Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, gadik6 כתב:

תגיד תודה שכבשנו, אחרת היית מקבל כנראה 7 באוקטובר גם במרכז הארץ.

אני לא אגיד תודה שכבשנו ואני לא משכנע את עצמי בשטויות.

7/10 קרה כי לא נערכנו לאויב. אויב תמיד יהיה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 דקות, gadik6 כתב:

אלא שהוא לא האשם העיקרי

מי שעומד בראש מערכת כלשהי במשך 15 שנה הוא האחראי העיקרי לכל ההישגים ולכל הכשלונות.

זה נכון לוועד הבית, למכולת השכונתית, לחברת ענק ולראש ממשלה.

עצוב שעדיין צריך להגיד את זה לאנשים בוגרים ומשכילים.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 24 דקות, פריג'י כתב:

לך תספר את זה למשפחת אייזנקוט.

איזה שטויות.

משפחת אייזנקוט היא משפחה ציונית שתרמה רבות למדינת ישראל, גם בחייה וגם במותם של מספר לוחמים, ועל זה תמיד נוקיר לה תודה.

זה לא שולל את זה שגדי אייזנקוט כרמטכ"ל היה, ככל הנראה, עוד גנרל שאהב הכלה, ודמיין מה יהיה התפקיד הבא שלו. 

פורסם
לפני 36 דקות, פריג'י כתב:

אני לא אגיד תודה שכבשנו ואני לא משכנע את עצמי בשטויות.

7/10 קרה כי לא נערכנו לאויב. אויב תמיד יהיה.

אל תשכנע. אתה מוזמן גם לתת את המפתחות של הבית שלך לפלשתיני האהוב עליך, כי מבחינתם כל ארץ ישראל היא שטח כבוש.

ומעבר לטיעונים של צודק או לא צודק, לוותר על יהודה ושומרון זה התאבדות אסטרטגית - מעבר לעובדה שזה מותיר לנו צוואר של קצת יותר מ-10 קילומטר במרכז הארץ, זה גם חתיכת שטח שולט על כל גוש דן.

ונכון, אויב תמיד יהיה, אבל זה לא אומר שצריך לירות לעצמנו עוד יותר ברגליים עקב ויתור של שטחים אסטרטגיים, ולעשות להם את החיים קלים יותר בנסיונות להשמיד אותנו.

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, gadik6 כתב:

אבל זה לא אומר שצריך לירות לעצמנו עוד יותר ברגליים עקב ויתור של שטחים אסטרטגיים,

החשיבה הבינארית הזו של או שאנחנו שולטים או שמקבלים 7/10... תגיד לי, אתה קולט שאתה מובלעת של מיליוני יהודים בודדים מתוחם אולי 2-3 מיליון כשירים להחזיק רובה בתוך מיליארדי מוסלמים שאף אחד מהם לא מחבב אותך?

כמה גבעות בשומרון זה לא היתרון האסטרטגי של המדינה.

חרם אקדמי מסחרי ומדעי כתוצאה מההתנהלות המפגרת שלנו בשטחים האלה דווקא כן.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 54 דקות, gadik6 כתב:

לא אמרתי שביבי לא אשם אלא שהוא לא האשם העיקרי,

כריסטיאן הורנר הועף הביתה אחרי 20 שנים בהן ניהל את רדבול. ראיתי היום meme חביב על זה שאחד מהנהגים הצעירים בסבב כ"כ צעיר שהיום זה היום ראשון בחייו שבו המציאות היא שהורנר לא מנהל את רדבול. יש למישהו ספק שיש לו חלק ענק בהצלחה של הקבוצה בשנים האחרונות? בוודאי שלא. אבל היא נכשלת ומתרסקת עכשיו. וזה לא מעניין אף אחד שהורנר לא הינדס ובנה את המכונית פיזית בידיו בצורה כזו שיש רק בן אדם אחד בעולם שמסוגל לנהוג בה. הוא עף. וזהו. הסיפור נגמר.

