Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אור ומשבר הג'יפוזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

לגבי קורס נהיגה מתקדמת, עד שלא התחלתי לקרוא בפורום הזה בקביעות (ז"א, סוף שנה שעברה), לא ידעתי בכלל שיש דבר כזה, ווואללה, נראה לי רעיון לא רע בכלל ממה שקראתי. אולי מתישהו אני באמת אלך על זה. כרגע, עם ה-9K שאני נוסע בשנה בעיקר על כביש 5, אני לא מרגיש לחץ לעשות את זה.

שום קשר, זה בתוקף מהגז הראשון שתיתן אחרי הקורס, לא רק בכבישים או בקמ"ז מאתגרים יותר.

דווקא נסיעות מועטות ומונוטוניות, מכניסות יופי למוד רדום ולא מפוקס.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תגובות 312
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני רוצה אוטו שיכול לעשות על הכביש את כל מה שאני רוצה ממנו.

אבל אתה לא יודע מה לבקש ואיך...

תראה, במידה רבה מערכות הבטיחות האקטיביות מייתרות את המיומנות של הנהג, למשל, בשליטה בהחלקה. אבל הן לא מייתרות אותה כשזה מגיע ללבצע את הדבר הבסיסי הנכון. למשל, להפנות הגה ממכשול שאתה עומד להתנגש בו, במקום לנעוץ בו עיניים, לקפוא, ולפגוע בו (שזה מה עושים הרבה, באופן אינסטנקטיבי).

ועדיין, נהג מיומן יודע לגרום לרכב לעשות מה שהוא רוצה, באופן מהיר ונחוש יותר. נהג לא מיומן עושה שטויות, ואז ה-ESP צריכה לתקן, ואתה מאבד זמן יקר.

אם, לדוגמה, אני נכנס לעקומה מסוימת במהירות מסויימת, ואני מרגיש שהאוטו מתחיל לאבד אחיזה, אני אוריד מהירות

דוגמא טובה.

אם אתה לא מיומן, אתה לא יודע מתי הרכב מתחיל לאבד אחיזה. נדמה לך שאתה יודע, סביר להניח שלרכב יש הרבה יותר אחיזה ממה שנדמה לך.

וכשאתה מוריד מהירות, צריך לעשות את זה נכון ובמידה. כאן מערכת ESP מודרנית תמנע מטעות שלך להפוך להחלקה, אבל זה נכון באם אתה נוהג בקרוסאובר או לא. אני מבטיח לך שכל קרוסאובר מודרני מספק לך מספיק אחיזה לכל עקומה שתיתקל בה בכביש ציבורי.

מבחינתי, רכב שלא נשאר דבוק לכביש כמו רכבת למסילה במצבים בהם אני לא מרגיש אי-נוחות פיזית מכוחות ה-G הצדדיים, לא עונה לצרכים שלי.

אי הנוחות שלך, כאמור למעלה, היא לא מדד טוב, כי אתה לא יודע לפרש נכון מתי רכב כן או לא אוחז. תחושת "הדבוק לכביש" אין לה גבול, והיא גם משקרת. למשל, רכב קשיח מאוד אוחז מעולה בכביש חלק, והרבה פחות טוב בכביש משובש (יכולת עקיבה פחותה של המתלים).

לסיכום, המגבלות האמיתיות של רכב נמצאות הרחק מעבר למגבלות תחושת הנוחות שלך, גם בקרוסאובר.

בכל מקרה, ניתן לשפר אחיזה של כל רכב באופן דרמטי, בהשקעה קטנה יחסית:

קנה את הצמיגים הכי ספורטיביים/יקרים שאתה יכול למצוא במידה המתאימה.

והנה, שדרגתי אותך בזול...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לסיכום, המגבלות האמיתיות של רכב נמצאות הרחק מעבר למגבלות תחושת הנוחות שלך, גם בקרוסאובר.

אני מאמין לך, אבל מעדיף לא לנסות את מזלי.

קנה את הצמיגים הכי ספורטיביים/יקרים שאתה יכול למצוא במידה המתאימה.

