Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיל 30... הגעתי לצומת דרכים בחיים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככה... עבדתי בשנה האחרונה במקצוע שאני מאוד אוהב וגם עשיתי בו קורס, מקצוע שכולם מכירים אותו בשם בודק תוכנה ידני(QA). עבדתי בחברת סטראט אפ ומאוד אהבתי ונהנתי מהעבודה כשגם אהבתי מאוד את השיתוף פעולה שהיה ביני לבין המפתחים. מה גם שהכסף היה לא רע בכלל. אממה, החברה נכנס לבעיות כלכליות והיא נזקקה להפרד מכמה עובדים וביניהם היו אני לצערי.

אחרי קריאה ברשת ושיחות עם אנשים וחברים מהתחום, הבנתי שזה בד"כ מה שקורה בחברות היי טק-בטח בסטארט אפ. יש פרויקטים? יש כסף. אין? מפטרים ובד"כ הראשונים לעזוב הם הבודקים, המעצבים ושאר העובדים שהם לא מפתחים(ובצדק לדעתי, אומנם זה לא אופטימלי, אבל אפשר להסתדר בלי כל מי שציינתי. בלי מתכנתים זה בלתי אפשרי). אז הגעתי למצב שלמרות שאני ממש מתחבר ואוהב את התחום, אני שוקל את דרכי בתחום הבדיקות כי לא בא לי להתחיל עוד עבודה בידיעה שעוד שנה-שנתיים אקום לעוד בוקר של קיצוצים ואז שוב להתחיל לחפש עבודה ואת עצמי. רק אציין שיש לי גם תואר אקדמאי שלא קשור לתחום(מנע"ס), אבל אני לא מעוניין לעבוד בו.

כרגע אני חושב על 3 אפשרויות:

1. להמשיך כמו שאני עכשיו - בתור בודק תוכנה ידני בתקווה שהפעם לא אהיה בחברה עם בעיות כלכליות.

2. ללמוד פיתוח או אוטומציה. מפאת גילי היחסית מתקדם לתחום, לא מעוניין בתואר של 3-4 שנים. חושב על קורס בשילוב לימוד עצמאי.

3. לנטוש בכלל את עבודות ההיי טק ולחפש עבודה עם בטחון תעסוקי גדול יותר-קרי משטרה, רכבת או כל עבודה ממשלתית אחרת. אומנם השכר יהיה נמוך יותר טוגם זה ממש לא קל להתקבל לשם, אבל שם, אני מאמין לפחות, לא אצטרך לחיות בידיעה שבכל רגע הולך להיות לי שימוע בגלל מצב כלכלי כזה או אחר.

מה אתם ממליצים? תודה :)

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

פורסם

נשמע שאתה צריך לעבוד בQA אבל בחברה גדולה.

סטארטאפים, לרוב, זה לא למי שמחפש יציבות כלכלית.

בהצלחה

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

ממה שאתה כותב נשמע שנהנית ואהבת את העבודה ב-QA.

לדעתי, חוסר ביטחון תעסוקתי בסטארטאפים לא גורר החלפת תחום עיסוק.

ולכן, אמליץ למצוא עבודה בחברה גדולה יותר, עם בטחון תעסוקתי גדול ביותר, בתחום ה-QA. בד בבד לשלב לימודי פיתוח ואוטומציה בתחומים המעניינים אותך.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אני גם חושב כמו השאר פה שאתה צריך לחפש חברה גדולה יותר. בנוסף להתמקצע יותר באוטומציה ופיתוח. ככל שתהיה יותר נכס לחברה שתעבוד בה כך תהיה פחות מועמד לפיטורים.

בכל אופן הייתי ממליץ ללמוד דברים נוספים כי בד"כ בודק ידני זה עבודה שוחקת.

Sent from my D6503 using Tapatalk

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אני לא מכיר את המקצוע שלך מקרוב, אבל די ברור לי שאתה צריך לשפר את ההשכלה הפורמלית שלך. גם כדי לרכוש כלים מקצועיים, וגם כדי לפרוץ את התקרה שתחסום את התקדמותך בלי השכלה פורמלית.

