Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשמע לי קצת מוזר שאתה יכול להחזיר את הרכב בלי לשלם שקל ופשוט ללכת. זו נקודה קלאסית של לקוח שבוי - מציעים לך נקודת יציאה לא משתלמת, ואז מראים לך איך משתלם יותר להמשיך לחוזה חדש. בטוח שלא מדובר על משהו כמו "לשלם את שווי הרכב שנשאר פחות מחיר מחירון בניכוי כל גורם אפשרי ולא אפשרי?"

יש לך חוזה? או אפילו איזה לינק לאיזה אתר?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

בקשה:

https://www.htzone.co.il/item/28042/%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%90%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%A7/

ברור שיש המון סעיפים נסתרים, אבל זה לא בעיה לקבל חוזה סופי, לשאול שאלות, לקרוא ולהכין טבלת עלויות לבדיקת כדאיות.

עריכה אחרונה על ידי רוכב_נוהג
פורסם

לגבי מספר קילומטרים - מראש חותמים על "חבילה", הבסיסית עד 20 אלף קילומטרים בשנה. כמובן, חבילה של 25 או 30 אלף בשנה מגדילה את התשלום החודשי. לגבי חריגת קילומטראז' מעבר לחבילה - על כל קילומטר נוסף ישנו תשלום. יש גם השתתפות בגין תיקון שריטות/ דפיקות. אפשר לרכוש את הרכב בסוף התקופה על בסיס מחירון של רכב בן 3 (עם הפחתת ליסינג ממוני).

לדעתי, מי שמתכוון בסוף לרכוש את הרכב, עדיף לקנות מיבואן בממון כזה או אחר, כי במסלול הליסינג הם לא סופרים לך את הסכום שכבר שולם ב 3 השנים - החכרה לחוד ורכישה לחוד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הייתי גם בודק מה כולל הכיסוי הביטוחי - למשל מה גבול הכיסוי בביטוח צד ג.

לכאורה כתוב שפשוט מחזירים את הרכב בסוף התקופה. זה נשמע too good to be true. נראה לי שכדאי לבדוק את החוזה עצמו לגבי הנקודה הזו.

ואל תשכח שמדובר ביונדאי איוניק, רכב שכליסינג יד ראשונה אפס ק"מ עולה קצת מעל 120. לא ב-508 פרימיום שעולה מעל 150, בואכה 200. אתה משלם לא מעט ירידת ערך. לא בטוח שיצא לך זול יותר מלקנות את הרכב בעצמך, בטח אם תחזיק אותו קצת יותר מ-3 שנים.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

כעקרון אין לי כוונה להחזיק יותר מ-3 שנים. אני יוצא מנק' הנחה שאחרי 3 אפשר יהיה למצוא עסקה דומה לעוד 3 שנים וכו'. לגבי ההשוואה לרכב ברמה כזאת או אחרת-אחרי מעקב הוצאות דלק מדויק הגעתי למסקנה שבהיברידי אני יכול לחסוך עוד כ- 600 ש"ח בחודש על דלק. העסקה הזאת קורצת כיוון שההברידי הזה הוא ברמת פנאי ומחיר בהתאם (לא כמו הפריוס שמתומחר גבוה)+בגלל שזה ליסינג והכוונה שלי לא לרכוש בסוף התקופה אז לא איכפת לי ירידת ערך של היברידי אם היא גבוהה במיוחד וכו'.

עריכה אחרונה על ידי רוכב_נוהג
פורסם

מנסיון מדובר על בלאי סביר אחרי שלוש שנים, אני בד"כ לפני החזרה לליסינג הייתי לוקח לפחח לתיקוני צבע בכמה מאות שקלים - וזה פתר את הבעיה.

החוזה הסטנדרטי כולל טיפולים תקופתיים, 4 צמיגים, ומצבר. לא כולל ברקסים וצלחות אם צריך.

קילומטראז' בסיסי 20000 ק"מ לשנה, תוספת 100 ש"ח לחודש ל-25000 ק"מ. תוספת 200 ש"ח לחודש ל-30000 ק"מ.

יש הבדלים קטנים בין החברות השונות, ויש לקרוא היטב את האותיות הקטנות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לדעתי המחיר בלינק לא כולל צמיגים וכו׳. ראה מה כתוב למטה מתחת לפרטי העסקה:

אפשרות רכישת חבילת תחזוקה הכוללת – 4 צמיגים, מצבר, 3 סטים של מגבים למשך התקופה.

אפשרות - כלומר זה לא נכלל אוטומטית.

לגבי כיסוי ביטוחי ומצב הרכב בעת ההחזרה - לא ברור לגמרי, אבל אפשר לקבל רמז ממה שכתוב באותו המקום:

ייחודי לשלמה רכב חדש – אפשרות הוספת ביטול השתתפות עצמית והשבה לקדמות (בדיקת שמאי) בתום התקופה.

