Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, Pika007 כתב:

עוד משהו שאני רוצה להעלות- מה עם רווקים? כל הדיון הזה וכל תכנית ממשלתית אפשרית מדברת על "זוגות צעירים". רווק ובמקרה עברת את גיל 30? לך תמצא בור להתנחל בו.

בשיא הרצינות, מה אמור לעשות במדינה הזו אדם עם הכנסה אחת? (בהנחה שדירת שותפים עד גיל 45 זו לא ממש אופציה...)

המדינה די אומרת לאנשים שכאלו "אז או שתעבור לירוחם או שתקים אוהל בגינה הקרובה" עם ההתנהלות הנוכחית

לא יודע מה איתך.

כרווק חסכתי יותר.

חלק ניכר מהחסכון הוא מהתקופה שהייתי רווק.

בהנחה שאדם יוצא לעבוד סביב גיל 25.

וגר אצל ההורים עד גיל 28-30 

הוא יכול לחסוך לא מעט כסף

דווקא עיקר ההוצאות מגיעות עם הילדים.

כל עוד אין ילדים, ברוב המקרים ניתן לחסוך די יפה!

.

פורסם
לפני שעה, om2 כתב:

בהנחה שאדם יוצא לעבוד סביב גיל 25.

וגר אצל ההורים עד גיל 28-30 

הוא יכול לחסוך לא מעט כסף

דווקא עיקר ההוצאות מגיעות עם הילדים.

כל עוד אין ילדים, ברוב המקרים ניתן לחסוך די יפה!

הנחת הבסיס כבר שגויה (היא הופכת להיות כזו לאט לאט- וזה המצב הכי עקום בעולם. למה שאנשים לא יוכלו לצאת לעצמאות עד גיל 30?! מי בשם הכפכף שלי [הכחול, לא הצהוב] רוצה להישאר עם ההורים בכאלו גילאים?)

בוא וגלה לי איך ישראל ישראלי הרווק ההיפוטתי, נגיד שהוא גר בשכירות במקום לא יקר ומשתכר את השכר הממוצע במשק. אחרי תשלום השכירות נשארים לו בערך 4000 ש"ח בחודש (או פחות) לפני הוצאות שוטפות וחשבונות. קדימה, הראה לנו את הדרך לדירה.

מדוע בכלל הכנסת ילדים לתחשיב? עבור זוג ממוצע (לא רק בישראל) עוברות כמה שנים טובות מהרגע שהם עוברים לגור ביחד עד הרגע שיש ילד בכלל. בזמן הלא מבוטל הזה נטל השכירות יורד בחצי, וכל ההוצאות השוטפות יורדות גם כן (שני אנשים לא צורכים פי 2 חשמל ולא פי 2 מים, רכישות מזון קלות בהרבה לתכנון, ועוד)

שלא נדבר על זה שהדרך לדירה מתקצרת משמעותית, מכיוון שמטבח-סלון-מקלחת זה שטח שיש בכל בית וכמה מטרים לפה או לשם לא ישנו יותר מדי, הפער במטראז' בין דירה לאדם בודד לבין זוג+ילד מתוכנן לא תהומי, והפער במחירים בין דירה א' לדירה ב' רחוק שנות אור מלהיות פי 2, למרות שיש עתה 2 משכורות שמגויסות למטרה במקום 1.

בוא וספר לי איך זה הגיוני או הוגן שאדם ברשות עצמו לא צריך מבחינת המדינה לקבל הטבה שזוג (גם ללא ילדים!) כן זכאי והגיוני שיקבל.

• אהבתי 2
פורסם

אחת הבעיות היא שלא בונים בישראל דירות חדשות קטנות. רווק לא צריך דירה של 90 מטר. גם 40-45 מטר תיהיה לו מעולה. וזוג יכול להסתדר בצורה מעולה עם 60 מטר. אבל לא בונים דירות כאלה בישראל.

• אהבתי 1
פורסם

זו תפיסה שגויה לדעתי, אף אחד לא צריך לגור בכוך, אבל באופן כללי כל התחום של בין 40 ל 70 מטר לא ממש קיים בבניה בארץ. 

הבעיה בכל אופן היא המחירים, כידוע. גם בניה של מספר סביר של דירות קטנות יותר לא יפתרו את הבעיה

פשוט אין מספיק בניה+הריבית האפסית ששולטת במשק. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

הבעיה היא פשוטה מאוד, הכל פה עושים דפוק.

קחו למשל את תא, פרויקטי תמ״א בכל מקום. כל פרוייקט תמ״א כזה הוא נזק ל50 שנה קדימה.

