Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הייתי לגמרי מודע לסיכונים ולמצב שאני יכול לצאת קירח מכאן ומכאן. קרה מה שקרה. הכל טוב.

אני בכלל לא בטוח שיצאת קירח. תמתין עד לאחר החג.

איזה כייף לי :)

פורסם
לצערי לסאגה אין סוף טוב.

כאמור לחברה א' אמרתי שאתן תשובה עד ראשון (שלשום), כשהסמנכ"ל של חברה ב' אמר שיתן תשובה תוך מקסימום 72 שעות (כלומר גם עד יום ראשון). בחמישי עדכנתי את רכזת הגיוס של חברה ב' שאני חייב תשובה בהקדם, היא אמרה שהסמנכ"ל לא נמצא ושתהיה תשובה ביום ראשון. יום ראשון עובר, אני לא מקבל תשובה, מנסה לתפוס אותה, לא עונה. בשלב הזה שולח לחברה א' מייל שאם עדיין רלוונטי, אשמח לקבל את החוזה העדכני ולחתום עליו.

ביום שני מתקשרת הבחורה מסלקום, מתנצלת על העיכוב כי הסמנכ"ל לא היה גם בראשון, אומרת שלמרות שהם (היא והמנהל המקצועי) מאוד התרשמו ממני ורצו אותי, הסמנכ"ל החליט שהוא רוצה מישהו עם יותר נסיון ולא "טרי" כמוני (וואלה, תודה. רפרוף של 5 שניות בקו"ח בתחילת/אמצע התהליך היה חוסך לשנינו את בזבוז הזמן הזה). מחברה א' בינתיים אין תשובה. מתקשר לקראת סוף היום (יום שני, אתמול) לרכזת הגיוס מחברה א' ושואל אם ראתה את המייל, אומרת שכן ושהיא "תעדכן אותי עד סוף היום או מקסימום מחר בבוקר" (הבוקר של היום. שכבר עבר.). כמובן שהכיוון ברור (אחרת לא היה צריך "לעדכן אותי"), ועד עכשיו היא אפילו לא טרחה לענות/לעדכן אותי (פעם שניה שהיא מתעלמת ממני, זה קרה גם בתחילת התהליך).

בסדר, לוקח את זה כשכר לימוד. אמנם כרגע הכל חכמה בדיעבד, אבל מבחינתי למדתי את הלקח. זה לא המקום להיות "נחמד" וישר. הדבר הנכון לעשות היה לחתום על החוזה עם חברה א', ובאם מגיע למצב של חוזה גם עם חברה ב' ובוחר בה, פשוט לעבור. בלי סנטימנטים (לגמרי עם דריש פה). זה הלקח שלי למי שנקלע למצב כזה. לראות רק את טובתכם האישית.

אז כנראה שמה שהערכתי היה נכון והם בחרו בפחות מתאים מקצועית אבל שרוצה אותם.

כעיקרון ככל שהארגון קטן יותר הוא רוצה כוח אדם יציב יותר. כדיש לך 100 אנשים בתפקיד דומה לא קורה כלום אם 5% הולכים אבל אם יש לך 2 ואחד הלך זו בעיה.

קח בחשבון שאם חתמת בחברה א ויום אחרי חתמת בב' אתה שורף את עצמך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן -

לפני שבועיים (בחוה"מ) התקשרו אלי מחברה א', אמרו שהם רוצים להתקדם איתי, שהחליטו "לשנות קצת את הליך הקבלה" והוסיפו עוד שלב של מבחני הערכה (מבחנים פסיכוטכניים ומבחני אישיות במחשב במכון פרטי כלשהו). אז עשיתי את המבחנים השבוע (ארוך ומעייף, 4 שעות אינטנסיביות מול מחשב), יום אחרי התקשרו אלי ואמרו שהמבחנים היו טובים, היו קיבלתי חוזה ואמור להתחיל עוד שבועיים.

אז בסופו של דבר הכל הסתדר לטובה (למרות שהלקח נשאר עדיין אותו הלקח) :-P

פורסם (נערך)

מעדכן -

לפני שבועיים (בחוה"מ) התקשרו אלי מחברה א', אמרו שהם רוצים להתקדם איתי, שהחליטו "לשנות קצת את הליך הקבלה" והוסיפו עוד שלב של מבחני הערכה (מבחנים פסיכוטכניים ומבחני אישיות במחשב במכון פרטי כלשהו). אז עשיתי את המבחנים השבוע (ארוך ומעייף, 4 שעות אינטנסיביות מול מחשב), יום אחרי התקשרו אלי ואמרו שהמבחנים היו טובים, היו קיבלתי חוזה ואמור להתחיל עוד שבועיים.

אז בסופו של דבר הכל הסתדר לטובה (למרות שהלקח נשאר עדיין אותו הלקח) :-P

ידידי,

במהלך 30 שנים החלפתי לפחות 8 מקומות עבודה ככה שלי זה היה די ברור שהמשחק עדיין לא הסתיים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

נו, אז האם עדיין המעסיק הוא תמצית הרוע והמגייסת היא איזבל המקראית?

אני מציע לך, באם אתה מעוניין להצליח שם, להשקיע ולהראות כמה אתה מחוייב לתפקיד ולחברה.

בהצלחה רבה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

~

כנראה שמישהו בהנהלה קלט מה הולך וקרא לאיזבל לסדר, כי אתה בטח לא המועמד היחידי שקיבל יחס כזה. לאחר שתתאקלם קצת - תראה מה ניתן לעשות ע"מ למצוא בשבילה מקום עבודה חלופי. שתעשה נזק במקום אחר.

עלה והצלח!

