Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראה, מניסיוני, החל מסטארטאפים קיקיוניים מוזרים וכלה בחברות ענק גלובליות, מעולם לא ניסו "לסדר" אותי בחוזה עבודה.

אם היה מדובר במשרד ממש קטן היה מקום לחשש, אבל באחת הפירמות הגדולות, בתפקיד שלהבנתי הוא ממש לא בכיר (תפקיד מקצועי נטו, לא מנהל אף אחד, תקנו אותי אם אני טועה) זה אמנם מאוד מוזר, אבל לדעתי לא מהותי.

הדרישה לדבר עם המנהל הנוכחי כדי להתקבל לתפקיד, לעומת זאת, היא מהותית. אבל מה היה לו להפסיד מללכת לראות את החוזה? אולי יש שם סכום שהוא לא יוכל להגיד לו לא?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אגב, אם כבר ב-HR עסקינן,

לא מזמן חברת השמה ביקשה ממני לבוא אליהם למשרדים, להכין מצגת והדרכה במשך 15 דקות באנגלית. זה לא היה עבור שום משרה ספציפית, אלא בשביל "שנדע מה רמת האנגלית והתבטאות שלך, כדי שנוכל להתאים אותך טוב יותר למשרות"

פעם ראשונה שנתקלתי בדבר כזה ובצורה יפה ומאופקת, שלחתי אותם לקיבינימאט.

מה זה הדבר הזה? סתם מחפשים לעצמם עבודה להצדיק את הקיום שלהם? או שמנסים על חשבוני לבנות לעצמם של חברת השמה "רצינית יותר"?

פורסם

הייתי רואה בזה אחלה אימון חינם להרצאה מול אנשים ובאנגלית, אחר כך הייתי דורש מהם לדעת מה הרמה :)

את המצגת הייתי מעתיק מוגל

Miata ND2

פורסם
ברור שלגשש זה לבדוק מה קורה בחוץ ואין בעיה גם עם ראיון אם הוא לא בא על חשבון העבודה (ואם כן אז נלקח יום חופש מבודר ומתואם ולא "יום מחלה"). חוזה זה כבר שלב הרבה יותר מתקדם ובא לסגור את הקצוות האחרונות שעליהם דובר בריאיונות.

אני לא כל כך מסכים. לדעתי השלב שאתה מתייחס אליו הוא המשא ומתן על התנאים בחוזה (שאז כבר יש הסכמה עקרונית על ההעסקה, משני הצדדים) - ולא הצגת החוזה.

פורסם

א. שלא יבזבזו את זמני עם מבחן באנגלית אחרי שאני עובד מספר שנים במחלקה שעובדת בעיקר מול חו"ל. מה חשבתם שיחזיקו אותי שם אם אני לא מסוגל לקרוא ולכתוב? ידעתם בדיוק איפה אני עובד. אתם ביקשתם ממני להגיע!

אז לשיטתך אין מקום בכלל לצד המקצועי של ראיון העבודה במקרה שאתה כבר ״עובד מספר שנים״ ו״הם ביקשו ממך להגיע״? לכל מקום עבודה הסטנדרטים שלו (גם כשזה נוגע לרמת האנגלית), ולגיטימי לגמרי שהוא יבדוק שאתה עומד בסטנדרטים האלה, גם אם יש לך ניסיון בתחום. לגיטימי מצדך להחליט שאתה לא משתף פעולה, אבל כאמור, גם לדעתי - בגישה כזו לא תגיע רחוק. ועובדה שבלעת את הצפרדע.

ב. אני מבקש לראות טיוטת חוזה שאוכל ללמוד בבית בנחת ולעשות חושבים. לא מתאים לי לשרוף עוד חצי יום בשביל להגיע לשם וללמוד את החוזה כאשר משאבי אנוש יושבים לי על הראש. עלק סודיות. קרובי משפחה שלי עובדים די בכירים בהייטק מקבלים במייל חוזים של 40 ואפילו 50 אלף שקל בחודש ובהייטק באמת יש תחרות על כוח אדם ואת לא יכולה לשלוח את החוזה הסטנדרטי שלכם במייל?

