Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחלה, במקום שכסף של זרים יכנס ויעשיר את הקופה האמריקאית, הצרכן האמריקי ישלם יותר. great, fantastic, absolute win

https://www.forbes.com/sites/suzannerowankelleher/2025/07/03/us-tourism-lose-29-billion-trump-policies/

-אני לא נכנס ל "טראמפ עדיף על X או Y עדיף על טראמפ" או "ההוא היה עושה ככה" וכל הבלאגן הגדול הזה.

הדבר היחיד שאני אומר, בצורה מאוד ממוקדת, שלא נראה שהמדיניות של טראמפ בשנה האחרונה טובה כ"כ לכלכלה האמריקאית, לפי מה שניתן לראות כרגע. אולי יקרה איזשהו קסם וזה יתהפך בקרוב? לא יודע. לא חוזה עתידות.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם

לפני 45 דקות, Pika007 כתב:

כתבה נפלאה שממחישה בדיוק את מה שאני אומר, מתנגדי טראמפ טובים בעיקר בתחזיות - המחקר "חוזה" הפסד של ככה וככה.

כרגע דווקא המצב הפוך - נראה כי המדיניות של טראמפ מעולה לכלכלה האמריקאית, אם לשפוט לפי נתוני יבוא-יצואי (למשל תוצאות מלחמת המכסים מול סין), חזרה של חברות לשוק האמריקאי ועוד. עם זאת, אם זה טוב או לא טוב אפשר יהיה לדעת רק בדיעבד, לאחר שמנתחים את מה שקרה באמת, ולא משחקים בניחושים.

הדבר הכי חשוב הוא - האם טראמפ יצליח להקטין את החוב הלאומי העצום, או לפחות לעצור את התפיחה שלו (ותודה לממשל ביידן).

אגב, כדי להראות שהכתבה הזאת היא בעיקר הפחדות, אפשר לסכם את זה בפסקה אחת:

In 2024, nearly 90% of all tourism spending came from domestic travel, with Americans holidaying at home in record numbers. But this heavy reliance on homegrown tourism is masking a serious vulnerability; the international market is where the real growth lies, and the U.S. is losing its crown

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

הדבר הכי חשוב הוא - האם טראמפ יצליח להקטין את החוב הלאומי העצום, או לפחות לעצור את התפיחה שלו (ותודה לממשל ביידן).

נו, מה יהיה?

החוב צמח אצל ביידן ב8-9 טריליון, אצל טראמפ בקדנציה הראשונה ב7.7 טריליון. לא בדיוק דן חסכן.

• The curve shows a steady rise:

Bush era: +$3 T over 4 years

Obama era: +$8–9 T over 8 years (stepped increases during crisis)

Trump era: +$7.7 T over 4 years

Biden era: +$8–9 T in 4+ years, reaching record $36 T

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אגב, כדי להראות שהכתבה הזאת היא בעיקר הפחדות, אפשר לסכם את זה בפסקה אחת:

מכיר את הפתגם על שקרים, שקרים לבנים וסטטיטסטיקה?

אם 90% משוק התיירות הוא מקומי ונניח שהחלק של תיירות החוץ (ה10% שנשאר) קטן רק באחוז אחד מסכן - אז זה אומר שסה"כ הקיטון הוא 0.1%.

זה כנראה מספיק בדולרים בשביל להוציא אותי ואותך לפנסיה אבל זו לא הנקודה.

הנקודה שלי שה-0.1% הזה הוא זניח לאללה, אבל הבאת את הדוגמה למכסים של טראמפ (שתרמו במקרה הטוב 0.1%) בתור משהו משמעותי וזה לא.

לדעתי 99% מהכותבים פה מסכימים שבינתיים טראמפ עדיף לישראל מאשר האריס אם הייתה נבחרת. עדיין, לא צריך לעשות ממנו מה שהוא לא - הוא לא משיח, הוא לא גאון, הוא גם לא דביל מוחלט וגם ביידן לא היה קרוב להיות נגד ישראל - הוא רק היה זקן ובשנת בחירות, זה הכל.

