "שלך" הותירה חנייה אחרת פנוייה - זו שהייתה בשימושו של הדייר שעזב.

אם זה המצב, מה כל כך טוב בחנייה שהייתה בשימושך, שהדיירת החדשה החליטה לבחור ולנכס לעצמה.

למעשה קל לפתוח בהליך משפטי אצל רשם המקרקעין שהחלטתו כפסק דין לכל דבר, נשאר מבחינתך לקבל החלטה באיזו דרך לפתור את הבעיה מההצעות שתקבל כאן.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם (נערך)

היחודי בחניה שלי על פני החניה שלה (שנמצאת במרחק 5 מטר מחניה שלי) :

1. החניה הכי קרובה לכניסה של הבניין שלנו(מתחם של 4 בניינים)

2. מצד אחד יש מדרכה, כאשר היא חונה בין 2 רכבים.

הטענה של הבחורה היא שיש לה 2 ילדים והחניה שלה לא נוחה לה.

בהכרח הייתי מתחשב בה התחשב אילו הדברים היו נעשים בהסכמה, אבל הכל קרה באופן חד צדדי.

למעשה קל לפתוח בהליך משפטי אצל רשם המקרקעין שהחלטתו כפסק דין לכל דבר, נשאר מבחינתך לקבל החלטה באיזו דרך לפתור את הבעיה מההצעות שתקבל כאן.

הייתי שמח לפתור זאת כך, הבעיה היא שהחניות לא מוצמדות בטאבו, או שזאת לא בעיה?

עריכה אחרונה על ידי snoop90
פורסם
ככל הנראה הדיירת החדשה שהחליפה דייר שעזב, המשתמשת בחנייה "שלך" הותירה חנייה אחרת פנוייה - זו שהייתה בשימושו של הדייר שעזב.

אם זה המצב, מה כל כך טוב בחנייה שהייתה בשימושך, שהדיירת החדשה החליטה לבחור ולנכס לעצמה.

רשם המקרקעין אינו מטפל בכך, מי שדן בנושאים בין דיירים הוא המפקח , למפקח אין סמכות להורות על ייחוד חניה.

זו צריכה להיות החלטה של האסיפה הכללית ברוב של כל בעלי הדירות

תקנון מוסכם

62. (א) בעלי הדירות רשאים לערוך תקנון ולשנות את הוראותיו ברוב של בעלי הדירות ששני שלישים של הרכוש המשותף צמודים לדירותיהם, אולם אין לקבוע או לשנות בתקנון זכויות של בעלי דירות או להטיל עליהם חובות או תשלומים מסוג או בשיעור שלא פורשו בחוק זה אלא בהסכמתם, ואין לקבוע הצמדה של חלק מסויים מהרכוש המשותף לדירה פלונית אלא בהסכמת כל בעלי הדירות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תודה על הקישור.

עברתי על כל השרשור - מחדד הבדלים:

החניות מסומנות במספרים לפי התת-חלקה.

החניה היא צמודה ל4 בניינים וקיים שער חשמלי בכניסה, כלומר ברמה הפרקטית, הציבור הרחב לא יכול לחנות שם.

לבחורה יש חניה משלה והיא מודעת אליה.

אז חזרנו לפתרון הכשר והמסריח.

פורסם
היחודי בחניה שלי על פני החניה שלה (שנמצאת במרחק 5 מטר מחניה שלי) :

1. החניה הכי קרובה לכניסה של הבניין שלנו(מתחם של 4 בניינים)

2. מצד אחד יש מדרכה, כאשר היא חונה בין 2 רכבים.

הטענה של הבחורה היא שיש לה 2 ילדים והחניה שלה לא נוחה לה.

בהכרח הייתי מתחשב בה התחשב אילו הדברים היו נעשים בהסכמה, אבל הכל קרה באופן חד צדדי.

הייתי שמח לפתור זאת כך, הבעיה היא שהחניות לא מוצמדות בטאבו, או שזאת לא בעיה?

היא רכשה או שכרה דירה בבניין?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)
רשם המקרקעין אינו מטפל בכך, מי שדן בנושאים בין דיירים הוא המפקח , למפקח אין סמכות להורות על ייחוד חניה.

תודה על התיקון

זו צריכה להיות החלטה של האסיפה הכללית ברוב של כל בעלי הדירות

אם אפשר לכנס אסיפת דיירים לצורך העניין זו דרך פתרון מועדפת ובתנאי שיחתמו על הסדר החנייה ברוב הנדרש על פי חוק.

תקנון מוסכם

62. (א) בעלי הדירות רשאים לערוך תקנון ולשנות את הוראותיו ברוב של בעלי הדירות ששני שלישים של הרכוש המשותף צמודים לדירותיהם, אולם אין לקבוע או לשנות בתקנון זכויות של בעלי דירות או להטיל עליהם חובות או תשלומים מסוג או בשיעור שלא פורשו בחוק זה אלא בהסכמתם, ואין לקבוע הצמדה של חלק מסויים מהרכוש המשותף לדירה פלונית אלא בהסכמת כל בעלי הדירות.

בגלל העובדה שכל הדיירים צמודים עובדתית להסכם הלא רשמי, בו כל דייר משתמש בחניה המסומנת במס' דירתו, יש בכך בסיס לדעתי להגיש תביעה למפקח, בה תדרש הדיירת החדשה להצמד לשיטה הנהוגה בבנין. הגשת תביעה למפקח איננה יקרה ולכן אם פותה"ש מרגיש מחוייב לנוחיותו ולכאורה לנכון ולמוצדק ושום פתרון אחר לא נמצא, יוכל לקבל החלטה לבחור בדרך זו.

אינני משפטן, זו דעתי המסומנת בסגול.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

ראשית יש לכנס את כל בעלי הדירות ולקבל החלטה בהתאם שבו לכל אחד תיוחד החניה לפי המיספור.

הנוהג שקיים לא מספיק.

היה והבריונית לא תכבד את ההחלטה , אז יש טעם להגיש תביעה למפקח לאכיפת ההחלטה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...