Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חבר נהג מונית על רכב בסוג של שכירות, הרכב עבר 130 אלף.

נקרע לו רצועת טיימינג.

חשוב לציין שמדובר על מנוע דיזל.

בעל המונית מנסה לגלגל על הנהג, למרות שהוא טיפל ברכב במוסכים שלו.

יש לי כמה שאלות:

1-באיזה קילומטראג' ברכב הנל מוחלפת הרצוע לפי הוראות יצרן.

2- האם לדעתכם זה לגיטימי שהאחריות מגולגלת לנהג?

3- כמה עלות החלפת המנוע לדגם זה?

4- האם היצרן מכיר בנזק הזה, אם הרצוע נקרע מתחת לקילומטראג' המומצץ עלידי היצרן?

תודה מראש לעונים

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

יענה רק לגבי גלגול אחריות לנהג, נראה לי לא רציני, הוא לא אחראי על טיפול ברכב, הרצועה נקרעת בבת אחת, ללא הודעה מוקדמת, (כמו חימום יתר) לכן אין לו רשלנות תורמת, לגבי שאר הדברים, צריך לדבר עם לובינסקי,

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם

לא כתבתי, אבל במוסך אמרו שהלך מנוע. אגב גם בהגעה למוסך ניסו להניע את הרכב.

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם (נערך)

160K עשר שנים

המוקדם מהשניים.

תמיד מחליפים לפני ולא מקשיבים ליצרן בקטעים האלה. אין תופעה ידועה כזו למנוע DV6 .

למרות זאת, פגשתי נהג מונית כזו שבוע שעבר . עבר 247K עם טיפולים רגילים בלבד. החלפה לפי היצרן. כנראה שאין חוקיות ברורה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

במונית שנוסעת רוב הזמן בעיר, לעיתים מונעת גם שהרכב עומד והמנוע צובר שעות רבות מבלי לצבור ק"מ, אני חושב שצריך היה להחמיר את מועד ההחלפה.

פותח השרשור - יש מצב שימכרו את הרכב כמו שהוא? הוא 5 דלתות במקרה?

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
160K עשר שנים

המוקדם מהשניים.

תמיד מחליפים לפני ולא מקשיבים ליצרן בקטעים האלה. אין תופעה ידועה כזו למנוע DV6 .

תראה, אם אדם פרטי שהרכב בבעלות, אז שיחמיר. פה זה רכב של אדם שמשכיר אותו למונית, ואם הוא רוצה אז שיחמיר, בטוח זה לא אמור להגיע מהנהג. אבל אם זה במסגרת המצלצות יצרן זה אומר שהאחריות יורדת מהנהג.

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

למוניות יש אחריות עד 200 אלף ק"מ או שנתיים, נסה את מזלך.

160K עשר שנים

המוקדם מהשניים.

אולי לך היא לא ידועה...
פורסם
במונית שנוסעת רוב הזמן בעיר, לעיתים מונעת גם שהרכב עומד והמנוע צובר שעות רבות מבלי לצבור ק"מ, אני חושב שצריך היה להחמיר את מועד ההחלפה.

פותח השרשור - יש מצב שימכרו את הרכב כמו שהוא? הוא 5 דלתות במקרה?

אין לי מושג כרגע האמת, אם הנושא יעלה אעדכן אותך.

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם (נערך)

שיפנה לשירות לקוחות לובינסקי כי עלות התיקון לא זולה כלל (בדרכ מחליפים במנוע מפירוק).

יש להם צי דיי גדול של מוניות כאלו. כלומר מוניטין.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אם המונית מושכרת האחריות היא על בעל הרכב ולא על הנהג..זה אחת הפרבילגיות שבהשכרת מונית..אין לך אחריות על העניין הכספי בטיפולים מלבד לעדכן שהגיע זמן הטיפול וכל ההוצאות על בעל הרכב. לא סתם הוא מקבל סכום גבוה כל חודש בחודשו.

פורסם
במונית שנוסעת רוב הזמן בעיר, לעיתים מונעת גם שהרכב עומד והמנוע צובר שעות רבות מבלי לצבור ק"מ, אני חושב שצריך היה להחמיר את מועד ההחלפה

165 אלף זה כבר כולל החמרה עבור מונית ותנאי שימוש קשים.

פורסם

נכון, זו ההמלצה היבשה.

גם ב-206+ היתה המלצה יבשה ורצועות עפו כמו ציפורים.

גם ב-1.2 טורבו ההמלצה הראשונית להחלפת טיימינג כל הנראה הורדה בחצי מכמות הנסועה.

ב-THP השרשרת והמנוע אמורים להחזיק יותר מ-80,000 ק"מ (אבל חבר הצליח להגיע עם בוכנה שבורה למוסך).

אפשר להמשיך כך עוד הרבה. נכון שחלק מהמקרים הם בודדים אבל אני יעשה הכל כדי לא להיות אחד ממקרה בודד. יהיו כאלו שיגידו שאני מגזים ומחליף חלקים שלא לצורך, אבל עדיף לשלם היום 1000 שקל מאשר מחר להחליף מנוע ב-10-15 אלף שקל.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אם זה רכב פרטי אז בסדר, הגיוני במקום כל 10 שנים לקצר לכל 6. זה לא כזה כבד.

אבל כשמדובר במונית, לא סביר לעשות טיימינג כל שנה. גם קיצור מרווח טיפולים מ 25 אלף ל 15 מפריע מאוד. זה זמן עבודה יקר.

פורסם

אני גם לא חושב שנהג מונית צריך לנבור ברחבי הרשת , אלא פשוט להצמד להוראות היצרן/ יבואן שהגיעו עם המונית .

ומדבר אחד שהחליף שרשרת וגומיות שסתומים באופן יזום ;)

• תוכן חדש...