זה אגב פחות או יותר מה שאני מתכנן לעשות בהחלפת הצמיגים הבאה. לא היה לי תקציב לזה בסמוך לרכישת הרכב, אבל מתישהו בעתיד הקרב אני הולך להשקיע ברביעיית צמיגים באיכות גבוהה. הצמיגים שיושבים עליו כרגע לא מוצאים חן בעיניי.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

ג'יפונים זה רע, מיניוואן זה טוב. עדר. ליסינג. כאבי גב. תירוצים.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

סיכום זריז, צפויה התפוצצות אוכלוסין בקרב המוס הצפוני, הקרוסאוברים יתהפכו לפני שידרסו אותם...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מי זוכר ת׳קטע ב'סימפסונס'? שג׳יפים של FBI רודפים אחרי הומר ובסיבוב כולם מתהפכים..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

כאחד שנוהג מידי יום ברכבי שטח( כגוון פ'גרו, רנגלר, דימקס מכל הדורות) למה אנטי אל הג'יפונים? כי הם לא מהנים לנהיגה= הרגשה מנותקת מהכביש, מרכז כובד גבוהה שפועל חזק בפניות נותן הרגשה שאתה הולך להיתהפך, וכמובן אין להם יכולת שטח אמיתית.

אין בהם כלום חוץ מפרקטיות ועלייה על שבילים ומדרכות, זה לא מתחבר ממש למוטוריקה.

פורסם (נערך)

העניין המוטורי הוא הכי קל בשיח הזה. רכב עם מרכז כובד גבוהה לא יכול להיות עם יכולות דינמיות זהות לרכב נמוך. CX-5 לעולם לא יהיה מיאטה, לא 3 ולא 6.

האם רכב גבוה יכול להיות מהנה לנהיגה ועם יכולות דינאמית טובות כשלעצמו?

כן, אבל כולנו יודעים (אני מקווה) שהרוב תלוי באוחז ההגה.

אמרו פה ואחדד, צריך להיות ״סופר מיומן״ להפוך רכב עם כל מערכות היציבות הקיימות היום.

דווקא בתקופה האחרונה ראיתי אחד שהצליח להתהפך עם טיוטה קורולה על איילון בכביש ישר לחלוטין ואחד נוסף עם סקודה אוקטביה סטיישן שניצל מהתהפכות בזכות מערכות היציבות. אף אחד מהם כאמור לא היה רכב גבוהה.

אני מקווה שהשומכרים שבינינו לא בודקים את גבולות האחיזה של רכביהם ואת כוחות ה- G המופעלים, כשהם עם עוד מישהו ברכב, לבטח ילדיהם, ועדיף גם לא כשיש בכלל מישהו בסביבתם.

לעניין הפוזה:

מה קטגוריית הג'יפונים הביא לחיינו את המושג פוזה של רכב?!

הכל בעיני המתבונן.

האם זה שנוסע עם "הג'יפון" חושב שיש עליו פוזה?

האם הוא חושב שגם האחרים חושבים שיש לו פוזה?

האם האחרים חושבים שיש לו פוזה?

מי שכן, אז הוא חי בסרט, זה הכל.

ברצינות, איזה פוזה יש לקשקאי או טוסון או ספורטאגגגגגגגגגג'. מגוחך.

כנראה שיש כאן חברה ממש צעירים שלא יודעים או שיש כאלה שזיכרונם כבר בוגד בהם, אבל פוזה של רכבים הייתה בערך מאז שהומצאו הרכבים.

פעם אלה רכבים ספורטיביים/כאילו ספורטיביים ופעם אלה רכבי יוקרה ופעם הג'יפים.

פעם היו מקשטים את הרכבים בצורה מוגזמת, אז זה נחשב לפוזה והיום זה נראה מגוחך.

מעצבן אתכם שג'יפון מסוקס חותך אתכם? זה מעצבן?

אני אגיד לכם מה מעצבן: כשסוזוקי באלנו (עם 3 כוכבי בטיחות) חותך אותך, זה מעצבן! (לא באמת)

שלא יספרו לי פה בעלי הג'ולייטות שהם נטולי פוזה ורכשו את הרכב משיקולים פרקטיים ועוד כרכב העיקרי במשפחה.

