Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא. אנשים לא משוחדים. כאלה שטרחו לבדוק האם התאוריות פועלות. והוכיחו שלא. קרא את אותה כתבה (אני לא קורא לה "מאמר, כי מדובר במשהו עממי). אפילו מפקדי תחנות המשטרה במקומות עם הריכוז הגבוה ביותר של כלי נשק בידי אזרחים - כולל עיר שמחייבתבחוק החזקת נשק - לא זוכרים ולו מקרה אחד שבו האזרח השתמש בנשק כדי למנוע פשע. זה פשוט לא פועל. הנשק לא זמין כי הוא בכספת, האזרח לא מיומן בתפעולו, בודאתי תחת לחץ - אז חוץ מהתאבדויות ותאונות הוא לא משיג דבר.

ואותם פוליטיקאים שמלווים שומרי ראש - שכחת איזה תהליך של סלקציה עוברים אותם שומרי ראש לפני שהם מקבלים לידיים אקדח זעיר, בודאי משהו יותר כבד. אבל האמריקאי הממוצע רוצה יותר גדול, נניח M16 או גליל, אפילו אם "רק" חצי אוטומטי. כלי עם טווח הרג של מאות מטרים. לכל מי שמנסה להשוות לפיגוע דריסה: מה הטווח האפקטיבי ורוחב הגזרה של רכב, אפילו משאית? תשווה את זה לכמה צרורות של גליל. אלה סדרי גודל אחרים. שלא לדבר על כך שמכונית תקשה להכנס לקניון או לבית הכנסת. השק יכנס בקלות רבה.

בנצי, אמריקה מנס להצטייר כמשהו אידיאלי, אבל מדובר במדינה מושחתת עד היסוד ואלימה מאד. ול-NRA חלק לא קטן בכך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואף אחד לא מתייחס לשווייץ, משום מה. לא נוח?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ארה"ב היא מדינה שיש בה ערים שרמת האלימות בהן היא ברת השוואה למקסיקו וברזיל.

אני יודע. השמאל אשם. וטראמפ נבחר לתקן את זה. שכנעתם. אבל לפחות תהיו מודעים לכך שאתם לא מנתחים את המצב בגן עדן (אני יודע. יהיה גן עדן אם טראמפ יבחר לעוד קדנציה. שכנעתם).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

פשוט לא עלתה. עצרתי בפינלנד. אפשר למנות גם את שוודיה או איסלנד או עוד שורה ארוכה של מדינות מערביות עם ריבוי נשק אזרחי חוקי ורמת אלימות ופשע יחסית נמוכה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

או, טוב שהזכרת ברזיל. ג'ונגל הרבה יותר גרוע מארה"ב, וקבל ציטוט (אמנם מוויקי, אבל לא מניח שהוא שקרי):

In Brazil, all firearms are required to be registered with the minimum age for gun ownership being 25.[1] It is generally illegal to carry a gun outside a residence, and a special permit granting the right to do so is granted to certain groups, such as law enforcement officers.[2] To legally own a gun, an owner must hold a gun license, which costs R$1000,[2] and pay a fee every three years to register the gun, currently at R$85.[3] Registration can be done online or in person with the Federal Police.[4]Until 2008, unregistered guns could be legalized for free.[5]It is estimated that there are around 17 million firearms in Brazil,[6] 9 million of which are unregistered.[1] Some 39,000 people died in 2003 from gun-related injuries nationwide.[6] In 2004, the number was 36,000.[1] Brazil has the second largest arms industry in the Western Hemisphere.[7] Approximately 80% of the weapons manufactured in Brazil are exported, mostly to neighboring countries; many of these weapons are then smuggled back into Brazil.[7] Some firearms in Brazil come from police and military arsenals, having either been "stolen or sold by corrupt soldiers and officers."[7]

מגבלות חמורות, גיל 25, רישיון יקר - ו-Rap das armas. מי שרוצה נשק (כמו שכתבתי כבר, קח גם את רוסיה כדוגמא) - ישיג.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הוכח על ידי מי? אנשים יפי נפש שלא התמודדו עם בעיות אמיתיות?

כמו כל הפוליטקאים שמדברים נגד נשקים כאשר הם מוקפים בשומרי ראש חמושים... priceless.

