Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

CIVIC Type R מחשבות ותהיות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפניה נכנסים או בבלימה נגררת נכונה (קרי, כזו הדועכת ביחס ישיר לקצב סיבוב ההגה) או על הגז: למשל, בסוויפרים מהירים.

כל מה שבאמצע - כניסה בבלימה עדינה או עם מצערת סגורה, כניסה נייטרלית, זריקת הזנב בכניסה לפניה, כניסה עם פעולת הגה חדה - הוא בזבוז של מעטפת הביצועים. בהגדרה.

זאת ה-בעיה בויכוחי ולימודי נהיגה בהתכתבות.

אתה בטוח שהחוקים שאתה כותב נכונים תמיד? ב-100% מהמסלולים? הרכבים? מה זה גם ״בלימה עדינה״?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

קודם כל, אני לא מלמד כלום. לא נתתי תיאור הולכה מפורט של מה לעשות.

מעבר לכך, זה ויכוח שמעוגן בחוקי הפיזיקה, ולכן אין בו מקום לגמישות מרובה. יש כאן שני דברים לזכור:

1. אם אתה צריך להאט בנהיגה ספורטיבית, אתה מאט הכי חזק שאפשר כדי שההאטה תהיה הקצרה ביותר האפשרית ולכן תגזול ממך כמה שפחות זמן. לכן, בשום מצב (בנהיגה נכונה) אתה לא תאט רק על ידי סגירת המצערת.
  2. בכניסה לפניה, אחיזת הצמיגים צריכה להתחלק בין האטה לבין כוח הפניה כך שאתה עובר מ-100% האטה ל-100% פניה בהדרגה. לכן אתה צריך לתכנן את ההאטה כך שהיא מתחילה חזקה כשההגה ישר, ודועכת בקצב ישיר לסיבוב ההגה: באמצע סיבוב ההגה, עוצמת הבלימה כבר צריכה להיות 50% פחות. אם אתה מאט רק על ידי סגירת מצערת או על ידי בלימה עדינה בעוצמה קבועה - אתה בהגדרה מבזבז חלק מיכולת הרכב לפנות על האטה מיותרת בשלב כזה או אחר בכניסה לפניה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אי אפשר להיות כזה נחרץ באופן גורף. נתקלתי בלא מעט פניות, במסלולי מירוצים, שמה שנדרש כדי לצלוח את הפניה במהירות המירבית זה בדיוק ליפט אוף, או נגיעה בבלם. וזה מהוראות של המדריכים, נהגי מירוצים מומחים למסלול הספציפי, אז הם טועים?

בדרך כלל מדובר בפניות מהירות מאד, או שיקיינים מהירים (נתקלתי בשני הסוגים).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
אם אתה צריך להאט בנהיגה ספורטיבית, אתה מאט הכי חזק שאפשר כדי שההאטה תהיה הקצרה ביותר האפשרית ולכן תגזול ממך כמה שפחות זמן. לכן, בשום מצב (בנהיגה נכונה) אתה לא תאט רק על ידי סגירת המצערת.

אני די בטוח שניתן במאמץ סביר למצוא נקודות במסלולים מסביב לעולם שבהן דווקא כן סוגרים מצערת בשביל להיכנס לפניה שהיא לא מספיק איטית לבלימה ולא מספיק מהירה למעבר פול-גז.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עוד דוגמה - סלאלום מהיר - שהדרך הנכונה והמהירה לעבור אותו זה רק באמצעות מודולציה עדינה של הגז. ניסיון לעבור מפול גז לפול ברקס בכל פניה ייצר זמן גרוע משמעותית.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

כן, הבעיה עם נהיגה זה שהיא לא תרגיל בפיזיקה.

למעשה, אם תדבר עם נהגי מרוץ אמיתיים (ומודה, לא דיברתי עם המון, אבל עם אחד או שניים יצא בכל זאת) - הם לא מחשבים נוסחאות תוך כדי נהיגה, אלא נוהגים.

וכן, יש פניות שאליהן נכנסים ללא בלימה, רק תוך עזיבה של המצערת.

פורסם

אין פניות שנכנסים אליהן רק עם עזיבת מצערת, יש עקומות, וגם להן לא נכנסים עם עזיבה, אלא עם וייסות עדין, ולעולם לא עם החלקת זנב.

אתה טועה, אף אחד לא נוהג לפי חוש טבעי.

