Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

זה הולך לשני הכיוונים. ברגע ש"אנשי המקצוע" אומרים לך משהו, בתור מנהל אתה תקבל את קביעתם בהרבה מקרים.

שוב אותו הסיפור של צוק איתן - ברגע שהצבא מציג לקבינט תרחיש אימים בנוגע לכיבוש הרצועה, כולל במישור המדיני (למה לעזאזל הצבא בכלל נכנס לזה?), אז זה רק טבעי שלשרים בקבינט ירעדו הביצים מהמהלך.

ואני הייתי רוצה לראות את הכותרות והזעקות בעיתונים, אם ראשי הצבא, השב"כ והמוסד, היו ממליצים לביבי כן להכניס כסף לרצועה, וביבי היה אומר לא.

בנוסף, ופה זה מתקשר לטראמפ, סביר להניח שהחברים שלנו, ביידן ואובמה, דחפו לכל אותם ויתורים, הכלות ועוד, כדי לא "לפוצץ" את הסיפור.

הרי היה אחד, ג'ון קרי, שסיפר שבלי פתרון הבעיה הפלשתינית, אין מה לדבר על הסדרה. איך אפשר לא לנקוט ב"הכלה", ברגע שארה"ב רואה בזה מכשול לפתרון הסכסוך?

ואז הגיע אחד, טראמפ, שלא רק שהעיף את הבעיה הפלשתינית מהשולחן, והגיע להסדרה, אלא הוא הראשון שהעז לדבר על כך שאולי הפתרון זה רילוקיישן לפלשתינים, ולא עוד קצת ממה שניסינו עד עכשיו.

לעניין ההכלה - אני זוכר שאנשים התרעמו על כך שאין לביבי ביצים, ושבגללו החיזבאללה התעצם, הסורים על הגדר ועוד. זה אומנם נכון, אבל השנה האחרונה, בה אנחנו תוקפים בלבנון ובסוריה (ובעוד מקומות) מדי שבוע, אם לא מדי יום, ולמעשה מנהלים מלחמה נון סטופ, זה התרחיש הנגדי של "הכלה". מקווה שכל מי שכל כך כעס על כך שלא נוקטים יוזמה בצפון, נהנה מהמצב היום.

יש משפט בגמרא שאומר "לא העכבר גנב. החור גנב"

זה האומר שאמנם לעכבר (הצבא) נוח המצב הרגוע הזה אבל מי שמאפשר למצב (נתניהו) יש את היכולת לקבוע מה הם יעשו. 

הוא היה ממזמן צריך להעמיד אותם במקום, להבין מאיפה הגיע המצב שלא היו לא אופציות יותר טובות לבחור רמטכל ממה שיש לו ולשנות. 

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, עדי-אל כתב:

הוא היה ממזמן צריך להעמיד אותם במקום, להבין מאיפה הגיע המצב שלא היו לא אופציות יותר טובות לבחור רמטכל ממה שיש לו ולשנות. 

אתה כנראה עולה חדש.

ביבי הוא המייסד של ״החמאס הוא נכס״ ומפקדי הצבא התיישרו לפי המדיניות שלו ולא ההיפך.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 3
  • מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

יש עוד 3.5 שנים של מלחמה?

יש הסכם חדש עם איראן?

מה הקשר?

אתה ושאר המקהלה סיפרתם עד לא מזמן איך טראמפ יעשה הסכם גרוע עם איראן או תהיתם מה קורה עם התקיפה. בסוף לא רק שהוא לא עשה הסכם, אלא הוא גם תקף, אז כרגע התחזיות שלכם לא התממשו.

כנ"ל לגבי הרילוקיישן לעזתים - חכה, אולי זה עוד יקרה.

לפני כשעה, mikyl כתב:

הטיעון שלך זהה לזה של מי שאומרים: "כן, היה 7/10, אבל ישראל...".