ככה פועלת כל מערכת היררכית. עם הכוח והסמכות באה האחריות. ונתניהו הוא לחלוטין האשם העיקרי. לא צריך שום ועדת חקירה לזה. זה בילט אין בשיטה. בטח כשמדובר במנהיג ששולט במשך 15 שנה ויותר, ועוד כזה שמחרטט במשך עשורים על אסטרטגיה, טרור, איראן ומה לא. הדרך היחידה להתחמק מזה, זה סיפורי דיפ סטייט ובגידה מבפנים. מציאות אלטרנטיבית, כמו שגם המציאו בשעתו סביב סטלין כדי להסביר איך זה יכול להיות שגרמניה פלשה בהפתעה לברה"מ. הוא לא ידע, לא שמע, לא משכו בדש מעילו. ולכן זה גם כ"כ לא מפתיע שזה כ"כ נפוץ אצל המעריצים שלו. 

• אהבתי 8
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 6 דקות, פריג'י כתב:

אין לזה שום קשר להתנהלות בשטחים. תפסיקו כבר עם השקר המאוס הזה.

לא יהיו שטחים אז יהיה תירוץ אחר. אפילו רמת הגולן נחשבת שטח כבוש בעיניי העולם, ועד טראמפ אפילו האמריקאים לא הכירו בה כשטח ישראלי.

אז תמשיך לספר לעצמך סיפורים שזה בגלל התנחלויות או פלשתינים.

לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

הדרך היחידה להתחמק מזה, זה סיפורי דיפ סטייט ובגידה מבפנים. מציאות אלטרנטיבית, כמו שגם המציאו בשעתו סביב סטלין כדי להסביר איך זה יכול להיות שגרמניה פלשה בהפתעה לברה"מ. הוא לא ידע, לא שמע, לא משכו בדש מעילו. ולכן זה גם כ"כ לא מפתיע שזה כ"כ נפוץ אצל המעריצים שלו. 

אני לא ממעריצי או מצביעי הקואליציה, ואני גם לא מחובבי תיאוריות הדיפסטייט, אבל כשהיועמ"שית, ממש במקרה, היא חברה של ראש השב"כ לשעבר, ארגמן, שמתבטא כמו ראש משטרה חשאית, וכשבמקרה בעלה ז"ל של היועצת גם היה בשב"כ, וכשממש במקרה בעלה של שקמה הוא גם איש שב"כ, אז קשה לי שלא להרים גבה.

עכשיו תוסיף לזה שכולם תמכו במזוודות הדולרים וב"הקלה" על החמאס, ועכשיו כולם פתאום מנסים לטעון שלא היה ולא נברא.

אפשר גם להוסיף את אדון ברק, חובב הצעיפים על הפנים, שמנצל היטב את קשריו ומעמדו כדי למכור טכנולוגיות סייבר יוצאות צה"ל בחו"ל מצד אחד, ומצד שני מנסה באופן אקטיבי לבחוש כאן בפוליטיקה ואף קורא למרי.

אז אולי לא דיפסטייט, אבל בהחלט יש פה חבורה מצומצמת, בעלת כח רב והשפעה, שלא לומר אליטה, שנראה שקצת יצאה משליטה.

• רעיון גרוע 2

פורסם
לפני 49 דקות, יובל .מ. כתב:

זה לא שולל את זה שגדי אייזנקוט כרמטכ"ל היה, ככל הנראה, עוד גנרל שאהב הכלה, ודמיין מה יהיה התפקיד הבא שלו. 

מה זה ׳ככל הנראה׳?

לפי מה החלטת שהוא גנרל שאהב הכלה?

היית בדיונים? ראית פרוטוקולים של ישיבות?

מעבר לזה, נניח שאתה צודק - מי מינה אותו?

רמז:

image.thumb.png.d4fd53d39437a0f587ed33063fc34af9.png

• אהבתי 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 שעות, עדי-אל כתב:

אבל האמת שיש בעיה יותר עמוקה. הבעיה היא לא חמאס או אשף. הבעיה היא בנו. 

אנחנו כ"כ רוצים להאמין בזה שהארץ לא באמת שלנו אז אנחנו מחפשים עם אחר שיקח מאיתנו את הארץ ואז אנחנו צריכים להחליט מי האחראי שם.

