Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה לא מבין כמה פינות סגרת לי ^^

אף פעם לא הבנתי מה עומד מאחורי זה וכמובן שלא היה דאז עם מי לדבר.

תבורך שבת שלום

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
  • תגובות 358
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם צבא שכיר לא מנצחים מלחמות. בדומה לשרשור העובדים הכלליים, למה לו ללכת למות / להגן על מישהו שהוא בכלל לא מכיר בישביל X מסויים של כסף?! הX הזה של כסף אף פעם לא יהיה מספיק טוב בישביל להגן על איציק/משה/אלכס וכו' שגר באשקלון / ת"א / חיפה ...

להתייעל, כן, כמו שישה אמר, אפשר בכל ארגון.

לדעתי אנשים לא תופסים עד כמה הצבא יכול לשמש מקפצה לאזרחות לחלקי אוכלוסיה ספציפיים, מישהו שגדל בשכונה לא שכונה ולמד בבית ספר לא בית ספר לדוג' , אם היה מישהו שהיה יודע להסביר לאנשים כאלה ש"לצאת גבר בעיני החברים ולהיות מש"ק ממטרות בצבא לחזור הביתה כל יום ב14:00 לא יוביל אותו לשום מקום" אותו בחור היה יכול להתמקצע בצבא ולצאת לאזרחות עם קלף שאיתו אפשר להתקדם בחיים. במקום זה כולם יושבים ובוכים כמה זה בזבוז זמן וכמה זה מעקב להם את החיים, איזה חיים בדיוק? להיות מוכרן בתחנת דלק?נהג משאית? גם מי שמתכנן ללמוד, רובם משתחררים ולוקחים לעצמם שנה/שנתיים להתחיל ללמוד.

פורסם
ניר, אני מבין שאצלך לא יהיו: ערבים, נשים, בנים יחידים להורים שכולים. אנשים עם שכל מטורף ובעיה בריאותית קלה, חיילים קרביים שנפצעו במהלך השירות ולא השלימו מסלול, סתם חי״רניקים שקיבלו צל״ש, מ״פים בשריון. מהגרים בגילאים מאוחרים, חרדים, אמנים, ספורטאים מצטיינים. להמשיך?

כמובן שזכותך כבעל עסק להעסיק את מי שבא לך (למרות שהחוק אולי טוען אחרת). יכול להיות שזה גם עובד לך מצויין, אבל אני חושש שבטווח הארוך מגביל את פוטנציאל הצמיחה והגמישות שלך. לא בריא לאף עסק, לדעתי האישית, לצמצם את מגוון צורות המחשבה.

מכיוון שנשאלתי בלא מעט הודעות פרטיות ואני רואה שזה גורם ללא מעט כעס, אני אחזור על מה שאמרתי.

יש לי העדפה לעובדים מסויימים.

בדיוק כמו שמעסיק מבקש יוצא אוניברסיטה ולא מכללה, עם ממוצע ציונים גבוה, ניסיון בבניית מעבורת חלל ואת הכתובה של ההורים של המועמד, תוך כדי שהוא קוטל אוכלוסיות שלמות. אני הייתי שם ואני יודע בדיוק זה עובד.

אז כן, יש לי 2 עובדים שלא היו מיחידות מיוחדות. אחד מפלחה"ן גולני והשני מעורב צנחנים.

שניהם הגיעו דרך הפורום הזה. עובדים מעולים.

קראתי כאן שהיו כאלה עם ניסיון שלילי עם עובדים מסויימים שחלקם היו "נעליים".

יכול להיות. הניסיון שלי הוא יותר מכמה שעות ולאורך עשרות שנים.

כמו שכתבתי, אני לא אוכל לוף בבוקר ולא מתנגב עם פלנלית.

חשוב לי גם לעזור בתעסוקה למי שתרם, ותרם כמה שיותר.

לגבי העסק, כשאני רואה את ההקרבה והתרומה שלהם לעסק, אני יודע ששוב, לא פספסתי.

שבת שלום לכולם.

פורסם (נערך)
בדיוק כמו שמעסיק מבקש יוצא אוניברסיטה ולא מכללה, עם ממוצע ציונים גבוה, ניסיון בבניית מעבורת חלל ואת הכתובה של ההורים של המועמד

ההבדל הגדול בין הקריטריונים הנ״ל (חוץ מהכתובה...) לבין שירות ביחידה מיוחדת הוא - שהם רלוונטיים ישירות למשרה (בהנחה שמדובר בבניית מעבורת חלל).