הדג מסריח מהראש. ראש הממשלה בתפקידו הוא למעשה הרמטכ"ל של הרמטכ"ל, המפקד של ראש השב"כ ושל ראש המוסד. כשמישהו אומר "אכן נושא באשמה, אבל...", זה ניסיון להתחמק מלקיחת האחריות על ידי השלכת האשמה על אחרים. אם נלך עם ההיגיון שלך, אז אפשר לומר שרמטכ"ל אכן נושא באשמה, אבל ראש אמ"ן ..., ראש 8200 ..., אלוף הפיקוד... או שראש שב"כ אכן נושא באשמה, אבל ראשי האגפים ... ההיגיון הזה מזכיר את הטענה ברוסיה הצארית: "הצאר הוא טוב, אבל הפקידים...". אין שום "אבל"! זה קרה במשמרת של ביבי, ולכן הוא האשם העיקרי! כל היתר באים אחריו. 

אם כבר הרמטכ"ל של הרמטכ"ל זה שר הבטחון.

עכשיו ביבי הוא אולי האחראי העיקרי, אבל לא בהכרח האשם העיקרי. כשהצבא, השב"כ וקהיליית המודיעין מספרים שהחמאס מורתע, אז על סמך מה הוא אמור לחשוב שהחמאס לא מורתע?   וזה רק דוגמה אחת.

לפני 22 דקות, פינדר כתב:

אתה כנראה עולה חדש.

ביבי הוא המייסד של ״החמאס הוא נכס״ ומפקדי הצבא התיישרו לפי המדיניות שלו ולא ההיפך.

אז יש לנו רמטכ"ל, ראש שב"כ, ראש מוסד וכדומה, כולם חסרי עמוד שדרה, שלא יכולים לדפוק על השולחן או לשים את המפתחות, למרות שביבי מוביל מדיניות כל כך מסוכנת ולא אחראית?

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

פורסם
לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

אז יש לנו רמטכ"ל, ראש שב"כ, ראש מוסד וכדומה, כולם חסרי עמוד שדרה, שלא יכולים לדפוק על השולחן או לשים את המפתחות, למרות שביבי מוביל מדיניות כל כך מסוכנת ולא אחראית?

או שהם חסרי חוט שדרה או שגם הם האמינו לחזון החמאס הוא נכס או שהם סתם חדלי אישים. מי מינה אותם? רצית משילות לא?

אני לא אמרתי בשום שלב שנתניהו הוא האשם הבלעדי. אבל בוודאי שהוא האשם העיקרי. אין דבר כזה שראש ממשלה שבתקופה שלו התחלפו לפחות 4 מטכלים ולא יודע כמה שרי ביטחון, לא אחראי למחדל הביטחוני, שנובע ישירות מהמדיניות שהוא התווה.

• אהבתי 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 24 דקות, gadik6 כתב:

עכשיו ביבי הוא אולי האחראי העיקרי, אבל לא בהכרח האשם העיקרי

בוודאי שהוא האשם העיקרי. 

או שאתה מחסידי המהר"ן אוחנה, "אחריות אין פרושה אשמה".

חבל שנתניהו בעצמו אמר כמה וכמה פעמים שנושא הביטחון זה אצל ראש הממשלה. כל היתר כולל שר הבטחון הם משניים.

אמר וצדק.

אבל כנראה שזה רק בהצלחות.

לגבי אי הפעולה מול לבנון, לא יודע מי יודע מה לשיר ואני ווקלי כמו עורב אז אני לא חלק משום מקהלה.

לא הבנתי למה בכל בוקר אני צריך לעשות שלום לפעילי חזבאללה שיושבים לי על הדרך לעבודה, בטח לא הבנתי למה כשאני שם אוהל איפה שאסור אני מקבל פקח על הראש והחזבאללונרים לא.

גם לא הבנתי כשהייתי בסדיר למה אולמרט לא נכנס בחזבאללה עוד יותר ולא מגיע להכרעה.