לקחו בניין בן 4 קומות במרכז של המרכז. במקום להרוס אותו ולבנות אחד עם 20-30 קומות הוסיפו פנטהאוז למעלה.

תכפילו את הבניין הזה פי 100, כמה דירות קיבלתם שנגרעו ממצבת הדירות ל-50 שנה הקרובות?

עכשיו אומרים העיר לא מוכנה לזה, אין תשתיות, אין גנים, אין חניות.

לא היה עדיף להשקיע 5-10 שנים ולהכין את כל אלה ואז להתחיל להעיף בנייני מגורים בתא?

הרי משרדים מעיפים שם כמו חול, הם לא צריכים ביוב?

בניויורק שהיא בנויה לגובה פי 100 מתא בערך עדיין מחסלים בניינים ובונים מפלצות ושם שמחסלים בניין זה בניין, לא 4 קומות באבן גבירול.

עכשיו מה שהכי עצוב שלא צריך להיות גאון כדי להבין את זה. תביאו ילד בן 5, תגידו לו שחסרות דירות בתא, הוא מיד יגיד לכם ״בטח, כל הבניינים פה נמוכים״.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

איזה אוכלוסיה תגיע לך לעיר אם תבנה דירות של 50 מטר ?

ואיזה אוכלוסיה תגיע לגור אצלך אם תבנה דירות של 150 מטר ?

זו אותה סיבה אגב שנדיר למצוא בניית 3 חדרים. הרוב יהיה 5 חדרים.

מתחת לפני השטח זה סינון לא שונה מוועדות הקבלה בקיבוצים.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 43 דקות, farkash7 כתב:

כל פרוייקט תמ״א כזה הוא נזק ל50 שנה קדימה.

לקחו בניין בן 4 קומות במרכז של המרכז. במקום להרוס אותו ולבנות אחד עם 20-30 קומות הוסיפו פנטהאוז למעלה

זה לא כזה נכון ובטח לא כזה פשוט.

קודם כל, יש את עניין התשתית. אתה לא תשים 30 קומות על רחוב חד סטרי ללא מוצא ברוחב 10 מ' שמשרת עוד הרבה בניינים לאורכו. יש את עניין החתימות. כדי להרוס בניין של 4 קומות ולבנות במקומו 6 קומות, אתה צריך להחתים את הדיירים של אותו בניין. אם אתה רוצה לבנות מגדל של 30 קומות, אתה צריך להחתים את שלושת הבניינים שצמודים אליו להשתתף בפינוי בינוי כדי שיהיה לך מספיק שטח למגדל כזה. ככל שיש יותר דיירים ככה יותר מסובך להשיג חתימות. לא מדובר פה על שיכון חור תחת בפאתי העיר שכולם רוצים לעוף משם אלא על מה שנקרא "בנייני בוטיק" בלב ת"א. נראה לך שכל האנשים שגרים שם עכשיו רוצים מגדל של 30 קומות במקום הבניין החמודי והשקט שלהם עם ה3 כ"א לדירה? אולי מי שמחזיק דירה להשקעה שם ישמח לחתום אבל הדיירים? זיבי. ומה עם ההתנגדויות של הדיירים בבתים שלא משתתפים בפרוייקט? חוסמים לי את הנוף, חוסמים לי את האויר, מורידים לי את ערך הבית, הורסים את כל העצים, אני חולה אסתמה רגיש לאבק...

אתה מדבר כאילו זה סים סיטי, לוחץ כפתור ועולה בניין. בפועל זה תהליכים של שנים. זה לא שאני נגד התחדשות עירונית, לדעתי זה הרבה יותר נכון מאשר לבנות שכונות שינה של מגדלים בקצה העיר שרק גורמות לעומסי תנועה ומספקות איכות חיים מחורבנת לדיירים. אבל זה לא "להרוס בניין 4 קומות ולבנות 30". 

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 14 שעות, ישה כתב:

עליתי על הנקודה

האשמה היא שהמפעלים מתרכזים בעיקר בגוש דן

איפוא המפאיניקים שפיזרו את התעשייה בכל הארץ נתנו תמריצים למשקיעים שייבנו מפעלים בכל הארץ מקרית שמונה בדרום ( דרום לבנון ) ועד דימונה בצפון ( צפון סודאן ).

והאמת אני רואה בימים שאני על הכביש המון מהדרום נוסעים צפונה לאזור התעשיה של יוקנעם ולאזור התעשיה של מת"מ.

האם יש חיים ביוקנעם? האם יש חיים בקריות ?

מה רע לגור בקריות / בנהריה ולעבוד במרכז עזריאלי. נסיעה של שעה ורבע +- ברכבת.