הם רכשו אותו משיקולים אגואיסטים בלבד, שזה בסדר גמור, אבל אל תספרו סיפורים.

מזל שיש את בעלי הג'יפונים שאפשר להסיט אליהם את האש.

שכן שרכש לפני מספר שנים יונדאי וולוסטר. הילדה הגדולה שלו היתה צריכה להידחף בין המושב הקדמי לסל קל בשביל להגיע לבוסטר שלה.

אבל הי, זה לא פוזה, כי פוזה זה רק בג'יפונים.

ולגבי הפרקטיות, יש פה כמה שאומרים שיותר קל להם להיכנס ולצאת מרכב גבוהה או להושיב את ילדיהם בכיסאות הבטיחות או תא מטען יותר נוח ועוד כל מיני טיעונים.

ויש פה אנשים שמבטלים במחי יד את הטיעונים כאילו יש אמת אחת והיא נחלתם. מי שמכם?!

לא יודע, מעולם לא היה לי ג'יפון אבל לאחרונה, יחד עם אשתי הסתובבנו בכמה וכמה אולמות תצוגה לצורך רכישה קרובה, ורק לעניין המרחב מחיה שמציע "ג'יפון" (אני לא מדבר על סופר מיני על עקבים) לעומת רכב משפחתי, אין בכלל השוואה ובדקתי מאזדה CX-5 מול 3, פיג'ו 3008 מול 308, טיגואן מול גולף וכך הלאה, כולם ללא יוצא דופן מרווחים משמעותית.

אני אישית חובב רכבי האצ'בק (לא אאוריס או I30) והשיח ביני לבין אשתי כרגע זה 3008 מבחינתה ו- 308 (החדש שצפוי להגיע בקרוב) מבחינתי, ואף אחד מהשיקולים לא קשור לפוזה אבל בהחלט שיקול הנראות, בעינינו בלבד, הוא אחד השיקולים.

אז לסיכום לעניין משבר ה"ג'יפוזה", משברים צריך לנהל ושלא הם ינהלו אותך.

עריכה אחרונה על ידי Ozb

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

איזה מצחיק אתה, אחרי כל המלל אתה מצהיר שתקנה בקרוב ג'יפון (3008) וזה לא קשור בכלל לפוזה אבל כן קשור למראה, אחלה משחק מילים...

לגופו של ענין אינני מבין מדוע אתה ואחרים לא מוכנים לצאת מהבועה שלכם ולהבין שעשרות אלפי אנשים אחרים חושבים אחרת.

אין להם שאיפות מוטוריות בכלל, הם רק רוצים לנהוג בכיף, ובעיניהם ג'יפון הוא דבר יפה וסקסי ועם פוזה של מליון דולר שאפשר לקנות בזיל הזול.

למישהו יש בעיה עם זה?

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
העניין המוטורי הוא הכי קל בשיח הזה. רכב עם מרכז כובד גבוהה לא יכול להיות עם יכולות דינמיות זהות לרכב נמוך. CX-5 לעולם לא יהיה מיאטה, לא 3 ולא 6..

ההכנסה של המיאטה למשוואה כלל לא במקום.

נהג ב CX5 ובמזדה 3 ותראה שאכן יש הבדלים ביכולות הדינמיות, אבל הם לא כאלה גדולים כמו שהיית חושב.

השיח ביני לבין אשתי כרגע זה 3008 מבחינתה ו- 308 (החדש שצפוי להגיע בקרוב) מבחינתי, ואף אחד מהשיקולים לא קשור לפוזה אבל בהחלט שיקול הנראות, בעינינו בלבד, הוא אחד השיקולים.

לא פוזה אבל כן ניראות?

לא הבנתי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ההכנסה של המיאטה למשוואה כלל לא במקום.

נהג ב CX5 ובמזדה 3 ותראה שאכן יש הבדלים ביכולות הדינמיות, אבל הם לא כאלה גדולים כמו שהיית חושב.

לא פוזה אבל כן ניראות?

לא הבנתי.