כזה אני, תבוסתן.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

הצבא, השב"כ וקהיליית המודיעין מספרים שהחמאס מורתע, אז על סמך מה הוא אמור לחשוב שהחמאס לא מורתע?   וזה רק דוגמה אחת

מי שרוצה להתקדם בצבא והשב"כ וקהילת המודיעין צריך להגיד שהחמאס מורתע כי זה מה שנח לבוס. מי שמתריע, אומרים לו סתום.

ובוא לא נשכח שכל אלה קיבלו אחריות ואמרו כשלנו חוץ מהדרג המדיני. מעניין למה.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

הליכוד, בתור מפלגת השלטון, אכן נושא באשמה, אך בניגוד לנרטיב השולט, גם מערכת הבטחון, כולל ראשי צה"ל, שב"כ, אפילו מוסד, כולם מאוד שמחו, שלא לומר דחפו למדיניות הזאת.

גנץ, אשכנזי, יוסי כהן, ראש השב"כ בזמנו, כולם תמכו ודחפו לכל המהלכים, החל ממזוודות הכסף, דרך הכנסת הפועלים, מעבר מיוזמה להכלה ועוד ועוד.

לנתניהו היו 15 שנה, יחד עם חבריו מהציונות הדתית, לעצב את מערכת הבטחון כמו שהם רוצים. התוצאה היא גם עליו. וזה כולל את הרמטכל הנוכחי - שאני לא מבקר אותו, אבל חבריו לממשלה של ביבי וביבי עצמו דווקא כן. הוא נכשל גם בזה, כי הוא אסטרטג ומנהל גרוע. וזה אולי לא היה כ"כ בולט אם לא היה לו נצח.

לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

לעניין ההכלה - אני זוכר שאנשים התרעמו על כך שאין לביבי ביצים, ושבגללו החיזבאללה התעצם, הסורים על הגדר ועוד. זה אומנם נכון, אבל השנה האחרונה, בה אנחנו תוקפים בלבנון ובסוריה (ובעוד מקומות) מדי שבוע, אם לא מדי יום, ולמעשה מנהלים מלחמה נון סטופ, זה התרחיש הנגדי של "הכלה". מקווה שכל מי שכל כך כעס על כך שלא נוקטים יוזמה בצפון, נהנה מהמצב היום.

נראה לא הבנתי את הטענה שלך. המלחמה מנוהלת עכשיו לא כי ביבי גידל ביצים (גם לא מול איראן), אלא כי נדחקנו לפינה ואי אפשר לחכות יותר. 

אנחנו יודעים איך נראית המלחמה נגד החיזבאללה עכשיו (כולל מאה ומשהו אלף ישראלים שהיו פליטים בארץ במשך כמעט שנתיים). אנחנו לא יודעים איך היא היתה נראית אם ביבה היה פועל עוד ב-2009.

ואני, מה אני, שמאלן ידוע. זה לא שאני רציתי שהוא יצא למלחמה ב-2009 או 2012 או 20202. אבל הבעיה היא שהוא עשה מעט מאוד לא לכיוון הזה ולא לשום כיוון אחר.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 4 שעות, gadik6 כתב:

מה הקשר?

כנ"ל לגבי הרילוקיישן לעזתים - חכה, אולי זה עוד יקרה.

הנה הקשר, אנחנו במלחמה, הרילוקיישן הוא הרי ה-פתרון. מה יש להסכים לרילוקיישן אם אין מלחמה?

לא חסר קביעות של טראמפ שלא התרחשו, ככה שאני לא מבין מאיפה מגיע הבטחון הזה.

לפני 4 שעות, gadik6 כתב:

אתה ושאר המקהלה סיפרתם עד לא מזמן איך טראמפ יעשה הסכם גרוע עם איראן או תהיתם מה קורה עם התקיפה. בסוף לא רק שהוא לא עשה הסכם, אלא הוא גם תקף, אז כרגע התחזיות שלכם לא התממשו.

