Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 48 דקות, rev-Match כתב:

אנשים מספרים בגאווה שהם חסכו 4 שנים וקנו , ההורים של אשתי חסכו שנה!

אני מספר (לא בגאווה) שחסכתי 10 שנים מגיל 22 וקניתי דירה בגיל 32 ב1.83 מליון (1.62 דירה, 160 שיפוץ ו50 הוצאות רכישה) עם הון עצמי של 615,000 שח ומשכנתא של 1.215.

בממוצע חסכתי 3,500 שח לחודש שהניבו 7% לשנה מהשקעות טיפשות בשוק ההון. סה״כ עקבתי אחרי ס&פ ונאסדאק. אני מדגיש - בממוצע. מין הסתם יש שנים שחסכתי בהן משמעותית יותר/ שוק ההון הניב יותר.

הסיפור של ההורים שלך לא רלוונטי להיום. ההורים שלי קנו כמעט מיד אחרי החתונה עם משכנתא של 95%, ושניהם מגיעים ממשפחות עם 7 אחים בכל צד ואפס עזרה מההורים. העולם השתנה, מה לעשות.

לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

מה שמעניין אותי, מי האנשים שקונים את הדירות במחירים האלה. מי זה שהולך לקנות בגבעתיים דירת 2.5 חדרים ב2.5 מליון שקל.

לא חסר. מי קונה 40 מר בתל אביב ב2.8 מליון או 50 מר עם חניה ב3.5 מליון? משקיעים, רווקים, פנסיונרים שעוזבים דירה גדולה לטובת דירה קטנה במרכז העיר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, עידן. כתב:

הסיפור של ההורים שלך לא רלוונטי להיום. ההורים שלי קנו כמעט מיד אחרי החתונה עם משכנתא של 95%, ושניהם מגיעים ממשפחות עם 7 אחים בכל צד ואפס עזרה מההורים. העולם השתנה, מה לעשות.

או - עכשיו אנחנו גם מודים שיש פה הבדלים בין דוריים.

ופוטרים את זה ב"מה לעשות", אז לאנשים מסוימים היה קל מאוד, לאחרים יהיה קשה, לאחרים בלתי אפשרי, רק כי הם נולדו בשנים אחרות.

וכל זה לא מדובר על אפשרות לקנות טלוויזיה 85 אינץ' OLED, אלא על דירה.

לפני 35 דקות, maxcher כתב:

https://www.mako.co.il/news-politics/2021_q3/Article-27e1f7451080b71027.htm

שמטו את החלקים האלו בכתבה לכן כדאי לצפות בסרטון שבתוך הכתבה
החל מדקה 8:00

שמעתי את כל הראיון, לא שמעתי איזה נפילת אסימון לצערי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, farkash7 כתב:

כל מה שאתה כותב הוא תירוצים ללמה עושים את זה דפוק.
לכל טיעון שכתבת יש פתרון, רק שאף אחד לא רוצה לעבוד/לשנות ואף אחד לא רוצה לחשוב קדימה ולתכנן תשתית במשך 3-4-5 שנים שתאפשר להגדיל את כמות האוכלוסיה פי כמה. הרי אין כל הגיון בלבנות עוד פנטאוז במקום עוד 5-10-20 קומות כי אילנית הזקנה מסרבת, או כי צריך לשפר את הביוב וזה יקח שנה או כי אתה מחלק תווי חניה כמו נייר טואלט אז איפה הם יחנו. כל אלה הן סיבות שוליות ולא מעניינות שרק דורשות פתרון/וויתור. וויתור למשל על תו חניה לכל תושב, אפשר להגיד שדירות מתחת למט"ר מסויים לא מקבלות תו, אחרות מקבלות רק אחד. עדיין יהיו אלפי אנשים שיהיו מוכנים לקנות/לשכור דירות כאלה כי הם לא צריכים רכב בשום צורה בת"א.

אם בניויורק הורסים בניין של 30 קומות ובונים אחד של 100 למה אתה חושב שבת"א אי אפשר להרוס אחד של 4 ולבנות אחד של 20-30? חקרת את כל המגרשים בתא? יש שם בניינים שיושבים על מגרש שבקלות מאפשר בניה של 10 קומות ואני בטוח שיש לא מעט שמאפשרים בניה של 20-30.

