Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

הוא נכנס לכנסת תוך 3 שנים מפרישתו מצהל.

רשום על זה "חשיבה על התפקיד הבא" בענק. 

מה הוא צריך מלחמה והרוגים על הראש שלו? עדיף לתקוף פעם ב.. עמדת שמירה ולהמשיך הלאה. בדיוק כמו כל שאר הבכירים.

לא רשום כלום. פעם ראשונה איזנקוט הוצע לתפקיד הרמטכ"ל בשנת 2011, לאחר פרשת מינוי גלנט. באותה תקופה הוא כיהן כאלוף פיקוד הצפון. עם זאת, הוא סירב לקבל את התפקיד מכיוון שסבר כי לא היה מוכן לכך, כיוון שלא שימש קודם לכן כסגן הרמטכ"ל, והמליץ על גנץ. אתה מכיר הרבה קצינים שסירבו להצעת תפקיד רמטכ"ל? האם זה טיפוס שמתכנן את תפקידו הבא עוד לפני הפרישה?

• אהבתי 2
פורסם
בתאריך 11.7.2025 בשעה 13:08, פריג'י כתב:

לך תספר את זה למשפחת אייזנקוט.

בחילה יש לי מלקרוא את השטויות האלו

כן. גם אייזנקוט כרמטכל עסק בפוליטיקה. 

זה לא אומר שאני לא משתתף בצערו כגדי אייזנקוט כאזרח מן השורה. כמו שמצער אותי על כל חייל שנופל ולא משנה אם הוא גר ביצהר או תל אביב

בתאריך 11.7.2025 בשעה 13:08, פריג'י כתב:

וטיהור אתני זה לא משהו שאנחנו רוצים להיות שותפים לו

זה בדיוק מה שעשינו בעבר

פורסם
לפני 12 שעות, MiniMiz3r כתב:

גדי אייזנקוט הוא זה שהגה את מה שנקרא "דוקטרינת הדאחיה" שהופעלה בפעם הראשונה בחיצי צפון.

והוא שתק כאשר בתור רמטכל הוא פיקד על מבצע מגן צפוני במהלכו הושמדו מנהרות חוצות גדר של חיזבאללה, מה שמהווה הכרזת מלחמה על ישראל.

וגם הוא היה זה שאמר לתושבי הצפון שהם מדמיינים כשאמרו לו שחיזבאללה חופר מתחת לבתים שלהם.

אז כן חשב על התפקיד הבא.

ולנסות לקשר בין זה לבין המוות של הבן שלו בקרב זה מהלך מסריח.

פורסם
לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

כן. גם אייזנקוט כרמטכל עסק בפוליטיקה.

מתי?

לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

זה בדיוק מה שעשינו בעבר

מתי?

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

והוא שתק כאשר בתור רמטכל הוא פיקד על מבצע מגן צפוני במהלכו הושמדו מנהרות חוצות גדר של חיזבאללה, מה שמהווה הכרזת מלחמה על ישראל.

ממתי רמטכ"ל הפך להיות הגורם שמכריז על המלחמה? זוהי סמכות שמורה באופן בלעדי לדרג המדיני, אפילו במקרים כמו הקמת אוהל בשטחה הריבוני של מדינת ישראל.

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

וגם הוא היה זה שאמר לתושבי הצפון שהם מדמיינים כשאמרו לו שחיזבאללה חופר מתחת לבתים שלהם.

כיצד, לדעתך, נחשפו המנהרות? בגלל שמישהו נפל לבור? או אולי בעקבות מעקב מודיעיני של שנים, שנחשף רק בעיתוי שנבחר?

פורסם
לפני 6 שעות, mikyl כתב:

מתי?

כל הזמן

לא סתם אחרי תקופת הצינון ישר הלך לפוליטיקה 

לפני 6 שעות, mikyl כתב:

מתי?

איפה ערבי אשדוד, אשקלון, תל אביב ועוד לא מעט כפרים?

אגב.

אני חושב שהשרשור זלג לנושא הפוליטי 

(למען האמת יש לי חלק גדול בזה...)

פורסם
לפני 10 שעות, יובל .מ. כתב:

אז כן חשב על התפקיד הבא.

ולנסות לקשר בין זה לבין המוות של הבן שלו בקרב זה מהלך מסריח.

א) מה זאת אומרת "הוא שתק"? מה רצית שהוא יעשה כרמטכ"ל? יפעל בניגוד להוראות הדרג המדיני?

ב) אתה מתבלבל, מי שאמר לתושבי הצפון שהם מדמיינים היה יעלון וגם הוא הודה שהוא אמר את זה למרות שידע שיש מנהרות כדי לא לחשוף את זה שישראל עוקבת אחרי המנהרות 

• אהבתי 2
פורסם

BRICS, מוכר למישהו?   התכנסות מנהיגי מדינות "נאורות" כמו רוסיה, סין, איראן ועוד.