כל ספורטאי מקצוען לומד את המקצוע שלו, מתרגל, מתקנים אותו, מתקן, מודד, משתפר וחוזר חלילה.

זאת ה-בעיה בויכוחי ולימודי נהיגה בהתכתבות.

אתה בטוח שהחוקים שאתה כותב נכונים תמיד? ב-100% מהמסלולים? הרכבים? מה זה גם ״בלימה עדינה״?

כן. מה שכתוב נכון במאה אחוז מהמקרים.

אם היית יודע לנהוג היית מבין את השיח, אם אתה לא אז אתה לא.

זה לא הנפצות, ככה מלמדים בהדרכות מקצועיות.

בנהיגה מהירה אתה או בולם או מאיץ או מבזבז זמן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
אני די בטוח שניתן במאמץ סביר למצוא נקודות במסלולים מסביב לעולם שבהן דווקא כן סוגרים מצערת בשביל להיכנס לפניה שהיא לא מספיק איטית לבלימה ולא מספיק מהירה למעבר פול-גז.

במקרה כזה אתה לרוב תבצע איזושהי מודולציה על הגז ו/או תשלב בלימה עם גז. לפעמים אפילו משתמשים קצת בגרר של פעולת ההגה כדי לייצר אפקט האטה רגעי.

לפעמים סוגרים מצערת לרגע בסוויפר (לרוב איפשהו באמצע ולא בכניסה) כי טעית והאצת קצת חזק מדי, אבל זה תיקון של טעות נהיגה יותר מאשר טכניקה נכונה.

צריך גם לזכור שסגירת מצערת היא מצב פחות יציב אינהרנטית מבלימה, כי (ברכב שאינו בעל הנעה כפולה) אתה מפעיל כוח האטה רק על סרן אחד.

עוד דוגמה - סלאלום מהיר - שהדרך הנכונה והמהירה לעבור אותו זה רק באמצעות מודולציה עדינה של הגז.

כתבתי בפירוש "לפניה נכנסים או בבלימה נגררת נכונה[...]או על הגז."

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
עוד דוגמה - סלאלום מהיר - שהדרך הנכונה והמהירה לעבור אותו זה רק באמצעות מודולציה עדינה של הגז. ניסיון לעבור מפול גז לפול ברקס בכל פניה ייצר זמן גרוע משמעותית.

1. כתבת מודולוציה עדינה. זה לא ליפט אוף.

2. סלאלום מהיר, אתה למעשה לוקח קו כמה שיותר ישר. זה לא פנייה.

_________

ירים את היד מי שלימדו אותו ליפט אוף כדרך לקחת פנייה, באיזשוהי הדרכה מקצועית.

אני ממש רוצה לשמוע מי לימד ככה ומה הרציונאל שלו...

פורסם

גם מודולציה של הגז היא לא בלימה וגם סגירת מצערת לרגע (ולרוב לא צריך יותר) היא לא בלימה.

לעפר - עקומה היא גם סוג של פניה, הויכוח פה עקרוני, לא סמנטי. ולא כל עזיבת גז פירושה הוצאת תחת. אם כבר, לא מכיר היגוי יתר מכוון שלא על עפר (או בדריפט, למראה שיבוא איזה פיינשמקר).

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
2. סלאלום מהיר, אתה למעשה לוקח קו כמה שיותר ישר. זה לא פנייה.

זאת עדיין פניה, גם אם הטכניקה היא לקחת קו ישר כמה שיותר. פשוט כך לוקחים את הפניה הספציפית הזאת (רצף פניות למעשה)

אנחנו עדיין בליפט-אוף אובסטיר? לא מתווכחים על זה, על זה אין ויכוח. מתווכחים האם תמיד בולמים או שלעתים נדרשים גם לעזוב גז (בלי מטרה להוציא את הזנב לאוטו).

האשם העיקרי הוא בכלל מגזינים שהיללו היגוי יתר בכל רכב הנעה קדמית כאילו זה הדבר הטוב הבא אחרי לחם פרוס. בפועל, "נשלטות" הרכב על ידי דוושת התאוצה זה לא ליפט-אוף, אלא אותה מודולציה עדינה שדיברו עליה, כמה שהרכב מגיב לה או לא. לגופו של עניין, אפשר יופי לנהוג ככה את הסיוויק. כדי להוציא לה תחת צריך להתאמץ, וזה לא כי היא רעה, אלא כי האחיזה שלה גבוהה. זה פיצ'ר, לא באג.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בדיון שבקישור שצירפתי מציינים שמלמדים ככה בהדרכות של מסלול Palmer וב-Carlimits. לדעתי זה בעיקר בשלב התחלתי בשביל לאפשר למודרכים להתמקד בתפעול ההגה. טכניקה נכונה זה בוודאות לא.