לא הבנתי. אבל אין הסכם כי ביבי תקף. אין הסכם גם עכשיו. טראמפ לא תקף כדי לבטל את ההסכם, טראמפ תקף כדי לסיים את המלחמה, הוא גם הרשה לאיראנים לתקוף בסיס אמריקאי. ועדיין צריך הסכם. בינתיים, מלבד המכסים שלו טראמפ הציג אפס שיטות חדשות לסיים מלחמה או להכריח מישהו לעשות משהו. מכיוון שמכסים הוא לא יכול להטיל על איראן וסנקציות לא עובדות. איך מונעים מאיראן לחזור להתחמש? אה רגע, הם כבר קיבלו מהסינים מערכות טקא חדשות. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 5 שעות, פינדר כתב:

אתה כנראה עולה חדש.

ולפני זה מה היה?

מפקדי צבא שאומרים שהרשות הפלסטינית היא נכס?

פורסם
לפני 6 שעות, waterman כתב:

במיוחד עבור @יובל .מ., משלוח ה-D9s הגיע ונפרק

אמרת כבר תודה לביידן?

בינתיים כל יום אנחנו סופרים כמה וכמה כלים מושבתים, אם לא העיכוב כבר היינו עם הכלים החדשים לפני חודשים.

פורסם
לפני 16 דקות, עדי-אל כתב:

ולפני זה מה היה?

מפקדי צבא שאומרים שהרשות הפלסטינית היא נכס?

אתה גם עולה חדש וגם לא יודע לקרוא עברית?

לפני 5 שעות, פינדר כתב:

או שהם חסרי חוט שדרה או שגם הם האמינו לחזון החמאס הוא נכס או שהם סתם חדלי אישים. מי מינה אותם? רצית משילות לא?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יכול להיות שבגלל שהם חסרי חוט שדרה הם האמינו שחמאס או אשף הם נכס?

בשורה התחתונה הם לא באמת התעסקו בביטחון אלא בפוליטיקה. אולי זאת הסיבה שרובם הלכו אחר כך לפוליטיקה?

כנראה שלא קראת את מה שכתבתי אבל זאת בדיוק הבעיה שכתבתי

לפני 16 שעות, עדי-אל כתב:

הוא היה ממזמן צריך להעמיד אותם במקום, להבין מאיפה הגיע המצב שלא היו לא אופציות יותר טובות לבחור רמטכל ממה שיש לו ולשנות

אבל האמת שיש בעיה יותר עמוקה. הבעיה היא לא חמאס או אשף. הבעיה היא בנו. 

אנחנו כ"כ רוצים להאמין בזה שהארץ לא באמת שלנו אז אנחנו מחפשים עם אחר שיקח מאיתנו את הארץ ואז אנחנו צריכים להחליט מי האחראי שם.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 17 שעות, gadik6 כתב:

אם כבר הרמטכ"ל של הרמטכ"ל זה שר הבטחון.

ואם כבר ביבי הוא גם רמטכ"ל של שר הביטחון, לכן גם של הרמטכ"ל.

לפני 17 שעות, gadik6 כתב:

עכשיו ביבי הוא אולי האחראי העיקרי, אבל לא בהכרח האשם העיקרי. כשהצבא, השב"כ וקהיליית המודיעין מספרים שהחמאס מורתע, אז על סמך מה הוא אמור לחשוב שהחמאס לא מורתע?   וזה רק דוגמה אחת.

שר הביטחון נושא באחריות וגם באשמה. הרמטכ"ל נושא באחריות וגם באשמה. ראש השב"כ נושא באחריות וגם באשמה. אבל מר הביטחון הממונה עליהם משום מה פטור מאשמה. על פי התירוצים שלך, נראה שאף אחד מהם אינו אשם. אם ראש אמ"ן מדווח לרמטכ"ל שחמאס מורתע, על סמך מה בדיוק אמור הרמטכ"ל לחשוב אחרת? ואם מפקד 8200 מדווח לראש אמ"ן שחמאס מורתע, על סמך מה בדיוק אמור ראש אמ"ן לחשוב אחרת? אז מי אשם, בעצם? יוצא שלפי תפיסתך, האשמה מוטלת על איזה סרן או מ"מ שפקד על התצפיתניות לסתום את הפה. בקיצור, אשם הש"ג.

