Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
ולגבי טראמפ - אתה יודע למה הוא אמר משהו אבסטרקטי ולא נחרץ? כי אין לו מושג. כי הוא לא מתפקס או נכנס לעומק על כמעט שום דבר חוץ מהמתקפה על התקשורת.

יתרה מזאת, הנושא הפלסטיני בפרט והסוגיות במזרח התיכון בכלל - אינם בראש סדר העדיפויות האמריקני, בטח לא בעידן טראמפ, כך נראה.

במדיניות החוץ, ה"זירה" החשובה ביותר לארצות הברית היא הים הפסיפי. יש שם בעלי ברית הרבה יותר קרובים של ארצות הברית (יפן), יריבות מדיניות הרבה יותר אגרסיביות ומסוכנות (סין, צפון קוריאה), וכל זה - הרבה יותר קרוב לגבול האמריקני.

וזה רק מדיניות חוץ. אני לא אתפלא אם בעידן טראמפ ארצות הברית תהיה הרבה יותר ממוקדת במדיניות פנים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אייל, קודם כל, תודה על האיחולים.

עדיין לא מבין ככ מה אתה רוצה.

כתבתי כבר בעמוד הקודם; גם אם השמאל יעמיד מנהיג כמו פרץ, שהדבר האחרון שאפשר להגיד עליו זה שהוא מתנשא, אותם האנשים שאני מתייחס אליהם כמקור הכח האלקטורלי של הימין, עדיין יצביעו ימין.

לןמעשה, אני בספק רב אם תמצא אפילו בן אדם אחד בישראל, שפתאום יראה איזה מנהיג חדש ל״עבודה״ ויגיד לעצמו ״הממ, סוף סוף מישהו לא מתנשא בשמאל, יאללה אני בעדם עכשיו״. ולכן, בפעם המי יודע כמה, ההתנשאות של השמאל - גם אמיתית וגם מדומינת - היא תרוץ, והיא חלק ממה שגורם לאנשים לבחור לא מה שיעשה להם יותר טוב, אלא אנטי נגד מה שהם שונאים.

בזמנו נורא נהנתי לקרוא פוסטים של ״אם תרצו״ כנגד האקדמיה, ולראות כמה בוז ושנאה יש לאותם האנשים שאני מדבר עליהם להשכלה, שהם עצמם לא טרחו או לא הצליחו לרכוש. כמעט כמו רמת הבוז שיש להם לבגצ, שזה בהחלט קשה. זה בדיוק זה. שם נמצאת הליבה, ואי אפשר באמת לפתור את זה. כי אין שם רציונליזציה, וגם אין לה ולא יהיה לה מאיפה להגיע. ובכל פעם שהלוגיקה תתקע, והיא נתקעת לא מעט, תרוץ ה״אתם מתנשאים עלינו״ יצוץ מחדש. כאילו אני או כל איש שמאל אחרים בעולם אשמים בזה שאפילו אינטלקטואלים ימניים, כמו שמעון ריקלין, יודעים שאם הם רוצים לכתוב טור עם name dropping, אין להם מה לכוון את זה לקהל היעד הרגיל שלהם.

אז מה שאתה מציע זה להיות ציניקן, לשקר ולמכור מסרים כוזבים, כדי לכבוש אלקטורט. שזה בעצם מה שעושה האיש שלו אתה מצביע, ולכן זה אולי נראה לך הגיוני. אני גם מסכים שזה יעבוד.

אבל זה כרוך בשינוי מסרים - ולא שינוי הטון. ובכלל, מה המטרה? אני למשל מתווכח איתך בתדירות כזו או אחרת כבר שנה או יותר, ואני עדיין לא יודע מה הדעות הפוליטיות שלך. לא ברור לי אם אתה איש א״י השלמה, אם אתה בעד פתרון טריטוריאלי. אין לי מושג. לך, סלח לי שאני שואל, יש?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אגב,

גיר גירי, תוכל לשתף איך הגעת למסקנה (מסרטון של 5 דק) שרוביו הוא חסר השכלה עם משכורת נמוכה?

כמו שרוני כתב, זה היה סרקאזם בתגובה ליבגני, שהודיע שאיש הימין המצוי, נחות מאיש השמאל הממוצא.

רוני,

למה עלובה? מדבריו של יבגני, עולה בדיוק "ניחוח" כזה.

למה אתה לא תוקף את רוביו? הוא מציין עובדות שדובר עליהן כבר עשרות פעמים במהלך השרשור, ושזכו ממך לתגובות חריפות.

בקשר לציוצים של טראמפ, שלא היו שמים לב אליהם לפני שנה. זה העניין, קבלתם מהלומה, ועכשיו הוא גם הנשיא שלכם:lol:

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
אייל, קודם כל, תודה על האיחולים.

עדיין לא מבין ככ מה אתה רוצה.

כתבתי כבר בעמוד הקודם; גם אם השמאל יעמיד מנהיג כמו פרץ, שהדבר האחרון שאפשר להגיד עליו זה שהוא מתנשא, אותם האנשים שאני מתייחס אליהם כמקור הכח האלקטורלי של הימין, עדיין יצביעו ימין.