מה בחו"ל כולם גרים ליד המפעל שלהם? בחלומות.

ועדיין אי אשר להתעלם מהבעיה שרכישת דירה הפכה למבצע פיננסי כמעט בלתי אפשרי .

אז פתרון ראשון מצאנו פיזור תעסוקה 

פתרון שני מציאת תוכניות כאלו שמשקיעי נדל"ן ישקיעו בדיור להשכרה לטווח ארוך "מפוקח" מחיר.

פתרון שלישי חבילה כזו שתסייע לזוג צעיר לרכוש את דירת חלומותיו הראשונה 3 חדרים בגודל 70-80 מטר.  

משם יתנייד על פי יכולותיו לדירה הבאה והבאה והבאה

ישה לראשות הממשלה.

בתקופת מפא"י היה יותר קל, כי פשוט "דחפו" תעשיינים, רוצה מפעל? סבבה, קיבלת, איפה? ליד דימונה.

היום התעשיין הולך ושוכר או קונה מחברה אחרת, אף אחד בממשלה לא יכול להגיד לו "שומע, את המפעל נייר טואלט שלך אתה לא יכול להקים פה".

לדוגמה איזור תעשייה לב הארץ, מחסן לוגיסטי דיי גדול שם נמצא על הכיכר של הכניסה, היה פעם של סופר פארם, הורידו את השלט של סופר פארם, שבוע אחרי זה תלו שלט של שופרסל, מישהו יכול בכלל לחסום את שופרסל מלשכור את המחסן הזה?

וחיים לא כזה אכפת לי, אם יש או אין חיים (בראש העין יש חיים?), אבל אני לא עובד במרכז עזריאלי, ולא רוצה לעבוד במרכז עזריאלי, בגדול אם יש לי שנה שבה הסיבה היחידה שלי להיכנס לתוך ת"א זה בשישי / שבת לנמל לטיול, אני מרוצה (אל תיפגע יבגני).

כמובן שחבילה שתסייע לזוג צעיר לרכוש דירת 3 חדרים (תוך השנתיים-שלוש הראשונות שלהם בתור זוג) תעזור משמעותית, אבל לא בונים כמעט דירות 3 חדרים חדשות.

למעט בצנטרום של הפיילה (ת"א, ר"ג, גבעתיים, הרצליה). ואז דירת 3 חדרים בצנטרום עולה כמו 4-5 חדרים מחוץ.

לגבי חו"ל ומגורים ליד המפעל - מקבל את זה שלא צריך לגור ליד המפעל, אבל אנחנו מכירים את המשוואה זמן = כסף נכון? אז אני שואל - אם משפחה מעשירון עליון צריך לגור במרחק שעה מהמפעל, באיזה מרחק צריכה לגור משפחה מעשירון 9? שעה וחצי? ומעשירון 8? שעתיים? מעשירון 6 זה כבר 3 שעות מרחק? לכל כיוון?

לפני 12 שעות, GTאי כתב:

זוג בשנותיו הראשונות בעשירונים 7-9 יכול לחסוך בחודש 7,000 ש"ח אם הוא מחליט שהוא באמת רוצה. זה ייתן לו תוך 5-6 שנים את הסכום שצריך בשביל רכישה ראשונית - 

אלא שהיום כולנו עם טיסות, סמארטפונים, רכב בליסינג וT.A פעמיים בשבוע ולכן בחיים לא נגיע לחיסכון הזה. 

הדור שנולד בשנות ה60 ידע מה זה לחסוך, והבין שבשביל דירות גדולות צריך לצאת מאזורי הביקוש. אנחנו לא יודעים לחשוב כמו הדור ההוא ולכן נשארים במקום.

ראש העין זה נחשב איזור ביקוש?

לפני 12 שעות, Pika007 כתב:

עוד משהו שאני רוצה להעלות- מה עם רווקים? כל הדיון הזה וכל תכנית ממשלתית אפשרית מדברת על "זוגות צעירים". רווק ובמקרה עברת את גיל 30? לך תמצא בור להתנחל בו.

בשיא הרצינות, מה אמור לעשות במדינה הזו אדם עם הכנסה אחת? (בהנחה שדירת שותפים עד גיל 45 זו לא ממש אופציה...)

המדינה די אומרת לאנשים שכאלו "אז או שתעבור לירוחם או שתקים אוהל בגינה הקרובה" עם ההתנהלות הנוכחית

במחיר למשתפן היה גם לרווקים, אבל בני 35 ומעלה.

בגדול המדינה לא מעודדת אותך להקים תא משפחתי בודד.