הבעיה באמת בנו, אבל לא בגלל שאנחנו רוצים להאמין שזה לא שלנו אלא כי אנחנו מתנהגים בצורה מטומטמת.

הארץ שלנו? אחלה. שרטט גבול ותן לכל מי שבפנים ת"ז ישראלית.

לא שלנו? אותו דבר. שרטט גבול ותוציא משם את כל מי שיש לו ת"ז ישראלית.

מה שיש היום זה כמו הרבה דברים אחרים פה - להחליט שלא להחליט. אין ביצים. 

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 23 דקות, gadik6 כתב:

אני לא ממעריצי או מצביעי הקואליציה, ואני גם לא מחובבי תיאוריות הדיפסטייט, אבל כשהיועמ"שית, ממש במקרה, היא חברה של ראש השב"כ לשעבר, ארגמן, שמתבטא כמו ראש משטרה חשאית, וכשבמקרה בעלה ז"ל של היועצת גם היה בשב"כ, וכשממש במקרה בעלה של שקמה הוא גם איש שב"כ, אז קשה לי שלא להרים גבה.

עכשיו תוסיף לזה שכולם תמכו במזוודות הדולרים וב"הקלה" על החמאס, ועכשיו כולם פתאום מנסים לטעון שלא היה ולא נברא.

אפשר גם להוסיף את אדון ברק, חובב הצעיפים על הפנים, שמנצל היטב את קשריו ומעמדו כדי למכור טכנולוגיות סייבר יוצאות צה"ל בחו"ל מצד אחד, ומצד שני מנסה באופן אקטיבי לבחוש כאן בפוליטיקה ואף קורא למרי.

אז אולי לא דיפסטייט, אבל בהחלט יש פה חבורה מצומצמת, בעלת כח רב והשפעה, שלא לומר אליטה, שנראה שקצת יצאה משליטה.

תאורייה מעניינת, אבל חסר בה מניע. שזה, בלי קשר אליך, בעצם הפאק הכי גדול בכל התאוריות "רודפים את ביבי" שתומכיו מפיצים.

עזוב את זה רגע. תמיד יש אליטות וקשרים ומה לא. שוב, לביבה היו 15 שנה לעצב את המערכות כמו שהוא מאמין שצריך. רק לצורך הדוגמא, עפי ויקיפדיה ארגמן היה ראש מערך האבטחה של הארגון באמריקה כשביבי נכנס לתפקיד ב-2009. לא יודע אם זה תפקיד בכיר במיוחד או לא. אבל הוא התקדם להיות סגן ראש השירות, בתקופה של יורם כהן - מינוי של ביבי, והפך לראש השירות בתקופה של ביבי. 

עכשיו, מפה זה מתפצל לכמה אפשרויות. האחת היא שהכל זה חונטה. ביבי מסכן. בובה על חוט. שזה אומר בעיקר שהוא מנהיג חלש וגרוע. השניה היא שהוא לא יודע לקדם את האנשים הנכונים שישרתו את האג'נדה שלו ובוחר בחברים בחונטה, במקום לקדם את מי שיקדם את תפיסת העולם שלו, לטוב ולרע, וגם ישנה את מערכת הבטחון ככה שתראה כמו שהוא חושב שהיא צריכה. שזה אומר שהוא חסר יכולות ניהול והנהגה בקנ"מ הנדרש. האחרונה היא שהוא מקדם את מי שבאמת לדעתו מתאים לתפקיד. ולכן מינה את יורם כהן וגם את ארגמן ואחרים. ורובם, בסופו של דבר, מגבשים את הדיעה שמגבשים עליו בדיוק מהסיבות שהם מתארים כשמזדמן להם. שזה אומר בדיוק מה שזה אומר.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
  בתאריך 28.7.2016 בשעה 16:23, ליין מן כתב:

שרשור פוליטי של אחרי/לפני/באמצע בחירות/מלחמות/שלום/חומוס בדמשק 
יש היום אזור חיץ .. ( הישובים באזור יהודה ושומרון ) משמשים לך כעיניים למודיעין ושליטה,
וכרית ספיגת הפיגועים.

