Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מציג את זה כאילו זו שאלה מסובכת, עם תשובה לא חד משמעית.

אבל זה לא המצב. כי יש לנו תשובה פשוטה, כי זה בדיוק מה שקורה בכל מדינה שהיא לא ארה"ב.

זו לא הסוגיה. הסוגיה היא מה עושים מכאן והלאה.

אתה מניח שאפשר לעשות סיבוב פרסה ולשנות את המציאות, כך שארה"ב תהיה, נאמר, כמו גרמניה.

וזה לא בהכרח נכון.

בבקשה (וזה ה-NYT)

https://www.nytimes.com/2019/08/05/us/chicago-violence-guns.html

https://fee.org/articles/the-myth-that-australias-gun-laws-reduced-gun-homicides/

This was certainly the case in the United States. US homicides hit a 51-year low in 2014, falling to a level not seen since 1963. This followed the general trend: peaking in the early 1990s and then going into steep decline. And yet, we can't point to any new national gun control measure that we can then claim caused the decline. In fact, the data suggests gun ownership increased significantly during this period.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עוד באותו נושא, גם בקנדה אפשר להיכנס לחנות בקניון ולצאת עם רובה צלפים, לא שמעתי על הרבה מקרי ירי המוני שם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מנגד יש את הקישור שספייר הביא. כל אחד קורא מה שמתאים לו כנראה.

קרוב לודאי שיש עוד גורמים משפיעים - הרי בפינלנד, למשל, יש ריבוי כלי נשק בידי הציבור, אבל לא שומעים על מעזי טבח. אולי בגלל אופי המדינה והאוכלוסיה, השימוש שלו מיועד הנשק או סוגי הנשק. גם אצלנו כמות כלי הנשק החוקי שבידי הציבור משמעותית (אם כי קטנה) - אבל כמה מהכלים האלה הם ארוכים ו(חצי) אוטומטיים? כנראה מעטים מאד. אז יש מקרי אופיר חסדאי ז"ל, אבל הם מעטים ולא מדובר ברצח המוני.

בשווייץ יש נשק ארוך, קרבי לחלוטין, ברוב משקי הבית. בכלל, אחוז כלי הנשק בשווייץ עצום. בישראל יש כמות עצומה של כלי נשק - לא רק אקדחים פרטיים, אלא ים אקדחים מוסדיים ועוד יותר מזה רובים של חיילים בחופשה בכל עת, שזה בני נוער, עם כל הרגישות שבדבר וחוסר הבשלות הנפשית. ולא היו mass shootings. בסופו של דבר הם, כמו שכתבתי, חלק זניח ביותר (פשוט הכי "סקסי" ותקשורתי) בכל מה שקשור בנשק חם. מי שרוצה נשק, ישיג אותו בסופו של יום, כך או אחרת. ראה למשל רוסיה, שם אין נשק פרטי ועדיין לא חסר נשק לעבריינים, בדיוק כמו בעיקר התמותה מנשק בארה"ב - נשק לא חוקי.

אגב עניין אוסטרליה שהביאו פה, מי שקרא ראה שעיקר הצמצום היה במה שהיה העיקר לפני זה ובמה שהרוב התרכז - התאבדויות, והרוב פשוט עברו לתלות את עצמם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
התחלת ב"

אני לא מכיר ולו מקרה ירי המוני אחד בארה"ב שבו good samaritan נושא נשק מזער את הנזק בצורה כלשהי" הראתי שיש מקרים שכן. הרוב? לא הרוב? לא יודע, לא מעניין. יש מקרים. נקודה.

גם המקרים שמתוארים שם הם לא מקרים של ירי המוני כמו אלו שאנחנו מדברים עליהם. אם תלך לרשימת ה-mass shootings בארה"ב בויקיפדיה לא תמצא שם מקרה שבו התוקף נעצר על ידי אזרח..

בכל מקרה, גם אם נסכים שזה לגיטימי לאזרח להחזיק נשק להגנה עצמית, בוא נשאל את עצמנו את השאלות הבאות:

א) האם רובה סער נחשב נשק להגנה עצמית?