הייתי בודק טוב טוב מה ההשתתפות העצמית לפני שהייתי נכנס לעסקה. כמו כן נראה שהרכב אכן נבדק בעת ההחזרה אם יש אפשרות ל״השבה לקדמות״.

בכל מקרה, שים לב שמחיר העסקה הוא 2100 לחודש + מקדמה של 7500 = 83100 ש״ח (בערך 2310 לחודש). וכל זה עבור איוניק חדשה, שעולה על הנייר (לפני מיקוח וכו׳) 136000. אחרי שתקזז עלויות ביטוח וטיפולים (ונתעלם לרגע מכך שאנחנו לא סגורים על הכיסוי הביטוחי שתקבל בעסקת הליסינג), תשאר עם עלות שווה לירידת ערך של בערך 50%, אולי קצת יותר (שוב, בהנחה שקנית את האיוניק ללא מיקוח בכלל).

מכאן זו כבר החלטה שלך אם זה משתלם או לא.

פורסם

זו בעצם איוניק מליסינג. אפשר לקנות אחת כזו במוטודיל ב-121,500.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

השפן אכן נמצא בביטוח. בדר"כ רכב כזה מגיע עם ביטוח מקיף מטעם.

בקרות מקרה ביטוחי של טוטלוס חברת הביטוח תחזיר לך צ'ק אבל על פי חשבונית רכישה מקורית ששמורה במשרדי החברה. אז מסתבר שהרכב נקנה ממש בזול מהיבואן ואתה קיבלת רק 80٪ מערך העסקה באותה נקודה. אתה ממשיך לשלם חודשי אבל אין אוטו ולכן צריך להכנס לעסקה מחודשת שדורשת ממך להשלים 20٪ מכסך ...

ראיתי גם מקרים גועליים שבסוף התקופה הורידו ₪4000 על שריטה קטנה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

הפרמטר שקובע הוא השווי בעיני קונים פוטנציאלים ולא מחירון שרירותי כזה או אחר.

לא רואה איך אתה מקבל 90% ממגרש. הרכב שלך הוא שנת 2012 או 2013?

המחירון הוא 84K, אין שום פרמטר שעל הנייר אמור להוריד מחירון (תאונות וכו'). מה המחיר שלהערכתך אקבל?
פורסם (נערך)

בכל מקרה ירידת ערך של משומש קטנה מאשר ירידת ערך של רכב חדש כך שהכי כלכלי להישאר איתו עד הנקודה בה הערך כמשומש + עלות אחזקה עולה על ירידת הערך כחדש. זאת טעות לחשוב שהכי כלכלי להחליף רכב כל 3 שנים. ברכבים אמינים מאוד בהחלט יכול להיות שהכי כלכלי יהיה להישאר עד שחיקת ערך מוחלטת.

אוקי זה מעניין ולא ידעתי, אז הגבול העליון הוא 88% מחירון, גבול תחתון בוא נגיד 60% זה ברירת המחדל של המגרשים. עכשיו מדובר על רכב בעייתי במובן של שוק משומשות, אבל לא בעייתי מבחינת מצב טכני, שריטות, תאונות וכו'-דווקא בפרמטרים הללו אין סיבה "להוריד מחירון". לכן בסיכום הכללי לדעתי לקבל עליו באזור 75-85% מחירון בטרייד זה כלכלי. אם לא עכשיו זה להישאר איתו עד שחיקת ערך מוחלטת עוד כמה שנים.
עריכה אחרונה על ידי ITAYYATI
פורסם
למה שתרצה לחזור למותג שאתה חושב שהוא גרוע?

עדיף לך לחתוך עכשיו פעם אחת, כמה שצריך ולקחת את הכסף ולקנות לעצמך רכב ממותג שאתה חושב שהוא טוב מאשר לנסות לעשות כל מיני קומבינות שיעלו לך יותר.

או להשאיר את האוטו וליהנות מהערך הנוכחי שלו!

ירידת הערך נבלמת אקספוננציאלית מהר מאד. אם הוא לא חייב רכב חדש אין סיבה לחתוך.

בכל מקרה ירידת ערך של משומש קטנה מאשר ירידת ערך של רכב חדש כך שהכי כלכלי להישאר איתו עד שחיקת ערך מוחלטת, עד הנקודה בה הערך כמשומש + עלות אחזקה עולה על ירידת הערך כחדש. זאת טעות לחשוב שהכי כלכלי להחליף רכב כל 3 שנים.

כנראה שהמסקנא היא שרכב חדש הוא דבר יקר.

לא משנה שיטת המימון, קניה או ליסינג, בסופו של דבר הרבה יותר זול לתחזק רכב בן חמש ואפילו עשר, מאשר לשלם עשרות אלפי שקלים בשנה ולהתלונן על ירידת הערך...

הדרך עצמה היא היעד.

• תוכן חדש...