לפני 12 שעות, ay115 כתב:

בהנחה והתחשיב שלך סביר - מדובר על חסכון של 500,000 ש"ח (וזה אם חסכו 7,000 ש"ח בחודש, כל חודש במשך 6 שנים) מה שאומר, שהם יכולים לקנות דירה עד סכום של 2,000,000 ש"ח.

היום זה אומר דירת 3 חדרים במעגל הראשון של תל אביב, או 4 חדרים במעגל השני.

השאלה מה יקרה אם אותו זוג נמצא כיום רק בשנה שלישית לחיסכון, והמחירים ימשיכו לעלות באותו קצב, הם עדיין יהיו מוגבלים לקניית בתקציב של 2,000,000 ש"ח.

אבל איפה זה יהיה אפשרי? צפונית לנתניה? דרומית ליבנה?

האם זה סביר?

צודק

התחשיב הזה מדבר על המחירים היום, בעוד יש אנשים שרק משתחררים מהצבא ומתחילים לחסוך היום, ויסיימו בעוד כמה שנים.

ולפי העליות הנוכחיות אנחנו מדברים על יותר מ-10% של עלייה בשנה.

לפני 11 שעות, pl7410 כתב:

אתוודה שאני במצב הזה (עם סיפור חיים לא שגרתי אומנם) ובזמנו חזרתי לפורום רק כדי להתייעץ איתכם על מה לעשות בקשר לדירה ובכלל לגבי עצמי. 

אולי עוד אעשה את זה, עם מספיק אלכוהול. 

אם תקנה אלכוהול לא תוכל לקנות דירה, בחריש!

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

@m3x7r3m3 יש מצב אתה בתהליכי מעבר דירה?חידוש חוזה? 😄

דבר אחד למדתי מ187 עמודי השרשור ועוד כמה מקבילים באותו נושא,

הדור של אחרי 1985 בחיים לא יצליח להסביר ולשכנע את הדור שלפני 1985 שלחסוך להצטמצם ולנסוע בתחבורה ציבורית במשך 4 שנים לא יביא לפתרון בתנאי השוק הקיימים היום.

אנשים מספרים בגאווה שהם חסכו 4 שנים וקנו , ההורים של אשתי חסכו שנה! בעבודות כפיים וקנו בית על חצי דונם בשרון בלי משנכתא , גאונים פננסיים? הכינו סבון לבד? התקלחו במים קרים?  לא.

החליטו ועשו את זה כי זה היה אפשרי זה הכל.

אני גרתי 3 שנים אצלם בשביל לקנות בחור תחת בלי תשתיות (חסכנו וחסכנו וחסכנו ועדיין בלי עזרה מההורים משני הצדדים לא היינו מגיעים לזה) , היום כשאני רוצה לשפר אני מבין שאני אשאר בחור תחת הזה עוד כמה שנים , אז חוויתי עליה של 10% אבל 10% מ1.2 מיליון זה לא 10% מ1.8 ובנתיים נוספו ילדים וההוצאות רק גדלו.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

מישהו צפה בראיון של ליברמן אתמול בn12 , בפרט בחלק על שוק הנדלן?
הוא נשמע אחד שמבין שיש כאן בועה 

עריכה אחרונה על ידי maxcher
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
לפני 9 דקות, rev-Match כתב:

@m3x7r3m3 יש מצב אתה בתהליכי מעבר דירה?חידוש חוזה? 😄

בוודאות דיי גבוה - כן.

אלא אם כן יקרה משהו מעניין עד סוף יוני הבא, שיגרום לשכ"ד שאני משלם היום להישאר בתוקף עוד שנה.

לפני 11 דקות, rev-Match כתב:

הדור של אחרי 1985 בחיים לא יצליח להסביר ולשכנע את הדור שלפני 1985 שלחסוך להצטמצם ולנסוע בתחבורה ציבורית במשך 4 שנים לא יביא לפתרון בתנאי השוק הקיימים היום.

נכון, למרות שאני משום מה ממשיך לנסות להסביר.

לפני 11 דקות, rev-Match כתב:

היום כשאני רוצה לשפר אני מבין שאני אשאר בחור תחת הזה עוד כמה שנים , אז חוויתי עליה של 10% אבל 10% מ1.2 מיליון זה לא 10% מ1.8 ובנתיים נוספו ילדים וההוצאות רק גדלו.

אתה כמובן צודק ב-1000%.

רק שהמצב שלך רק במעט פחות גרוע, מזה שחווה את העלייה, אבל ללא דירה.

