Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט אטקה מול פגו 3008 דיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה הערות:

לגבי מרווח הגחון - זה נכון שבפיג'ו הוא גדול יותר אבל זוויות הגישה/נטישה ומהלך המתלים הקצר לא מאפשרות לו יכולת עדיפה על פני כל ג'יפון 2*4 אחר בקטגוריה.

מנוע - עדיפות לדיזל בפיג'ו על פני הבנזין. חסכון בדלק, מומנט עדיף וככל הנראה אמינות טובה יותר.

לגבי ההשוואה מול ה1.4 באטקה - אני עברתי מאוקטביה 1.4 עם מנוע זהה לאטקה לפיג'ו דיזל. אני לא מרגיש שום נחיתות בכח בחיי היום יום (וכן, זה ברור שבבדיקות האצה קלאסיות האטקה תהיה מהירה יותר אבל גם בזבזנית יותר).

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי היום בפולקסווגן ובדקתי בנוסף גם את הטיגואן, לצערי ההנחות עליו פחות משמעותיות ורק הרמת בסיס מוצעת בהנחה, האם בינו לבין האטקה יש הבדל רב? ולמי אפשר לומר יש עדיפות? ההשוואה היא באותו רמת מחיר של 165 אלף פלוס מינוס, אטקה אקסלנס מול טיגואן טרנדליין?.

פורסם

עוד שנת אחריות לטובת הטיגואן, גיר 6 הילוכים עם מוניטין טוב יותר מאשר ה7 באטקה, האטקה זריז יותר וכמובן מאובזר יותר ברמת גימור הזו.

פורסם

כמה הנחה יש על הטיגוואן?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
בעיקרון כמעט נאדה, רק התוספות מתקבלות בהנחה, האיתורן, התדלוק וחיישני רוורס.

אז סתם מפרסמים? מוכרים יותר מידי כנראה...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
הייתי היום בפולקסווגן ובדקתי בנוסף גם את הטיגואן, לצערי ההנחות עליו פחות משמעותיות ורק הרמת בסיס מוצעת בהנחה, האם בינו לבין האטקה יש הבדל רב? ולמי אפשר לומר יש עדיפות? ההשוואה היא באותו רמת מחיר של 165 אלף פלוס מינוס, אטקה אקסלנס מול טיגואן טרנדליין?.

הוא הרבה הרבה יותר מרווח מאחור (וגם מקדימה) אם זה משנה לך.

לדעתי הוא גם נראה טוב יותר מבחוץ ובעיקר מבפנים (שם הוא גם מרגיש הרבה יותר איכותי).

אני אישית ממש לא התלהבתי מהאטקה ובטח שלא הייתי משלם עליה סכום כזה.

אבזור זה לא הכל בחיים...

פורסם

גם לי הייתה את אותה התלבטות שלבסוף רכשתי פיגו 3008 פרימיום דיזל , חייב לומר שהרכב מדהים , גם אני חשבתי של מנוע יהיה חסר כוח אך המומנט אדיר ובשום מצב לא חסר כח לרכב . קיבלתי את הרכב לפני שבוע ואני ממליץ עליו בחום .

פורסם

בעייה אחרת עם הפיזו, שגם עם הרכב עדיף ונראה ומרגיש מצוין.

אחרי 4 שנים הוא שווה חצי ממחירו כחדש, והסיאט נשאר כשני

שליש.

פורסם

ואיך אתה מכמת את ההנאה שנוספה ב-4 שנים שעברו?

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

גם לי היתה התלבטות בין הרכבים הנ"ל.

בסוף בחרתי באטקה. עדיין לא קיבלתי אותה, אז לא יכול לתת התרשמות מזמן שימוש ארוך.

בכל מקרה להלן רשמי הקצרים:

הטיגואן בעיני יקרה מדי יחסית לתמורה (מבחינת אבזור) והניהוג בה הרגיש לי כבד יותר מאשר באטקה.

לגבי הפיג'ו: זה הרכב היחיד שלא עשיתי עליו נסיעת מבחן ופסלתי אותו לאחר שהתרשמתי ממנו באולם התצוגה.