בשנת 2024, לפני הבחירות, הכנס השנתי שלהם אירח את פוטין, את שי, ולווה בהצהרות מלחמתיות ובטחון עצמי אל מול המערב, פלוס הצהרות על המטבע שלהם ואיך הוא "יחליף" את הדולר.

החודש, בכינוס השנתי בברזיל, פוטין ושי לא הגיעו לראשונה לכנס, פיזית, וכל ההתנהלות של הכנס הייתה בסימן לא לעצבן את טראמפ, לכאורה, כולל חוסר אזכור של עניין המטבע.

איך אומרים, האריה הפך לחתול. ככה זה כשבראש ארה"ב עומד מנהיג שמתנהג כמו מנהיג, ודורש את הכבוד המגיע לארה"ב, ולא פנסיונר שמתנהג כאילו הוא בנופש בבית הארחה בהרי סלובניה.

• מצחיק 2

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

פוטין ושי לא הגיעו לראשונה לכנס, פיזית,

פוטין לא הגיע פיזית גם ב 2023.

שי... אתה רוצה להגיד לי ש-שי מפחד מטראמפ?🤣

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מעניין שלא מדברים פה על מיסמוס הבטחת הבחירות לחשוף את תיקי אפשטיין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 דקות, David32 כתב:

שי... אתה רוצה להגיד לי ש-שי מפחד מטראמפ?🤣

כן, הוא מפחד מהמהלכים של טראמפ וההשפעה שלהם על הכלכלה והמעמד הסיניים.

כמו עם מלחמת הסחר - כולם סיפרו איך תכף הוא מקפל את טראמפ, ומה יצא בסוף?

• מצחיק 1

פורסם (נערך)

מה יש לדבר, אפילו הוציאו וידאו ערוך וחתוך לכאורה מהלילה שבו הוא "התאבד" בצורה מוזרה.

חוץ מזה, איך יחשפו עם טראמפ היה חבר טוב של אפשטיין, מלא תיעודים שלהם ביחד.

Just now, gadik6 כתב:

ומה יצא בסוף?

בסוף יצא שהם שמו עליו אלף זין. העלו גם כן את המכסים, ובסוף בסוף מישהו התפשר וירד מהעץ והם סגרו על 10 ו 30 אחוז. 

איך השפיל את שי אל תשאל. ישר סין התקפלה. מעבר לכך שכול עיניין המכסים הוא בולשיט, ואם תחפש (ואני יודע שלא תחפש) אז תראה שאי אפשר לייצר מלא דברים בארהב, אז זה בולשיט על בולשיט. 

עריכה אחרונה על ידי David32

- By lifting money bags

פורסם

לא רק שאתה מתבטא כמו ילד בן 12, אתה גם מנתח מידע באותה צורה.

סין התקפלה, מהסיבה הפשוטה שאין לה אורך נשימה מספיק למלחמה כלכלית ארוכה מול האמריקאים. את העדויות לכך אפשר לראות למשל בהסכם המינרלים האחרון, שבו סין פשוט נכנעה.

אני כבר לא מדבר על ההשוואה בירידה ביצוא מסין לארה"ב (יותר מאשר בכיוון השני) ועוד, הדפלציה בסין ועוד.

וגם אם נסתכל בצורה מאוד שטחית, לפני טראמפ, המכסים היו כ-20% לשני הכיוונים, בעוד שעכשיו זה 10% על יצוא אמריקאי לסין, אבל 30% על יבוא מסין.

פורסם
לפני 4 דקות, gadik6 כתב:

לא רק שאתה מתבטא כמו ילד בן 12, אתה גם מנתח מידע באותה צורה.

תודה, כשאתה אומר את זה - זה מחמיא לי. 

על כול השאר, מה יש להגיב לך, באמת. חי במציאות אלטרנטיבית.

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

כל הזמן

"כל הזמן" זה ביטוי ריק מתוכן ונאמר כשאין משהו קונקרטי להגיד. תן מקרים שבהם איזנקוט פעל או התבטא באופן מובהק בניגוד לצרכים הביטחוניים של ישראל אך ורק עקב ציפיות או לחצים מהדרג המדיני.

לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

לא סתם אחרי תקופת הצינון ישר הלך לפוליטיקה 

לא אומר כלום לגבי התנהגותו במהלך שירותו הצבאי. הוא לא חייב לפרוש לגמלאות לאחר השירות, וכניסה לפוליטיקה זו אחת האפשרויות שעמדו בפניו.

לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

איפה ערבי אשדוד, אשקלון, תל אביב ועוד לא מעט כפרים?

בריחת אוכלוסייה אזרחית כאשר אנשים נמלטים באופן יזום ממלחמה, מתוך רצון להגן על חייהם אינה טיהור אתני. זוהי תגובה טבעית למצב מסכן חיים. גם יהודים היו בורחים. טיהור אתני זה מצב שבו אנשים מוכרחים לעזוב את בתיהם בניגוד לרצונם, בכפייה והובלה על משאיות או רכבות.

• תוכן חדש...