זה לא תירוצים, זה סיבות.
טכנית אפשר לעשות הכול, אפשר להרוס מתחמים שלמים כמו בסין ולהקים שם מגדלי ענק שיביישו את הונג קונג.
אבל אתה מתעלם מהאטמוספירה שבה הדברים קורים ומהעובדה שאתה חי במדינת ישראל ולא בניו יורק. זאת סיבה שולית?
במצב הנוכחי, כדי להתמגן מרעידות אדמה עדיף שיוסיפו לבניין 2 קומות וחיזוקים מאשר שלא יעשו כלום. היום הכיוון הוא בכלל הריסה ובניה של בניין חדש עם 2-3 קומות תוספת בהתאם לאזור.
הדירות האלה שייכות לאנשים פרטיים, יש להם ולשכנים שלהם אינטרס לשמור על הנכס שלהם בסביבה שקטה ונעימה.
רוב המגרשים הישנים למגורים בת"א, בטח שבמרכז העיר, לא יכולים לקבל מגדל של 30 קומות ואיפה שכן אפשר נדמה לך שלא עושים? יזמים מנצלים כל מילימטר שמותר להם ועוד מבקשים הקלות ותוספות.
נניח בנית 30 קומות, לאיזה בית ספר אתה שולח את כל הילדים שיגורו שם? איזה ביוב יקבל את כל החרא שאנשים מורידים באסלות מדי יום במגדל הזה? כמה קומות חניה תצטרך לחפור כדי לענות על תקנים ומי מבטיח לך שלא תגיע בטעות למי תהום? מה זה "לתכנן תשתית" שתאפשר להגדיל את האוכלוסיה? אתה רוצה שירחיבו דרכים? שידרוג של תשתיות מים וביוב? הטמנת רשת החשמל? הוספת מבני ציבור לאוכלוסיה העתידית? בשביל זה צריך להרוס בניינים, כלומר זה אמור להיות חלק מהפינוי בינוי ואי אפשר לעשות את זה 3-4-5 שנים לפני משהו. 
יש תכניות שקובעות עד כמה קומות מותר לבנות בכל אזור בעיר. זה לא שעשו הגרלה והחליטו שמעל אילנית הזקנה מותר רק קומת פנטהאוז אחד. להגיד "פה מפגרים הנה בניו יורק בונים גורדי שחקים ופה מוסיפים רק פנטהאוז" זה כמו להגיד "מה הבעיה עם מחירי הדלק והזיהום, נחליף בכל המכוניות שלע הכביש את המנועים לחשמל ופתרנו את הבעיה".

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 10 שעות, Pika007 כתב:

זו תפיסה שגויה לדעתי, אף אחד לא צריך לגור בכוך, אבל באופן כללי כל התחום של בין 40 ל 70 מטר לא ממש קיים בבניה בארץ. 

לגור ב-40 מטר זה ממש לא לגור בכוך. זה אחלה דירה לרווק, במיוחד אם יש גם מרפסת קטנה. מכיר הרבה מאוד שגרים פה בדירות כאלה והם מאושרים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

גם בתור זוג גרנו בדירה של משהו כמו 50 מ"ר, הדירה המדוברת בעין גנים.

• רעיון טוב! 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אנחנו כזוג גרנו בדירת חדר וחצי של 28 מטר בערך.

הילדה הגיעה לגיל שנה עברנו לדירת 3 חדרים של 50 מטר

בשתי הדירות היתה גינה קטנה בחוץ אז זה ממש הקל.

(גם מכונת הכביסה והמייבש עברו לגור בחוץ)

.

פורסם

בהתחשב בכך שרק מיטה זוגית (140X190, עוד חצי מטר מרווח לפחות ל-3 כיוונים) תופסת לבד כ-5 מ"ר, ארון בגדים (נניח 100X80 ועוד חצי מטר לפתיחת הדלתות) עוד 1.3 מ"ר, שירותים עם מקלחון זה לא פחות מ-6 מ"ר לחדר רחצה כזה. מטבחון מינימליסטי לחלוטין זה לא פחות מ-4 מ"ר (כולל הארונות), הופס הגענו ל-16 מ"ר, בלי קירות, בלי מקום לשבת (אוכלים בישיבה על המיטה?) בלי לקחת בחשבון בכלל עריסה (עד גיל 6 חודשים) או מיטת תינוק (מגיל 6 חודשים)

• מעניין 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אפשר להתסדר כזוג ב-40 מטר עם תכנון נכון. צריך פשוט חללים פתוחים. נגיד מטבח פתוח לסלון ולא חדר נפרד. 

הבעיה מתחילה כשמנסים לדחוס ב45-50 מטר 3 חדרים, או מטבח נפרד, כמו שהיה קורה בדירות בבנייני הרכבת של עמיד בשנות ה-50. ואז באמת אין מקום לכלום.