גיל 30 ממש אינו מאוחר ללימודים - אני מכיר אנשים שהחלו ללמוד בבית הספר לרפואה גיל 32-35, עם משפחה וילדים - אבל אין ספק שאתה צריך למצוא את המסגרת המתאימה למצבך האישי, המשפחתי והכלכלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מסכים עם כל מה שנאמר מעלי (חברה גדולה, אבל בלי השכלה פורמלית אפשרויות הקידום מאוד מצומצמות). רק כדי לחזק את עניין הממש לא מאוחר להתחיל, בתואר הראשון היה איתי מישהו שהתחיל תואר ראשון בגיל 36, והיום הוא ראש פרויקט באינטל.

פורסם

אנשים רואים מבחוץ את ההייטק רק כזוהר ונוצץ, מעטים מבינים שאתה עובד במקום שיכול מחר בבוקר להגיד לך "ביי ביי" ואתה נזרק (גם אם אתה מתכנת) עבודה עוברת להודו, סין, סתם נגמר הכסף ועוד.

זו עבודה עם שכר גבוה אבל יכולים לחלוף חודשים ארוכים בין עבודה לעבודה

אני בכל זאת חושב שהכסף הוא טוב ואם זוכרים לחסוף קצת בצד לימים קשים יותר בסה"כ זו עבדוה טובה שלאורך זמן משתלמת אבל בניגוד להורים שלנו שיצאו ממקום עבודה רק בפניסה פה קצת יותר קשה להיקשר למקום אחד

עבדתי גם בחברה של 10,000 עובדים בארץ, גם שם עבודה עוברת להודו, פרוייקטים מבוטלים ואנשים עולים על טיל, לא היתי מניח מראש שעבודה במקום כזה היא לעשרות שנים

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אם אתה אוהב את תחום הQA לא חושב שיש לך למה לעבור תחום(לעשות מה שאתה אוהב זה חשוב).

אם אתה מחפש להתקדם לאוטומציה או קוד ממש לא חובה לעשות תואר - תחפש משרת ג'וניור של קוד עם פחות כסף ותתחיל ללמוד שמה תוך כדי תנועה..כQA יש לך שלד של איך העסק עובד - ותפתח שמה ניסיון, קח בחשבון שהשכר יהיה נמוך מכיוון שלוקחים עליך את הריזיקה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מה אתם ממליצים? תודה :)

חבר, תיבת ההודעות שלך מלאה ואתה לא יכול לקבל הודעות חדשות. אני אשלח לך הו"פ בהמשך.

פורסם

כמה דברים:

1. סטארט-אפים הם אמנם לא יציבים מטבעם, אבל גם בחברות גדולות יש מדי פעם קיצוצים, ואז זה עלול להיות יותר מפתיע מבסטארט-אפ. זה עולם העבודה המודרני, אם אתה מחפש עבודה במגזר הפרטי זה מה יש. צריך להיות תמיד עם אצבע על הדופק, להבין איך מעריכים אותך באופן אישי ומה המצב הכלכלי של החברה, ולחפש עבודה אחרת לפני שמפטרים אותך (עד כמה שניתן).

2. אני אישית מאמין שכל אחד צריך לעבוד במה שמתאים לו. לא כל אחד יכול וצריך "להתפתח" מבחינה מקצועית מ-QA לפיתוח - אלו תפקידים שונים, עם דרישות שונות. בצורה דומה, לא כל אחד צריך ויכול לנהל. עדיף לעשות עבודה שאתה נהנה ממנה ועושה אותה טוב גם אם תרוויח קצת פחות מאשר עבודה שתסבול בה ותעשה אותה גרוע, גם אם מרוויחים בה קצת יותר או שהיא "נחשבת" יותר. אחרי כל זה, אתה צריך להכיר את עצמך ולדעת (או לפחות לנסות לנחש) מה מתאים לך. אם מתאים לך לנסות לעבור לאוטומציה או פיתוח, זה כמובן עדיף. אם לא, לדעתי האישית, אל תכריח את עצמך. עדיף (גם כלכלית) להיות איש QA טוב ממפתח גרוע.

3. לגבי לימודים, ראה סעיף 2. אם אתה חושב שזה מתאים לך (וזה לא קל) הייתי עושה כל מה שאפשר כדי לעשות תואר בתחום, כולל אפילו הלוואה קטנה אם אין ברירה. יהיה לך הרבה יותר קל (וגם רווחי לטווח הארוך). אם לא, לא הייתי מקיז דם בשביל תואר. למרות האמור לעיל, QA ידני זה תחום מעט מוגבל באופק ההתפתחות שלך, ככה שאם יש רצון ויכולת להתפתח במשהו אחר, עדיף.

