Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אור ומשבר הג'יפוזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המיני הפך לדוגמה למה היה קורה אם ג'יפון היה נקלע לאותה סיטואציה, (פי עשר יותר גרוע לכאורה) וכמובן שזאת טעות כמו שהוסבר.

רכב עם בקרת ESP לא היה מסבסב ולא משנה אם קוראים לו ג'יפון או F16. מדובר כאן בטעות נהג.

באותה מידה אפשר להביא כדוגמה את הניסן GTR שהחליקה לעפר בפצאל ולהגיד שג'יפון שיכנס נכון לסיבוב לא יחליק.

• תגובות 312
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מה זה משנה באיזה סרט אני חי, אם הסרט טוב?

אז השמן מרגיש תחושת ביטחון. הוא לא הולך לריב מכות עם הקטן והרזה, הוא פשוט הולך לידו. וכשהוא הולך, הוא מבסוט מעצמו ומרגיש שהוא רומס אותו. אז אתה עכשיו מתווכח עם התחושה של השמן?

גם הדוגמא שלך היא לא נכונה, יותר נכון להשוות לאדם שרירי שמתנשא על קטן ורזה שיודע איך להילחם. תכלס הקטן ינצח אבל הגדול תמיד יסתכל עליו בבוז מלמעלה.

הנקודה היא שהתחושה של השמן מבוססת על שקר שהוא מספר לעצמו וברגע האמת הוא יאכל חרא.

עכשיו עזוב את סצנת המכות בפאב מסרט אקשן סוג ב' משנות ה80 ובחזרה למציאות, כי אתה לא באמת הולך לעשות רייסים בדרכים הרריות נגד A8. התחושה באאוטלנדר עושה לך טוב? לבריאות. רק תנהג באחריות ותכיר במגבלות שלך ושל הרכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא. למה?

כי הייתי מצפה ממי שבטיחות חשובה להשקיע את הסכום הקטן (יחסית לעלויות קניית ואחזקת רכב) וילמד לנהוג, כדי להעלות את הבטיחות שלו בכמה דרגות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

וזה מביא אותנו לשאלה המתבקשת: קורס נהיגה מתקדמת, עשית?

לא. למה?

כי הייתי מצפה ממי שבטיחות חשובה להשקיע את הסכום הקטן (יחסית לעלויות קניית ואחזקת רכב) וילמד לנהוג, כדי להעלות את הבטיחות שלו בכמה דרגות.

עברתי טסט במכה ראשונה

לא מספיק:shock:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא.

כי בזמנך, אם עברת או לא עברת, היה תלוי יותר בסוס שגרר את הדיליג'נס מאשר בעגלון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
אתה מפספס שה-0.01% מהמקרים האלה יהיה בדיוק ההבדל בין חורתחת מכווץ ולב דופק לבין שיחת טלפון לחברת ביטוח או חלילה לאמבולנס.

פה הסברתי, הבהרתי, ויש פה אנשים שכאילו קוראים את זה ו"נאאא אני אמשיך להגיד את מה ש*אני חושב*"

מחזיר אותך ל הודעה שלי עם הפאוץ' שנכתבה עוד לפני כן, שכן השרשור נפתח בדיוק בגלל דעות דיכוטומיות כנ"ל, ובעיקר כשזה מגיע מפי אנשים כמוך - שמצד אחד מחזיקים בידע נרחב על עולם הרכב, ומנגד מצליחים להתעלם לחלוטין מצרכים ורצונות של אנשים שלא מחזיקים בדיוק באותו סט עדיפויות בעת בחירת רכב.

מרוב סלידה מהסגמנט אתה פשוט לא מסוגל לראות את היתרונות באקזמפלר כזה או אחר, שזה בסדר לטמקאיסט ממוצע אבל תמוה (בעיני) כשזה קורה למישהו חריף.

יש כמה וכמה יתרונות לקרוסים, שאינם רק הצהרות סטייל 'וואו עוצמה יש לי כסף'. ההצהרה שמי שרוצה גובה לטובת תחושת בטחון/נוחות מיידית צריך מיקרווואן היא מהדברים האלו שלא מחזיקים מים במציאות מעבר לסרברים של קארספורום (שוב, ראה פאוץ'). הקרוסים נמצאים במקום נחמד באמצע שבין יתרונות הגובה ברמת היוזר אקספריאנס לבין חסרונותיו של רכב שטח לשימוש יומיומי, והם מצליחים (לעתים) להיראות טוב ולא כמו איזה soccer-momobile.