אני כתבתי "לא

יכול להיות עם יכולות דינמיות זהות" ולא כמו שאתה פרשת "לא

כאלה גדולים כמו שהיית חושב". בסוף, נראה לי שאנחנו מסכימים.

נראות הרכב בעיני בלבד, זה האם אני אוהב את העיצוב של הרכב שלי.

לא מה אחרים חושבים על הרכב שלי (מעניין לי את ה...) ולא מה חושבים עלי (מעניין לי את ה.... השניה). זה פוזה.

איזה מצחיק אתה, אחרי כל המלל אתה מצהיר שתקנה בקרוב ג'יפון (3008) וזה לא קשור בכלל לפוזה אבל כן קשור למראה, אחלה משחק מילים...

לגופו של ענין אינני מבין מדוע אתה ואחרים לא מוכנים לצאת מהבועה שלכם ולהבין שעשרות אלפי אנשים אחרים חושבים אחרת.

אין להם שאיפות מוטוריות בכלל, הם רק רוצים לנהוג בכיף, ובעיניהם ג'יפון הוא דבר יפה וסקסי ועם פוזה של מליון דולר שאפשר לקנות בזיל הזול.

למישהו יש בעיה עם זה?

לבריאות שיהיה, כל אחד והסרט שלו.

אני דווקא חשבתי שאני בעד ולא נגד, וכן יכול להיות שבסוף אקנה וממש לא חושב שיש ל- 3008 פוזה כלשהי.

אשתי אהבה אותו מבפנים הרבה יותר מאיך שהוא נראה מבחוץ, היא אפילו לא מזהה כשאחד כזה עובר לידה.

מבחינה עיצובית לטעמי הפרופורציות של 308 עדיפות על ה- 3008.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

לגביי קרוסאוברים ובטיחות - בסופו של דבר במבחן התוצאה הקרוסאוברים הוכחו כבטוחים יותר גם ממכוניות משפחתיות וגם ממיניואנים(!).

ה-IIHS עורך כבר מספר שנים מחקר מאוד מעמיק על מספר הנהגים ההרוגים בתאונות למכוניות שונות (נהגים - מאחר ובכל מכונית יש נהג, וזה הדבר היחיד שאפשר להשוות באופן קונסיסטנטי).

כבר מספר שנים לא קטן שהקרוסאוברים יוצאים בטוחים יותר באופן משמעותי משאר סוגי המכוניות באותו סדר הגודל (למען הבהירות - כמובן שדגם ספציפי של מכונית יכול להתברר כבטוח יותר מדגם ספציפי של קרוסאובר, אבל כקבוצה הקרוסאוברים בטוחים יותר).

אגב - במבחן זה מכוניות הסופר מיני יוצאות מסוכנות באופן משמעותי משאר הקבוצות, ובתוך קבוצות המשפחתיות, ההיברידיות בטוחות משמעותית מהשאר.

מעצם טיבו של מבחן זה הוא לא מסתכל על הגורמים לתוצאה, אלא מסתכל על הבטיחות כקופסא שחורה בה יש ייצוג נאמן גם לבטיחות האקטיבית וגם לבטיחות הפסיבית. מעבר בטיחות האבסולטית של כל רכב, תוצאות המבחן עשויות לנבוע גם מהבדלים בתרבות הנהיגה בין נהגי הקרוסאובר לנהגי המשפחתיות. באם קיים הבדל כזה והוא אכן מהווה פרמטר משמעותי - אולי ניתן לייחס גם את זה לכך שהקרוסאובר, בהיותו פחות מהנה לנהיגה, גורם לנהגו לנהוג רגוע יותר ולהסתכן פחות.

http://www.iihs.org/iihs/topics/driver-death-rates

בכל מקרה התוצאה הסופית היא דיי ברורה - מבחינה בטיחותית נטו - קרוסאוברים עדיפים על משפחתיות.

פורסם

יפה מאוד, הפתעת....

הרכב הקודם שלי היה הונדה frv ופעם קראתי באיזשהו מקום שבדירוג התאונות בארה"ב הרכב הזה מככב בראש הרשימה (!) וזה קטע הזוי שגרם לי לפחדים... למרות שמדובר רק בסטיסטיקה בלי שום קשר אלי כנהג.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...