Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאתה תהיה מנהל תחליט עם מי להתייעץ לגבי עובדים אחרים בארגון ואופן תיפקודם.

אם עובד שגייסתי היה מתחיל להתערב בעניינים שלא קשורים אליו וללכלך על עובדים אחרים בארגון - דינו להיות מפוטר לאלתר.

לא נמאס לך להשתמש באותם כלים רטוריים שחוקים כל פעם - כשאתה תהיה מנהל, כשאתה תהיה הורה... אנא.

ללכלך ולהתערב זה התנהגות של פלבאים, אולי זו רמת האנשים שאתה רגיל לעבוד איתם, אך זה לא מה שהמלצתי לעיל. עובד חכם בסביבה אינטלקטואלית יודע ליצור תמריצים נכונים בתזמון הנכון כדי להזיז את הקולגות הנכונים למקומות הרצויים לו, תו"כ שכולם מרגישים טוב והארגון יוצא ברווח. כמו במכניקה - גלגל השיניים המניע הוא לא תמיד הגדול ביותר, אלא זה שנמצא בנקודה הנכונה במערכת. ובשביל לנהל מחלקה או צוות לא חייבים טייטל רשמי, מספיק להיות עם ראש אסטרטגי והבנה טובה של הנפשות הפועלות.

שמח שהעצות שלי מסבירות לך הרבה, ויפה שאתה פתוח ללמוד דברים חדשים גם בגילך המתקדם. תמיד יש לאן לשאוף.

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ובודקים מידי פעם מה קורה בחוץ, אבל אף אחד לא בא למעסיק שלו או למנהל הישיר ומודיע לו "שומע, אני מגשש ויוצא קצת לראיונות, סתם שתדע".l.

אני עושה ככה. זה אומנם לפעמים דופק אותי בצורה כזאת או אחרת, אבל אני מאוד לא אוהב לעשות דברים מאחורי הגב.

וגם לא בלהתעסק בפוליטיקה. אני בא לעבוד, לא לעסוק בפוליטיקה. לא טוב לי - אני הולך, יש לי מספיק יכולת לשים אוכל במקרר ודלק באוטו.

מקום שבו למנהלים אין ממש אוטוריטה, ויש עובד אחד (או קליקה של כמה) שבפועל מושך בחוטים וקובע מי הולך ומי נשאר, זאת סביבת עבודה רעילה שצריך לברוח ממנה כמה שיותר רחוק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
ברור שמגששים וזה בסדר גמור אבל עובד שיגיע לטיוטות חוזה לפני שיידע אותי לא יישאר.

אז אתה חי בסרט. סורי.

טיוטת חוזה = גישוש

במקרה ולא ידעת

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
ברצינות ?

קראתי כמה פוסטים של ואדים והבנתי שהוא טכנאי בין לאומי.

יותר אינג'יניר אינטרנציונלי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

צר לי דריש, אבל עצותיך הרעות הן פשוט, רעות.

זה לא מפתיע לאור העדר נסיונך.

כן, גם עצות על הורות ועל איך לגדל ילדים - אין לך מה לתרום.

בכאילו תחכום שלך שאתה מסובב את כל העולם כדי שכולם יסתדרו כמו אתה רוצה, אלו עצות חלולות, טיפשיות, ריקות מתוכן ונטולות משמעות. נפיחה ותו לא. בשפה שתהיה לך ברורה - קשקוש בלבוש.

למעשה אתה על הגבול של ייעוץ לא מבוסס.

אין לך נסיון וידע בתחום - אל תייעץ.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
מה זה בעיניך ״לגשש״ אם לא להבין בדיוק מה התנאים שאתה תקבל במקום אחר?

ולמה העובד חייב ליידע אותך על דברים כאלה? יש ביניכם חוזה, שלפיו הוא אמור לתת לך התראה מסוימת (ואולי להשלים עוד אי-אלו חובות) לפני שהוא עוזב. כל עוד הוא עושה את זה (ואם הוא בנאדם, הוא כנראה יעשה יותר מזה) - הוא לא חייב לך שום דבר.

