Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 27.6.2025 בשעה 09:02, mikyl כתב:

זה עדיין כלום (מבחינת הכמות) לעומת מה שקיבלת מביידן ברגע הכי קריטי, כשישראל נותרה חשופה וחסרת כל. כדאי לך לקרוא על מחדל התחמושת..

אתה באמת חושב שאם טראמפ היה בשלטון בזמן הטבח, הוא לא היה מביא לך תחמושת??

זה שהורה למטוסי b2 להפציץ באיראן עם פצצות חודרות בונקרים שרק להם יש?

ששלח לפה סוללות תאאד עם מאות מיירטים?

שמילא את המחסנים של צהל בחודשיים והביא לך כל מה שרצית?

שנתן לך גב מדיני מול כל העולם בצורה נחושה בלי להתבלבל??

הבן אדם היום אמר שהם גילו שהרווארד הפלו לא רק יהודים אמריקאים, אלא גם *ישראלים* ובגלל זה הוא ישלול להם את כל המימון, אתה רוצה להשוות את זה להכלה של ממשל ביידן??

העיקר שאלך לקרוא על מחדל התחמושת, אין ספק שזאת אחריות של טראמפ ומרקו רוביו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 דקות, יובל .מ. כתב:

ביידן. 

גם רוב המלחמה ביידן הביא לך את החימושים. 

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 14 דקות, David32 כתב:

ביידן. 

גם רוב המלחמה ביידן הביא לך את החימושים. 

לא חלקתי על זה שביידן הביא חימושים, כי הוא הנשיא במרבית המלחמה העצימה.

אני חולק על הטענה המרמזת ש*רק* ביידן היה מביא, כי אנחנו רואים שזה לא המצב.

כשהתקיפה התקרבה ארצות הברית חיזקה את ההגנה בארץ:

https://www.israeldefense.co.il/en/node/64829

ובשביל הקטע, הם השתמשו בערך ב20 אחוז מהמיירטים שלהם:

https://www.google.com/amp/s/www.ndtv.com/world-news/america-spent-800m-in-thaad-missiles-in-12-days-to-shield-israel-from-iran-8784836/amp/1

וזה משהו שטראמפ ידע, וטראמפ אישר.

כמו שאישר את משלוחי הדחפורים לארץ, והפשיר את פצצות ה900 קילו שביידן הקפיא.

פורסם

ביידן הביא את ה THAAD. זה כול מה שרציתי להגיד.

כול שאר הויכוח לא מעניין אותי מאוד, נראה לי שמיכאל פשוט רוצה להזכיר פעם אחר פעם שביידן תמך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

- By lifting money bags

פורסם
לפני 29 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה באמת חושב שאם טראמפ היה בשלטון בזמן הטבח, הוא לא היה מביא לך תחמושת??

לא אמרתי שלא, אבל ביידן כן עשה והציל את התחת שלך.

זה שהורה למטוסי b2 להפציץ באיראן עם פצצות חודרות בונקרים שרק להם יש?

עברית אתה מבין? אחזור עוד פעם: "ובלי שום קשר לביידן, תודה ענקית על B-2 פלוס GBU-57."

התבלבלת. ביידן שלח סוללות תאאד בנוסף למיירטים לכיפת הברזל.

שמילא את המחסנים של צהל בחודשיים והביא לך כל מה שרצית?

ביידן עשה את זה במשך שנה וחצי פלוס סיועה כלכלי.

שנתן לך גב מדיני מול כל העולם בצורה נחושה בלי להתבלבל??

גם ביידן.

הבן אדם היום אמר שהם גילו שהרווארד הפלו לא רק יהודים אמריקאים, אלא גם *ישראלים* ובגלל זה הוא ישלול להם את כל המימון, אתה רוצה להשוות את זה להכלה של ממשל ביידן??

תודה רבה כמו על B-2.

העיקר שאלך לקרוא על מחדל התחמושת, אין ספק שזאת אחריות של טראמפ ומרקו רוביו.

לא, זאת מדיניות של הממשלה ומשרד הביטחון. צה"ל נערך למלחמה עם מלאי תחמושת המספיק לחודש לחימה בלבד, תוך הסתמכות על מאגרי החירום האמריקאיים בישראל (WRSA-I). אבל בתחילת השנה התרוקנו מאגרים אלו באופן משמעותי עקב העברת תחמושת לאוקראינה. 

לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

אני חולק על הטענה המרמזת ש*רק* ביידן היה מביא, כי אנחנו רואים שזה לא המצב.

אף אחד לא אמר את זה. אבל יש כאן אנשים שעשו מביידן אנטישמי תומך טרור רק בגלל שהוא דרש סיועה הומניטרי. מעניין מה יש להם להגיד היום. סליחה, שכחתי משלוח אחד של פצצות ה900 קילו. סיבוב מעל טהראן כבר עשית? 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

כמו שטענתי לא אחת, התקשורת מזמן הפכה להיות אמצעי תעמולה, שמעביר יותר דיעות או פרשנויות מאשר עובדות ו"חדשות".

כך גם במקרה של "התערבות" נשיא ארה"ב בפוליטיקה המקומית - כשזה ביידן וההתנגדות למהפכה המשפטית אזי זה משהו שצריך לקחת בחשבון (הרי אסור להתעלם מנשיא ארה"ב, גם אם זה פוליטיקה פנימית), אבל אם זה טראמפ אז אוי ואבוי להתערב בעניינים הפנימיים שלנו.

פה גם טמון ההבדל העיקרי בין ביידן לטראמפ - שניהם סיפקו נשק וסייעו רבות לישראל, אבל בעוד שביידן עשה את זה עם תנאים (אל תיכנסו לרפיח, אל תתקפו בלבנון, תסיימו את המלחמה בעזה), טראמפ עושה את זה בלי שום תנאי, למרות השקרים בתקשורת (כמו הסיפור על ההסכם עם איראן מעל הראש של ישראל).

בסופו של יום, אם ביידן יזכר בתור הנשיא שבתקופה שלו איראן שיגרה לראשונה טילים בליסטיים משטחה לעבר ישראל, אז טראמפ יזכר בתור זה שתקף יחד עם ישראל באיראן, ופגע בתכנית הגרעין שלה אחרי 20+ שנים של הבלגה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 16 דקות, gadik6 כתב:

אבל בעוד שביידן עשה את זה עם תנאים (אל תיכנסו לרפיח, אל תתקפו בלבנון, תסיימו את המלחמה בעזה), טראמפ עושה את זה בלי שום תנאי, למרות השקרים בתקשורת (כמו הסיפור על ההסכם עם איראן מעל הראש של ישראל).

בטוח 😂רק שלמרות שנכנסנו לרפיח, תקפנו בלבנון ועדיין נלחמים בעזה, הוא הוסיף לספק לנו תחמושת ואף דאג לאישור של 13 מיליארד דולר נוספים בקונגרס לטובתנו. להבדיל, כשהעזנו בתגובה להפרת הפסקת אש לשלוח מטוסים לטהרן, טראמפ רק אמר כמה מילים בשידור חי, ומר ביטחון הצדיע, הסתובב, התכופף ואמר "תודה רבה".

לפני 37 דקות, gadik6 כתב:

בסופו של יום, אם ביידן יזכר בתור הנשיא שבתקופה שלו איראן שיגרה לראשונה טילים בליסטיים משטחה לעבר ישראל

בראשי "ביבי המלך" כפוי תודה ללא ספק. כמו שכבר אמרתי, לאנשים מהסוג הזה לא הייתי נותן גרוש כי אני פשוט נגעל מהם.

פורסם
לפני 56 דקות, gadik6 כתב:

טראמפ עושה את זה בלי שום תנאי, למרות השקרים בתקשורת

בוס, טראמפ פירסם השבוע שהמלחמה צריכה להסתיים, ולפני שבוע הכריח את ביבי להחזיר את מטוסי חיל האוויר לארץ, תוך כדי שהוא מקלל מול המצלמה ואומר שהוא כועס על ישראל שהפציצה בטהרן אחרי שהוסכם על הספקת אש.

