Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נסעתי שנתיים על פיקנטו בית גוברין - הרצליה כל יום חוץ מנסיעות פרטיות,

הרכב נוסע יופי וסוחב מצויין אבל:

מיכל דלק קטן = שביזות יום כן יום לא בתחנת דלק.

צמיגים - שחיקה גבוהה יחסית (נסיעה עיקבית במהירות גבוהה).

ובסופו של תהליך חוסר נוחות מסויים (אני איש גדול).

עברתי לפלואנס לפני שנה בערך,

וחוזר לפיקנטו כנראה עקב חיסכון משמעותי בעלות הליסינג.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשנתיים האחרונות עשיתי 100 אלף ק"מ על 107.

חוויה מפתיעה לטובה.

עלויות נמוכות מאוד, אמינות מופתית.

הרכב אפילו נוח לנסיעות של 3 - 4 שעות, אבל כאן כבר מדובר בסוגיה סובייקטיבית לחלוטין.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

אני כמוך גם נוסע כ70 קמ כל יום בינעירוני בדרך כלל לבד ברכב ובכל זאת מעדיף להתנייד ברכב גדול מכמה סיבות אגב הרכב הונדה סיויק האצבק 2013..

אז דבר ראשון זה נוחות, אין מה להשוות בין רכב מרווח עם מושב גדול ועוטף לאיזה קירקשה בלי מקום אפילו למשענת יד.

ב. בטיחות! רכבים סטייל משפחתיות בדרך כלל יגיעו יותר מאובזרות באביזרי בטיחות מרכבי מיני וגם אין מה לעשות כמו שאמרו לפניי למסה של הרכב יש משמעות גדולה במקרה של תאונה.

ג. ביצועים- אין מה לפרט בנסיעה בינעירונית זה מורגש ומאוד משפיע על ההרגשה בנסיעה מה גם שנכנס פה עניין הבטיחות במקרה של עקיפות.

דבר אחרון דלק, אני מודד עם ההונדה 2013 ה2008 הקודמת והקורולה לפניה בשנים האחרנות 1/13, בסיויק הקודמת מגרד את ה1/12 ובקורולה לפניה סביב ה12.5 קמ לליטר. רק לציין שאני לא מאלה ששמים דגש על לחסוך בדלק ועדיין נתונים יפים. ידידה לעבודה עם טוואי נסיעה דומה מדדה בסיריון כ1/12.5 והיום בפיקנטו סביב ה13.5. עכשיו עם הפרשים כאלה מזעריים תגיד לי מה משתלם יותר. רכב קטן ולא מאובזר או שפחתית מפנקת עם הרבה יותר כוח ומחירים ביד שניה לא רחוקים בגלל הביקוש לקטנות.

כמובן שכל המשוואה מתהפכת כשהצורך ברכב הוא עירוני בעיקר.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם (נערך)

הפיקנטו זה לא רכב חיסכוני,אם תיקח מיני חיסכונית ההבדל בין מה שאתה מקבל בהונדה יגדל מאוד.

לגבי בטיחות פה כבר כול אחד עושה את השיקולים שלו.

אבל ביצועים היום הספארק מגיעה עם מנוע די זריז,הטווינגו גם עם מנוע זריז כך שהביצועים זה כבר לא סוזוקי אלטו אוטומטית.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דניאל,

על 100,000 ק"מ ההפרש בדלק בין צריכה של 1:18 ל 1:12 הוא כ - 18 אש"ח.

וזאת בלי להביא בחשבון עלויות נוספות כדוגמת ביטוח, אחזקה וירידת ערך שכנראה תהיינה גבוהות יותר ברכב יקר יותר מסגמנט גבוה יותר.

נוחות - סובייקטיבי לחלוטין.

כך גם רמת הבטיחות שמקובלת על כל אחד.

106GTI - Deus ex machina

פורסם
המספר לא תלוש מהמציאות,

בינתיים תלוש, כי מבחינת הבטיחות לא הסברת כמה יותר בטיחות קונים ה-20 אלף הללו (סכום מאוד משמעותי, ביחס לסה"כ הרכישה), אם בכלל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
דניאל,

על 100,000 ק"מ ההפרש בדלק בין צריכה של 1:18 ל 1:12 הוא כ - 18 אש"ח.

וזאת בלי להביא בחשבון עלויות נוספות כדוגמת ביטוח, אחזקה וירידת ערך שכנראה תהיינה גבוהות יותר ברכב יקר יותר מסגמנט גבוה יותר.

נוחות - סובייקטיבי לחלוטין.

כך גם רמת הבטיחות שמקובלת על כל אחד.

