Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מחשב הרכב מראה שיש תקלה חשמלית בפוטנציומטר של בית המצערת.

הבנתי שלפני החלפה אפשר לנסות לנקות מגעים כדי לפתור את הבעיה.

יש סיכוי לעשות את זה לבד? המלצות על מדריך כלשהו?

יש אפשרות לשפץ את המצערת הקיימת לפני החלפה לאחרת?

אם עדיף לא להסתבך, אשמח להמלצה למוסך בנתניה וסדר גודל למחיר החלפת בית המצערת, עדיפות לפירוק.

תודה

עריכה אחרונה על ידי lior603
פורסם
מחשב הרכב מראה שיש תקלה חשמלית בפוטנציומטר של בית המצערת.

הבנתי שלפני החלפה אפשר לנסות לנקות מגעים כדי לפתור את הבעיה.

יש סיכוי לעשות את זה לבד? המלצות על מדריך כלשהו?

יש אפשרות לשפץ את המצערת הקיימת לפני החלפה לאחרת?

אם עדיף לא להסתבך, אשמח להמלצה למוסך בנתניה וסדר גודל למחיר החלפת בית המצערת, עדיפות לפירוק.

תודה

חפש בפורומים בשפה הרוסית כיצד ניתן להשמיש פוטנציומטר אשר מזייף. רק קח בחשבון שזה פתרון עקום וזמני בלבד.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק איך אתה ממליץ לתקן פוטנציומטר של בית מצערת?

פתוח האשכול אל תקשיב לעצתו הלא מקצועית של מרק כשל בפוטנציומטר של בית המצערת עלול להוביל אסון של האצה בילתי נשלטת ברכב!

פורסם

חפש שירשור של מתן פה בפורום, שהשמיש מצערת אלקטרונית של פיאט שהפוטנציומטר שלה זייף.

העיקרון הוא לתת זוית קטנה ללוחית המתכת שמחליקה על פני הפלטה, כך בעצם איזור העבודה (איזור המגע החשמלי) משתנה והאיזור השחוק כבר לא במשחק.

יום טוב גם לך

פורסם

פתוח האשכול כשל בפוטנציומטר של בית המצערת עלול להוביל אסון של האצה בילתי נשלטת ברכב!

***נמחקה עקיצה אישית. שמור על שפה מכובדת ועניינית***

מספר אנשים ביצעו תיקון לפוטנציומטר אשר החזיק תקופה מסויימת ללא שום האצה בלתי נשלטת (אתה רואה יותר מידי סרטי אקשן).

בצע חיפוש וחזור עם תובנות.

פורסם (נערך)
בוא תספר תחילה מה התופעות שאתה מרגיש?

הרכב מגמגם ולא מסונכרן עם דוושת הגז. לפעמים בתחילת נהיגה סוג של "נתקע" או קופץ במקום בצורה לא נעימה.

בנוסף, באחת הפעמים העברת ההילוכים לא בוצעה בצורה חלקה ומשכו את הטורים בזמן מעבר בין ההילוכים, הבעיה הזאת נפתרה.

בכל מקרה הטורים לא ממש יציבים בזמן נסיעה, ובזמן עמידה, במקום להיות קרובים ל10, הם מעט מעל 10.

לפני חודש קיבלתי לראשונה תקלה שקשורה למצערת, במוסך ריססו קצת חומר לתוך המצערת ושלחו אותי הביתה. זה עזר לתקופה ועכשיו חזר ולדעתי אפילו החמיר כי חווית הנהיגה נהייתה ממש לא נעימה.

ממחשב הרכב קיבלתי קודי תקלה - P1121, P1220.

חקרתי קצת באינטרנט על בעיות אופייניות, והבנתי שזה יכול לנבוע ממגעים מלוכלכים של הפוטנציומטר, חיישן מיקום מצערת (throttle position sensor) או אפילו בלכלוך במצערת עצמה, למרות שניקו אותה במוסך (קצת ספריי ושלום לא משהו מיוחד).

אני רוצה לנסות לנקות את כל החיישנים והמגעים לפני החלפת בית המצערת עצמו

עריכה אחרונה על ידי lior603
פורסם

פתוח האשכול אל תקשיב לעצתו הלא מקצועית של מרק כשל בפוטנציומטר של בית המצערת עלול להוביל אסון של האצה בילתי נשלטת ברכב!

מה בדיוק לא מקצועי בהודעה שלי ?

" כתבתי חפש בפורומים בשפה הרוסית כיצד ניתן להשמיש פוטנציומטר אשר מזייף. רק קח בחשבון שזה פתרון עקום וזמני בלבד."

קבל קישור לתיקון שביצע מתן ויש עוד הרבה מאמרים בשפה הרוסית של אנשים אשר ביצעו את התיקון.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?600608-%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%91%D7%95-2011-%D7%9B%D7%9E%D7%94-%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%AA%D7%A7%D7%9C%D7%94-%D7%A9%D7%A0%D7%93%D7%9C%D7%A7%D7%95-%D7%99%D7%97%D7%93-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8&p=5241191&viewfull=1#post5241191

פורסם

עם קצת ספריי בריסוס על המצערת שהיא עדיין על הסעפת לא מנקה שום דבר ולעיתים אף מחמיר את שלל הבעיות אז ניקוי לא באמת נעשה פה. תקרא את השירשור של מתן המקצוען ופעל אותו דבר בדיוק ואני מאמין שהבעיה תיפתר.

פורסם

עברתי על הפוסט של מתן. מחר אנסה לפרק את בית המצערת.

המלצה לאיזה ספריי מגעים לקנות כדי לנקות את הפיח?

פורסם (נערך)

לא. נסה לנקות את המסלולים של הפוטנציומטר בעזרת מקלון אוזנים טבול באלכוהול 95-99 אחוז או תרסיס לניקוי מגעים ללא שמן. את המגעים בצורת מברשת שאותם מתן הסיט הצידה נסה לנקות בעזרת מכחול עדין טבול באלכוהול. שים לב לבדוק שלא נשארו לך חתיכות של צמר גפן או שערות של המכחול.

אלכוהול אתה יכול לרכוש בסופרפארם.

אם אתה צריך את שני החומרים אתה מוזמן לקפוץ אלי ולקבלם חינם אין כסף. אני נמצא באיזור רמת-גן.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...