אם למשל עובדת שלך מנסה להכנס להריון עם בעלה מתוך כוונה לקחת חופשת לידה ארוכה (או אולי אפילו לעזוב)? גם אז אתה מצפה שהיא תודיע לך לפני שהם מתחילים לנסות?

ברור שלגשש זה לבדוק מה קורה בחוץ ואין בעיה גם עם ראיון אם הוא לא בא על חשבון העבודה (ואם כן אז נלקח יום חופש מבודר ומתואם ולא "יום מחלה"). חוזה זה כבר שלב הרבה יותר מתקדם ובא לסגור את הקצוות האחרונות שעליהם דובר בריאיונות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

השותף חזר אלי ושאל אם הייתה אי הבנה כלשהי ביני ובין משאבי אנוש. הסברתי לו את הסיטואציה והוא שאל אותי אם מקובל שאני אגיע לשם, אלמד את החוזה, אני והמעסיק נחתום במידה והתנאים מוסכמים, אבל הקבלה הסופית תהיה מותנת בהמלצה חיובית של המעסיק הנוכחי.

לא נשמע לכם דפוק?

מרגיש כאילו אני מפספס משהו...

מצד אחד, הדרישה לדבר עם המעסיק הנוכחי אכן תמוהה, ולפחות בתחום שאני מכיר לא ממש מקובלת (פעם, בתור בוגר טרי מוטורולה ביקשו ממני משהו דומה, לשמחתי לא הסכמתי).

מצד שני, ואני מנסה לא להעליב פה, הגישה שלך לא תביא אותך רחוק.

אתה מתעצבן על זה שבוחנים אותך (מה ציפית שיקרה ברעיון עבודה? שישאלו באיזו מסעדה יוקרה תעדיף לאכול צהריים ואם אתה יותר בקטע של סדרה 3 או ג'וליה?), מלגלג על המעסיק ("לא רגילים להתמודד עם אנשי מקצוע"), ועוד בפורום ציבורי, ונכנס לעימותים על נושאים משניים, גם אם מוזרים (חוסר הנכונות לשלוח את החוזה). מילא אם היה מדובר באיזה משרד קטן ותמהוני, אבל כשמדובר במעסיק גדול ומשמעותי בתחום זה לא מצטייר טוב, ועשוי לפסול אותך בפעמים הבאות. מה גם שתחום ה-HR מאוד מאוד מצומצם בארץ, ואם שרפת את עצמך במקום אחד, זה בקלות עובר למקומות אחרים.

לי זה נשמע כאילו התהליך היה מאוד ממוקד וממצה. לא ביזבזו את זמנך סתם, לא גררו אותך לארבע פגישות שונות במשך חודשיים, לא זרקו אותך מכל המדרגות על ציפיות שכר כנראה לא נמוכות לתחום, ואפילו לא התקשרו למנהל שלך בלי לקבל ממך אישור סופי, למרות שהשארת להם טלפון. הלוואי על כולם תהליך כל כך רציני ומהיר.

צריך קצת להתבגר ולהבין שאין מקום מושלם, ולפעמים (אם נניח תקבל שדרוג מאוד משמעותי בשכר) צריך להתפשר בתחומים מסויימים, פחות מהותיים (לבוא ולראות את החוזה בעצמך, למשל).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
צר לי דריש, אבל עצותיך הרעות הן פשוט, רעות.

עצות חלולות, טיפשיות, ריקות מתוכן ונטולות משמעות. נפיחה ותו לא. בשפה שתהיה לך ברורה - קשקוש בלבוש.

הגיע הזמן לעשות משהו עם המתח המיני הזה בינינו, אי אפשר להמשיך ככה.

וברצינות רגע - אני עובד לסירוגין כבר מעל עשור באחת מחברות ה-IT הגדולות בעולם, בגיל דומה לזה של פות"ש, בוגר מנהל עסקים עם התמחות בניהול משאבי אנוש וצוותים בינלאומיים... ואתה בכיר כלשהו בבנק למיטב זכרוני. אז מי מאיתנו חוטא בייעוץ לא מבוסס, ומי מתאים יותר לתת הכוונה במקרה דנן?