לפני שעה, עדי-אל כתב:

יכול להיות שבגלל שהם חסרי חוט שדרה הם האמינו שחמאס או אשף הם נכס?

ואולי הם פשוט יישרו קו עם רוח המפקד?

לפני שעה, עדי-אל כתב:

אנחנו כ"כ רוצים להאמין בזה שהארץ לא באמת שלנו אז אנחנו מחפשים עם אחר שיקח מאיתנו את הארץ ואז אנחנו צריכים להחליט מי האחראי שם.

על איזה ארץ אתה מדבר? שתי גדות לירדן של סמוטריץ'? או עזה ולבנון כמו אותו הרב הצבאי שרקד וטען ש-7/10 היה "יום השמח בחייו"?

• אהבתי 4
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, עדי-אל כתב:

בשורה התחתונה הם לא באמת התעסקו בביטחון אלא בפוליטיקה. אולי זאת הסיבה שרובם הלכו אחר כך לפוליטיקה?

זו השורה התחתונה שלך? הם עסקו בפוליטיקה במקום בביטחון?

לך תספר את זה למשפחת אייזנקוט.

בחילה יש לי מלקרוא את השטויות האלו.

לפני 3 שעות, עדי-אל כתב:

לא, אתה לא שם. זה לא נכון. אתה כותב שטויות שמקורן בסיפור מעשייה שאתה מספר לעצמך ואולי סיפרו לך אותו באיזה כנס או חמור מזה בבית.

הציונות החילונית מאמינה בלב שלם שהארץ שלנו. 

ההורים שלי חינכו אותי שזו המדינה היחידה שלנו.

אבל לא הנתינים הערבים שלה בשטחים שכבשנו ברוב טמטומנו ב-67. הם לא יהיו פה אזרחים סוג ב' וטיהור אתני זה לא משהו שאנחנו רוצים להיות שותפים לו.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, mikyl כתב:

שר הביטחון נושא באחריות וגם באשמה. הרמטכ"ל נושא באחריות וגם באשמה. ראש השב"כ נושא באחריות וגם באשמה. אבל מר הביטחון הממונה עליהם משום מה פטור מאשמה. על פי התירוצים שלך, נראה שאף אחד מהם אינו אשם. אם ראש אמ"ן מדווח לרמטכ"ל שחמאס מורתע, על סמך מה בדיוק אמור הרמטכ"ל לחשוב אחרת? ואם מפקד 8200 מדווח לראש אמ"ן שחמאס מורתע, על סמך מה בדיוק אמור ראש אמ"ן לחשוב אחרת? אז מי אשם, בעצם? יוצא שלפי תפיסתך, האשמה מוטלת על איזה סרן או מ"מ שפקד על התצפיתניות לסתום את הפה. בקיצור, אשם הש"ג.

אתה כרגיל לא יודע לקרוא.

לא אמרתי שביבי לא אשם אלא שהוא לא האשם העיקרי, או הבלעדי. יש מתחתיו מערכת שלמה שנכשלה בתפקידה.

וכן, כולם אשמים ואחראים בשרשרת, החל ממפקדי 8200, דרך ראש אמ"ן, רמטכ"ל, אלוף פיקוד דרום, עד שר הבטחון וראש הממשלה.

מי אשם יותר או פחות זה צריך ועדת חקירה כדי לקבוע.

לפני 5 דקות, פריג'י כתב:

אבל לא הנתינים הערבים שלה בשטחים שכבשנו ברוב טמטומנו ב-67. הם לא יהיו פה אזרחים סוג ב' וטיהור אתני זה לא משהו שאנחנו רוצים להיות שותפים לו.

תגיד תודה שכבשנו, אחרת היית מקבל כנראה 7 באוקטובר גם במרכז הארץ.

ואתה כבר שותף לטיהור אתני, רק לכיוון השני.

לא יודע מה עוד צריך לקרות אחרי ה-7 באוקטובר, כדי שאנשים כמוך יבינו שזה או הם או אנחנו. אין באמצע.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• תוכן חדש...