Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אור ומשבר הג'יפוזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וגם בנוגע ל 4X4 לכביש לא מסכים אתכם, סתם כדוגמא בשליפה מהמותן שאני מכיר היטב, לאימפרצה הנעה קדמית אין שום סיכוי לעמוד בקצב הנסיעה של אימפרצה 4X4(כביש טכני כמובן, כן? אנחנו לא מדברים על כביש ישר).

אני דווקא בעד הנעה כפולה, בוודאי אם נכנסים לפניות תחת משיכה (כמוני). אבל מר אאוטלנדר גורם לזה להישמע כאילו זה מינימום שקול לצמיגי סליקס.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 312
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
התשובה מפורטת לעיל, יש הרבה יתרונות לקרוסאובר.

לא כתבתי שאני "שולט" על הכביש אלא שיש תחושת שליטה. זאת אומרת כשעובר אאודי a8 שהוא נמוך ממני, ההרגשה שלי שאני מעליו ועדיף ממנו. זאת תחושה נחמדה ומהנה. גם תחושת ביטחון היא טובה בהחלט ותורמת להנאה מהנהיגה.

אבל אתה טועה.

אתה כמו שמן גדול שמרגיש שהוא חזק ממישהו קטן, ורזה, רק שהוא שרירי וחזק ממך, ומפרק לך את הצורה בלי להזיע.

במילים אחרות, את חי בסרט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
גם דאסטר מציעה 4X4 רק בגירסאות יקרות יותר

גם הדאסטר הכי יקר, עדיין זול מה-xv הזולה ביותר. בכלל, הדאסטר הכי זול בקטגוריה.

פורסם

המנטליות שבאה עם הגיפ היא שיוצרת אנטי.

כמו שאחד אמר שהוא מרגיש עליון וחזק יותר מA8 אם בA8 נפלה שלהבת מה יגידו אחרוני הספורמיני.

אני לא בטוח אם זה בגלל שזה משהו שיש לי תאוריה לגביו, ועכשיו כל בעל גיפ על "הכוונת שלי".

ולהוסיף שמן למדורה, אין יום שאני לא רואה גיפון מתנהג בצורה אגרסיבית/שמוקית/ליסינגית מזלזלת, כאילו מדובר באסקלייד מעולם הפשע והרשע.

הקטע שהכי מרגיז אותי, שזה לא היה קורה אם הוא או היא היתה נוסעת על פיקנטו או סתם קורולה נו באמת אישה בת 40 נוהגת כאחרון הסיאטים עם מדבקת fr, זה מרגיז.

פורסם

מה שנכון, הרבה בעלי SUV-ים נוהגים כמו דושים. כנראה אותה תחושת עליונות (=תחושת נחיתות בפועל) קשורה לכך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לזה כבר אין קשר לג'יפונים. באמת שלא חסרים אנשים בפיקנטו או אלטו שנוהגים באגרסיביות.

לגודל וגובה הרכב יש השפעה פסיכולוגית על צורת הנהיגה, אבל גם לעודף ביטחון עצמי ומנת משכל של תפוח אדמה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מי שמרגיש עליון בגלל הרכב שהוא נוהג בו, אין ספק שיש לו רגשי נחיתות...

כי הוא שואב את תחושת הערך העצמי שלו מכסף ורכוש.

לא פעם נתקלתי בתופעה שאתה מתאר ג'יפון/רכבי יוקרה אחרים= אתה על הז*ן שלי, ואני אנהג איך שבא לי ואני לא רואה אותך ממטר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה עובד לשני הצדדים. הנהג באאוטלנדר חושב שהוא מעל כולם כי הוא מרגיש גדול וגבוה, והנהג באלטו שלידו חושב שהוא שמוק נפוח ולא מתחשב בגלל שהוא מרגיש קטן לידו.

מבחינתי, כל עוד הוא נוהג כמו שצריך ומכבד את הזכות של שאר האנשים בכביש, אין לי שום בעיה עם סוג הרכב שלו. בין אם זה אאוטלנדר, נובירה או אפילו קודיאק רחמנא לצלן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפחות בארה"ב אלה נהגי SUV. בארץ סובלים מזה כולם.

ROAD RAGE בארה"ב זה שווה ערך לנהג ממוצע בישראל. בגדול הנהגים שם פי כמה יותר רגועים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אתה צריך להתכופף פחות כדי להכנס לרכב גבוה, לכן זה נח יותר. הגובה של הפתח מהרצפה לתקרה גדול יותר מבמשפחתית.