ב) האם אביזרים כגון מחסניות מוגדלות, כוונות אופטיות, כדורי חודרי שריון, שכפ"צים, bump stocks (שהוצאו מחוץ לחוק מאוחר מדי) וכו' נועדו להגנה עצמית?

ג) האם אדם צריך להחזיק יותר מכלי נשק אחד להגנה עצמית?

ניתן לצמצם דרסטית את תפוצת כלי הנשק וסוגיהם ועדיין לאפשר לאזרחים להחזיק נשק להגנה עצמית, אבל אפילו את זה לאף אחד אין אומץ לעשות.

פורסם (נערך)

אין להם אג'נדה נגד אפריקאים. יש להם אפריקאים בשכונה. אנשים מתרבות זרה בלי גרוש על התחת. רק שרב ת"א לא גרה איתם, אז זה טוב רק ללכת לשמוע זמרים שרים ולתמוך בהם. הם באמת לא שפי פז (גם אני לא). הם לא משלמים את המחיר ואין להם מושג מה קורה. חברה שלי רצתה ללכת להפגנה לטובת הילדים הזרים. אמרתי לי שכל זמן שהיא לא מוכנה לקחת אחד הביתה, או לפחות לממן אחד, שתשאר בבית.

וכן, מי שיוכר כפליט, שיקבל מבחינתי סל קליטה. השאר - הביתה. בטח לא לרכז אותם בשכונה אחת, שגם ככה תושביה חייהם לא מי-יודע-כמה. הם לוקחים משאבים רבים מהרווחה (שבצדק לא מבדילה בין אדם לאדם), על חשבון המקומיים.

נו ומי אשם בזה? מי ריכז אותם באותה שכונה? אותם מתנגדי הגירה. זה מגיע מסטייט אוף מיינד של אנחנו נדפוק את עצמנו רק בשביל שנוכל לדפוק גם את הסודנים.

מי שיוכר כפליט סל קליטה + אזרחות מלאה. מי שלא יוכר כפליט ישר על המטוס חזרה לאפריקה או מדינה אחרת שתסכים לקלוט אותו.

מי שהסטטוס שלו נמצא בבירור תהליך שיכול לקחת שנים על גבי שנים צריך לקבל אישור עבודה מלא בדיוק כדי שהוא לא יהפוך לאיש מתרבות זרה בלי גרוש על התחת שנמצא במצב הישרדות יומיומי.

ושם רוב הנשק רחוק מאד מלהיות חוקי. אז זה אולי נחמד לצעוק, אבל אם יקחו את הנשק החוקי אנשים מן השורה יהיו חסרי הגנה מול עבריינים שאותם לא מעניינים משחקי הסטטיסטיקה שלכם.

אנשים מן השורה לא אמורים להתעמת עם עבריינים. לשם כך יש גורמי אכיפה מוסמכים, מצויידים ומיומנים. הדבר האחרון שאדם מן השורה צריך זה לקנות נשק בוולמרט, לרוקן מספר מחסניות במטווח סטרילי ולחיות בסרט שהוא מינימום Navy Seal. אנשים כאלה או שיפגעו רק בעצמם או במי שקרוב אליהם או שימותו בזמן עימות.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

ואז יגיעו פיגועי דריסה, פצצות ומה לא. דווקא מישראלים אני מצפה להבין את המהות של אחזקת נשק להגנה עצמית.

קל מאוד לעשות פיגוע המוני, לא צריך נשק בשביל זה.

אני שאלתי כמה מהיורים היו חברים בNRA?

אישית אני מאמין שהכל מונע פוליטית ומתוזמן יופי, השמאל מאבד אחיזה עם כל הרעיונות ההזויים שלו, מחפש כיוון ומגיע לנשק, נושא ישן וטוב... צריך קצת דלק במדורה והנה יש נושא חדש לדבר עליו מעבר לקומוניזם.

haters will hate

פורסם

אם לא תחזיק נשק קומוניסטים יבואו להרוג אותך?

ומה תעשה? תשים אוזניות מטווחים ומשקפיים ותרוץ להילחם עם 9 כדורים במחסנית? אוי תעשה לי טובה...

