Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז קניתי רכב - שברולט ספארק 2013 ידנית LTZ.

הפעם האחרונה שנהגתי על רכב ידני הייתה בעצם בשיעורי הנהיגה, שהיו לפני 4 שנים.

יש לי מספר שאלות אחרי שעשיתי איתו עכשיו סיבוב, אשמח לעזרתכם.

1. נניח ואני על הילוך 4 במהירות 60 קמ"ש ומתקרב לצומת מרומזרת שיש לה רמזור אדום. האם זה בסדר לשים את האוטו בניוטרל ולהגיע ככה לרמזור? או שמא אני צריך להוריד לאט לאט הילוכים עד להילוך 2 או 1?

2. נניח ואני על הילוך 2 ואני מגיע לכיכר שמצריכה אותי לעצור כמעט (נניח 10 קמ"ש). אני יכול להמשיך מהילוך 2 או שמא להוריד ל-1 ומשם להתחיל שוב את התהליך? זאת אומרת - האם האוטו תיאורתית יכול להיות נסיעה בהילוך 2? כמה מזיק זה?

3. מדובר בנוחות, אך בגלל שאני רק מתחיל כל מה שאני אעשה כרגע יהיה בסופו של דבר הרגל (muscle memory). את רגל שמאל כשהקלאץ' לא בשימוש - האם להניח משמאל לקלאץ', על הקלאץ' (ולא ללחוץ על כלום, זאת אומרת שיהיה "בהיכון"), או סתם להניח את הרגל ב-90 מעלות? כשאני בכרבי אוטומט אני מניח אותה ב-90 מעלות, אבל התחלתי ברכב הזה להניח אותו על הקלאץ' ולהיות דרוך. זה פשוט די מעייף לי את הרגל.

4. בתחילת נסיעה כשאני רוצה לתת מעט גז ולשחרר לאט את הקלאץ' המנוע "רועש" כזה כי ה"החלפה" הזו אצלי עדיין לא מושלמת. האם אני אגיע לשלב מתישהו שהדבר הזה יהיה לי אוטומטי וחלק ולא רועש?

5. מתי להכניס קלאץ' בעצירה ומתי לא? כרגע אני משתמש המון בקלאץ', ואני לא כל כך יודע האם זה "בריא" או לא. נניח אני על הילוך 2 ומתקרב לפניה, האם יש טעם כשאני משתמש בברקס גם להכניס את הקלאץ' פנימה ואז להמשיך ולשחרר אותו? כי כרגע אני עושה את זה אוטומטית, אני לא יודע כמה בריא זה לשחק איתו.

תודה רבה.

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

1- אני מוריד את ההילוכים בהתאם למהירות, ככה שאם הרמזור מתחלף לירוק אני כבר בהילוך הנכון להאצה.

אם אתה יודע שרמזור ימשיך להיות אדום אפשר להוריד ניוטרל.

2-הילוך 2 מאשר גלישה במהירות נמוכה, עד כמה? זה משתנה בין כול רכב.

3-אל תניח את הרגל על הקלאץ אלא משמאל לקלאץ במיקום היעודי.

4-בהחלט אתה תגיע לזה, עם ניסיון.

5-אין צורך ללחוץ על המצמד אם אתה לא מעלה או מוריד הילוך, גם זה עניין של ניסיון ולמידה של הרכב.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1. הרבה אנשים עושים כך, יותר נכון לרדת לפחות עד הילוך שלישי (לא חייב עד שני וראשון) ולהעביר לניוטרל רק ממש לקראת עצירה.

2. אם האוטו מסוגל לסחוב בלי רעידות ממהירות אפסית בשני, תשאר בשני. אם הוא מתקשה לסחוב, תרד לראשון. יש מכוניות שכן יכולות ויש שלא.

3. לא על הדוושה בשום אופן. ליד הדוושה משמאל.

4. כן זה יגיע עם הזמן. תשתדל לתת את כמות הגז המדוייקת שמסםיקה לזינוק (נאמר 1500 סל"ד) ולא יותר מזה. ככל שאתה נותן יותר גז אתה שוחק יותר את הקלאץ'.

5. קלאץ' אמור להיות מופרד רק בעת החלפת הילוכים ולפני זינוק. בכל שאר המצבים קלאץ' צריך להיות משולב.

עריכה: יולאן כתב את אותו הדבר בדיוק בזמן שאני כתבתי והקדים אותי בשתי דקות [emoji3]

• תוכן חדש...