אבל מתוך האקוצ'יימבר של חובבי הרכב(לכאורה) קצת קשה לראות את זה, זה יותר 'נכון' להתעלם מפרמטרים מסוימים ולהעמיד פנים שהעולם בינארי. נו טוב, את התשובה לשאלה המקורית כבר קיבלתי, so at least there's that (:

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
המיני הפך לדוגמה למה היה קורה אם ג'יפון היה נקלע לאותה סיטואציה, (פי עשר יותר גרוע לכאורה) וכמובן שזאת טעות כמו שהוסבר. רכב עם בקרת ESP לא היה מסבסב ולא משנה אם קוראים לו ג'יפון או F16. מדובר כאן בטעות נהג.

גם עם בקרת יציבות - עדיף שלא תופעל מלכתחילה. ככל שמעטפת הביצועים גדולה יותר, הסיכוי להגיע בכלל למגבלות ולהפעיל את הבקרה - גם בתרחיש של טעות נהג כזו - קטן יותר.

ועוד משהו: מעטפת הביצועים היא לא סתם 0-100%. לא כולה זמינה מיידית לשימושו של הנהג ונדרשות פעולות ניהוג מסוימות ומיומנות לא קטנה כדי לנצל את כולה ביעילות.

ג'יפון מקשה יותר לנצל את כל מעטפת הביצועים, וכמו שמדריך אחד אמר לי "אם אתה צריך את הכישורים של לואיס המילטון כדי לנצל את כל מעטפת הביצועים בלי לפגוע בגדר, אז יתרת הביצועים הזו באותה מידה היתה יכולה שלא להיות שם."

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
בוא תסביר לי למה, עם שתי בנות ותא מטען ריק ב-99.99% וכשאני עדיין אוהב את הפן הדינאמי בנהיגה, אני חייב קרוסאובר.

מה למה? כי הוא אמר.

הוא ילד, בכל מובן המילה, בעל רכב מצטיין בכל אספקט, לכן הפסיקו להתייחס לתגובות האמוציונאליות שלו.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
מחזיר אותך ל הודעה שלי עם הפאוץ' שנכתבה עוד לפני כן, שכן השרשור נפתח בדיוק בגלל דעות דיכוטומיות כנ"ל, ובעיקר כשזה מגיע מפי אנשים כמוך - שמצד אחד מחזיקים בידע נרחב על עולם הרכב, ומנגד מצליחים להתעלם לחלוטין מצרכים ורצונות של אנשים שלא מחזיקים בדיוק באותו סט עדיפויות בעת בחירת רכב.

מרוב סלידה מהסגמנט אתה פשוט לא מסוגל לראות את היתרונות באקזמפלר כזה או אחר, שזה בסדר לטמקאיסט ממוצע אבל תמוה (בעיני) כשזה קורה למישהו חריף.

יש כמה וכמה יתרונות לקרוסים, שאינם רק הצהרות סטייל 'וואו עוצמה יש לי כסף'. ההצהרה שמי שרוצה גובה לטובת תחושת בטחון/נוחות מיידית צריך מיקרווואן היא מהדברים האלו שלא מחזיקים מים במציאות מעבר לסרברים של קארספורום (שוב, ראה פאוץ'). הקרוסים נמצאים במקום נחמד באמצע שבין יתרונות הגובה ברמת היוזר אקספריאנס לבין חסרונותיו של רכב שטח לשימוש יומיומי, והם מצליחים (לעתים) להיראות טוב ולא כמו איזה soccer-momobile.

אבל מתוך האקוצ'יימבר של חובבי הרכב(לכאורה) קצת קשה לראות את זה, זה יותר 'נכון' להתעלם מפרמטרים מסוימים ולהעמיד פנים שהעולם בינארי. נו טוב, את התשובה לשאלה המקורית כבר קיבלתי, so at least there's that (:

לא עניין של דיכוטומיה. אני מסכים לגמרי שיש לקרוסים יתרונות על פני משפחתיות, רק שאני מדבר על יתרונות אמפיריים ומדידים - לא תחושתיים (מעל רף הגועל של רכב טכנאים). הבגאז יותר גדול (מסדאן או האץ', לא מסטיישן), יותר מרווח, יותר קל להיכנס ולצאת, ולחגור ילדים (לא יותר ממיניוואן) ו... זהו. עיצוב, רושם ונראות הם עניין של טעם, ואצל רוב האנשים הרושם מהעיצוב של ג'יפונים והחיבה אליו הולכים ביחס ישר לחיבה שלהם לקטגוריה. אני כדוגמא חושב שהם מוחצנים ומגושמים ומישהו אחר חושב שהם מסוקסים וקשוחים. זה בסדר וזה בסדר. לדוגמא אני הרבה יותר "מתרשם" כשאני רואה ברחוב דאסטר או ג'ימני מטונפים מאשר טוסון או אאוטלנדר מצוחצחים. כנ"ל לגבי דברים יקרים יותר - ריינג'/קרוזר מטונף > X5.