אישית אני לא מתחבר לרוב הקרוסאוברים רק בגלל העיצוב המנופח. מעבר לזה, הכל עניין של צרכים. אם היו לי 7 ילדים לא הייתי מתעקש לקחת אותם בנגלות.

שנאת קרוסאוברים פופולרית בגלל שקרוסאוברים הם פופולריים. יש גם לא מעט אנשים ששונאים מכוניות מיני, משפחתומטיות, מכוניות היברידיות, צרפתיות, גרמניות, לא חסר. אנשים כאלה בד"כ לא התנסו בשום דבר בחיים שלהם חוץ ממה שמוכר להם, או שעשו פעם בחירה אחת לא נכונה והם חיים בצילה עד היום.

בישראל (אבל לא רק) מקובל שמי שלא בוחר כמוך בכל תחום שהוא , נכנס אוטומטית לקטגוריית טיפש/אויב. ככל שהתחום יותר משמעותי בחיים, כך הסלידה מאותו מוזר גוברת.

הודעה שמתארת בצורה מדוייקת את מירב ההודעות של חברים בפורום, ובכלל את הגישה הישראלית.

פורסם
בוא תסביר לי למה, עם שתי בנות ותא מטען ריק ב-99.99% וכשאני עדיין אוהב את הפן הדינאמי בנהיגה, אני חייב קרוסאובר.

מי אמר שאתה חיב?

אתה גם לא חיב להחליט שהשיקולים וסדר העדיפויות של אחרים הם פחות טובים משלך

פורסם
המיניוואנים הם כלי רכב פרקטיים בצורה יוצאת דופן וקיימים במגוון גדלים, ממש כמו הקרוסאוברים. הם אומנם סובלים מחסרונות דינמיים דומים לקרוסאוברים, אבל מפצים על כך ביתרונות פרקטיים רבים (כולל עלות רכישה נמוכה יותר, בדרך כלל).

בהתחשב בכך שרוב הטיעונים בעד הקרוסאוברים הם בעיקר טיעונים פרקטיים עולה השאלה - למה לא מיניוואן?

התשובה, כמובן - עיצוב/פוזה/מה יש לשכן וכו'...

לסיכום - האנטי מגיע לדעתי בעיקר משום שהיינו שמחים שיפסיקו לספר לנו סיפורי סבתא על "מדוע אני חייב קרוסאובר" והיינו מעדיפים לשמוע "כי זה יפה וככה בא לי".

רוב הקרוסאוברים הם בסופו של דבר מיקרו ואן או מיניואן בתחפושת.

לא מוצא הבדל מהותי בינהם. מבחינתי מזדה 5, פיקסו 4 הם כמו אאוטלנדר או קודיאק

פורסם (נערך)
רוב הקרוסאוברים הם בסופו של דבר מיקרו ואן או מיניואן בתחפושת.

לא מוצא הבדל מהותי בינהם. מבחינתי מזדה 5, פיקסו 4 הם כמו אאוטלנדר או קודיאק

היום הקרוסאוברים נכנסו למשבצת של המיניוואנים מבחינת הלקוח כי הם יותר אפנתיים - אבל הם עדיין לא פרקטיים ושימושיים כמו מקביליהם המיניוואנים.

הס"מ שברכבי הפנאי מייצרים לך מרווח גחון (שבדרך כלל אין בו שום שימוש היות והרכב לא יורד לשטח) מנוצלים לטובת יצירת חלל מרווח לנוסעים ולמטען במיניוואנים.

קשה למצוא היום דוגמאות "מאותו בית" היות ורוב היצרניות לא טורחות לייצר מיניוואנים ופונות ישר לקרוסאוברים, אבל תשווה את המרווח הפנימי של 3008 ו-C4 פיקאסו (5 מושבים) למשל ותיווכח שלסיטרואן יתרון אדיר בתחום. כמו גם המון פתרונות חכמים לאחסון ותחושת מרחב ואווריריות נעימה מאוד בנסיעה משפחתית. כנ"ל ספורטאז' וקארנס או סניק קאדג'ר.

זה לא אומר שאין קרוסאוברים גדולים ומרווחים - אבל המיניוואנים המקבלים יתנו כמעט תמיד מרווח עדיף (הרבה פעמים במידות חיצוניות קטנות יותר) ועוד המון יתרונות פרקטיים (קטנים יותר או פחות) בגלל שבסופו של דבר לזה הכלים האלה תוכננו. זו המהות שלהם.

עריכה אחרונה על ידי PCB
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...