פורסם

אחרי 8 עמודים (בדפדפן של המחשב), והדיון נהפך להיות של "מה לעשות בראיון עבודה" או "איך להשיג עבודה חדשה אם תוך כדי אני עובד", אני בערך במצב הזה:

אני עובד בחברה גדולה בדרום הארץ כעבודה סטודנטית לכל דבר. אני עובד בחברה כבר שנה וחצי, ואני כבר מסיים את השנה שלישית בעוד חודשים. אני עובד תחת חברת קבלן. בפועל יש לי 2 בוסים: אחד רשמי מבחינת החוק דרך חברת הקבלן, ואחד תכלס שהוא עובד מפעל שדורש את כל המטלות.

אני עושה עבודה טובה, ואני מקבל פידבקים חיובים מהסביבה. אבל הרצון להתחיל להתעסק במקצוע קורץ לי, אחרת הייתי נשאר במקום שאני נמצא. אמרתי לבוס של חברת הקבלן, שאני מחפש עבודה בתחום, ואם הוא ימצא משרה בתחום שלי, אני אשמח להתמודד ולגשת לראיון עבודה. הוא אמר "אנחנו מאוד מרוצים ממך ורוצים שתמשיך להיות כאן. בכל זאת אם אמצא, אזמין אותך. בכל מקרה, אני אעלה לך את השכר בסכום מסוים".

אני דווקא חושב שהעובד צריך להיות גלוי כלפי מקום העבודה. אם יש לו את הרצון להתפתח וחושב שהוא שווה משהו בשוק, הוא כן צריך להגיד לבוס שלו.

פורסם

עבודה היא כמו כל מערכת יחסים בין בני אדם, כל מקרה לגופו. תלוי בתעשיה, תלוי באופי מקום העבודה ותלוי ביחסים בין העובד לממונים ולחברה.

אין כאן תשובות ביצפר, כמה גלוי ו/או מחוייב

כל אחד צריך להיות.

אבל מה שכן נכון תמיד, בכל מערכת יחסים, זה לא להיות שקרן ולא לעסוק בלתמרן אחרים עם שקרים כדי להגן על האג'נדה שלך.

התנהגות כזו היא דוחה אנשים בכל מצב, ובגל מצב. אך אחד לא מעריך תחמנים. אינטגריטי תמיד מנצח בסוף, גם כשאתה מסתכל במראה בסוף היום, וגם כי אי אפשר לעבוד על כולם כל הזמן.

וכמו בכל מערכת יחסים, גם לסיים עדיף תמיד בטוב, כי דלתות טרוקות הן אפשרויות סגורות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
מצד אחד, הדרישה לדבר עם המעסיק הנוכחי אכן תמוהה, ולפחות בתחום שאני מכיר לא ממש מקובלת (פעם, בתור בוגר טרי מוטורולה ביקשו ממני משהו דומה, לשמחתי לא הסכמתי).

מצד שני, ואני מנסה לא להעליב פה, הגישה שלך לא תביא אותך רחוק.

אתה מתעצבן על זה שבוחנים אותך (מה ציפית שיקרה ברעיון עבודה? שישאלו באיזו מסעדה יוקרה תעדיף לאכול צהריים ואם אתה יותר בקטע של סדרה 3 או ג'וליה?), מלגלג על המעסיק ("לא רגילים להתמודד עם אנשי מקצוע"), ועוד בפורום ציבורי, ונכנס לעימותים על נושאים משניים, גם אם מוזרים (חוסר הנכונות לשלוח את החוזה). מילא אם היה מדובר באיזה משרד קטן ותמהוני, אבל כשמדובר במעסיק גדול ומשמעותי בתחום זה לא מצטייר טוב, ועשוי לפסול אותך בפעמים הבאות. מה גם שתחום ה-HR מאוד מאוד מצומצם בארץ, ואם שרפת את עצמך במקום אחד, זה בקלות עובר למקומות אחרים.