4. עבודה ממשלתית (לא שניסיתי) תהיה כנראה שונה לגמרי. אני לא יודע לגבי ביטחון תעסוקתי, ואף אחד לא באמת יודע מה יהיה פה ב-37 השנים הבאות (בהנחה שגיל הפרישה לא יעלה). לטעמי, עדיף לעבוד במקום שמעניין אותך ומעריך אותך על סמך כישוריך המקצועיים (לפחות חלקית) מאשר לבלות את 37 השנים הבאות שלך במאבקים פוליטיים רק כדי שלא יוכלו לפטר אותך. נראה לי מעט תבוסתני בגיל 30 (אלא אם אתה מפרנס כרגע 4 ילדים ולא יכול להרשות לעצמך חודש בלי משכורת).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

קודם כל, תודה לכולם על התשובות :)

לגבי QA, כמו שכבר שמתם לב, אני מאוד אוהב את המקצוע הזה. אני לא יודע אם זה בגלל שהייתי הבודק היחידי בחברה וכל מערך הבדיקות היה על כתפיי, אבל באופן אישי מאוד נהנתי מהלחץ שהיה ובכלל מהעבודה. בשבילי למצוא באג, גם אם הוא נחשב להכי מינורי שיש, גרם לסיפוק גדול.

כרגע המחשבה שלי היא ללמוד קצת תכנות/אוטומציה. אני לא יודע אם אני אוהב את זה כי כרגע אין לי ידע מתאים בנושא. אני חושב שאתה יודע אם אתה מתחבר למשהו רק כשאתה מתחיל להבין אותו. לגבי עבודות בחברות יציבות, סורי על הבורות, אבל על אילו חברות מדובר? אינטל, IBM, גוגל וכאלה או שלחפש חברות גדולות אחרות אף פחות מוכרות?

לגבי שכר, אני לא מחפש להיות עשיר או מיליונר. אני אוכל לחיות מצוין גם מ10-15 בחודש, לדעתי אפילו גם בעתיד. לא יודע אם זה בגלל שאני רווק ללא ילדים, אבל אני מאלה שהיו מוכנים להרוויח פחות ולעשות את מה שהם אוהבים בסביבת עבודה נעימה מאשר לקבל יותר וללכת לעבודה בבאסה.

Sperial, לגבי לימודים, תחום הרפואה קצת שונה מההיי טק. הבנתי שבהיי טק בגיל 40 פלוס עובדים נחשבים כבר ל"סוס מת".

ככה שאם כבר עדיף לעשות איזשהו קורס מפורט, לא?

Gollu, ניקיתי את התיבה. רק עכשיו קלטתי שיש לי בתיבה הודעות משנת 2007 :-o

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

פורסם (נערך)

אם אתה אוהב תתמקם בחברה גדולה לא חייב בכלל רק IBM או אינטל, יש בארץ פיתוחים בכל מקום(רשתות סלולר מפתחות אפליקציות,חברות טלוויזיה מפתחות קוד,בנקים! מפתחים קוד..לא חסר).

אני בדיוק כמוך! גם אני יודע שבתוכנה יש יותר כסף, אני גם לא רוצה להחליף מקצוע(אני בתחום התשתיות אבל - לא בתחום הQA) כי זה מה שאני אוהב לעשות - ולעשות את מה שאתה אוהב לעשות ולקום כל בוקר לעבודה בתחושה טובה לדעתי בא לפני הכל(בטח שמשפחהו משכנתא אין לך ואתה עובד בתחום טכנולוגי ומתפתח).

בתחום אתה יכול להתפתח להיות ר"צ QA(שזה תפקיד עם לחץ שאין כמוהו בחברות פיתוח גדולות) או להיות עובד באחד החברות שמיצרות מוצרי QA.

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אם אתה רוצה להתקדם בתחום הQA, אוטומציה זאת הדרך לגאולה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נשמע שאהבת את עבודת ה-QA ולדעתי אין שום הצדקה לעזוב את התחום.

אתה פשוט צריך חברה גדולה = בטחון תעסוקתי גבוה.

שלח לי קורות חיים, אני אעביר אותם אצלנו.

תמיד מחפשים אנשי QA.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

• תוכן חדש...