על איזה רכב אתה יכול להמליץ לו שצורך בפועל 1/18? גם הפיקנטו צורכת 1/18 לפי היצרן. בפועל הקטנות מתאמצות מחוץ לעיר וגוררות צריכה גבוהה. פיקנטו ב120 קמש נמצאת ב3300 סל"ד לעומת סיויק דוגמא שבמהירות דומה נמצאת באזור ה2200 סל"ד המשמעות שהמנוע לא מתאמץ וצורך מעט דלק והפער עוד יותר גדל כשיש צורך לאמץ את המנוע בעקיפה או בעליות.

לגבי עלויות אחזקה לא בהכרח רכבים חדשים יחסית מסתפקים בטיפול שנתי שדי זהה בכולן. הפרש של מאות בודדות באגרת טסט. בחובה אני משלם ביונדאי 1042 שח לא מאמין שיש מחיר נמוך מזה. ירידת ערך זה גם לא משהו גורף את ההונדה הקודמת מכרתי אחרי קצת יותר משנה במחיר שקניתי, תתפלא..

אגב, כתבת למעלה את הפיגו 107 אני חייב לציין שהייתה לי מהעבודה חודש כזאת רובוטית וזה רכב זוועתי רכב כושל בכל תחום.

יוליאן אני מתייחס לפיקנטו כי אני מכיר מקרוב וגם כי זו המיני הכי נפוצה בישראל.

פורסם (נערך)

הספייס בבין עירוני מגיעה ל1/18 ללא בעיה.

ב120 הסלד בערך 2300-2400.

ב100 כ 2100

בשיוט אתה תקבל גם 1/20 ויותר.

כול הנתונים חושבו עי המשאבה לאורך כמה פעמים.

פיגו 108 כנל.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רוב הדרך של קרית-גת תל אביב היא מישורית.

אני עם פנדה נוסע בממוצע 70 ק"מ (תל-אביב-לוד) ביום ומשייט בסל"ד של 2500 על 90 קמ"ש ובאותו הזמן שומר על המנוע מאשר מישהו שנוסע כל היום בעיר.

מי שבוחר לנסוע 130 קמ"ש עם רכבי מיני מאמץ את המנוע,מי שמשייט נהנה מהנסיעה יותר.

לגבי ירידת ערך ערך אין מה לעשות רכבי מיני עולים בהתאם אז אל תצפה למכור אותו במחיר גבוהה ,למרות שיש רכבים עם שמירת ערך גובהה יותר כמו:פיקנטו ואלטו לעומת פנדה ו107.

אל בכל זאת רכב מיני תמיד יכול שמש בעתיד כרכב שני בבית כשהערך שלו כבר לא משתלם למכירה.

המלצה שלי פנדה (כי יש לי אחת)

פורסם

אם נניח בצד את בעיית האמינות שדוברה רבות בפורום לגבי DSG ו TSI אז השילוב הזה בסופר מיני של VAG מאוד מתאים לנסיעות ארוכות במהירות כביש 6.

הסלד בהילוך השביעי נמוך יחד עם זמינות כוח טובה וחסכון בזכות מנוע הטורבו.

S60 Rdesign

פורסם

אצלי גם בפנדה הייתה צריכה מצוינת כשהייתי בשיוט,נסיעה באזור 100-120 הניבה תוצאה של 1/20 בערך.

הפנדה בהחלט חיסכונית.

פורסם

נקודה למחשבה קילומטראז גבוה בסופר מיני ומעלה נסבל בעיני (בעיקר לדיזל). אבל במיני לא הייתי מתפשר על אוטו שגמע 35 אלף בשנה.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

פורסם

יוליאן, לא נהגתי בספייס סטאר אבל מקריאה הרכב מאוד חלש עם המנוע 1200 קצת מפתיע אותי לשמוע ממך שהוא משייט ב120 בטורים נמוכים, לגבי הדלק אני יודע שאצל מכר יוצא סביב ה1/16.

לגבי הפנדה נסעתי גם בשכורה מהעבודה ידנית וזכור לי מנוע חלש.

כמו שאמרו לפניי הוואגיות הקטנות לדעתי היחידות שנותנות מענה של כוח וחיסכון אבל זה בא על חשבון האמינות.

פורסם (נערך)

הרכב ממש לא חלש,בהשוואה לפיקנטו אפילו מעט יותר זריז,זה לא רכב חזק כמו ההונדה זה ברור, אבל בכביש מישורי מספק ואין בעיה לשייט גם ב 140 ויותר.

לרכב גיר רציף ולכן הסלד נמוך.

הספייס סטאר חזקה מהפנדה.

השיא לי עם הספייס בשיוט עם 2 אנשים ללא מזגן כ 1/22.5,אבל פה מדובר על נסיעה ברובה בשיוט.

• תוכן חדש...