Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 1 דקה, mikyl כתב:

הוא לא חייב לפרוש לגמלאות לאחר השירות, וכניסה לפוליטיקה זו אחת האפשרויות שעמדו בפניו

צריך לציין שאנשים שמגיעים לתפקידים בכירים כאלה בצבא הם לא רק אנשי קריירה, זה גם נובע מאידאולוגיה. הגיוני להמשיך באותה דרך גם אחרי פרישה מהצבא.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

צריך לציין שאנשים שמגיעים לתפקידים בכירים כאלה בצבא הם לא רק אנשי קריירה, זה גם נובע מאידאולוגיה. הגיוני להמשיך באותה דרך גם אחרי פרישה מהצבא.

הצחקת אותי. גם בצה"ל, לצערנו, יש המון פוליטיקה ותככים בדרגים הכי גבוהים, לעיתים על חשבון אובייקטיביות.

הדוגמה הכי טובה זה עופר וינטר.

לגבי אידאולוגיה - להביא לך דוגמאות איך האידיאולוגיה פתאום משתנה?

יאיר גולן, אחד מ"מייסדי" נוהל שכן, פתאום עושה 180 מעלות בנושא, או בוגי יעלון, שהיה רמטכ"ל לא לפני הרבה שנים, ועכשיו מספר שאנחנו עושים רצח עם.

פורסם

תגיד, אתה קורא את מילות הקישור?

מילים כמו ׳גם׳, ׳לא רק׳, המילה ׳הגיוני׳ שאומרת שיש הסתברות לא נמוכה למשהו אבל לא מאה אחוז…

פורסם
לפני 2 דקות, gadik6 כתב:

יאיר גולן, אחד מ"מייסדי" נוהל שכן, פתאום עושה 180 מעלות בנושא

יעיר גולן תמיד אמר את מה שחשב לנכון וגם פעל בהתאם. גם כאשר הפעיל נוהל שכן בניגוד לפסיקת בג"ץ וקידומו עוכב, וגם כאשר הפסיד את תפקיד הרמטכ"ל בגלל דברים שאמר בנאום יום השואה. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 39 דקות, gadik6 כתב:

הצחקת אותי. גם בצה"ל, לצערנו, יש המון פוליטיקה ותככים בדרגים הכי גבוהים, לעיתים על חשבון אובייקטיביות

אה, ברור שיש מי שרואה בקריירה צבאית מסלול להגיע לפוליטיקה ומשם לשלושת הכ"פים, זה לא אומר שכל מי שנמצא שם הוא כזה.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, mikyl כתב:

"כל הזמן" זה ביטוי ריק מתוכן ונאמר כשאין משהו קונקרטי להגיד. תן מקרים שבהם איזנקוט פעל או התבטא באופן מובהק בניגוד לצרכים הביטחוניים של ישראל אך ורק עקב ציפיות או לחצים מהדרג המדיני

https://mida.org.il/2022/08/18/הרמטכל-איזנקוט-נכשל-כמנהיג-מה-ניתן-לצ/

זה עוד הרבה לפני 7 באוקטובר 

לפני שעתיים, mikyl כתב:

בריחת אוכלוסייה אזרחית כאשר אנשים נמלטים באופן יזום ממלחמה, מתוך רצון להגן על חייהם אינה טיהור אתני. זוהי תגובה טבעית למצב מסכן חיים. גם יהודים היו בורחים. טיהור אתני זה מצב שבו אנשים מוכרחים לעזוב את בתיהם בניגוד לרצונם, בכפייה והובלה על משאיות או רכבות.

זאת הקטנת ראש

פורסם

וואו, שלחת אותי לחקור את האנציקלופדיה העברית? פנינה מ"מידה" על מלחמת הגנרלים? תאמין לי, אם הייתי חסיד של "הארץ" הייתי שולח אותך לשם בחזרה 🤣. בכל מקרה, מה הקשר? אשמח שתענה במילים שלך, לא באמצעות איזה מאמר אינסופי מאל-ג'זירה.

לפני 29 דקות, עדי-אל כתב:

זאת הקטנת ראש

נשמע כמו תירוץ קלאסי כשנגמרים הטיעונים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

פרק נוסף ב"הרס" הכלכלה על ידי טראמפ.

אחד האפקטים של מכסי טראמפ, זה מיליארדי דולרים שזורמים לקופת המדינה.

1752428270864.jpg

זה אומנם נכון שהתשלום מגיע, כנראה, בחלקו או ברובו מצרכנים או עסקים אמריקאיים, אבל זה יכול לשמש למטרה חשובה הרבה יותר - צמצום החוב הלאומי העצום של ארה"ב, מה שיגרום בסופו של דבר גם לשיפור המצב הכלכלי, במיקרו ובמאקרו.

דבר נוסף - כשאנשים דיברו פה על "הרס" הכלכלה, הם דיברו, גם, על שוק ההון.

בינתיים, שוק ההון מתאושש יפה, ואף שובר שיאים חדשים.

nasdaq.jpg

בקיצור, המון הפחדות על איך טראמפ יהרוס את הכלכלה, כשבפועל הנתונים מראים דווקא את ההפך.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

זה אומנם נכון שהתשלום מגיע, כנראה, בחלקו או ברובו מצרכנים או עסקים אמריקאיים

אין פה ''כנראה'' אין פה ''בחלקו'' וגם לא ''ברובו''. 

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני כשעה, David32 כתב:

אין פה ''כנראה'' אין פה ''בחלקו'' וגם לא ''ברובו''. 

כמובן כמובן. ואת זה אתה קובע על סמך...   מה בדיוק?

הגיון "בריא"?

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
Just now, gadik6 כתב:

הגיון "בריא"?

כי ככה עובדים מכסים. בדיוק כמו שאתה משלם על חפיסת מלבורו 40 ש״ח. וצרכן בתאילנד משלם 10 ש״ח לאותה החבילה. ההפרש לא משולם על ידי פיליפ מוריס.

• אהבתי 1
פורסם

אגב, הקפיצה בגרף נראית יפה, אבל בפועל זו קפיצה לעשרים ומשהו מיליארד דולר - בקנה מידה של הכלכלה אמריקאית זה בערך 0.1%.

חוץ מזה - זו הכנסה ממכסים.

אם בפועל כמות הסחורה שנכנסת קטנה בגלל המכסים יש מצב שיש פגיעה בהכנסה ממסים אחרים - פחות רווחים לעסקים אז פחות מס הכנסה או מס קנייה או מה שיש להם שם באמריקע.

פורסם

וכמובן שההכנסה הזו ממכסים אמורה להתבטא באינפלציה. צריך עוד לחכות לתוצאות.

לפני 53 דקות, gadik6 כתב:

אתה מכיר גורם אחר שמשלם את המכסים?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...