Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , יש לי שאלה קצת מורכבת (גוגל לא ממש עזר) ..

חתמתי בחברה מסויימת על חוזה עבודה.

שכר ברוטו,דמי הבראה , תוספת שעות. סה"כ תשלומים X ש"ח בחודש.

לאחר כשנה ,ישנה תוספת שכר Y ש"ח בחודש.

במשך חמישה חודשים, קיבלתי X ש"ח בחודש. הכל נראה אחלה כיוון שהחוזה (סה"כ תשלומים) והשכר אשר קיבלתי נראים חופפים.

יש לציין, שבמהלך החצי שנה הזאת דיברתי לא פעם ולא פעמיים עם הנהלת החשבונות של החברה לבירור פרטים שונים (קרן פנסיה וכדומה),ולא אמרו לי כלום בנוגע לשכר ה"גבוה" לטענתם.

המעסיק טוען שבכלל קיבלתי את שכר X וגם את שכר Y.

האם למעסיק יש זכות לקחת את תוספת השכר "Y" כביכול רטרואקטיבית 5 חודשים אחורה ? לטענתי לא קיבלתי את תוספת השכר בכלל.

המעסיק "מתחשב בי" , ומחלק לי את ה"חוב" ל4 תשלומים בשביל שיהיה לי נוח. וימשיך להוריד לי את שכר ה"Y" (שלטענתי אני לא מקבל בכלל) עד שתעבור שנה.

האם מה שהמעסיק עושה חוקי ? הגיוני ? אני יכול להתנגד לכך?

תודה.

פורסם

מה הבעייה לשבת עם חשבת השכר לראות מה קיבלת עד היום ואיך בוצע החישוב בפועל.

. קודם תראה שיש אמת בטענותיו ואחר כך תשבור את הראש מה צריך לעשות.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

פורסם

היית צריך לקבל 10000 ש"ח

קיבלת 10000 ש"ח או 11000 ש"ח שזו הייתה צריכה להיות משכורתך בשנה הבאה?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני עובד אאוטסורסינג

אם הייתי יכול להגיע למטה הייתי עושה את זה כבר מזמן , בנתיים אני נתקל בסחבת וראש אגף שמדקלם את אותו משפט כל פעם.

מיילים נשלחים כל הזמן.

רציתי לדעת אם מישהו חווה משהו דומה .

פורסם

קשה לענות לך מבלי לראות את החוזה ואת תלושי המשכורת.

במצב כמו שאתה מתאר לדעתי הכי טוב להגיע למחלקת הכספים, גם אם זה דורש מאמץ מיוחד או אפילו לקחת יום חופש.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

כפי שהמליצו.

הכן את החוזה שלך, אסוף את כל התלושים שלך וכל המידע שיש לך כולל הפקדות מהבנק וכו' מה שאפשר ופשוט תגיע למשרדי החברה לפגישה עם מחלקת השכר, עם הגורם הנדרש.

אתה תאבד בסה"כ יום חופש אבל תמנע את כל הבלאגן הזה שלא ברור אם יחזור על עצמו שוב ושוב.

פורסם

למה שהוא יאבד יום חופש?

עובד זכאי לגישה למחלקות האדמיניסטרטיביות של החברה בה הוא עובד לצורך בירורים כספיים, בעיות משאבי אנוש, רווח, וכדומה. כיון שהחברה בה הוא עובד היא חברת האאוטסורסינג ולא החברה בה הוא מוצב, זכותו לסוע לצרכים אדמיניסטרטיביים למשרדי המעסיקה שלו וזה אמור להחשב לו כשעות עבודה (כמובן שלא מדובר במצב שהוא במשרדי החברה שעה ו"חותך" את שאר היום).

זה לפחות ההיגיון שלי, ואני מצהיר מראש שאין לי מושג מה אומר החוק היבש בנושא.

פורסם

על רגל אחת - בהחלט ניתן לבצע ״השבה צודקת״ של שכר אם שולם יותר מדי.

יש לזה פרטים טכנים של מתי כן ומתי לא - אבל טעות של המעסיק היא בהחלט מצב שמאפשר את זה.

לגבי אם כן או לא שילמו לך כראוי - זה בצד.

אם הם טעו ושילמו לך יותר מדי - מותר להם.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא תמיד מותר למעסיק לקחת בחזרה את הכסף ששולם, החוק מגן על העובד ולוקח בחשבון את הפגיעה במצבו הכלכלי.

כך שצריך לבדוק כל מצב לגופו.

הנה קצת פרטים בכתבה של ווינט

פורסם (נערך)

כמו שנאמר קודם שהם יראו לך למה הם חושבים שהם שלמו לך יותר מדי. אם יש חוזה והוסכם בו על x וזה מה שקבלת הם לא יכולים לקזז עכשיו סכום ולהגיד שהתכוונו למשהו אחר

אם הם באמת טעו זה סיפור אחר, ואתה צריך להחליט אם לוותר או ללכת איתם ראש בראש.

עריכה אחרונה על ידי armagedon
פורסם

רובכם מתעלמים מנקודה חשובה שעשויה להיות מקור הבעיה- הוא עובד אאוטסורסינג.

מול מי חוזה ההעסקה שלך, ומי מוציא את התלוש?

ייתכן והחוזה שנחתם מולך הוא שכר X לשנה, ולאחר מכן X+1 וכך אתה מקבל בפועל.

מצד שני ייתכן והייתה טעות מצד חברת האאוטסורסינג חייבה את הלקוח (המעסיק בפועל) לפי X+1 מהיום הראשון, והרי לך ההפרש.

ברר האם זה המצב מול חברת האאוטסורסינג, במידה וכן זאת בעיה שהם צריכים לפתור בניהם.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
על רגל אחת - בהחלט ניתן לבצע ״השבה צודקת״ של שכר אם שולם יותר מדי.

יש לזה פרטים טכנים של מתי כן ומתי לא - אבל טעות של המעסיק היא בהחלט מצב שמאפשר את זה.

לגבי אם כן או לא שילמו לך כראוי - זה בצד.

אם הם טעו ושילמו לך יותר מדי - מותר להם.

^^ - רשומה התשובה.

תמיד יש אפשרות לטעויות, לכן במידה ושילמו פחות, אפשר לבקש בדיקה והם יוסיפו.

ואם שולם יותר - החוק מאפשר לבקש את ההחזר.

ומתחשב בעובד, לכן פורסים את ההחזר לתשלומים קטנים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...