מצחיק שאתה מזכיר פוליטיקאים, כי הפוליטיקאים "שלך" מדברים בעד נשקים כשהכיסים שלהם מרופדים בכסף שמגיע מה-NRA.

ואתה שב ומעלה סרטונים של דוגמאות ספציפיות בשביל להדגים את המטרות שלך. מקרים בדידים לא מייצגים את הכלל.

רוני, שוקולד עושה אותך שמן? זאת הדוגמא הכי טובה שלך?

זה היה בדיוק בשביל להראות לבנצי כמה הטיעון שלו ש"אקדחים לא הורגים אנשים" הוא מטופש. אבל ברור, תתעלם מכל השאר ותתמקד בשוקולד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
גדי טאוב אומר הרבה על הרבה דברים. בנושא ההגירה אני חושב שהוא מנפח בעיה מקומית לרמה הלאומית, אבל כל מה שהוא אומר זה בסלע.

על סמך מה אתה מייחס לו קרדביליות בנושא שהוא לא תחום המחקר שלו?

כמעט כל מה שהוא אומר זה בולשיט, שמופרך על ידי מחקרים סביב הגירה.

הגירה יכולה לייצר גם המון בעיות. הטענה כללית ברמת ה"הם באים לגנוב לנו עבודות ולעשירים לא איכפת" לא נכונה. וזה מה שהוא טוען. אתה יכול לקרוא..

כשיש לך ידיים עובדות זמינות, שהעלות הכוללת שלהן לא כוללת תשלומים סוציאלים, אתה מקטין את רמת ההכנסה של כל המגזר. למשל, העובדה שטיפים ממלצרות לא ממוסים. אז מלצר עושה 50 ש"ח לשעה נטו, וזה לא עולה למעביד שלו כמו שעובד של 50 ש"ח עולה, למשל, לבעל חנות.

הרי לאף אחד אין בעיה עם העובדים התאילנדים בחקלאות או הסינים בבניין, נכון?

העובדים המקצועיים הללו, הפלא ופלא, גם לא מנסים להשאר בישראל.

אל תהייה תמים. על העובדים התאילנדים או הסיניים מישהו גוזר קופון. על האפריקאים לא. הסינים גם לא באים לכאן לעבוד בניקיון.

בכל מקרה, גם אלו וגם אלו עובדים בעבודות שהמקומיים לא רוצים לעבוד בהן. גם את זה מראים מחקרי הגירה כלליים ממקומות שונים בעולם. זה מאוד טבעי שבחברות מפותחות ועשירות יחסית ישנן עבודות לא אטרקטיביות למקומיים. והתוצאה, לפעמים, היא פשוט מחסור בידיים עובדות. זה גם מה שמייצר מזה כמה עשורים טובים את הביקוש להגירה במערב. ועכשיו אפילו ביפן הבינו שזה צורך.

כמובן שצריך לנהל את זה. יש הבדל בין מי שבא לעבוד ועף הביתה בסוף פרק זמן מסוים, למי שבא להשתקע.

אין להם אג'נדה נגד אפריקאים. יש להם אפריקאים בשכונה. אנשים מתרבות זרה בלי גרוש על התחת. רק שרב ת"א לא גרה איתם, אז זה טוב רק ללכת לשמוע זמרים שרים ולתמוך בהם. הם באמת לא שפי פז (גם אני לא). הם לא משלמים את המחיר ואין להם מושג מה קורה. חברה שלי רצתה ללכת להפגנה לטובת הילדים הזרים. אמרתי לי שכל זמן שהיא לא מוכנה לקחת אחד הביתה, או לפחות לממן אחד, שתשאר בבית.

אני לא מבין מה אתה מנסה להוכיח. לתושבי השכונות היתה הזדמנות להצביע בעד מפלגות שדוגלות במאבק נגד המהגרים האפריקאים. הם לא עשו את זה. לא תושבי השכונות בצפון, אלא בנווה שאנן והסביבה. פשוט לא בחרו במפלגות האלו. שאר תל אביב לא רלוונטית לסיפור. וכתבתי את זה כבר בעבר: נווה שאנן עוברת תהליך ג'נטריפיקציה דומה לזה שעברה גם פלורנטין. פעם בחודש בממוצע אני מקבל הצעה ללכת לראות פרויקטי דיור חדשים שם.