ההתרעמות שאתה נתקל בה מקורה בכך שאתה מסנן מועמדים על סמך קריטריון שלא בהכרח קשור למשרה המבוקשת.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם
למה לו ללכת למות / להגן על מישהו שהוא בכלל לא מכיר בישביל X מסויים של כסף?! הX הזה של כסף אף פעם לא יהיה מספיק טוב בישביל להגן על איציק/משה/אלכס וכו' שגר באשקלון / ת"א / חיפה...

אבל להגן על אנשים שאתה לא מכיר זה גם מה שהצבא דורש ממך בשירות חובה, רק בלי הכסף. זה מה שעומד בבסיסו של הרעיון הלאומי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
הזכר לי את דרגתך ומהיכן אתה יודע מה נחוץ ומה לא נחוץ.

אין מחלוקת שיש לטפל בהרבה בעיות שקיימות בצבא כמו שבכל ארגון גדול מאוד ניתן לייעל בו ולחסוך בו ולהוריד בו שומנים.

אפילו בתא הכלכלי הקטן ביותר ושמו משפחה...

רס"ר במיל'.

אם להיות מאוד עדינים, אז רוב הדברים שהצבא עושה הם לא נחוצים.

אולי מי ששירת ביחידת שדה, או שירת לפני הרבה שנים, כמוך, הפרספקטיבה שלו היא שונה.

הבעיה היחידה עם צבא מקצועי היא אכן מילואים, היות וצריך בכל זאת כמות מינימאלית של אנשים לקרבות בלימה תאורטיים בגבול מצריים או בגולן.

ועם זאת, הפתרון של לגייס את כולם (עלק את כולם - גם היום מי שלא רוצה לא מתגייס), הוא פתרון דפוק מיסודו. למה ללכת רחוק? מישהו כאן מספיק תמים באמת כדי לחשוב שיש קשר או דמיון כלשהם בין מה שמקבל חייל בכפיר (טראומות נפשיות או פיזיות פוטנציאליות, 0 הכשרה לעולם האמיתי, סיכוי כזה או אחר לתביעות אזרחיות במדינות זרות ועוד ועוד) לבין מה שמקבל חייל באגף התקשוב או ב-8200 המהוללת (מקצוע פוטנציאלי, תואר פוטנציאלי, נטוורקינג לאיזה עשור קדימה, חברות במועדונים סגורים)?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אבל להגן על אנשים שאתה לא מכיר זה גם מה שהצבא דורש ממך בשירות חובה, רק בלי הכסף. זה מה שעומד בבסיסו של הרעיון הלאומי.

No more arresting emblems of the modern culture of nationalism exist than cenotaphs and tombs of Unknown Soldier

חמישה תווים

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

יבגני, היית צריך גם לספק רשומה ביבליוגרפית לציטוט, כדי שהקוראים ילמדו להכיר את המינוח המעולה של פרופסור (אמריטוס) אנדרסון המנוח למה שאנחנו קוראים לו ״לאום.״

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם (נערך)

בתגובה לנושא המזון: מסיבות תברואתיות אסור לשמור מזון מבושל אשר שהה בטמפרטורת החדר יותר משעתיים. גם מזון שהוכנס לקירור מייד לאחר הבישול צריך להיות בשיומש תוך יומיים או שלושה. מסיבה זו מזון רב נזרק לפח. זה לא נעשה מחשש לתביעות אלא מתוך ציות לחוקי התברואה.

לא מבין מה כל זה רלוונטי לדיון בנושא אי רצון לשרת בצבא.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

לא יודע למה אתה מתכוון, אבל הצבא הוא של הלאום והחובה לשרת בו היא חובה לאומית.

ומה לעשות שרעיון הלאום הוא הרעיון האווילי ביותר שאי פעם נהגה על ידי בשר ודם....:wink:

פורסם

"כל החברות מבוססות על חוקים המגוננים על נשים הרות וילדים רכים. כל השאר הם מילים מיותרות, ספחים, מותרות, או סכלות שאותם יש להשליך בשעת חירום הצדה כדי לשמור על התפקיד הראשוני הזה. מאחר שהישרדות הגזע היא המוסריות האוניברסלית היחידה, שום בסיס אחר אינו אפשרי. ניסיונות למצוא נוסחה ל'חברה מושלמת' על כל בסיס אחר מלבד 'נשים וילדים ראשונים!' אינו רק טיפשי, אלא גם רצח־עם אוטומטי. ועם זאת ניסו אידיאליסטים נוצצי עיניים ללא הרף (כולם זכרים) – וללא ספק ימשיכו לנסות."

