Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אור ומשבר הג'יפוזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא.

כי בזמנך, אם עברת או לא עברת, היה תלוי יותר בסוס שגרר את הדיליג'נס מאשר בעגלון.

אני מבקש

סטודיבייקר לארק שנת 1967 פאר היצירה המוטורית הישראלית מבית היוצר / מרכיב, קייזר אילין תעשיות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 312
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב, אירוניה שכזו -

אני בפריז, מסתובב באזור שער הניצחון ופתאום קולט חנות יפייפיה של פג'ו עם המפלצתול הזה בכניסה:

בתצוגה שלהם יש את ה3008, רכב שנראה סוף הדרך מסקירות ברחבי הרשת.

במציאות הוא עוד יותר מרשים, בעיקר מבפנים. ברגע שהתיישבתי בו I was instantly sold. הוא מדהים! אנטריור יוקרתי ומעוצב טוב מהרבה רכבי יוקרה שיצא לי לדגום (בעיני), איכות חומרים נראית טובה, גג ארוך, תא מטען חכם מרווח ונוח. יצא להם ממש, ממש טוב!

הייתי רוכש בשמחה אחד כזה בתור רכב ראשי/שני לבית.

אגב, דווקא חיצונית פחות התחברתי, הוא 'שמן' מדי מבחינת הפרופורציות, בהמתי-משהו.

בכ"א רכב לא קניתי שם, אבל כן יצאתי עם חולצה (מה קשור חולצה בחנות של פג'ו?! הבגד היחיד שרכשתי בטיול, בסוכנות רכב... הזיה)

IMG_20170704_124118.jpgIMG_20170704_124534.jpgIMG_20170704_124641.jpgIMG_20170704_123725.jpg

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אני מבקש

סטודיבייקר לארק שנת 1967 פאר היצירה המוטורית הישראלית מבית היוצר / מרכיב, קייזר אילין תעשיות

אל תצחק, הוא היה עדיף עשרות מונים על התוצרת המקומית (סוסיתא) ה"אמיתית", עם כל הכבוד שיש לי אליה.

...

בכ"א רכב לא קניתי שם, אבל כן יצאתי עם חולצה (מה קשור חולצה בחנות של פג'ו?! הבגד היחיד שרכשתי בטיול, בסוכנות רכב... הזיה)

...

תבלה ותהנה, אל תשכח לחזור עם טובלרונים לחבר'ה.

פורסם
חמי מעדיף קרוס על משפחתית בגלל הכניסה והיציאה הנוחים יותר (בעיות גב וברכיים)

אז חמך מעדיף רכב עם מושב גבוה. כשלוקחים את כל הרכבים שמציעים מושב גבוה, שזה קרוס ומיקרווואן - שוב ההבדל היחיד הוא בעיצוב. בכל בחינה אמפירית הם זהים מבחינתו. אז הוא מעדיף שזה יהיה קרוס כי הוא לא מכוער. לגיטימי.

אשתי נהנתה מהקרוס בגלל שהוא נתן לה תחושת בטחון מה ששיפר את חווית הנהיגה עבורה,

זה, אגב, בכלל לא טוב, בגלל מה שכבר נכתב פה (ירשה לי ארזארמו שאני עדיין לא מסתמך ב-100% על המחקר של ה-IIHS). תחושת הבטחון המזוייפת הזו דווקא עושה רק נזק.

אני לא מעדיף קרוס כי שני היתרונות הנ"ל (אחד אמפירי, שני סובייקטיבי) לא מדברים אלי.

שניהם לא רוצים מיקרווואן, או רכב טכנאים, כי הם מכוערים מדי בשבילם. גם בהשוואה למשפחתית המיקרווואן מפסיד (על אף יתרונותיו). לכן לומר שהם בוחרים בקרוס כי פוזה זה בולשיט, כי כאמור הם גם היו בוחרים המשפחתית ע"פ הנ"ל (כמו הרוב המוחלט של הרוכשים בארץ ובעולם) ואף אחד לא היה טוען שזה בגלל פוזה. זה פשוט היה מתקבל בשקט.

לכן, וזה מה שניסיתי להראות בהודעה הקודמת שלי עם שני הסברים נפרדים - שיקול ה'פוזה' לא משחק תפקיד מבחינתם כשמשווים משפחתית וקרוס (אני מזכיר את הטענה המקורית שעלתה כאן לרוב: אנשים קונים קרוס "כי פוזה", סה טו).

when you boil it down מה שנקרא, ההבדלים בין מיניוואן חמישה מקומות לבין קרוסאובר הם עיצוב. זהו. שניהם יותר פרקטיים ממשפחתית, בשניהם יושבים גבוה. מיניוואן נראה כמו אוטו טכנאים, ג'יפון לא. תקרא לזה פוזה, תקרא לזה אנינות טעם, מה שבא לך. הנקודה היא שהבחירה בין שתי הקטגוריות האלה מושתתת על עיצוב.

אז לא, זה לא שהפרקטיות נמצאת בוואקום והיא-היא השיקול היחידי בעת רכישת רכב. ברור שלא. אם זה היה ככה המולטיפלה היתה הצלחה מסחררת.....