פורסם

תגובת השנה. ניבוי מדויק.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

החלטתי לחלוק את הניסיון שלי האחרון והטרי מאוד שהיה לי מול מעסיק פוטנציאלי.

אני עובד במחלקה מסוימת באחד המשרדים הגדולים בראיית חשבון. לפני שבוע בערך אני מקבל טלפון מהמתחרים בלי שאני מחפש עבודה ובלי שיש לי מושג כיצד בכלל השיגו את הטלפון האישי שלי והזמינו אותי לראיון. אמרתי לעצמי למה לא אין לי מה להפסיד אשמח להגיע ולשמוע פרטים נוספים על המשרה.

למחרת התקשרו אלי וקבעו ראיון. הגעתי למשרדים של החברה והתחילו להעביר אותי שרשרת חיול. התחלתי את היום בראיון עם הדירקטור של התחום בו סיפרתי על עצמי, על הניסיון שלי וציפיות שכר. לאחר מכן החליטו להעביר אותי מבחנים באנגלית ומבחנים מקצועיים כאילו אני איזה סטאז'ר רק אתמול סיים ללמוד ושכחו שהם הביאו אותי ולא אני ביקשתי, אבל נשכתי את השפה ועשיתי את המבחנים שלהם. לאחר מכן לקחו אותי למשאבי אנוש והעבירו אותי עוד ראיון מתיש בשביל הפרוטוקול, שאלו ציפיות שכר (לצורך העניין מדובר ב-שכר שיש לי עכשיו + 5,000 + קרן השתלמות. כמובן הם לא יודעים כמה אני מרוויח עכשיו) ולאחר מכן הכניסו אותי לראיון אצל השותף. סה"כ 3.5 שעות + נסיעות.

למחרת אני מקבל טלפון נוסף ממשאבי אנוש, אמרו שהתרשמו ממני וביקשו רשימת ממליצים. נתתי להם מספר ממליצים פלוס את מנהל האישי שלי (טעות, אני יודע) והם אכן התקשרו אליהם, אבל לא למנהל. לאחר מספר שעות חזרו אלי ואמרו שקיבלתי משוב חיובי מאוד, אבל עכשיו הם ישמחו לשוחח עם המנהל האישי שלי.

למזלי בשנייה האחרונה התעשתתי והבנתי שחייב לבלום אותם כי העניינים התקדמו בקצב מהיר מאוד. אמרתי למשאבי אנוש של החברה המתחרה שהמנהל שלי לא במשרד ובכלל לא דיברתי עמו על הנושא וביקשתי מהם לא להתקשר אליו עד שתהיה לי הזדמנות לעשות זאת.

לאחר שנת לילה טובה הבנתי שיש יותר מידי דברים באוויר. קודם כל לא קיבלתי טיוטת חוזה. שנית, לא קיבלתי הודעה שהתקבלתי והשיחה עם מנהל האישי זה רק בשביל חותמת סופית.

שלחתי מייל למשאבי אנוש וביקשתי מהם טיוטה של חוזה. בתגובה קיבלתי מייל בסגנון "הפירמה לא שולחת חוזים במייל. אתה מוזמן להגיע למשרדנו ונציג בפניך את החוזה".

עניתי במייל חוזר שפעם ראשונה שאני שומע על כזה דבר ובכלל לא בסדר לבקש לדבר עם המנהל האישי שלי ללא אסמכתא שאכן התקבלתי.

לאחר דקה אני מקבל טלפון ממשאבי אנוש וממש מתחילים לצאת עלי: "אנחנו פירמה מכובדת, אנו שומרים על האינטרסים שלך, יכלנו כבר אתמול להתקשר למנהל האישי שלך אבל לא עשינו זאת, אתה מוזמן לבוא אלינו אפילו עם עורך דין ולשבת על החוזה שלוש שעות ולנהל משא ומתן, אנחנו לא מוציאים חוזים החוצה כי יש לנו הרבה מתחרים (יש להם בסך הכל שלושה מתחרים וכולם אותו החרא) ולא אהבנו את המיילים שלך".

אמרתי להם תודה רבה ואני מבקש להסיר את מועמדותי למשרה.

אין כמו להתמודד על משרה בביג 4. פשוט תענוג.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

דווקא נשמע טוב, מלבד הציפיה לדבר עם המעסיק הנוכחי שלך.

כמובן שבתור המעסיק הייתי אומר שאתה חרא של עובד ולא מספר לך שדיברו איתי בכלל...

משכנתא זה קל

פורסם

הפעילות של הBig4 בארץ היא דרך פירמות מקומיות שמוזגו איתם, והנהלים אפעס, לא בדיוק מה שהם בחו"ל.

הייתי בהליכי גיוס מתקדמים לכל ה4 בשלב זה או אחר בקריירה (אם כי Advisory ולא Audit), אפילו פעם אחת לא ביקשו לדבר עם המעסיק הנוכחי, ואת החוזה קיבלתי במייל בלי לבקש בכלל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)

אני גם advisory.

השותף חזר אלי ושאל אם הייתה אי הבנה כלשהי ביני ובין משאבי אנוש. הסברתי לו את הסיטואציה והוא שאל אותי אם מקובל שאני אגיע לשם, אלמד את החוזה, אני והמעסיק נחתום במידה והתנאים מוסכמים, אבל הקבלה הסופית תהיה מותנת בהמלצה חיובית של המעסיק הנוכחי.

לא נשמע לכם דפוק?

מרגיש כאילו אני מפספס משהו...

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
אתה מוזמן לבוא אלינו אפילו עם עורך דין ולשבת על החוזה שלוש שעות ולנהל משא ומתן, אנחנו לא מוציאים חוזים החוצה (...)

אמיתי?!? לא להאמין. יאללה ביי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...