Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיור בוותיקן ברומא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באוקטובר אזדמן לרומא, וכניראה שיהיה לי יום אחד חופשי.

חשבתי לבקר בותיקן. קודם כל - האם זה אפשרי?

אם כן - כיצד עושים זאת? מתייצבים שם בבוקר ופשוט נכנסים?

או שיש להירשם מראש? האם יש צורך להזדהות עם הדרכון?

טיפים כלשהם לביקור שם? ימים או שעות עדיפות?

אשמח לכל מידע.

תודה ושבת שלום.

פורסם

לא לוותר. מרשים ברמות. באים, משלמים כניסה, ונכנסים למקומות המותרים.

ממש ממש מרשים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

מה שהוא אמר.

אני יותר טיפוס של מסגדים, אבל אין מה לומר - הוותיקן לא פחות מאשר עוצר נשימה.

אסור להחמיץ בעד שום הון שבעולם.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

טיפ של הבן שלי מלפני שבועיים - הכניסה לותיקן חינם, המוזיאון (שהוא בעצם חלק גדול מהותיקן) בתשלום. ההמלצה היא לרכוש כרטיסים מראש במרשתת גם אם זה עולה עוד תוספת קטנה, הזמן שלך ברומא שוה הרבה יותר.

הבעיה בותיקן הוא תורים אין סופיים בביטחון בכניסה. נראה שהם מתפוגגים בשעות הצהריים. שוב, אני לא רוצה להתחייב, חפש עצות באתרי התיירים באינטרנט.

אופציה נוספת שתעביר לך כמה שעות - הקולוסיאום והפורום רומנום.

סה"כ רומא די קומפקטית, כך שתכנון נכון, יציאה מוקדמת ונכונות לצעוד תאפשר לך לראות הרב מאד ביום אחד. שים לב לשעות פתיחה, וכן לימים בהם חלק מהאתרים סגורים. הותיקן סגור ביום א'.

הזכרתי צעידה רגלית - סיור מזרקות, למשל, יצבור לך הרבה אלפי צעדים בפדומטר. אין שום בעיה ללכת 10-20 ק"מ ביום בלי להרגיש.

בדוק אם הדבר הזה מתאים לצרכיך ומצדיק את העלות, כולל בדיקה איה אתרים כלולים בו חינם או בהנחה אני השתמשתי בכרטיס לפני 8 שנים, כך שאיני זוכר פרטים, ויש להניח שהשתנו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

דווקא אני זוכר שלקולוסיאום היה טור הרבה יותר ארוך, ועם כמה שהוא מרשים מבחוץ - הזמן לא היה אדיב לחלק הפנימי שלו.

רומא מרשימה אבל מי שרוצה לראות הרבה שרידים ספציפית מהתקופה הרומית הקלסית צריך להדרים לפומפי והרקוליאנום, או לפחות ללכת לבית שאן.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תור שמסודר בטור.

הקולוסיאום די מרשים אבל צריך לתכנן סיור בכל העיר העתיקה שמתחיל בו ומסתיים באנדרטה העצומה של המלך ויטוריו עמנואל השני.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בוותיקן, כמו ב-90% מאטרקציות התיירים האחרות השיטה נורא פשוטה - באים, נכנסים. נוכחות כוחות האבטחה שם מאוד גבוהה והם עובדים חזק על פרופיילינג, אז אם אתה 'שכנזי לבנבן אף אחד לא ידבר איתך בכלל.

הכניסה למתחם חופשית וחינמית לחלוטין, אבל ממצים אותה תוך כמה דקות. הכוונה ל"חצר".

כדי להיכנס לבזיליקה, צריך לעמוד בתור באורך הגלות, או להגיע על הבוקר, למרות שגם אז שום דבר לא בטוח. הייתי שם פעמיים בשנה האחרונה, בדצמבר וביוני, בשעות שונות (בוקר ואחה"צ) והתורים היו פסיכיים. בשתי הפעמים ויתרתי על הכניסה.

מה שכן, בכל ארבעה צעדים בערך ייגש אליך מהגר כלשהו ויציע סיור מודרך. זה עולה קצת יותר, וזה לא באמת מודרך, אבל התור של הקבוצות קצר משמעותית מזה של הבודדים. אז אם ממש רוצים, זה שווה אתה.