בוא, אפשר לדבר על זה שטראמפ איפשר לנו חופש פעולה הרבה יותר נרחב, וגם לתת לו קרדיט על ההפצצה באיראן (ולקוות שהשיגה משהו), אבל להגיד שהכל זה בלי שום תנאי? נו באמת

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לא יודע מה צפוי לטסלה בעתיד הרחוק, אבל כרגע מי שרוכב על בן אדם לא צפוי כמו טראמפ, שיהיה מוכן לרכבת הרים.

image.thumb.png.381cb62cf28a8ed6dda23a82efee94b3.png

• מצחיק 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 22 דקות, mikyl כתב:

בטוח 😂רק שלמרות שנכנסנו לרפיח, תקפנו בלבנון ועדיין נלחמים בעזה, הוא הוסיף לספק לנו תחמושת ואף דאג לאישור של 13 מיליארד דולר נוספים בקונגרס לטובתנו.

טראמפ נמצא במשרד פחות מחצי שנה וכבר הוא אישר תחמושת במיליארדי דולרים (משהו בין 4 ל-8 כמדומני). בסוף הקדנציה של טראמפ תספור מי תרם יותר.

לרפיח לא נכנסו במשך חודשים בגלל וטו של האמריקאים, כולל איומים על הפסקת משלוחי נשק ותחמושת.

בעזה ההצהרות והמעשים של ממשל ביידן היו חלק מהמניעים להתבצרות של חמאס בעמדותיו.

ואפשר להמשיך.

אז טראמפ נזף פעם אחת בביבי בשידור. אוי ואבוי איזה אנטישמי.

לפני 22 דקות, mikyl כתב:

להבדיל, כשהעזנו בתגובה להפרת הפסקת אש לשלוח מטוסים לטהרן, טראמפ רק אמר כמה מילים בשידור חי, ומר ביטחון הצדיע, הסתובב, התכופף ואמר "תודה רבה".

לפחות הוא אמר את זה אחרי שתקפנו במשך שבועיים בטהרן, ואחרי שארה"ב הצטרפה לתקיפה.

זה לא משנה מה הוא אמר, זה משנה מה הוא עשה, ובינתיים, בחצי שנה, הוא עושה יותר ממה שממשל ביידן עשה.

לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

בוס, טראמפ פירסם השבוע שהמלחמה צריכה להסתיים, ולפני שבוע הכריח את ביבי להחזיר את מטוסי חיל האוויר לארץ, תוך כדי שהוא מקלל מול המצלמה ואומר שהוא כועס על ישראל שהפציצה בטהרן אחרי שהוסכם על הספקת אש.

אנחנו כבר חצי שנה שומעים שתכף טראמפ מכריח אותנו לסיים את הלחימה.

בינתיים ממשיכים לכתוש לעזה את הצורה.

לא מאמין לי?   סע לעוטף, תקשיב להדי הפיצוצים.

לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

בוא, אפשר לדבר על זה שטראמפ איפשר לנו חופש פעולה הרבה יותר נרחב, וגם לתת לו קרדיט על ההפצצה באיראן (ולקוות שהשיגה משהו), אבל להגיד שהכל זה בלי שום תנאי? נו באמת

לא למדת עדיין שמה שאומרים מול המצלמות לא בהכרח שווה למה שקורה בדיונים סגורים?

זה לא אתה סיפרת, כמדומני, שתכף עושים הסכם עם איראן, על סמך הצהרות טראמפ?

אני אומנם לא מבין למה אנחנו גם קיבלנו בראש באותו ראיון, אחרי שהאיראנים הפרו את הפסקת האש, אבל תבדיל בין תנאים לפעולה לבין הסכם הפסקת אש.

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

לא מאמין לי?   סע לעוטף, תקשיב להדי הפיצוצים

הדי פיצוצים שמעו גם שנה וקצת בזמן שביידן היה. כול שאר התירוצים שלך לא רלוונטיים כי בסופו של דבר נלחמת. גם אם האמריקאים דרשו ממך משהו שהבטח והפרת - וזה מה שהיה.

אז מה, אנחנו כפסע מנצחון?

• אהבתי 1

- By lifting money bags

פורסם
לפני 4 דקות, gadik6 כתב:

טראמפ נמצא במשרד פחות מחצי שנה וכבר הוא אישר תחמושת במיליארדי דולרים (משהו בין 4 ל-8 כמדומני). בסוף הקדנציה של טראמפ תספור מי תרם יותר.