לי זה נשמע כאילו התהליך היה מאוד ממוקד וממצה. לא ביזבזו את זמנך סתם, לא גררו אותך לארבע פגישות שונות במשך חודשיים, לא זרקו אותך מכל המדרגות על ציפיות שכר כנראה לא נמוכות לתחום, ואפילו לא התקשרו למנהל שלך בלי לקבל ממך אישור סופי, למרות שהשארת להם טלפון. הלוואי על כולם תהליך כל כך רציני ומהיר.

צריך קצת להתבגר ולהבין שאין מקום מושלם, ולפעמים (אם נניח תקבל שדרוג מאוד משמעותי בשכר) צריך להתפשר בתחומים מסויימים, פחות מהותיים (לבוא ולראות את החוזה בעצמך, למשל).

בינתיים אני הולך די רחוק, אבל תודה על הדאגה. אני יודע שרוב האנשים רגילים ללקק למשאבי אנוש את האקזמה בין האצבעות של כפות הרגליים בשביל שיזרקו לכיון שלהם עוד אלף שקל לברוטו, אבל אני לא אדם כזה.

מה אני מצפה? בוא נראה

א. שלא יבזבזו את זמני עם מבחן באנגלית אחרי שאני עובד מספר שנים במחלקה שעובדת בעיקר מול חו"ל. מה חשבתם שיחזיקו אותי שם אם אני לא מסוגל לקרוא ולכתוב? ידעתם בדיוק איפה אני עובד. אתם ביקשתם ממני להגיע!

ב. אני מבקש לראות טיוטת חוזה שאוכל ללמוד בבית בנחת ולעשות חושבים. לא מתאים לי לשרוף עוד חצי יום בשביל להגיע לשם וללמוד את החוזה כאשר משאבי אנוש יושבים לי על הראש. עלק סודיות. קרובי משפחה שלי עובדים די בכירים בהייטק מקבלים במייל חוזים של 40 ואפילו 50 אלף שקל בחודש ובהייטק באמת יש תחרות על כוח אדם ואת לא יכולה לשלוח את החוזה הסטנדרטי שלכם במייל?

ג. בנוגע לציפיות שכר, שוב, לא קיבלתי את החוזה. מאין לי לדעת שאכן הסכימו לציפיות שכר שלי ולא התחילו עם כל מיני תרגילים בסגנון X שכר בסיס + 3,000 נסיעות + 2,000 שעות נוספות גלובליות בשביל לשחוק את הסוציאליות שלי? כל פעם שתהיה לי הערה על החוזה אצטרך לנסוע לשם כי הם לא שולחים טיוטות במייל? תעשה לי טובה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

הדרישה לסוע לשם אכן נראית מופרזת בעליל ולא ברורה. אם תיסע או לא, תלוי כמה אתה רוצה את התפקיד, אבל נראה לי שכבר יש יותר מדי סנטימנט שלילי...

לגבי מחלקות משאבי אנוש... הם מרוויחים פחות ממך, הכבוד העצמי שלהם ניזון מהזהות האירגונית שלהם, לא המקצועית, כי המעמד שלהם בארגון די נמוך . בגיוס זה הזמן שלהם להתנשא מעליך,כי אתה מבקש להצטרף "אליהם".

שייבדקו פעם, שיטתית, אם יש קורלציה בין המלצות משאבי האנוש להצלחת הגיוס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בינתיים אני הולך די רחוק, אבל תודה על הדאגה.

היכולות המקצועיות שלך יקחו אותך למרחק מסוים, אח"כ תצטרך סט אחר של יכולות.

אני יודע שרוב האנשים רגילים ללקק למשאבי אנוש את האקזמה בין האצבעות של כפות הרגליים בשביל שיזרקו לכיון שלהם עוד אלף שקל לברוטו, אבל אני לא אדם כזה.

כל הכבוד לך. באמת. זה שאתה מתבטא ככה עוזר לך לאגו? למשהו אחר? יצאת תותח כי וויתרת על העלאת שכר פוטנציאלית משמעותית?

לשמור על יחסים קורקטיים גם כשיש מחלוקות זו לא תכונה רעה, אתה יודע, ולענות באופן קורקטי זה לא "ללקק את האקזמה בין האצבעות של הרגליים".

