Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 40 דקות, mikyl כתב:

ועוד פעם שקרן. לא אמרתי שטראמפ יפסיק מלחמה. מה שכן אמרתי שכאשר הוא ייתן פקודה ביבי יצדיע, יסתובב, יוריד את המכנסיים ויתכופף. אז זה מה שבאמת היה עד עכשיו וזה גם מה שיהיה.

אז מי בינינו שקרן וליצן?

כבודו, סגנון הכתיבה שלך מתלהם ואלים.

אפשר לשמור על תרבות הדיון מבלי להקצין.

אישית אשמור לביידן פינה חמה על תמיכתו בתקופה שמייד אחרי ה-7.10 אבל הרכבת שלו כבר עזבה את הרציף והגעגועים לתקופתו ישארו לעד בחזקת געגוע.

עכשיו יש מנהל חדש/ישן בארה״ב ולדרכו יש לתת את המשקל והחשיבות הראויים.

שאלתי אותך בעבר ואני שואל שוב: לו אתה ראש ממשלת 🇮🇱 בעת הזו, היית מראה לטראמפ אצבע משולשת או כדבריך מוריד את המכנסיים ומתכופף (בגדול, נראה שטראמפ ונתניהו מתואמים למדי כך שהתיאור לוקה משהו)?

אתה הדוגמא הקלאסית בעיני בין תאורטיקן לאיש מעשה.

• אהבתי 3
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, gadik6 כתב:

ותקפנו באיראן, מה שלא קרה בתקופת ביידן.

לפני כשעה, mikyl כתב:

שקר.

לפני כשעה, mikyl כתב:

תקפנו. נכון

לפני כשעה, mikyl כתב:

בעוצמה הרבה יותר פחותה,

תודה רבה. סיכמת, במשפט אחד, את רמת הטיעונים שלך.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

אשמח לשמוע את דעתו של @eladts על הסכם המכסים  שנסגר בין טראמפ מול אורסולה פון דר ליידן, נשיאת הנציבות האירופאית.

עפ״י מקורות שונים באירופה, קיימת תחושה אצל רבים של ׳מכרו אותנו׳ וכי טראמפ הצליח לכופף את האיחוד.

מה שומעים @garicho  ו- @David32 בסביבתכם? מה דעתכם?

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם (נערך)

אם להקשיב לראש ממשלת צרפת, אז טראמפ אכן כופף אותם. עוד הישג מרשים, לפחות מבחינת ארה"ב.

העיקר צעקו פה לא מזמן שטראמפ "הורס" את הכלכלה האמריקאית.

France.jpg

אגב, מצחיק שהצרפתים מדברים על ערכים משותפים או על אינטרסים משותפים של עמים חופשיים.

אלו ש"מכרו" אותנו בשביל עסקים עם חיזבאללה, ואירחו, בכבוד מלכים, ג'יהאדיסט בחליפה, מדברים על ערכים.

• אהבתי 1

פורסם

לא דיברתי עוד עם הקולגות שלי בנושא, אבל אף אחד מהם לא מאוד חובב את טראמפ (אבל גם לא את פון דר ליין - גם אני ממש לא).

אני לא רואה את זה כנפילה, אני רואה את זה כהסכם מטומטם שלא מועיל יותר מדי לאף אחד מהצדדים. 

אם להסתכל על המספרים, אפשר לפקפק ביכולת של האיחוד לקנות שנתי מארהב 250 מיליארד דולר של אנרגיה. 

לגבי ה 600 מיליארד שאמורים להיות מושקעים - זה מסתבר כסף פרטי ולא של האיחוד, וזאת השקעה, ככה שהמהלך בכלל לא מובן לי.

וכמובן - יש מכסים על מוצרים אירופאים ואין על מוצרים אמריקאים, רק שכמות מוצרים שאירופה קונה מארהב לא גדולה במיוחד. קיצר, כרגיל. הוא כופף כול עוד מתעלמים מהעובדות

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, David32 כתב:

רק שכמות מוצרים שאירופה קונה מארהב לא גדולה במיוחד. קיצר, כרגיל. הוא כופף כול עוד מתעלמים מהעובדות

כמובן.

מה זה כמעט 400 מיליארד דולר ביבוא, כסף קטן. הרי ארה"ב היא רק המדינה השניה בעולם בהיקף היצוא לאיחוד.

https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=USA-EU_-_international_trade_in_goods_statistics

האיחוד האירופי זה ספינה שטובעת - אף אחד כבר לא סופר אותם, לא האמריקאים, לא הסינים וגם לא הרוסים. תוסיף לזה אוכלוסיה מזדקנת, שלא עושה מספיק ילדים, פלוס אוכלוסיה מוסלמית צעירה, עם ילודה גבוהה פי כמה, וחוסר רצון לקבל על עצמם את התרבות האירופית, פלוס רוסים על הגדר מצד אחד, וסינים וקטארים עם השפעה כלכלית/פוליטית מצד שני, פלוס התרכזות ברגולציה מוגזמת ושאר שטויות, דוגמת פקק שנשאר מחובר לבקבוק פלסטיק.

פורסם

ברור, אתה ממש לא הסיבה שאין מה לדסקס את נושא פה (או בעצם כול נושא). 

ממליץ לקרוא את מה שאתה שולח וההקשר שלהם לעסקה. 