אני אדם גבוה (1.92) והקונסולה הענקית באמצע ממש הפריעה לי. ברך ימין נשענת על הקונסולה ומאוד צפוף לי, ברמה של לא נוח לי לשבת שם בכלל, לכן היא נפסלה.

האטקה: הניהוג בה היה לי הנחמד ביותר מכל הג'יפונים שניסיתי. מרגישה קלילה יחסית וחווית הנהיגה הקרובה ביותר לרכב רגיל (הייתי קונה רכב רגיל אלמלא הרצון של אשתי ל"רכב גבוה")

נכון שהעיצוב הפנימי לא מרגש כמו בפיג'ו (גם החיצוני, אבל לפחות אותי זה פחות מעניין), אבל הרגישה לי הרבה יותר מרווחת והמושבים היו לי נוחים יותר מהפיג'ו (גרסת אקסלנס, לא יודע לגבי הזולות יותר).

אגב, למרות ענייני עיצוב הפנים, עדיין היא מרגישה לי איכותית למדי (בטח לעומת מלכות הקטגוריה טוסון וספורטאג').

החסרונות הבולטים לעומת הפיג'ו מבחינתי הם מערכות הבטיחות העדיפות בפיג'ו וכמובן העננה מעל הגיר של האטקה.

בהצלחה.

פורסם
הוא הרבה הרבה יותר מרווח מאחור (וגם מקדימה) אם זה משנה לך.

לדעתי הוא גם נראה טוב יותר מבחוץ ובעיקר מבפנים (שם הוא גם מרגיש הרבה יותר איכותי).

אני אישית ממש לא התלהבתי מהאטקה ובטח שלא הייתי משלם עליה סכום כזה.

אבזור זה לא הכל בחיים...

האטקה לא זולה במיוחד. מסכים.

אבל ואבל גדול, אם ניקח את הטיגואן הבסיסית אל מול האטקה אקסלנס (תמחור דומה) - האטקה יותר VFM, חד וחלק.

לטיגואן גיר עם מוניטין עדיף יותר, איכות חומרים מעט טובה יותר, מרווח פנים גדול יותר ובקרת אקלים נפרדת למושב האחורי.

האטקה קלילה וזריזה יותר, נראית פחות "כבדה ומגושמת", מהנה הרבה יותר לנהיגה ומאובזרת הרבה יותר (לא רק פיצ'פקס אלא גם איבזור בטיחותי) וזולה יותר לביטוח וכנראה גם אחזקה.

אחרי קרוב ל-5000 ק"מ מהנים בהחלט עם האטקה אקסלנס, המגרעת היחידה בה - התיבה (DSG7).

בנסיעות ארוכות מהרגיל (או תחת מאמץ מתמשך) במזג אוויר קיצי חם, הוא נוטה לעיתים להתבלבל לו מעט ולהתקע על הילוך מסויים ולפעמים גם קצת לרעוד. לא קורה בקביעות אלא מידי פעם, אך בהחלט קצת מציק ומדאיג לעתיד.

אם הרכישה אינה דחופה, המתן לינואר / פברואר, אז ינחת בארץ השקודה קארוק - האח של האטקה, רק עם מנוע ה-1.5TSI EVO החדש ותיבת DSG7 "רטובה". השמועות גם מרמזות על תג מחיר מעט יותר מפולפל ואטרקטיבי מזה של האטקה...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
ואיך אתה מכמת את ההנאה שנוספה ב-4 שנים שעברו?

על איזה הנאה אתה מדבר פה, מי שיודע ארבע שנים קודם שרכב חדש לחלוטין עם הנעת דיזל מבוקשת ( גם כשהיא בתוך אוטו צרפתי ) יהיה שווה חצי ממחירו כחדש ואוטו אחר, גם הוא חדש לגמרי יהיה שווה שני שליש, או שהוא מצא איך נוסעים קדימה בזמן, או שהוא יודע שאוטו צרפתי מבלה המון במוסך ולכן ממילא אין מה לדבר על הנאה.

• תוכן חדש...