אבל זה שיש לעיצוב משקל, לא גורס שזה הדבר היחיד והדומיננטי ביותר במשוואה. לא חמי ולא אשתי אוהבים קרוסים בגלל העיצוב, שניהם התחברו יותר לסגמנט לעומת משפחתית (בעיקר חמי, לאשתי זה פחות קריטי).

כמותם יש עוד הרבה אנשים.

הסברתי ב...זה הקודם

באדום

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

17 עמודים על נקודה פשוטה ביותר - יש יתרון שימושי ל-SUV-ים, הוא בדיוק אותו יתרון שימושי כמו שיש במיניוואנים (גובה), המבדיל הוא העיצוב (=פוזה), שזה פחות או יותר אומר שכשמגישים לאנשים יתרונות עם פוזה, הם מנצלים אותם ביתר רצון מאשר בלי פוזה. הרבה מאד רוכשים ג'יפונים רק בגלל הפוזה, וזה לגמרי בסדר, אם אנחנו כחובבי רכב פוסלים אנשים שקונים רכב משיקולים אמוציאונליים (דפוקים או לא, ככל שיהיו) - אנחנו אלה שלא בסדר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יתרון גובה בכניסה ויציאה מהרכב, יתרון במרווח הפנימי שנובע במישרין מהגובה. כלומר בדיוק מה שמקבלים בכל מיניוואן מאז הסניק. המהדרין יוסיפו גם קלות עליה על מדרכות, אבל אני לא ממש חושב בכיוון כי למכוניות שהיו לי היה מרווח קרקע נמוך ביותר, ואני בינתיים לא רואה את זה משתנה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תחזור לדוגמא עם הפאוץ', ניכר שאתה ממשיך להתעלם מכך שמיני ואן מעולם לא היה על הפרק, ולכן לטעון שאתה בוחר בקרוס על פני **משפחתית**, והדגשתי את זה מס' רב של פעמים שאלו האפשרויות שעל הפרק (שוב, תחזור לפאוץ'), לא קשור לפוזה בשיט.

אתה מנסה להשתמש בטרנזיטיביות מתי שאתה לא יכול לעשות זאת, זה צעד לוגי שגוי (ברמה אמפירית) וגם את זה הראיתי, אם אתה עדיין לא מסכים מחד ולא מסביר איך יש כאן טרנזיטיביות מאידך אז קטונתי.

המשפט שרשמת בנוגע לתחושת בטחון והיות הסיפור "לא טוב" זו בסה"כ דעה פרטנית, אני לא מסכים איתה ויש לי הרבה הקבלות והסברים למה - אבל אם לא הצלחתי להעביר את הנקודה עם עניין הפוזה אני בטח לא אפתח קופת שרצים נוספת במדיה הזו. נדבר על זה בהזדמנות ב4 עיניים אם תרצה.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הדיון הזה לא יגמר לעולם, כי כולם רוצים ג'יפון בסתר לבם.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

אני עדיין מחכה שתסביר לי למה אני רוצה ג'יפון, ולמה אני צריך ג'יפון.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

Dftt...

פורסם
אני עדיין מחכה שתסביר לי למה אני רוצה ג'יפון, ולמה אני צריך ג'יפון.

זה תשאל את עצמך. מה גורם לך להתאמץ ולהסביר לחובבי הג'יפונים שהם טועים.

פורסם

היחס לקרוס אוברים היום מצידם של סנובי רכב למיניהם, דומה ליחס שלהם לאוטומט לפני 10 שנים. בודדים עדין דבקים בתחושתם מלאת הבוז, אך רובם המוחלט שינה את דעתו.

גם זה ישתנה עם הזמן.

פורסם

אני לא צריך לשאול את עצמי, מה גם שלא הסברתי לחובבי הג'יפונים למה הם טועים. הסברתי לך, ספציפית, למה אתה מגזים בהאדרותיך את מרכבת האלים התורנית שלך.

אתה, במספר הזדמנויות, הצהרת שאני (בין היתר) צריך ורוצה ג'יפון. לכן אני מחכה להסבר ממך. עם עצמי אני אדע להסתדר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הגדרת את זה יפה כאן:

17 עמודים על נקודה פשוטה ביותר - יש יתרון שימושי ל-SUV-ים, הוא בדיוק אותו יתרון שימושי כמו שיש במיניוואנים (גובה), המבדיל הוא העיצוב (=פוזה), שזה פחות או יותר אומר שכשמגישים לאנשים יתרונות עם פוזה, הם מנצלים אותם ביתר רצון מאשר בלי פוזה. הרבה מאד רוכשים ג'יפונים רק בגלל הפוזה, וזה לגמרי בסדר, אם אנחנו כחובבי רכב פוסלים אנשים שקונים רכב משיקולים אמוציאונליים (דפוקים או לא, ככל שיהיו) - אנחנו אלה שלא בסדר.

ודרך אגב, אתה בטוח שמרווח הגחון של מיניוואנים דומה למרווח הגחון של הג'יפונים? העבירות היא אותו דבר בדיוק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...