דעתך על האיחוד מרתקת, כול כך שגם שם אתה תתעלם מהעובדות לגבי המסחר בין האיחוד לארהב. ולבסוף אתה מוסיף את המם הידוע על הרגולציה.

בהצלחה גדי. הכול רע, טראמפ זיין את האיחוד, ואת ה 15% מכס ממש לא ישלם הצרכן האמריקאי. ברור.

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

צודק, שכחתי שפה מותר לספר רק איך ישראל עוד שניה מתרסקת או איך טראמפ הורס את ארה"ב. 

ומאלו עובדות אני מתעלם?

ארה"ב היא לא השניה ברשימה בהיקף היצוא לאיחוד, או שהיא לא מייצאת סחורה במאות מיליארדי דולרים?

וזה לא דעתי, זה נתונים ומספרים.

הנה, רק דיברנו ומישהי בלינקדאין פרסמה לגבי ה"ירידה" בתוצר היחסי של המערב, ביחס לשאר העולם, ב-20 השנים האחרונות.

ומי בעולם המערבי דווקא עלתה באחוז התרומה שלה?   ישראל.

Screenshot_20250729-213419_LinkedIn.jpg

פורסם
לפני 12 שעות, gadik6 כתב:

האיחוד האירופי זה ספינה שטובעת - אף אחד כבר לא סופר אותם, לא האמריקאים, לא הסינים וגם לא הרוסים.

ורק עבורנו, האיחוד האירופי הוא המקור לייבוא סחורות בפער עצום מארצות הברית (יותר מ-30 מיליארד דולר מהאיחוד האירופי מול פחות מ-15 מיליארד דולר מארצות הברית), וגם בפער מסין (19 מיליארד דולר). כמו כן, הם נמצאים במקום השני ביצוא הסחורות של ישראל, אחרי ארצות הברית. כמו שנהגו לומר בברית המועצות: "הקפיטליזם נרקב, אבל איזה ריח!"

פורסם (נערך)

נו ומה הקשר בין מה שאני כתבתי למה שאתה כתבת?

גם טורקיה הייתה פעם בחמישייה הראשונה ביבוא סחורה ישראלית. זה אומר משהו חוץ מזה שהם קרובים, זולים, ובעלי אינטרסים משותפים בתחום היבוא והיצוא?

ואם כבר אתה משווה, אז תשווה מדינות. ארה"ב במקום השני ביבוא וביצוא מישראל, אחרי סין.

https://www.cbs.gov.il/he/mediarelease/DocLib/2024/026/16_24_026maz_usd.pdf

פורסם

תודה ששמת את התמונה הזו לפני שאני הספקתי

להסתכל על טבלה כזו שהיא מתוך סכום קבוע של 100% ולטעון מה שנטען פה ב "התבסס" על זה....

לפי הטבלה הזו קנדה אמורה להיות במצב לא רע ובריטניה אמורה להיות כבר עם רגל וחצי בקבר.

בפועל, אני מזמין את כולם פה ללכת ולבדוק מה המצב פה ומה שם, ואיפה עדיף לחיות כרגע. כן כן, מהגרים מוסלמים והכל כלול.

פורסם
לפני 42 דקות, gadik6 כתב:

ואם כבר אתה משווה, אז תשווה מדינות.

אבל דיברת על האיחוד האירופי, לא? פתאום זה לא מסתדר עם הנרטיב?

לפני 57 דקות, gadik6 כתב:

ארה"ב במקום השני ביבוא וביצוא מישראל, אחרי סין.

ובמקום הראשון בייבוא לישראל? האיחוד האירופי. ארה"ב היא במקום שלישי אחרי סין. 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, David32 כתב:

Guide to Cherry Picking | Destination Door County

בסדר. כשאין מה לענות אז מתחילים לשים תמונות חמודות.

איך אומרים אצלכם, עובדות לא חשובות, רגשות חשובים.

אפשר להסתכל על מספר היוניקורנים, אפשר להסתכל על GDP לאדם, או GDP ביחס לכח הקנייה, אפשר להסתכל על גודל הצבא, אפשר להסתכל על מפת ההשפעה העולמית ויחסי החוץ, אפשר להסתכל על מגמות בשינוי האוכלוסיה, ועוד ועוד.

https://www.hungarianconservative.com/articles/review/european-union-united-states-gdp-economy/

כל הנתונים הללו אומרים דבר אחד - אירופה, או האיחוד האירופי/מערב אירופה נמצאים בפני משבר, אם לא כבר בתוכו. אתה רוצה לעצום עיניים ולספר שהכל דבש?   שיבושם לך.

לפני כשעה, mikyl כתב:

אבל דיברת על האיחוד האירופי, לא? פתאום זה לא מסתדר עם הנרטיב?

איזה נרטיב?   יבוא סחורות מ/אל ישראל זה מדד למה בדיוק?

נתתי לך את הדוגמה של טורקיה. זה שהיו לה יחסי מסחר ענפים עם ישראל אומר משהו עליה כמדינה?

פורסם

אפשר גם לענות להודעה או להקשר שלה. במקום זה אפשר להדביק לי איזו דעה שלא אמרתי. 

הטרלה מוצלחת.

אגב אהבתי גם שעכשיו אנחנו מחלקים את זה לשלוש: אירופה, האיחוד ומערב אירופה. 

- By lifting money bags

• תוכן חדש...