אני לא יודע מה יהיה בסוף הקדנציה, ואני לא נכנס לתחרות מי תרם יותר. אבל דבר אחד ברור: אחרי ה-7/10 ביידן הציל לך את התחת. אני גם זוכר טוב מאוד איך ביבי, מפוחד כולו, נתפס בידו של אנתוני בלינקן בביקורו הראשון כאן. ורק שתדע ממשל ביידן העביר לפחות 17.9 מיליארד דולר בסיוע ביטחוני ישיר, 9 מיליארד דולר בערבויות הלוואה, ולמעלה מ-20 מיליארד דולר במכירות נשק מאושרות. נראה לי זה מעל ומעבר למה שצריך כדי להגיד לו תודה.

לפני 33 דקות, gadik6 כתב:

לרפיח לא נכנסו במשך חודשים בגלל וטו של האמריקאים, כולל איומים על הפסקת משלוחי נשק ותחמושת.

אז מה קרה, המשלוחים הופסקו? כן, כן, 900 ק"ג... או שאולי פשוט לא נכנסנו? ותגיד, במשך 8 חודשים שבהם שיטחת את עזה, אמרו לך מילה?

ומי מעביר היום את העזרה ההומניטרית? מי מדבר על אנשי עזה המסכנים? ומי אומר שהגיע הזמן לסיים את המלחמה? לא, זה לא ביידן.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אנחנו כבר חצי שנה שומעים שתכף טראמפ מכריח אותנו לסיים את הלחימה.

לא מאמין לי?   סע לעוטף, תקשיב להדי הפיצוצים.

אני לא חושב שממשיכים לכתוש לעזה את הצורה. המלחמה בעזה נתקעה ונגמרה די מזמן. הצבא באופן גלוי אומר שהגיע למה שהגיע וזהו. היא לא מסתיימת רשמית, כי אז ביבי יצטרך להודות בזה שלא הצלחנו למוטט את החמאס, והסמוטריצ׳ים יצטרכו להבין שלא יקבלו וילות על החוף ואתה תצטרך לוותר על הריביירה.

אבל אני לא מתייחס כאן לפרשנויות מרחיקות לכת, אלא מעשים של האיש עצמו, מה שהוא אומר ומפרסם.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

לא למדת עדיין שמה שאומרים מול המצלמות לא בהכרח שווה למה שקורה בדיונים סגורים?

זה לא אתה סיפרת, כמדומני, שתכף עושים הסכם עם איראן, על סמך הצהרות טראמפ?

אני אומנם לא מבין למה אנחנו גם קיבלנו בראש באותו ראיון, אחרי שהאיראנים הפרו את הפסקת האש, אבל תבדיל בין תנאים לפעולה לבין הסכם הפסקת אש.

אני לא מבין מה אתה רוצה תכלס. אמרת שטראמפ נותן לישראל לעשות מה שבא לה. זה לא נכון. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 4 שעות, פינדר כתב:

לא יודע מה צפוי לטסלה בעתיד הרחוק, אבל כרגע מי שרוכב על בן אדם לא צפוי כמו טראמפ, שיהיה מוכן לרכבת הרים.

image.thumb.png.381cb62cf28a8ed6dda23a82efee94b3.png

וזה בניגוד להשקעה במניות "אחרות", שידועה כהשקעה סולידית ויציבה?

אפילו את אנדיביה הספידו אי שם בסוף ינואר, עם כל סיפור הדיפסיק, והמניה "התרסקה" בקרוב ל-20%.

מה קרה מאז?   עלתה ב-33% בכ-5 חודשים.

שורה תחתונה - לדעתי, אחרי שטראמפ ואילון יסיימו את סשן חילופי העקיצות הנוכחי, הם שוב יעשו שלום, וטסלה תחזור לעלות למעלה.

אז רכבת ההרים הזאת זה סך הכל עוד הזדמנות בטווח הקצר-בינוני. אין פה שום בשורה.

לפני שעתיים, David32 כתב:

הדי פיצוצים שמעו גם שנה וקצת בזמן שביידן היה. כול שאר התירוצים שלך לא רלוונטיים כי בסופו של דבר נלחמת. גם אם האמריקאים דרשו ממך משהו שהבטח והפרת - וזה מה שהיה.