כאשר לא היו הישובים - הערבים חדרו בלילות והרגו בישובים שאתה אוהב , בחבל-לכיש קריית-גת.

באזור שדה התעופה בן-גוריון ויהוד (מרכז הארץ)

בישובי השרון - הם חדרו הרגו, מיקשו דרכים ופגעו באוכלוסיה של ישראל.

מה תהיה התשובה שלך - למעבר 100 אוטובוסים עם 4.000 רוצחים מתנדבים ערבים .

הם יעברו בערב בחשיכה מירדן לגבול אזור הביטחון שלך כ 10 ק"מ מנתניה - ואז הצטיידות וחדירה לישראל בשעה 24:00.

חיתוך ישראל באזור נתניה, כפר-סבא - ובמקביל הפגזה ברקטות ומרגמות מעומק הרי שומרון

על שדות-תעופה מחנות צבא, וצמתי כבישים חשובים.

האם להערכתך , צה"ל יספיק לגייס מילואים לצייד אותם ולשלוח אותם עד הבוקר לנתניה.

הנסיעה של המחבלים לנתניה בלילה זה כ 1 שעה ברכבי לנד-קרוזר, ו טוסונים שגנבו בישראל ואספו במשחטות..

או אולי נקים בכל שכונה בנתניה וברעננה, מחסני נשק כבד, וכל אזרח / לוחם יקבל נשק אישי הביתה.

(כך מבוצע בישובים ביהודה ושומרון השומרים עלייך, ובישובי עוטף עזה - להתערבות ראשונה מהירה עד להגעת הצבא)

אבל אפשר כי יבגני והחברה מהסינימטק.. יגידו כי זה לא טוב נשק בידי האזרחים - ושוב יש בעיה..

אייל.

הצג עוד  

.. 

ציטוט

החשיבה הבינארית הזו של או שאנחנו שולטים או שמקבלים 7/10...
תגיד לי, אתה קולט שאתה מובלעת של מיליוני יהודים בודדים מתוחם אולי 2-3 מיליון כשירים להחזיק רובה
בתוך מיליארדי מוסלמים שאף אחד מהם לא מחבב אותך?

כמה גבעות בשומרון זה לא היתרון האסטרטגי של המדינה.

הצג עוד  

אז בטח גם לא הייתם מקימים מדינה ב 1948 - גם ב 1948 היו מיליארד מוסלמים מסביב.
ואתם הרי חכמים מכולם, ישר הייתם מוותרים ולא מקימים מדינה.
לא למדתם כלום מהבליץ שעשו בנו ב 2023 .

רשמתי  ב 2016 כי כך יבוצע בנו בדיוק, אפילו עומק ההתקדמות בתוך ישראל לפי מספר השעות
שרשמתי היה תואם -
ההבדל.. רשמתי איך הם יכנסו מאזור קלקיליה וטול-כרם, יחצו את מדינת ישראל ויגיעו לנתניה לים.
 ציטוטים מהתגובה ב  2016 

מה תהיה התשובה שלך - למעבר 100 אוטובוסים עם 4.000 רוצחים מתנדבים ערבים .

הם יעברו בערב בחשיכה מירדן לגבול אזור הביטחון שלך כ 10 ק"מ מנתניה - ואז הצטיידות וחדירה לישראל בשעה 24:00.

חיתוך ישראל באזור נתניה, כפר-סבא - ובמקביל הפגזה ברקטות ומרגמות מעומק הרי שומרון

על שדות-תעופה מחנות צבא, וצמתי כבישים חשובים.

האם להערכתך , צה"ל יספיק לגייס מילואים לצייד אותם ולשלוח אותם עד הבוקר לנתניה.

הנסיעה של המחבלים לנתניה בלילה זה כ 1 שעה ברכבי לנד-קרוזר, ו טוסונים שגנבו בישראל ואספו במשחטות..

או אולי נקים בכל שכונה בנתניה וברעננה, מחסני נשק כבד, וכל אזרח / לוחם יקבל נשק אישי הביתה.

והתשובות שלכם מ 2016 ולא השתנו - צחקתם ולעגתם לדברים שכתבתי..
וקיבלנו בראש ב 2023.. תמשיכו בחגיגות.

