Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

אבל זה לא אומר שאני מחרטט. מדובר פה בהמון כסף ויותר מדי פשרות וזה רק הולך ונהיה יותר גרוע משנה לשנה.

כן, בסוף גם כמעט כולנו בוחרים במשהו ומצדיקים אותו אחר כך וזה גם בסדר.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, sperial כתב:

היכן הקיבוץ שאליו אתה מתכוון לעבור?

נהפוך את זה למשחק ניחושים מעניין.

קרוב מאוד לעין שמר וקרוב מאוד לחריש.

אני לא מתכוון. כל הדברים שלי כבר שם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

תחכה למסילה המזרחית, בתקווה שתגיע לפני הפנסיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

נהפוך את זה למשחק ניחושים מעניין.

קרוב מאוד לעין שמר וקרוב מאוד לחריש.

או ברקאי או מענית. חורים שהסטריט וויו עדיין לא הגיע אליהם :)

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

יפה. הניחושים שלך פגעו, זה זה שמתחיל במ׳.

כן. חור תחת אין ספק. יש לו יתרונות אבל מבחינת נגישות… אאוץ׳

אפילו לחנות ליד הבית אני לא יכול כי הוא באמצע הפאקינג קיבוץ.

ספריאל המסילה המזרחית היחידה שאני רואה באופק היא של ״שואה פרק ב״.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 10 דקות, maxcher כתב:

אין כאן אנשים ששוכרים איפה שבא להם וקונים ( או לא קונים) איפה שהם יכולים?

הייתי עושה את זה בשמחה עד סוף ימי, אם אפשר היה לשכור בקלות, יציבות ולטווח ארוך במיקום שאני אישית מעוניין לגור בו.

יתרה מכך, לא בטוח שהייתי משקיע את הכסף דווקא בשוק הנדלן הישראלי, או נדלן בכלל. מבחינתי לשכור דירה לכל החיים, לתת לכסף לצמוח בחשבון השקעות ושבעל הדירה יתעסק עם מזגנים, צנרת, דוד, בחירות לועד בית, והסרת צו מבנה מסוכן שאיזה פקידון בעירייה החליט להטיל.

הבעיה- באיזור שאני גר בו כמעט ובלתי אפשרי למצוא דירה כלשהי להשכרה, ללא קשר לתקציב. על חוזה לטווח ארוך אפשר רק לחלום.

לפני שנתיים הייתי בדילמה הזו- מכרתי דירת השקעה מעולה שממוקמת די טוב אבל לא התאימה לצרכי המגורים שלי (רחוב ראשי, רעש, זיהום, קומה 3 בלי מעלית ובלי היתכנות סבירה למעלית וכו), לטובת דירה שמתאימה למגורים. אז נכון שאני מרוויח קצת פחות, אבל בשלב הזה בחיים יותר חשובה לי יציבות, ודאות ושליטה מלאה על מצב הדירה מבחינת רמת שיפוץ וכו׳.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 28 דקות, יבגניפ כתב:

יש עוד מיליון ואחד נעלמים פה שאתה מתעלם מהם, אבל ניחא. זה מימלא ויכוח סרק שבבסיסו התפיסה שלך שכולם מטומטמים, שאני חושש שתתקשה לגבות. אני מכיר אינסוף מקרים של אנשים שעברו למרכז למרות שהמשפחה דווקא מחיפה או אשקלון או אפילו אילת, למשל. אבל כאמור לא כזה מעניין או משנה.

אני כן מסכים בכל מקרה שבנקודה מסוימת מחוץ לתל אביב אתה מגיע לפריפריה. אבל זה לא "מי שלא גר בתל אביב עצמה".  אני לא יודע לגבי פתח תקווה. אני לא אוהב את העיר הזו, אבל היא קרובה מאוד לרמת החייל, היא קרובה לאונ' תל אביב ובר אילן, יש בה בית חולים ויש לידה את בית החולים שנחשב לטוב בארץ ממה שאני מכיר. זה כבר יותר ממה שרוב הערים בפריפריה יכולות להציע. ראש העין זה כבר די פריפריה מבחינתי. 

אהלן, הנה דוגמא בשבילך, למרות שזה לא כזה מעניין :)

ההורים שלי מקריית שמונה (קיבוצניקים במקור שמאסו בקיבוץ), ההורים שלי אשתי חיפאים. עברנו לגור במרכז (רמת גן) מכל מיני סיבות, בין היתר אפשרויות תעסוקה...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, NirLevi כתב:

שלום,

ה-25% היה רלוונטי לפני שנים רבות, כאשר הוכללו השטחים המשותפים בבניין (מעברים/חדרי הסקה) בשטח הדירה. 

כיום שטח ברוטו מוגדר כשטח אשר כולל את הקירות החיצוניים של הדירה בלבד.