זה מאוד רלוונטי - אתה כנראה לא מבין מה דחיית הכניסה לרפיח עשתה, מהמון בחינות - מוכנות החיילים בשטח וברמת האוגדות, תקציבית, מבחינת נפגעים, זמן לחמאס להתאושש ועוד ועוד.

אתה נלחמת, אבל עם יד קשורה. עם טראמפ אין לך אפילו אצבע קשורה.

חופש הפעולה שאנחנו מקבלים מטראמפ הוא הרבה יותר גדול מאשר עם ביידן.

לפני שעתיים, mikyl כתב:

אני לא יודע מה יהיה בסוף הקדנציה, ואני לא נכנס לתחרות מי תרם יותר.

אה אתה לא?   כי כל הודעה שניה שלך בערך זה "ביידן נתן לך מיליארדים, תגיד תודה".

לפני שעתיים, mikyl כתב:

אבל דבר אחד ברור: אחרי ה-7/10 ביידן הציל לך את התחת. אני גם זוכר טוב מאוד איך ביבי, מפוחד כולו, נתפס בידו של אנתוני בלינקן בביקורו הראשון כאן. ורק שתדע ממשל ביידן העביר לפחות 17.9 מיליארד דולר בסיוע ביטחוני ישיר, 9 מיליארד דולר בערבויות הלוואה, ולמעלה מ-20 מיליארד דולר במכירות נשק מאושרות. נראה לי זה מעל ומעבר למה שצריך כדי להגיד לו תודה.

חשבתי שאתה לא נכנס לתחרות.

עם כל הכבוד להצלה, הממשל האמריקאי, יחד עם הממשלות בישראל והנהגה צבאית חסרת מעוף וחסרת כושר תכנון לרחוק, הם שהביאו אותנו למצב הזה - במקום להתנתק מהעטין של דוד סם, רק הגדלנו את התלות שלנו בתעשיית הנשק האמריקאית בעשורים האחרונים, על חשבון כושר ייצור מקומי.

מזל שלביבי נשארו קצת ביצים כדי לא לוותר בזמנו, לדעתי לדרישה של אובמה, להקטין את כושר היצור שלנו עוד יותר

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אני לא חושב שממשיכים לכתוש לעזה את הצורה. המלחמה בעזה נתקעה ונגמרה די מזמן. הצבא באופן גלוי אומר שהגיע למה שהגיע וזהו. היא לא מסתיימת רשמית, כי אז ביבי יצטרך להודות בזה שלא הצלחנו למוטט את החמאס, והסמוטריצ׳ים יצטרכו להבין שלא יקבלו וילות על החוף ואתה תצטרך לוותר על הריביירה.

ממש לא נכון. המלחמה בעזה נמשכת, אבל משלב התמרון העצים זה עבר לשלב החזקת השטח. סוג של איו"ש למתקדמים.

אנחנו כן מתקדמים לשטחים חדשים ומעמיקים אחיזה בשטחים קיימים, ואין לזה שום קשר לביבי.

להשמיד אומת טרור שנבנתה במשך 2 עשורים ועם מיליארדי דולרים זה לא עבודה פשוטה.

אולי וילות על החוף לא יהיו, אבל גם נסיגה מעזה לא תהיה כל עוד חמאס נשאר שם. ככה אני מקווה.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אבל אני לא מתייחס כאן לפרשנויות מרחיקות לכת, אלא מעשים של האיש עצמו, מה שהוא אומר ומפרסם.

אני לא מבין מה אתה רוצה תכלס. אמרת שטראמפ נותן לישראל לעשות מה שבא לה. זה לא נכון. 

זה מאוד נכון.

טראמפ נותן לישראל כל מה שהיא רוצה, החל מחימושים כבדים, דרך מעטפת לתקיפה באיראן, חופש פעולה בעזה, חופש פעולה בלבנון, מעטפת מדינית ובינלאומית מול מוסדות האו"ם וחבריהם ועוד ועוד.

תבדיל בין כעס שלו על כך שהפסקת אש הופרה (גם אם לא באשמתנו) להתנגדות אקטיבית של הממשל הקודם.

וזה בדיוק הנקודה - על טראמפ כועסים על זה שהוא ביקש להתאפק, אחרי שכתשנו יחדיו את איראן, בעוד שביידן היה צדיק כי הוא אמר לחיזבאללה דונט?   קצת פרופורציות.

• תוכן חדש...