אייל.

• אהבתי 1
  • משעמם 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

אתה כרגיל לא יודע לקרוא.

לא אמרתי שביבי לא אשם אלא שהוא לא האשם העיקרי, או הבלעדי. יש מתחתיו מערכת שלמה שנכשלה בתפקידה.

אני כן יודע לקרוא, אבל אתה כרגיל מחפש תירוצים למלך ישראל כדי להתחמק מלקיחת אחריות על ידי השלכת האשמה על אחרים. איש פה לא פטר את המערכת מאשמה, אך האשם העיקרי הוא מי שעומד בראשה.

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

וכן, כולם אשמים ואחראים בשרשרת, החל ממפקדי 8200, דרך ראש אמ"ן, רמטכ"ל, אלוף פיקוד דרום, עד שר הבטחון וראש הממשלה.

רק שהסדר הוא דווקא ההפוך.

לפני 44 דקות, ליין מן כתב:

והתשובות שלכם מ 2016 ולא השתנו - צחקתם ולעגתם לדברים שכתבתי..
וקיבלנו בראש ב 2023.. תמשיכו בחגיגות.

קיבלנו בראש כי חמאס הוא נכס. קיבלנו בראש כי צבא לא היה מוכן. קיבלנו בראש כי בעוטף היו רק 2-3 גדודים, לעומת כ-30 גדודים ביו"ש. אנחנו לא במאה ה-18 או תחילת מאה ה-19. האחריות על שמירת הגבולות מוטלת על הצבא, לא על המתיישבים. במלחמת יום הכיפורים, צה"ל פינה 14 יישובים מרמת הגולן. גם במלחמה הנוכחית פינינו הן בצפון והן בדרום. אני מהניח שאם במקום יישובים אזרחיים היו מוצבים צבאיים, המצב היה נראה שונה בתכלית. יש לי תחושה שזהו הכיוון שאליו אנו הולכים כעת.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, ליין מן כתב:

אז בטח גם לא הייתם מקימים מדינה ב 1948 - גם ב 1948 היו מיליארד מוסלמים מסביב.
ואתם הרי חכמים מכולם, ישר הייתם מוותרים ולא מקימים מדינה.
לא למדתם כלום מהבליץ שעשו בנו ב 2023 .

מצחיק אתה.

הציונים הקימו מדינה.

דווקא אבא של נתניהו ועוד גורמים מחו"ל מימנו קמפיין נגד.

הקמנו מדינה כי האמנו ביכולות והייתה לגיטימציה בינלאומית לקיום שלנו כאן.

אותה לגיטימציה שהסמוטריצ'ים עושים ימים כלילות על מנת שהעולם ישלול. ובלעדיה אכן לא תהיה פה מדינה ליהודים.

אם לא קלטת את זה אחרי השביעי, אתה מקרה אבוד.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 16 שעות, stx כתב:

מה זה ׳ככל הנראה׳?

לפי מה החלטת שהוא גנרל שאהב הכלה?

היית בדיונים? ראית פרוטוקולים של ישיבות?

מעבר לזה, נניח שאתה צודק - מי מינה אותו?

רמז:

image.thumb.png.d4fd53d39437a0f587ed33063fc34af9.png

אין קשר בין מי שמינה אותו למה שכתבתי.

הוא נכנס לכנסת תוך 3 שנים מפרישתו מצהל.

רשום על זה "חשיבה על התפקיד הבא" בענק. 

מה הוא צריך מלחמה והרוגים על הראש שלו? עדיף לתקוף פעם ב.. עמדת שמירה ולהמשיך הלאה. בדיוק כמו כל שאר הבכירים.

הלוואי שיחוקקו שקצינים מתת אלוף ומעלה לא יכולים להיבחר לכנסת. רק ככה נוכל להוריד את העננה הזאת.

• לא הבנתי... 1
פורסם
לפני 19 שעות, יובל .מ. כתב:

גדי אייזנקוט הוא זה שהגה את מה שנקרא "דוקטרינת הדאחיה" שהופעלה בפעם הראשונה בחיצי צפון.

• אהבתי 3
  • תוכן חדש...