Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אור ומשבר הג'יפוזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תחזור לדוגמא עם הפאוץ', ניכר שאתה ממשיך להתעלם מכך שמיני ואן מעולם לא היה על הפרק, ולכן לטעון שאתה בוחר בקרוס על פני **משפחתית**, והדגשתי את זה מס' רב של פעמים שאלו האפשרויות שעל הפרק (שוב, תחזור לפאוץ'), לא קשור לפוזה בשיט.

אתה מנסה להשתמש בטרנזיטיביות מתי שאתה לא יכול לעשות זאת, זה צעד לוגי שגוי (ברמה אמפירית) וגם את זה הראיתי, אם אתה עדיין לא מסכים מחד ולא מסביר איך יש כאן טרנזיטיביות מאידך אז קטונתי.

המשפט שרשמת בנוגע לתחושת בטחון והיות הסיפור "לא טוב" זו בסה"כ דעה פרטנית, אני לא מסכים איתה ויש לי הרבה הקבלות והסברים למה - אבל אם לא הצלחתי להעביר את הנקודה עם עניין הפוזה אני בטח לא אפתח קופת שרצים נוספת במדיה הזו. נדבר על זה בהזדמנות ב4 עיניים אם תרצה.

קודם כל, חלאס לשלוח אותי לגוגל עם המילים הארוכות שלך. זה גורם לי להרגיש דביל :oops:

זה שמיניוואן לא היה על הפרק לא אומר שהוא לא קיים. כשאני משווה בין שתי מכוניות (או שתי קטגוריות במקרה הזה), אני מתייחס גם לסביבה שלהם. קשה לי לראות את ההשוואה בין קרוסאובר למשפחתית, כשיש מכונית אחרת שקרובה אליו יותר מבחינת נתונים טכניים. להגיד שאתה מעדיף קרוס על משפחתית כי הוא יותר גבוה זה כמו להגיד שאתה מעדיף S קלאס על קארט כי היא יותר נוחה. סבבה, אתה צודק, אבל בין זה לזה יש ארבעה קילומטרים של מכוניות.

אתה בא ואומר "או משפחתית או קרוסאובר". ומשתי האופציות האלה בחרת בקרוסאובר כי הוא יותר גבוה. אני אומר לך חכה, יש עוד אופציות.

ולעניין תחושת הבטחון אני לא מתווכח לרגע. זה אחד ה-selling points הכי גדולים של קרוסאוברים (זה ופוזה של רווק). מה שאני אומר זה שלתחושה הזו אין ביסוס עובדתי, להיפך. אתה, כמישהו שמבין במכוניות ופיזיקה, צריך להסביר לאישתך שזה אחלה שהיא מרגישה, אבל זה פשוט לא נכון כי א,ב,ג.

וכן, 4 עיניים בשמחה.

אגב, רומן סיכם את זה מצוין בתגובה שלו שאאוטלנדר ציטט פה מעלי. רק שאני לא מסכים אם החלק המודגש. אני לא פוסל את האנשים. אני חושב שהקטגוריה עצמה ריקה מתוכן פונקציונלי. האנשים שיקנו מה בא להם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 312
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוח, פוזה של רווק. זאת הגדרה ששכחתי לכתוב...

מיניוואן וצפונה זאת הצהרת הון על 900 ילדים.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

אתה לא עונה לשאלה. מה שמשאיר שאלה נגדית - האם אתה מתחמק כי אין לך תשובה, או שאתה מטריל. מכל מקום, שיח רציני אין כנראה מה לנהל אתך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתה יכול לכתוב שאני מטריל, יש לי עור של פיל (אני שופע חרוזים היום).

תכלס זאת אבחנה פסיכולוגית ידועה: אם אתה מתאמץ להוכיח ששלך יותר טוב, אתה בעצם פוזל למתחם הג'יפונים ורוצה גם.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

אתה יודע שלא כל ביקורת מקורה בקנאה, נכון? לפעמים, ביקורת היא פשוט זה - ביקורת.

אני (ואני מניח שגם רומן) מעדיפים מכוניות דינאמיות, ולשימושיות של ג'יפון (או מיניוואן) על פני משפחתית אין שום משמעות עבורינו. בשבילי, למשל, אפילו משפחתית גדולה מדי בשתי דרגות. מבחינתי שיהיו רק שני מושבים וקצת מקום מאחורה לקניות. הגודל של הפונטו רק מסנג'ר אותי לאסוף את זוגתי והאופניים שלה כשאין לה כוח לדווש.

אגב, קטע מצחיק שנזכרתי בו. לפני שקניתי את הפונטו, גם אני שקלתי לקנות ג'יפון קטן, כי אני גר במושב שמוקף בפקקים על הכביש והמון שבילים שפרייבט אמנם תעבור (ועברה - האלמרה, הפונטו רק מריחה שביל לא סלול ונתקעת), אבל ג'יפון (שקלתי טריוס או משהו קטן בסגנון) יעשה את זה ביותר שקט נפשי ובמהירות גבוהה יותר. גם זה לגיטימי. כי זה משהו שאף קטגוריה אחרת לא תעשה אותו דבר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)
הדיון הזה לא יגמר לעולם, כי כולם רוצים ג'יפון בסתר לבם.