א. שלא יבזבזו את זמני עם מבחן באנגלית אחרי שאני עובד מספר שנים במחלקה שעובדת בעיקר מול חו"ל. מה חשבתם שיחזיקו אותי שם אם אני לא מסוגל לקרוא ולכתוב? ידעתם בדיוק איפה אני עובד. אתם ביקשתם ממני להגיע!

תתפלא איזה אנשים מגיעים לכל מיני תפקידים בטעות, עם מחסור חמור ביכולות בסיסיות. אבל גם אם לא, זה בדיוק המסר שניסיתי להעביר - שום תהליך גיוס לא יהיה מושלם, גם זה לא היה. אתה צריך להיות מסוגל להבדיל בין בעיות מהותיות ללא מהותיות, אם כל בעיה לא מהותית תחרפן אותך אתה עלול לפסול הצעות טובות בבסיסן בגלל שטויות.

מעבר לזה, בכל ארגון גדול יש נהלים מטומטמים. כשמדובר על חצי שעה בזבוז זמן עדיף לפעמים פשוט לבזבז אותה ולקטר בשקט מאשר לריב עם כולם.

ב. אני מבקש לראות טיוטת חוזה שאוכל ללמוד בבית בנחת ולעשות חושבים. לא מתאים לי לשרוף עוד חצי יום בשביל להגיע לשם וללמוד את החוזה כאשר משאבי אנוש יושבים לי על הראש. עלק סודיות. קרובי משפחה שלי עובדים די בכירים בהייטק מקבלים במייל חוזים של 40 ואפילו 50 אלף שקל בחודש ובהייטק באמת יש תחרות על כוח אדם ואת לא יכולה לשלוח את החוזה הסטנדרטי שלכם במייל?

שוב, אתה צודק בבסיס, ושוב, לדעתי זו לא נקודה מהותית גם כי יש מקומות שיידרשו ממך להגיע כי יש נקודות מורכבות בחוזה (למשל, מבנה שכר), וגם כי במקומות גדולים, הסיכוי שהחוזה מסתיר איזה פגם מהותי שלא תעלה עליו בעשר דקות (לפחות לתפקידים לא מאוד בכירים) הוא די נמוך.

סתם שתדע, לא צריך להיות מאוד בכיר בהייטק כדי לקבל את המשכורות שציינת. ברור שאלו לא משכורות של בוגר אוניברסיטה טרי מהניילונים, אבל לא צריך להיות מנכ"ל (או אפילו לנהל מישהו) בשביל לקבל 40.

ג. בנוגע לציפיות שכר, שוב, לא קיבלתי את החוזה. מאין לי לדעת שאכן הסכימו לציפיות שכר שלי ולא התחילו עם כל מיני תרגילים בסגנון X שכר בסיס + 3,000 נסיעות + 2,000 שעות נוספות גלובליות בשביל לשחוק את הסוציאליות שלי? כל פעם שתהיה לי הערה על החוזה אצטרך לנסוע לשם כי הם לא שולחים טיוטות במייל? תעשה לי טובה.

אם היית משקיע קצת זמן להגיע, היית יודע. שעות נוספות גלובליות זו התחכמות שנועדה לא לשלם שעות נוספות, לא כדי לשחוק את התנאים הסוציאליים שלך. אם כן או לא מפרישים לך על הסעיף הזה זה כבר עניין של נורמה בענף והשוואה בין המקומות השונים, וזה לגמרי לגיטימי לפסול הצעה (או לבקש הצעה עדיפה) בגלל זה, בטח אם זה חורג מהנורמה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
נכנס לעימותים על נושאים משניים, גם אם מוזרים (חוסר הנכונות לשלוח את החוזה)

סליחה, הנקודה הזאת היא כל דבר חוץ ממשני. זה מהותי.

אין דבר כזה לא לשלוח חוזה,לא בתפקידים זוטרים ובטח שלא בתפקיד בכיר, שזה הכיוון.

לגבי כמה אדם מסוים מוכן לסבול או לבלוע צפרדעים ושאר מטעמים (למשל, אנגלית) עקב HR כושל -

זה כבר עניין אינדיווידואלי שקשה לכמת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...