בקיצור, לא צריך לראות הכל בשחור או לבן.

עריכה אחרונה על ידי stx
  • אהבתי 3
  • מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, stx כתב:

אם 90% משוק התיירות הוא מקומי ונניח שהחלק של תיירות החוץ (ה10% שנשאר) קטן רק באחוז אחד מסכן - אז זה אומר שסה"כ הקיטון הוא 0.1%.

זה כנראה מספיק בדולרים בשביל להוציא אותי ואותך לפנסיה אבל זו לא הנקודה.

הנקודה שלי שה-0.1% הזה הוא זניח לאללה, אבל הבאת את הדוגמה למכסים של טראמפ (שתרמו במקרה הטוב 0.1%) בתור משהו משמעותי וזה לא.

לא, זאת לא הנקודה.

אם כבר, הנקודה היא - המכסים של טראמפ הוסיפו מיליארדי דולרים לקופת המדינה, תוך חודשים בודדים. זה עובדה.

מנגד, יש "השערה", או הערכה, כי ממשל טראמפ יגרום להפסדים עקב ירידה בהכנסות מתיירות חוץ. זה השערה, אולי ניחוש, אולי סתם חרטוט שלא מגובה בכלום. לא עובדה.

מבין את ההבדל?

פורסם (נערך)

מבין.

אחד, שתיהן לא עובדות, אלה ידיעות בעיתון.

שתיים, עובדה כשלעצמה היא חסרת משמעות.

אתה צריך לשאול את עצמך מה העובדה הזו אומרת ובמקרה שלך, אתה קודם מחליט מה העובדה הזו אומרת ואחרי כן בוחר עובדה ספציפית שמתאימה לך. לא ככה מוכיחים טענות.

המכסים של טראמפ הוסיפו שלושים מיליארד דולר להכנסות של אמריקה. נגיד שזו עובדה.

זה טוב? זה רע? זה טוב לממשל האמריקאי כי נכנס לו יותר כסף ורע לאזרחים כי הם שילמו יותר וזה יביא לאינפלציה? זה החזיר יצור הביתה שזה טוב? זה הקטין סה״כ רכישות שזה רע? אולי מכסי הנגד דפקו את הייצוא האמריקאי בסכום דומה? יותר גדול?

בכלל, שער הדולר מול היורו ירד ב8% מאז שטראמפ נבחר - למה אתה לא נותן את זה בתור דוגמה למדיניות שלו? זה טוב לייצוא האמריקאי. מצד שני, הוא בכלל ניסה להחליש את המטבע? זה היה בקמפיין שלו? 

אולי המטבע נחלש כי משקיעים זרים מוכרים דולרים בכמויות?

העובדה כשלעצמה אומרת שנכנסו עשרים-שלושים מיליארד דולר לקופה. זה הכל.

זה לא מה שטראמפ ירצה שתזכור מהקדנציה שלו, תהיה בטוח.

עריכה אחרונה על ידי stx
פורסם (נערך)

זה הפך להיות ויכוח פילוסופי?

אולי לא הייתה תקיפה באיראן, הרי זה בסך הכל כמה ידיעות בעיתון, או כמה סרטונים באינטרנט.

הפואנטה שלי היא שרוב הטענות פה נגד טראמפ הן על מה ש"יקרה" - פחות הכנסות מתיירות, סיום המלחמה בעזה ועוד, כשמנגד אני מביא דברים שכבר קרו, והם עובדה מוגמרת - הגדלת הכנסות ממכסים, צמצום בחלק מההוצאות הממשלתיות באמצעות ה-DOGE, התקיפה באיראן, הסכם המינרלים עם סין.