בונים היום 50-60 מטר אבל כנראה רק ברמת גן, גבעתיים ותל אביב. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 דקות, om2 כתב:

אנחנו כזוג גרנו בדירת חדר וחצי של 28 מטר בערך

גם אנחנו, בדירה מחולקת. 
בגדול זה אחלה גודל עבור דירת יחיד. לזוג זה די גבולי ועם ילד אני לא מצליח לדמיין אפילו איך זה אפשרי. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

אפשר להתסדר כזוג ב-40 מטר עם תכנון נכון. צריך פשוט חללים פתוחים. נגיד מטבח פתוח לסלון ולא חדר נפרד. 

הבעיה מתחילה כשמנסים לדחוס ב45-50 מטר 3 חדרים, או מטבח נפרד, כמו שהיה קורה בדירות בבנייני הרכבת של עמיד בשנות ה-50. ואז באמת אין מקום לכלום.

בונים היום 50-60 מטר אבל כנראה רק ברמת גן, גבעתיים ותל אביב. 

אכן הדירה הייתה עם חלל פתוח של מטבחון וסלונצ'יק (טלוויזיה 42" לא הייתה קטנה מדי).

חדר שינה הקריב חלק מהשטח מעבר לטובת ארון גדול יותר מהמטר שציינתי למעלה), החדר רחצה היה סביר, כ-8 מ"ר, והייתה פינת עבודה בעיקול של המסדרון, מה שלא אפשר לעבור בזמן שמישהו ישב בה.

לאכול אכלנו בשולחן של הסלון.

ושוב, לזוג אפשר להסתדר ככה, אם כי לא פשוט (אשתי ישבה להתארגן בפינת העבודה, אני צריך לעבור מחדר השינה לחדר הרחצה, היא צריכה להפסיק, לקום, להכניס את הכסא פנימה כך שרק המשענת גב בולטת מהשולחן, אני עובר והיא חוזרת לשבת).

• רעיון טוב! 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 17 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בהתחשב בכך שרק מיטה זוגית (140X190, עוד חצי מטר מרווח לפחות ל-3 כיוונים) תופסת לבד כ-5 מ"ר, ארון בגדים (נניח 100X80 ועוד חצי מטר לפתיחת הדלתות) עוד 1.3 מ"ר, שירותים עם מקלחון זה לא פחות מ-6 מ"ר לחדר רחצה כזה. מטבחון מינימליסטי לחלוטין זה לא פחות מ-4 מ"ר (כולל הארונות), הופס הגענו ל-16 מ"ר, בלי קירות, בלי מקום לשבת (אוכלים בישיבה על המיטה?) בלי לקחת בחשבון בכלל עריסה (עד גיל 6 חודשים) או מיטת תינוק (מגיל 6 חודשים)

לא אמרתי שהיה לנו מרווח.

אמרתי במה גרנו.

כן, היה לנו צפוף.

כאחי שהתחתן אמרתי לו שיחפש לפחות 50 מ"ר כי אחרת זאת קופסאת גפרורים .

• אהבתי 2

.

פורסם

זה מסביר, חשבתי שזו "הצעת הגשה", אבל בעצם אתה מנסה לגרום לאנשים פה ללמוד מהטעות שלך.

לא הבנתי את זה ככה, אז מתנצל.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני גר כבר שנתיים בדירת 48 מ"ר עם 2 ילדים. 3 חדרים (כולל סלון) בחדר שינה שלי ושל אישתי העפנו את המיטה הזוגית כי המצב היה בלתי נסבל עם לול של תינוק. והחלפנו למיטת נוער שמתקפלת בבוקר. בחדר של הילד יש ארון גדול ומקום רק ללול. צריך לתכנן איפה התינוק ישן שיגדל.

סלון אורך 2 מטר מול טלווזיה וליד שולחן אוכל ומטבחון בנפרד (בגודל של סיוט). יש מרפסת קטנה מאוד שהיא כרגע סוג של מחסן.

אין ברירה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, netanel1014 כתב:

אני גר כבר שנתיים בדירת 48 מ"ר עם 2 ילדים. 3 חדרים (כולל סלון) בחדר שינה שלי ושל אישתי העפנו את המיטה הזוגית כי המצב היה בלתי נסבל עם לול של תינוק. והחלפנו למיטת נוער שמתקפלת בבוקר. בחדר של הילד יש ארון גדול ומקום רק ללול. צריך לתכנן איפה התינוק ישן שיגדל.

סלון אורך 2 מטר מול טלווזיה וליד שולחן אוכל ומטבחון בנפרד (בגודל של סיוט). יש מרפסת קטנה מאוד שהיא כרגע סוג של מחסן.

אין ברירה.

מכיר הרבה שעושים את זה פה. מה שעושים כאן זה שהסלון זה גם החדר שינה של ההורים. פשוט קונים ספה נפתחת ומשתמשים בזה כל לילה.

• אהבתי 1
  • מבאס 1
  • תוכן חדש...