לעניין הוואן לעומת ג'יפון. כמו שאתה רואה, למיני/מיקרווואן יש בדיוק את אותם יתרונות על פני משפחתית (ובדיוק אותם חסרונות - קרי דינמיות ובטיחות אקטיבית פחותות) כמו לקרוס אבל במילותיה של אישתך עצמה ושלך עצמך (שלמיטב ידיעתי גם לא טאמבלים):

אני נותן לו דירוג מאוד מאוד נמוך... הוא כל כך, כל כך, כל כך פאקינג מכוער, ששלל יתרונותיו בטלים בשישים. לא הייתי מסוגל להתנייד בזה ביום יום כמו שאני לא מסוגל ללכת עם פאוץ'. זה אולי פונקציונלי אבל זה לא שווה את הגועל נפש

רכב פרקטי מאוד בסה"כ. היא אמרה שהיא לא תכנס ל'רכב טכנאים' הזה ויהי מה... והיא ממש לא בקטע של פוזה (יש לה פיאט עכשיו, כן?), פשוט יש threshold מסוים מתחתיו היא לא רוצה להיות.

הת'רשהולד הזה שאתה מדבר עליו, הוא פשוט מאוד. יש לך שני רכבים עם יתרונות זהים על פני משפחתית, רק שאצל אחד מהם היתרונות האלה היא (לצורך הדיון) פי 2 יותר מאשר במשפחתית, ואצל השני הם פי 4. ברגע שיש לך שני רכבים עם סט פרמטרים מדידים זהים עם הבדל אחד, זה כבר לא עניין של סט שיקולים. זה בחירה של פרמטר אחד על פני האחר. ואז, אם אתה שולל את היתרונות האלה בגלל העיצוב, אתה יכול לקרוא לזה איך שאתה רוצה, אבל אני מצטער להגיד לך - זה פוזה.

להגיד לך שזה לא לגיטימי לבחור רכב בגלל המראה שלו? חס וחלילה. אני בעצמי בחרתי בפונטו בין היתר כי היא נראית לטעמי טוב יותר מהמיטו הזהה לה. שכל אחד ינהג במה שעושה לו טוב. רק בוא לא ניתמם ונקרא לילד בשמו.

בזמנו חיפשתי לשכנה שלי רכב. היא אמא (חד הורית) והיא רצתה משהו פרקטי שיהיה לה נוח יותר להעמיס פנימה את הילדה. המלצתי לה על ה-c3 פיקאסו, ומיד סייגתי בזה שהיא ממש ממש מכוערת אז אם היא לא לטעמה שתגיד. התשובה הייתה "מה אכפת לי איך זה נראה? אני צריכה אוטו פרקטי".

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אפרופו בחירה בקרוסאובר, אני מאוד אהבתי את העיצוב של לקסוס lx 570 גם חיצונית וגם פנימית (מבפנים הוא בכלל חלום) ואני עדיין חולם עליו אלא שהוא מעבר למגבלת התקציב שלי. אז בינתיים הסתפקתי בהעתק חיצוני של העיצוב שלו.

Lexus-LX-570-blackonyx-gallery-thumbnail-476x357-LEXLXGMY160034.jpg

Lexus-LX-570-cabernetsemianilineleatherinteriortrim-gallery-overlay-1204x677-LEXLXGMY160008.jpg

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

העתק מאוד רע

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

של מקור לא מוצלח מלכתחילה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

זה לא עניין של בטיחות; זה עניין של ביטחון ביכולות של הרכב. אני רוצה אוטו שיכול לעשות על הכביש את כל מה שאני רוצה ממנו. אם, לדוגמה, אני נכנס לעקומה מסוימת במהירות מסויימת, ואני מרגיש שהאוטו מתחיל לאבד אחיזה, אני אוריד מהירות, ואדע שיותר אני לא נכנס לעקומה הזאת במהירות הזאת, אבל אני לא רוצה להגיע למצבים כאלה. מבחינתי, רכב שלא נשאר דבוק לכביש כמו רכבת למסילה במצבים בהם אני לא מרגיש אי-נוחות פיזית מכוחות ה-G הצדדיים, לא עונה לצרכים שלי.

לגבי קורס נהיגה מתקדמת, עד שלא התחלתי לקרוא בפורום הזה בקביעות (ז"א, סוף שנה שעברה), לא ידעתי בכלל שיש דבר כזה, ווואללה, נראה לי רעיון לא רע בכלל ממה שקראתי. אולי מתישהו אני באמת אלך על זה. כרגע, עם ה-9K שאני נוסע בשנה בעיקר על כביש 5, אני לא מרגיש לחץ לעשות את זה.