כל פעם שאני רואה אווטלנדר חדש בא לי להקיא קצת (ואותו דבר לגבי לנדקורזר האחרון). בלי להעליב זה מכוער ברמות, במיוחד החזית הנוראית הזאת.

בג'יפונים אחרים המצב פחות נוראי אבל באמת באמת שאני מעדיף להתנייד באופניים חשמליות על פני ג'יפון.

כשאני רואה אווטלנדר ולנד קרוזר כל מה שעולה לי לראש חוץ מהקיא זה הנה עוד אחד שישב במשרד שנים וחסך בשביל לקנות טרקטור משוכלל שעושה פוזה כמו שפעם הונדה סיווק היתה עושה.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)
קודם כל, חלאס לשלוח אותי לגוגל עם המילים הארוכות שלך. זה גורם לי להרגיש דביל :oops:

זה שמיניוואן לא היה על הפרק לא אומר שהוא לא קיים. כשאני משווה בין שתי מכוניות (או שתי קטגוריות במקרה הזה), אני מתייחס גם לסביבה שלהם. קשה לי לראות את ההשוואה בין קרוסאובר למשפחתית, כשיש מכונית אחרת שקרובה אליו יותר מבחינת נתונים טכניים. להגיד שאתה מעדיף קרוס על משפחתית כי הוא יותר גבוה זה כמו להגיד שאתה מעדיף S קלאס על קארט כי היא יותר נוחה. סבבה, אתה צודק, אבל בין זה לזה יש ארבעה קילומטרים של מכוניות.

אתה בא ואומר "או משפחתית או קרוסאובר". ומשתי האופציות האלה בחרת בקרוסאובר כי הוא יותר גבוה. אני אומר לך חכה, יש עוד אופציות.

ולעניין תחושת הבטחון אני לא מתווכח לרגע. זה אחד ה-selling points הכי גדולים של קרוסאוברים (זה ופוזה של רווק). מה שאני אומר זה שלתחושה הזו אין ביסוס עובדתי, להיפך. אתה, כמישהו שמבין במכוניות ופיזיקה, צריך להסביר לאישתך שזה אחלה שהיא מרגישה, אבל זה פשוט לא נכון כי א,ב,ג.

וכן, 4 עיניים בשמחה.

אגב, רומן סיכם את זה מצוין בתגובה שלו שאאוטלנדר ציטט פה מעלי. רק שאני לא מסכים אם החלק המודגש. אני לא פוסל את האנשים. אני חושב שהקטגוריה עצמה ריקה מתוכן פונקציונלי. האנשים שיקנו מה בא להם.

אתה רציני? 4 ק"מ של מכוניות? השוואה בין קארט ואס'קלאס? המעבר בין משפחתית וקרוס לא ברור בעיניך?

אני בספק גדול, ענק, עצום, שאתה לא *יודע* שהן מתחרות על אותו פלח שוק. אם אתה אשכרה הולך לכיוון הזה מבחינת טיעונים / טענות אז אני חושב שאפשר לחזלש את הדיון בינינו, אני מרגיש מאוד נוח עם הפוזיציה הנוכחית.

אני לא מסכים שסגמנט הקרוס נחות בצורה *משמעותית* מהמשפחתיות מבחינת בטיחות (אם יש data שמראה זאת, תפאדל, ואני מדגיש שאני מדבר על הבדלים משמעותיים ביום יום ולא על מקרים מתזות של חנג), אם בכלל. גם אם נניח לצורך העניין שיש הבדל לטובת המשפחתיות במקרי קצה - אני סבור שתחושת בטחון משופרת לנהג, יחד עם היתרונות מסדר שני שנלווים לכך, תשפר את הציון הכולל ברמת הבטיחות. זה כמובן נכון אם ורק אם לנהג אכן יש את התחושות הסובייקטיביות הנ"ל.

בנוגע לעניין הבטיחות, אני לא צריך להסביר לה כלום. אני לגמרי מבסוט אם יש פרמטר שגורם לה להרגיש בטוחה יותר (וכפועל יוצא, להגדיל בטחון עצמי ורוגע על הכביש). אשתי לא פרחה ולא משתמשת באלמנטים כאלו בשביל "להתבריין", זה פשוט מרגיע אותה ולכן תורם לחווית הנהיגה (ולבטיחות *בפועל*, מבחינת הנהיגה ולא מבחינת זוויות גלגול וכו').

לפסיכולוגיה יש השפעה עצומה על אספקטים של בטחון עצמי, לבטחון עצמי יש השפעה רצינית ברמה הפרגמטית.