קיים גם היום, 

הדירה שלי באזור ה112 מ"ר שטחי מחיה, בארנונה 156מ"ר (לובי ראשי, לובי קומתיים, חדרי מדרגות וכו').

פורסם
לפני 47 דקות, יבגניפ כתב:

זה מימלא ויכוח סרק שבבסיסו התפיסה שלך שכולם מטומטמים

לא כולם. עובדה, רוב המדינה לא גרה במרכז..

אני לא נכנס לשיקולים האישיים של כל אחד - ברור שלרופא או עורך דין או רואה חשבון יש הרבה יותר אפשרויות תעסוקה במרכז מאשר בצפון או בדרום. ספציפית בהייטק זה לא המצב - יש המון אפשרויות תעסוקה ועודף ביקוש בכל מקום בארץ ואין כבר שום פערי שכר בין הצפון למרכז.

לדעתי איכות החיים של מי שגר בחיפה ועובד במת"מ גבוהה משמעותית מזו של מישהו שגר במעגל השני או השלישי של תל אביב.

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

אם כבר באזור הזה אז אולי פרדס חנה, במרחק הליכה מהרכבת

עזוב, אתה לא רוצה לגור בבירת ההיפסטרים והרוחניקים הישראלית. בנוסף, אין אף שכונה במרחק הליכה מהרכבת. מה שכן, על קורקינט או אופניים חשמליים אפשר להגיע מכמעט כל שכונה תוך 5-10 דק לרכבת.

לגבי אור ים, התוכנית היא להוציא את הרכבת מתוך בניימינה, ליישר את העיקום בקו החוך ולסלול מסילה ותחנה חדשה צמוד לכביש 4 ולאור עקיבא.

פורסם

אחד השירשורים הכי עצובים שיצא לי לקרוא. ואת זה אומר הבן אדם שפתח את השירשור על "איך למצוא את האחת".

זוג אנשים, מבוגרים, שעובדים, צריכים או לחיות עד גיל 35 עם ההורים או להתפשר על דירת 48מ"ר עם ספה-מיטה מתקפלת בסלון. סטארטאפ ניישן ללא ספק.

• אהבתי 3
  • מצחיק 1
פורסם
Just now, raiden כתב:

זוג אנשים, מבוגרים, שעובדים, צריכים או לחיות עד גיל 35 עם ההורים או להתפשר על דירת 48מ"ר עם ספה-מיטה מתקפלת בסלון.

או לגור בערים אחרות בישראל, זו גם אופציה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, MiniMiz3r כתב:

עובדה, רוב המדינה לא גרה במרכז

רוב המדינה גם לא עובדים בהייטק.

לגור בחיפה ולעבוד במת"מ זה פיתרון לסוג מאד ספציפי של משפחה.

כמעט חצי מהמדינה גרים בגוש דן, קצת יותר מ4 מליון. זה אומר משהו. אני לא חושב שהמחירים האלה מצדיקים את התמורה, הנה אני בעצמי רוצה לעוף מפה, אבל אי אפשר להתווכח עם עובדות כמו אנשים שנלחמים על הזכות לשכור חורבות או המחירים שטסים לחלל .

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

מיליונים גרים לא במרכז ואיכשהו מסתדרים עם גני ילדים וקופות חולים ובית קפה שכונתי. 

כמה מיליונים בדיוק גרים מחוץ לגוש דן רבתי?

לפני שעה, יבגניפ כתב:

מכיוון אחר: מיליוני אנשים הם מטומטמים ובוחרים להדחס כאן? אולי אתה תספר מאילו תענוגות נהנים תושבי יקנעם או טבעון?

אתמול מסיבה לא קשורה הייתי צריך לנסוע למגדל העמק, בשעה 16:00 הפקקים בכביש 6 לכיוון צפון (נניח ואתה הולך לגור ביקנעם ועובד בפתח תקווה) היו נוראיים, לקח כמעט שעתיים.

אח"כ מיקנעם למגדל העמק לקח פחות מ-15 דקות.

לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

לדעתי האישית, חד משמעית כן, אבל דעתי לא רלוונטית. מבחינת אפשרויות תעסוקה כבר אין שום הבדל (וגם לא מבחינת השכר). ההבדל היחיד בין, נניח, יקנעם לפתח תקווה זה מחירי הדיור. 

הסיבה האמיתית היחידה לגור במרכז זו קרבה למשפחה. מכל שאר הבחינות, מי שלא גר בתל אביב עצמה, גר בפריפריה ואז זה כבר לא משנה אם קוראים לפריפריה שהוא גר בה ראש העין או פרדס חנה או קרית מוצקין. 

חד משמעית אתה טועה.

נתחיל מאפשרויות התעסוקה, בטווח של 5 ק"מ אווירי מהמקום עבודה הקיים שלי נמצאות מאות חברות הייטק אם לא יותר.

כמה יש ביקנעם?

• רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...