בתכלס, כדי לכסות את כל רומא, מספיקים יומיים בערך, היינו שם סוף שבוע ואני לא מרגיש שפספסנו משהו קריטי.

לגבי הקולסאום, אותה שיטה כמו בוותיקן. המתחם חופשי, הכניסה בכסף, והתור של הקבוצות הרבה יותר קצר. למרות ששם לא חיכינו הרבה, משהו כמו 15-20 דקות.

That being said, אני הרבה יותר נהניתי ללכת לאיבוד בסמטאות ובפארקים (ששוממים לגמרי בשעות הבוקר) מאשר למלכודות התיירים. זה חובה, אז הולכים גם לשם, אבל זה פחות כיף.

נקודה לגבי אוכל - בגלל שאני ואשתי חובבי אוכל איטלקי גדולים, ובגלל שלא היה לנו הרבה זמן (כאמור, שבוע), החלטנו כמעט ולא לאכול במסעדות, אלא לקחת דברים קטנים מכל מיני דוכנים - פיצות, סנדוויצ'ים, צ'יפס עם רטבים מגניבים. כל פעם לרחמים את הכי קטן ומחלקים. ככה גם לא מבזבזים זמן על אוכל, לא מגיעים לשלב שרעבים מאוד, אין סיכוי "ליפול" עם מנה יקרה ולא טעימה (מקסימום 3-4 אירו) וגם אוכלים בלי הפסקה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לדעתי לתייר הממוצע שאינו בודק באיזה פיגמנט השתמש כל צייר רומא היא עיר ל-4-5 ימים - יום לעיר העתיקה, יום לותיקן (+\-משהו יהודי וכמה אתרים באיזור), יום לשיטוט רגלי בעיר - אני עשיתי זאת ממזרקה למזרקה, משם למדרגות הספרדיות, הפארק העצום סביב וילה בורגזה (היתה סגורה לשיפוצים) וחזרה עד הפיאצה נאבונה. ביום הרביעי נסעתי באוטובוס דרומה לביקור באחת הקטקומבות. זהו, פחות או יותר, ברומא. כמובן שאפשר להתעמק בתחום זה או אחר, או להרחיב את הרדיוס.

בינינו - מבחינת הזמן הדרוש לטיולים הייתי משווה את רומא לירושלים. עיר שמהעיקר שלה תוכל להתרשם ב-3-4 ימים, אבל כדי להתעמק בה תזקק לשנים.

ירחמיאל - אני רוצה לחזור על האזהרה הקבועה שלי - כייסים! התחבורה הציבורית צפופה מאד, והכייסים חוגגים. ההסתערות על התחתית בתחנת הטרמיני בשעות הבוקר היא משהו מיוחד שצריך לחוות כדי להאמין. חו מזה רומא מפורסמת בחוטפי התיקים שלה, אז נקוט באמצעי הזהירות הנדרשים.

בקו התחתון תוכל להנות מאד, אבל בצע קצת עבודת מטה מעבר לביקור בפורום (תרתי משמע).

פורסם

תודה רבה לכולם שטרחו לענות.

החכמתי.

אני אגב מדבר רק על יום אחד ש(כניראה) יהיה לי חופשי, ודיברתי רק על הותיקן. בלבד.

זה שרומא היא עיר נהדרת - את זה אני יודע כמובן. לצערי לא יהיה לי יותר מ- 24 שעות.

פורסם

אני אהיה קצת "איפכא מסתברא", ואגיד שאם יש לך יום אחד בלבד, ואם לא היית ברומא בעבר, לשרוף אותו על סיור בותיקן זה בזבוז זמן טהור שאלא אם הקיק שלך זה כנסיות, הייתי מוותר עליו לטובת טיול בעיר, בסימטאות, בכיכרות, איזו מסעדה קטנה לארוחת צהריים, וכן הלאה. הותיקן כבודו במקומו מונח, וכשיהיו לך כמה ימים באופן שתוכל להקדיש חצי יום לסיור שם אדרבא, אבל ברומא יש כל כך הרבה מה לראות גם בלי להיכנס לאתרים עם תור ארוך, שפשוט חבל על הזמן.

• תוכן חדש...