אגב, אם כבר נכנסתי בפועל לשרשור, אזרוק את השני סנט שלי על עניין הג'יפונים בכללי (גם כדי להשאיר את הדיון און טופיק):

לי, אישית, אין שום דבר נגד הסגמנט הזה. גם ממש לא מפריע לי לראות אותם על הכביש. יתרה מזו, עוד לא נתקלתי בנהג ג'יפון שהתנהג כאילו הוא מלך הכביש ושאר העם על הז' שלו.

אף על פי כן, אני מבין את הראש של אלה שהם אנטי ג'יפונים (אלה שהם באמת אנטי, לא אלה שאומרים שהם אנטי כי זה "אופנתי"). הם רואים אנשים קונים בהמוניהם מוצר שנתפס אצלם (בצדק או לא) כנחות, ואמורים לעצמם "וואט דה פאק? למה לעזאזל הם עושים את זה? הם לא קולטים שהם משלמים יותר על מוצר שנותן פחות?".

זה כמעט בדיוק כמו הוויכוח האינטרנטי בין בעלי מחשבים לבעלי קונסולות.

עכשיו, האם ג'יפונים הם באמת פחות טובים ממשפחתיות/מיקרוואנים/מיניוואנים/סופרמיני? אין לי מספיק ניסיון בעולם הרכב לענות על השאלה הזאת בשביל מישהו חוץ מבשבילי. ובשבילי, בהשוואה לסגמנטים שרלוונטיים אלי (סופרמיני/משפחתיות), לצרכים האישיים שלי (דיילי לרווק צעיר שנוסע בעיקר מחוץ לעיר), התשובה היא כן. למישהו כמוני, שגם לא אכפת לו מהרושם שהרכב שלו משאיר על אחרים, אין שום סיבה לשקול קרוסאובר כאלטרנטיבה, כי איפשהו במשוואה של יכולת דינמית + נוחות + תמורה לשקל הוא תמיד יצא מופסד בהשוואה לסופרמיני או משפחתית.

לעומת זאת, למי שלא קונה רכב רק משיקולים פרקטיים, והרושם שמשאיר האוטו שלו חשוב לו, אני בהחלט יכול להבין למה קרוסאובר אלטרנטיבה מושכת בשבילו. יש לשכן בבניין לידנו קשקאי בחנייה, ואני חייב להודות שזה אוטו עם הרבה נוכחות.

לגבי כל הנושאים שהועלו כאן בכל מה שקשור לכניסה, יציאה, כיסאות ילדים, העמסת מטען, השוואה למיני/מיקרוואנים, וכו', אני לא אגיב. קטונתי.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
זה לא עניין של בטיחות; זה עניין של ביטחון ביכולות של הרכב. אני רוצה אוטו שיכול לעשות על הכביש את כל מה שאני רוצה ממנו. אם, לדוגמה, אני נכנס לעקומה מסוימת במהירות מסויימת, ואני מרגיש שהאוטו מתחיל לאבד אחיזה, אני אוריד מהירות, ואדע שיותר אני לא נכנס לעקומה הזאת במהירות הזאת, אבל אני לא רוצה להגיע למצבים כאלה. מבחינתי, רכב שלא נשאר דבוק לכביש כמו רכבת למסילה במצבים בהם אני לא מרגיש אי-נוחות פיזית מכוחות ה-G הצדדיים, לא עונה לצרכים שלי.

לגבי קורס נהיגה מתקדמת, עד שלא התחלתי לקרוא בפורום הזה בקביעות (ז"א, סוף שנה שעברה), לא ידעתי בכלל שיש דבר כזה, ווואללה, נראה לי רעיון לא רע בכלל ממה שקראתי. אולי מתישהו אני באמת אלך על זה. כרגע, עם ה-9K שאני נוסע בשנה בעיקר על כביש 5, אני לא מרגיש לחץ לעשות את זה.

נהיגה מתקדמת זה לא רק ביצועים וליישר פניות, נהיגה מתקדמת זה מושג מאוד נרחב.

זה להכיר את הרכב שלך יותר טוב, להכיר את היכולות שלך יותר טוב, וכפועל יוצא מזה, לדעת לצאת ממצבים בעייתיים שלא היית יודע לצאת מהם ללא הקורס הזה.

גם בכביש 5 וגם בכביש 4 או 2, גם בן אדם שנוסע 50 אלף בשנה וגם בן אדם שנוסע 5K בשנה, לכולם יכולים לקרות מצבים שלא בשליטתם.

רכב שבולם בפתאומיות וצריך להתחמק, שמן על הכביש, סתם כביש רטוב בחורף ועוד מלא דוגמאות.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...