רוברט היינליין

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
ועם זאת, הפתרון של לגייס את כולם (עלק את כולם - גם היום מי שלא רוצה לא מתגייס), הוא פתרון דפוק מיסודו. למה ללכת רחוק? מישהו כאן מספיק תמים באמת כדי לחשוב שיש קשר או דמיון כלשהם בין מה שמקבל חייל בכפיר (טראומות נפשיות או פיזיות פוטנציאליות, 0 הכשרה לעולם האמיתי, סיכוי כזה או אחר לתביעות אזרחיות במדינות זרות ועוד ועוד) לבין מה שמקבל חייל באגף התקשוב או ב-8200 המהוללת (מקצוע פוטנציאלי, תואר פוטנציאלי, נטוורקינג לאיזה עשור קדימה, חברות במועדונים סגורים)?

מישהו טען שהצבא הוא שוויוני לגמרי מהבחינה הזו? באופן טבעי, כמו כל מסגרת (ששואפת להיות..) יעילה, הצבא נותן הזדמנויות שונות לאנשים עם כישורים שונים. טבעי שמי שמסוגל להיות ב-8200 יהיה ב-8200, ואין שום סיבה שלא ירוויח מכך משהו לאזרחות.

בנוסף, לא הבנתי מה כל זה קשור לסוגייה של האם לגייס את כולם או לא. הרי גם אם לא תגייס את כולם, מישהו צריך להיות גם בכפיר, לא?

פורסם
רס"ר במיל'.

אם להיות מאוד עדינים, אז רוב הדברים שהצבא עושה הם לא נחוצים.

אולי מי ששירת ביחידת שדה, או שירת לפני הרבה שנים, כמוך, הפרספקטיבה שלו היא שונה.

הבעיה היחידה עם צבא מקצועי היא אכן מילואים, היות וצריך בכל זאת כמות מינימאלית של אנשים לקרבות בלימה תאורטיים בגבול מצריים או בגולן.

מה חייל מקבל בדיוק באגף התקשוב? כמה כבר מגיעים להיות תוכניתנים?

יש איתי בלימודים (מדעי המחשב שנה א') בחור ששירת 6-7 שנים בממר"ם בתור תוכניתן, זה אכן נותן משהו, ועובדה שבסופו של דבר הוא בא ללמוד תואר. (ועוד תוכניתן נחשב מאוד בחוץ)

יש גם לא מעט חבר'ה מ-8200 ששירתו בתחום המחשוב וגם באו ללמוד תואר בסוף, למרות שחושבים שיש להם הרבה מה לעשות בחוץ, כנראה שזה לא הכי נכון. :roll:

חוץ מזה כמה עוד מקצועות שימושיים יש בתקשוב? יש קצת מקצועות מחשוב שימושיים, כל השאר כמעט לא שימושי.

מה עוזר לי זה שהייתי טכנאי תקשוב? נאדה. אז בסדר, אם מישהו היה רוצה אותי לעבודה טכנית ורוצה לשמוע חו"ד, המפקד שלי היה מפרגן לי על זה שאני יודע לעבוד טכנית ולפתור תקלות וכו', אבל זה פחות או יותר נגמר כאן.

לא עם כל מקצוע מהתקשוב יש מה לעשות, למעשה מהיכרותי עם לא מעט תפקידים, עם רובם אין מה לעשות.

אם התמזל מזלו של מישהו - מברוק. רוב האנשים בצבא לא יוצאים עם מקצוע שימושי לאזרחות. בדיוק באותה מידה שללוחם כפיר אין ממש מה לעשות בחוץ עם היותו לוחם, מה יעשה מי שהיה מכונאי טנקים או חשמלאי טנקים? מקצוע סופר חשוב בצבא ללא ספק, אבל באזרחות Useless לחלוטין.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה לא חושב שזו פגיעה רצינית במוטיבציה של חייל שמסכן את החיים שלו בכפיר?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אחרי הסיפור עם אזריה, יש עוד למישהו מוטיבציה לשרת שם?

(בואו נעזוב כרגע את העניין של אם הוא צודק או לא).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...