פורסם
גם מודולציה של הגז היא לא בלימה וגם סגירת מצערת לרגע (ולרוב לא צריך יותר) היא לא בלימה.

לעפר - עקומה היא גם סוג של פניה, הויכוח פה עקרוני, לא סמנטי. ולא כל עזיבת גז פירושה הוצאת תחת. אם כבר, לא מכיר היגוי יתר מכוון שלא על עפר (או בדריפט, למראה שיבוא איזה פיינשמקר).

אני מחזיר אותך להתחלה.

הדיון היה האם ליפט-אוף (נטישת מצערת לשם זריקת זנב) זה משהו שצריך להתבצע בנהיגה.

התשובה היא - לא. זה תמרון חסר תוחלת, לשופוני של "תראו את הזנב מחליק" בלבד.

כל המקרים שהבאת - לא רלוונטים לדיון.

עקומה היא לא פניה. לצורך העניין, זה גם בכלל לא משנה, הסמנטיקה של השמות, כי בגם בעקומה אתה לא אמור לנטוש את הגז בפתאומיות.

אתם לוקחים סמנטיקה מהדיון ולוקחים אותה למקום לא רלוונטי.

אני שואל שוב, מישהו למד כאן ממדריך מקצועי איך עושים ליפט אוף (מזכיר: נטישה של הגז על מנת להחליק את זנב)?

אם כן, אני אשמח לשמוע מתי זה נחוץ.

פורסם (נערך)
אין פניות שנכנסים אליהן רק עם עזיבת מצערת, יש עקומות, וגם להן לא נכנסים עם עזיבה, אלא עם וייסות עדין, ולעולם לא עם החלקת זנב.

אתה טועה, אף אחד לא נוהג לפי חוש טבעי.

כל ספורטאי מקצוען לומד את המקצוע שלו, מתרגל, מתקנים אותו, מתקן, מודד, משתפר וחוזר חלילה.

כן. מה שכתוב נכון במאה אחוז מהמקרים.

אם היית יודע לנהוג היית מבין את השיח, אם אתה לא אז אתה לא.

זה לא הנפצות, ככה מלמדים בהדרכות מקצועיות.

בנהיגה מהירה אתה או בולם או מאיץ או מבזבז זמן.

אתה לא יודע לקרוא. והאגרסיביות והשחצנות האופיינויות לך לא מוסיפות לך קרדיט. לא כתבתי אפילו רבע מילה על החלקת זנב.

כל ההסבר המלומד שלך על תרגולים הוא נורא יפה. רק לא רלוונטי לכתוב. בשום צורה שהיא. אף אחד לא טען שספורטאים לא מתאמנים.

עקומה היא לא פניה. לצורך העניין, זה גם בכלל לא משנה, הסמנטיקה של השמות

הסמנטיקה של השמות לא משנה. מה שמשנה הוא שהעקשנות של לכתוב כלל נכון ל100% מהמסלולים, הפניות (שׁהן די מוכרת ברוב המסלולים הקיימים. גם אם בא לך לקרוא להן בכל שם אחר) והרכבים לא עובדת.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם

לא דובר על ליפט אוף כדי להחליק זנב. אתה וחן טענתם שבכל מצב או שאתה מאיץ או שאתה בולם עם הברקס, וכל מצב אחר הוא לא נכון ומבזבז זמן. אז זה לא נכון - יש בהחלט פניות שכל מה שצריך זה לעזוב את הגז לשניה כדי לעבור אותן במהירות המירבית האפשרית.

למשל סוויפר מהיר אבל לא ארוך, אתה מגיע בפול גז, אם תנסה להמשיך ולצלוח אותו בפול גז אתה תעוף מהמסלול, עזיבה קטנה של הגז זה בדיוק מה שצריך כדי לתת העברת משקל קטנה קדימה, להכניס את האף, ואז להאיץ שוב החוצה. לא הגעת במהירות שמצדיקה בלימה מצד אחד, ומצד שני המשך האצה יעיף אותך החוצה.

וכן, למדתי לקחת פניות כאלה בצורה כזאת בכמה מקרים במסלולים בחו"ל.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...