כל עוד לא מגיעים לנק' של over confidence, וכל עוד זה לא דורש דגרגציה ממש רצינית בפרמטרים בטיחותיים אחרים, אני לגמרי בעד כל דבר בסגנון. לצורך העניין: אם היא היתה אומרת לי שרכב כחול גורם לה להרגיש בטוחה יותר אז לא הייתי מסביר לה שאין לזה קשר למציאות - הייתי מחפש איתה רכב כחול.

אם היא היתה אומרת לי שלנהוג על צמיגים גמורים גורם לה להרגיש בטוחה יותר, הייתי מסביר לה שיש לזה השלכות קריטיות על הבטיחות בפועל ומשכנע אותה לרדת מזה.

אבל שוב, בהינתן הדיון הקודם, אני חושב שהגענו למצב של נעילה. אולי השפה שלנו שונה מדי ולכן לא מבינים זה את זה, אולי מי מאיתנו (או שנינו) במצב של pot commit לארגומנט. אנאערף.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

היו לי הרבה מכוניות בחיים סאלון, משפחתיות, וגם כמה מיניוואנים. את הייטי רכשתי עוד לפני שזה נהיה טרנדי משתי סיבות.

1) מאד נוח לי להכנס ולצאת.

2) (בזמנו) מחיר חסר תחרות לשילוב של TDI+DSG.

כדי לספק את הצרכים הדינאמיים יש את ה-v40 (שמרגישה מ-מ-ש נמוכה בהשוואה לייטי)

אמא שלי (בקרוב בת 80) החליפה את המאזדה 626 ב-CX-5 בגלל נוחות הכניסה והישיבה, ומאד מרוצה מהשינוי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ודרך אגב, אתה בטוח שמרווח הגחון של מיניוואנים דומה למרווח הגחון של הג'יפונים? העבירות היא אותו דבר בדיוק?

שו עבירות, יא עיוני? שבילי קק"ל זה לא עבירות, ומעלה שואיסמו לא תתקוף עם כלי בלי הילוך כוח. כי אלה החיים. שבילי קק"ל זה לא באמת פונקציה, ומדרכות זה לדושבגים, מה שבגדול מביא אותנו להבנה הבלתי נמנעת שאם מישהו רוצה להרגיש "ג'יפ", "גבוה מעל התנועה" ו"בטוח", הוא כנראה מפצה, ואני מניח שאתה מבין על מה. גם העובדה שחלק ניכר מבעלי ה-SUV-ים נוהגים כמו דושבגים תומכת בהשערה. אז לגיטימי לרכוש SUV, אבל גם לגיטימי להצביע על הסיבות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כל פעם שאני רואה אווטלנדר חדש בא לי להקיא קצת (ואותו דבר לגבי לנדקורזר האחרון). בלי להעליב זה מכוער ברמות, במיוחד החזית הנוראית הזאת.

בג'יפונים אחרים המצב פחות נוראי אבל באמת באמת שאני מעדיף להתנייד באופניים חשמליות על פני ג'יפון.

כשאני רואה אווטלנדר ולנד קרוזר כל מה שעולה לי לראש חוץ מהקיא זה הנה עוד אחד שישב במשרד שנים וחסך בשביל לקנות טרקטור משוכלל שעושה פוזה כמו שפעם הונדה סיווק היתה עושה.

בדקת את עצמך?

נראה כי עברת טראומה רצינית.

אותם אנשים שישבו במשרד, רובם, לא פחות חכמים ממך, ועל פי התנסחותך, כנראה ההיפך.

פורסם

איך רכב שמרכז הכובד שלו גבוה יותר בטיחותי יותר? ועוד כשכבר יותר מדי רכבים על הכביש בגובה שלו במילא...

פורסם

אמא שלי (בקרוב בת 80) החליפה את המאזדה 626 ב-CX-5 בגלל נוחות הכניסה והישיבה, ומאד מרוצה מהשינוי.

אתה בטוח שהיא לא פשוט מנסה לעשות דאווינים על השכונה??

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אמא שלי האחרונה שתעשה דאווינים על השכונה, במיוחד שהיא נפרדה בדמעות מהאוקטביה 1.8TSI ששירתה אותה בשנה שלפני קניית ה-CX-5 - בעיות הברכיים הכריעו את הכף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אתה יכול לכתוב שאני מטריל, יש לי עור של פיל (אני שופע חרוזים היום).

תכלס זאת אבחנה פסיכולוגית ידועה: אם אתה מתאמץ להוכיח ששלך יותר טוב, אתה בעצם פוזל למתחם הג'יפונים ורוצה גם.

ראשית

"מטריל" ו"פיל" זה לא חרוז. אז אתה לא שופע חרוזים.

ובנוגע לחלק השני של דבריך:

ובכן, אהם אהם, אין, לא היה, ולא יהיה מישהו בהיסטוריה המוטורית, שמתאמץ להוכיח ששלו יותר טוב, יותר ממך.

עוד מימי הנובירה העליזים.

באאוטלנדר באמת התעלית על עצמך.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...