לעניין ההכנסות ממכסים - זה לא קשור בכלל לאיך טראמפ היה רוצה שיזכרו אותו. מדובר פה בחלק קטן מהתכנית שלו לצמצום החוב, שבינתיים פועלת לכיוון הנכון. 

את ההשפעה האמיתית נדע רק בעוד חודשים, כשיתפרסמו אחורה נתונים כלכליים, אבל לטעון שטראמפ לא טוב לכלכלה כי "מעריכים" שתהיה ירידה בהכנות מתיירות. נו באמת.

לעניין הדולר ביחס ליורו - אם כבר, אז הדולר מאוד התחזק מאז בחירת טראמפ, ואז ירד חזרה. זה כשלעצמו לא אומר כלום. 

זה כמו עם השקל וביבי - שקל חזק?   לא טוב, רע ליצואנים, אסון. שקל חלש?   לא טוב, אסון וכדומה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם (נערך)

ועדת המשפט של בית הנבחרים (הקונגרס האמריקאי) פרסמה לאחרונה תזכיר, אשר מאשים, לכאורה, את ממשל ביידן-האריס, בהעברה של מאות מיליוני דולרים, למשל באמצעות USAID, למימון, ישיר או עקיף, של גופים שפעלו נגד המהפכה המשפטית בישראל.

יתרה מכך, בתזכיר מצוין כי ההעברות בוצעו גם לגופים שלהם קשר לארגוני או גורמי טרור.

https://www.google.com/amp/s/www.foxnews.com/politics/house-republicans-allege-biden-harris-admin-funded-anti-netanyahu-protests-before-oct-7.amp

מעבר להתערבות הבוטה בענייני הפנים של מדינת ישראל, יש פה ניצול לרעה, שלא לומר מעילה, בכספי משלם המיסים האמריקאי.

אם למישהו עוד היה ספק לגבי איזה ממשל אמריקאי עדיף לנו.

פורסם
לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

אם למישהו עוד היה ספק לגבי איזה ממשל אמריקאי עדיף לנו.

לא הבנתי את ההגיון שלך. אם כבר ממשל אמריקאי שמתערב בצורה בוטה בנעשה בישראל, אז אני מעדיף מימון - לכאורה כרגע - של הפגנות נגד ביבי, מאשר נשיא שצועק עלי מהטלויזיה שצריך לעצור את המשפט של ביבי, כי שרה סיפרה לו שמדובר ברדיפה פוליטית. 

• אהבתי 5
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

לכאורה

מילת מפתח.

רמת אמינות של ועדת כנסת בראשות ואטורי.

לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

מעבר להתערבות הבוטה בענייני הפנים של מדינת ישראל, י

אתה בוודאי מתכוון לזה

image.thumb.png.bf3f5ee06baf3341f2b7eb810d45e89a.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, פינדר כתב:

מילת מפתח.

רמת אמינות של ועדת כנסת בראשות ואטורי.

כמובן. שכחתי שאתם מאמינים רק להצהרות של חמאס או של קטאר שביבי הוא זה שמכשיל עסקאות.

או לכתבות בהארץ איך חיילים רוצחים פלשתינים תמימים.

פורסם
לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

כמובן. שכחתי שאתם מאמינים רק להצהרות של חמאס או של קטאר שביבי הוא זה שמכשיל עסקאות.

או לכתבות בהארץ איך חיילים רוצחים פלשתינים תמימים.

לעיקר לא התייחסת. למה אני צריך לחשוב שהתערבות נגד המהפכה המשפטית, נניח, זה רע, והתערבות לחלץ את ההוא שרק מחכה 8 להעיד מהמשפט זה טוב?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

דיפלומט שאומר את דעתו בפומבי לא שווה למאות מיליוני דולרים שמוזרמים לארגונים, חלקם עם קשרים, לכאורה, לגורמי טרור, בצורה לא שקופה, שלא לומר מתחת לשולחן, ומממנים ניסיונות הפיכה, אלימות ועוד.

• מצחיק 3

• תוכן חדש...