לפני 5 דקות, maxcher כתב:

מישהו צפה בראיון של ליברמן אתמול בn12 , בפרט בחלק על שוק הנדלן?
הוא נשמע אחד שמבין שיש כאן בועה 

יש קישור? נשמע מעניין

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בדיוק דיברתי עם סבא שלי על הנושא אתמול... כשהוא קנה את הדירה הנוכחית שהוא גר בה ב1.3 מיליון עם נוף לפארק + לים ברמת גן בשנת 2004 והיום הדירה שווה באיזור ה3.8, הוא אומר שהוא לא מבין מה טוב בזה שהמחירים ככה עולים ושאין בזה שום היגיון.

על הדרך הוא סיפר שכשקנה את הבית הראשון בו הוא גר (בית פרטי בחולון) בשנות החמישים הבית עלה 20 אלף לירות אם אני זוכר נכון את המספרים, הוא אמר שזה היה סד"ג של 20 משכורות זה הכל.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שמעניין אותי, מי האנשים שקונים את הדירות במחירים האלה. מי זה שהולך לקנות בגבעתיים דירת 2.5 חדרים ב2.5 מליון שקל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

זה לא כזה נכון ובטח לא כזה פשוט.

קודם כל, יש את עניין התשתית. אתה לא תשים 30 קומות על רחוב חד סטרי ללא מוצא ברוחב 10 מ' שמשרת עוד הרבה בניינים לאורכו. יש את עניין החתימות. כדי להרוס בניין של 4 קומות ולבנות במקומו 6 קומות, אתה צריך להחתים את הדיירים של אותו בניין. אם אתה רוצה לבנות מגדל של 30 קומות, אתה צריך להחתים את שלושת הבניינים שצמודים אליו להשתתף בפינוי בינוי כדי שיהיה לך מספיק שטח למגדל כזה. ככל שיש יותר דיירים ככה יותר מסובך להשיג חתימות. לא מדובר פה על שיכון חור תחת בפאתי העיר שכולם רוצים לעוף משם אלא על מה שנקרא "בנייני בוטיק" בלב ת"א. נראה לך שכל האנשים שגרים שם עכשיו רוצים מגדל של 30 קומות במקום הבניין החמודי והשקט שלהם עם ה3 כ"א לדירה? אולי מי שמחזיק דירה להשקעה שם ישמח לחתום אבל הדיירים? זיבי. ומה עם ההתנגדויות של הדיירים בבתים שלא משתתפים בפרוייקט? חוסמים לי את הנוף, חוסמים לי את האויר, מורידים לי את ערך הבית, הורסים את כל העצים, אני חולה אסתמה רגיש לאבק...

אתה מדבר כאילו זה סים סיטי, לוחץ כפתור ועולה בניין. בפועל זה תהליכים של שנים. זה לא שאני נגד התחדשות עירונית, לדעתי זה הרבה יותר נכון מאשר לבנות שכונות שינה של מגדלים בקצה העיר שרק גורמות לעומסי תנועה ומספקות איכות חיים מחורבנת לדיירים. אבל זה לא "להרוס בניין 4 קומות ולבנות 30". 

כל מה שאתה כותב הוא תירוצים ללמה עושים את זה דפוק.
לכל טיעון שכתבת יש פתרון, רק שאף אחד לא רוצה לעבוד/לשנות ואף אחד לא רוצה לחשוב קדימה ולתכנן תשתית במשך 3-4-5 שנים שתאפשר להגדיל את כמות האוכלוסיה פי כמה. הרי אין כל הגיון בלבנות עוד פנטאוז במקום עוד 5-10-20 קומות כי אילנית הזקנה מסרבת, או כי צריך לשפר את הביוב וזה יקח שנה או כי אתה מחלק תווי חניה כמו נייר טואלט אז איפה הם יחנו. כל אלה הן סיבות שוליות ולא מעניינות שרק דורשות פתרון/וויתור. וויתור למשל על תו חניה לכל תושב, אפשר להגיד שדירות מתחת למט"ר מסויים לא מקבלות תו, אחרות מקבלות רק אחד. עדיין יהיו אלפי אנשים שיהיו מוכנים לקנות/לשכור דירות כאלה כי הם לא צריכים רכב בשום צורה בת"א.

אם בניויורק הורסים בניין של 30 קומות ובונים אחד של 100 למה אתה חושב שבת"א אי אפשר להרוס אחד של 4 ולבנות אחד של 20-30? חקרת את כל המגרשים בתא? יש שם בניינים שיושבים על מגרש שבקלות מאפשר בניה של 10 קומות ואני בטוח שיש לא מעט שמאפשרים בניה של 20-30.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...