ג. בנוגע לציפיות שכר, שוב, לא קיבלתי את החוזה. מאין לי לדעת שאכן הסכימו לציפיות שכר שלי ולא התחילו עם כל מיני תרגילים בסגנון X שכר בסיס + 3,000 נסיעות + 2,000 שעות נוספות גלובליות בשביל לשחוק את הסוציאליות שלי? כל פעם שתהיה לי הערה על החוזה אצטרך לנסוע לשם כי הם לא שולחים טיוטות במייל? תעשה לי טובה.

אני מסכים שעניין החוזה מוזר מאוד. אבל - לדעתי, לא מדובר בדיל ברייקר, וחבל לפספס הצעת עבודה מבטיחה בפוטנציה בגלל נוהל אחד מוזר של מחלקת ה-HR. צריך להבין שהאינטראקציה עם מחלקת ה-HR בזמן הגיוס לא בהכרח מצביעה על האינטראקציה שתהיה לך עם הצוות בעבודה עצמה (מניסיון), ולכן לפעמים שווה לעבור את משוכת ה-HR כדי להגיע למשרה נחשקת. יכול להיות שהמשרה הזו לא היתה נחשקת מספיק, ולכן ויתרת - זה כבר עניין שלך (לכל אחד השיקולים הלגיטימיים שלו). אבל חבל לאמץ את הויתור הזה בתור עיקרון.

אגב, לדעתי לא מדובר בעניין כזה נוראי (למרות שמאוד מוזר, אני מסכים) - אתה קופץ לשם פעם אחת, עובר על החוזה, רושם לעצמך את כל הסעיפים שמפריעים לך ואח״כ שולח להם מסמך מסודר שמסכם אותם.

פורסם
אני לא כל כך מסכים. לדעתי השלב שאתה מתייחס אליו הוא המשא ומתן על התנאים בחוזה (שאז כבר יש הסכמה עקרונית על ההעסקה, משני הצדדים) - ולא הצגת החוזה.

בכל המשא ומתנים שניהלתי בחיי בכל התחומים החוזה בא אחרי שסיכמנו עקרונית את הדברים. תפקיד החוזה הוא להעלות על הכתב את ההסכמות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בעיקרון אתה צודק, אבל מניסיוני המצב היום בחברות גדולות הוא שיש חוזה סטנדרטי (בעיקר מבחינת תנאים), הוא מוצג לך בשלב די מוקדם (אחרי שעברת ראיון עבודה בהצלחה), והוא מהווה בסיס למשא ומתן על התנאים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל הוא ביקש טיוטת חוזה, לא חוזה כדי לחתום ולהתחיל לעבוד שם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תמיד העותק הראשון (ולרוב גם השני, השלישי והרביעי) הוא טיוטה להערות הצדדים.

עריכה: אלא אם הוא התכוון לדוגמת חוזה ולא לטיוטת חוזה שאלה שני דברים שונים (הראשון עקרוני ובא להראות את הקווים המנחים והשני הוא טיוטה מותאמת למקרה ולאדם הספציפי להערות וליטוש).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני חושב שהוא יותר בכיוון של Practical engineer.

עוד באברופה הוא היה פרקטי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
תראה, מניסיוני, החל מסטארטאפים קיקיוניים מוזרים וכלה בחברות ענק גלובליות, מעולם לא ניסו "לסדר" אותי בחוזה עבודה.

יצא לי להצביע על בעיות בחוזים שגרמו למעביר החוזה להגיד "וואו, צודק, לא חשבנו על זה". לא מכוונה רעה. בשביל לעשות עבודה יסודית נדרש זמן, לא לשבת עם קוצים על איזה כיסא במשרד בזמנך הלא פנוי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...