עדיף שלא תיכנס לזה בכלל. רוב הסיכויים שרק תחטוף כדור.

אנשים מתאמנים שנים על גבי שנים בשביל לדעת לתפעל נשק כמו שצריך באירוע ספונטני.

פורסם
אנשים מן השורה לא אמורים להתעמת עם עבריינים. לשם כך יש גורמי אכיפה מוסמכים, מצויידים ומיומנים. הדבר האחרון שאדם מן השורה צריך זה לקנות נשק בוולמרט, לרוקן מספר מחסניות במטווח סטרילי ולחיות בסרט שהוא מינימום Navy Seal. אנשים כאלה או שיפגעו רק בעצמם או במי שקרוב אליהם או שימותו בזמן עימות.

שוטרים לא נמצאים בכל מקום, אנשים מן היישוב כן. מי שעוצר אירוע הוא מי שנמצא באירוע, לא מי שמגיע להקיף את הגופה בגיר.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
נשק לא רוצח אנשים...

ספר את זה למשפחות הנרצחים.

מה עם הרוגי תאונות דרכים? מה אתה מספר למשפחות שלהם? שמכוניות הורגות? תאסור מכוניות? יותר ממכונית אחת לנפש? יותר מ-69 כ"ס? יותר מטון וחצי משקל? אולי תאסור אופנועים? אופניים?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הדבר היחיד שתעצור זה את הכדור עם הגוף שלך.
הביאו לך לא מעט מקרים לכך שהאמונה שלך שגויה. גם בארץ חלק נכבד מניסיונות פיגועים ופיגועים נעצרו על ידי אזרחים חמושים. אבל אתה לא מאלה שנותנים לעובדות לבלבל אותם, זה כבר די ברור.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מכונית "קצת" יותר הכרחית מאחזקת אקדח. ואתה יודע מה? צריך להוריד גם מכוניות מהכבישים. בתקווה ילדים שלי לא יצטרכו לנהוג בכלל כי יהיו רכבים אוטונומיים.

פורסם (נערך)
הביאו לך לא מעט מקרים לכך שהאמונה שלך שגויה. גם בארץ חלק נכבד מניסיונות פיגועים ופיגועים נעצרו על ידי אזרחים חמושים. אבל אתה לא מאלה שנותנים לעובדות לבלבל אותם, זה כבר די ברור.

קודם כל רוב האירועים נעצרו על ידי חיילים שהיו במקום. אתה יודע כאלה שאשכרה למדו להשתמש בנשק וראו מלחמה או שתיים בחיים שלהם ולא דביל שקנה נשק במכולת השכונתית וצועק "I AM A PROUD AMERICAN!!!" בזמן הפגנה של ה-NRA.

פורסם

אנשים מן השורה לא אמורים להתעמת עם עבריינים.

נכון, אותם עבריינים שודדים עבריינים אחרים.

צא מהבועה שאתה חי בה, עבריינים שמסתובבים עם נשק לא זורקים זין על אף אחד.

תשב אתה בבית ותחכה למשטרה, אם בכלל הייתה לך הזדמנות להתקשר אליהם כמישהו הולך אצלך בבית באמצע הלילה.

תבוא לבקר פה, אני אקח אותך לכל השכונות הבעייתיות (שטופחו יופי עם הנהגה שמאלנית) ותבין לבד למה אזרחים נורמטיבים צריכים את הזכות להגן על עצמם.

haters will hate

פורסם (נערך)

לשבת בבית? אני בורח. שיקח הכל.

מה אתה חושב שתהיה לך הזדמנות לירות בפסיכופט שיעיר אותך באמצע הלילה אם בכלל תתעורר?

חוץ מזה על מה יש להם לשמור בבית? על צריף ששווה בקושי 50,000$ בעיירת white trash מתפוררת שהם גרים בה?

אני לא אחזיק נשק מאותה סיבה שאני לא מחזיק מצלמה ברכב או תרסיס פלפל או כל דבר אחר.

אחזקה של דברים מהסוג הזה יוצרת אשלייה של חסינות וביטחון עצמי מופרז.

• תוכן חדש...