וכן, מי שיוכר כפליט, שיקבל מבחינתי סל קליטה. השאר - הביתה. בטח לא לרכז אותם בשכונה אחת, שגם ככה תושביה חייהם לא מי-יודע-כמה. הם לוקחים משאבים רבים מהרווחה (שבצדק לא מבדילה בין אדם לאדם), על חשבון המקומיים.

למה שזו תהייה הסתה לשיטתי? אני מסכים.

לא צריך להגרר לרמת ויכוח דמגוגית.

אני מסוגל לקבל את זה שאנשים חושבים אחרת ממני. אין לי שום בעיה עם דיעה שאומרת אפילו שאין מקום פה למהגרים בכלל וגם לא בארה"ב.

יש לי בעיה עם זה שמבססים את זה על טענות לא נכונות, כמו שעושה טראמפ.

וגם בנווה שאנן בארץ לא כל התושבים הם שפי פז.

פורסם
זה היה בדיוק בשביל להראות לבנצי כמה הטיעון שלו ש"אקדחים לא הורגים אנשים" הוא מטופש. אבל ברור, תתעלם מכל השאר ותתמקד בשוקולד.

אתה חושב שהטיעון מטופש, אבל להאשים חפץ, לדעתי למשל, מטופש לא פחות. כמו שאתה אחראי להאם אתה אוכל שוקולד או לא, כמו שאחר אחראי להאם הוא נוהג מסוכן או לא, כך גם לא כל מחזיק נשק הוא אפריורי רוצח. כי בקצב הזה תצטרך לאסור גם סכיני מטבח.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ואתה שב ומעלה סרטונים של דוגמאות ספציפיות בשביל להדגים את המטרות שלך. מקרים בדידים לא מייצגים את הכלל.

גם ה-mass shootings הם לא הכלל. רוב תמותת הנשק היא מנשק לא חוקי, ובידי עבריינים. לא בידי משוגעים או כאלה שאכלו פליפ.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ואף אחד לא מתייחס לשווייץ, משום מה. לא נוח?

האמת שכתבתי תגובה ארוכה ומחקתי, כי חבל על הזמן.

תסתכל על הרגולציה בשוויץ והאכיפה, ותסתכל על ארהב.

אבל האמת שאני יכול להבין את הטענה שכמות ההרוגים ממאס שוטינגס קטנה מאוד ביחס להרוגים/לתמותה מדברים אחרים אז זה לא משנה וזה בקטנה.

כי בקצב הזה תצטרך לאסור גם סכיני מטבח.

אהההםם אהההםם לונדון אההההם

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

רומן, לא הבנתי מה הציטוט שלך על ברזיל נועד להראות.

לא טענתי שאם ורק אם אין נשק חוקי אזי המדינה לא אלימה.

ארה"ב היא מדינה שהרבה דברים בה לא עובדים כמו שצריך.

אתה חושב שבישראל קניית נשק חוקי צריכה להיות יותר פשוטה וזמינה לאזרחים?

גם ה-mass shootings הם לא הכלל. רוב תמותת הנשק היא מנשק לא חוקי, ובידי עבריינים. לא בידי משוגעים או כאלה שאכלו פליפ.

אז מה הנשק נותן?

פורסם
אתה חושב שבישראל קניית נשק חוקי צריכה להיות יותר פשוטה וזמינה לאזרחים?

כן, אני חושב שקניית נשק חוקי צריכה להיות יותר זמינה ופשוטה לאזרחים. הדבר היחיד שהייתי מקשה בו לעומת היום זה שלא מספיק אישור רופא, אלא צריך לעבור איבחון של ממש, ובתדירות מסויימת שתיקבע.

אז מה הנשק נותן?

אפשרות לאזרח נורמטיבי להגן על עצמו מאלה שאינם, בין אם הסכנה נובעת, כמו בארץ, בעיקר ממחבלים, או כמו בארה"ב/ברזיל, מעבריינים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אהההםם אהההםם לונדון אההההם

לונדון לא מחכה לי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כמאמר הבדיחה:

שאלו את ברז'נב - אנחנו הרי בדרך לקומוניזם, למה המדפים בחנויות ריקים? הוא ענה - אף אחד לא הבטיח לכם צידה לדרך.

בזמן שאתה חולם על אוטופיה, אני מעדיף להתמודד עם ההווה.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...