לןמעשה, אני בספק רב אם תמצא אפילו בן אדם אחד בישראל, שפתאום יראה איזה מנהיג חדש ל״עבודה״ ויגיד לעצמו ״הממ, סוף סוף מישהו לא מתנשא בשמאל, יאללה אני בעדם עכשיו״. ולכן, בפעם המי יודע כמה, ההתנשאות של השמאל - גם אמיתית וגם מדומינת - היא תרוץ, והיא חלק ממה שגורם לאנשים לבחור לא מה שיעשה להם יותר טוב, אלא אנטי נגד מה שהם שונאים.

בזמנו נורא נהנתי לקרוא פוסטים של ״אם תרצו״ כנגד האקדמיה, ולראות כמה בוז ושנאה יש לאותם האנשים שאני מדבר עליהם להשכלה, שהם עצמם לא טרחו או לא הצליחו לרכוש. כמעט כמו רמת הבוז שיש להם לבגצ, שזה בהחלט קשה. זה בדיוק זה. שם נמצאת הליבה, ואי אפשר באמת לפתור את זה. כי אין שם רציונליזציה, וגם אין לה ולא יהיה לה מאיפה להגיע. ובכל פעם שהלוגיקה תתקע, והיא נתקעת לא מעט, תרוץ ה״אתם מתנשאים עלינו״ יצוץ מחדש. כאילו אני או כל איש שמאל אחרים בעולם אשמים בזה שאפילו אינטלקטואלים ימניים, כמו שמעון ריקלין, יודעים שאם הם רוצים לכתוב טור עם name dropping, אין להם מה לכוון את זה לקהל היעד הרגיל שלהם.

א?

אתה עושה קצת סלט.

אנשים צרי עין ולא חכמים במיוחד קיימים בכל מחנה.

אני לא מסכים לרוב עם דעותיהם של אנשי השמאל, לא בגגל שהם מתנשאים, אלא בגלל התוצאה שזה גורם. אדם מתנשא, בלי קשר באיזה תחום, מאבד את הסנכרון עם המציאות ונכנס למין "בועה" שבה הוא מתקיים, עד שהמציאות תופכת על פניו. בדיוק מה שקרא בארה"ב, שהממשל התעלם מסיבות כאלה ואחרות משכבות אוכלוסיה מאד רחבות, וקיבל בומבה בדמות טראמפ, שכשהודיע שהוא הולך להתמודד, קיבלו את זה כעוד אחת מהבדיחות שלו.

הדוגמא שהבאת מבולגקוב היא דוגמא טובה, רק לא לנושא הזה, למרות שיש דמיון מסוים.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

@יבגניפ

למרות שזו סטייה קלה מהנושא- לא רק במנהיג לא מתנשא. אלא מנהיג, נקודה. בהינתן ההיסטוריה הקצרה של נניח 20 ומשהו שנה, היו 4 ראשי ממשלה לא מהליכוד, בפרט 3 מהעבודה. אותם אנשים שאתה מתייחס אליהם כחסרי השכלה ועניים אולי ימשיכו להצביע ימין- וגם את חלקם אפשר להניע להצביע אחרת הם הרי לא נולדו מצביעי ימין, אך זה לא אומר שאי אפשר לנצח בבחירות (ע"ע שורה מעל).

ההתנשאות של השמאל זה לדעתי יותר מהפירוש המילולי של הביטוי, זה הריחוק so called שמנהיגיו מציגים עוד בהיותם אופוזיציה (אם אפשר לקרוא להם כך).

לא צריך לפתור שום דבר, כמאמר החבר RK, צריך לנצח בבחירות. ולא בטוח שצריך יאיר לפיד שכזה ולשנות אידאולוגיה, אבל צריך מישהו קצת יותר רציני מ"אני הולך לישון במצבי לחץ".

@sronis & @חן ג.

אולי הוא לא נכנס לעובי הקורה, ואולי הנושא הפלסטיני לא בראש סדר העדיפויות, אך ההתנהלות הנוכחית של הממשל האמריקאי יכולה לעזור לישראל ליצור מספיק לחץ כדי להביא את הצד השני לשולחן משא ומתן כלשהו (גם אם הוא רחוק מעיני התקשורת). או לחלופין, להמשיך במדיניות הקיימת ולא לעשות כלום.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
אבל צריך מישהו קצת יותר רציני מ"אני הולך לישון במצבי לחץ"...

בוג'י אינו מנהיג מבחינתי אבל סתם מעניין, אתה יכול להביא את הציטוט המלא של מה שהכנסת במרכאות כאילו מדובר במשהוא שהוא אמר אי פעם?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בוודאי, ותאמין או לא בדיוק חיפשתי את הסרטון אחרי שהגבתי:

דקה 01:43, "כן הלכתי לישון. אני במצבי לחץ כאלה, אין לי מה לעשות, הולך לישון" :lol:

כל מה שהמתמודדים מולו צריכים לעשות כדי לנצח זה להפוך את זה לסטיקר.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

רוני ויבגני, כאשר הפרפריה ה "לא חכמה" לא מקבלת את דעת השמאל בנושא המדיני.

ומנגד - השמאל באירופה וערביים ביהודה ושומרון, מסכימים לקבל את דעת השמאל ,...

כתחילת הדרך, ל ביטול מדינת ישראל במתכונתה הנוכחית.

(אתם קצת נאיביים ולא מבינים כי ההצעות שלכם, מבחינת הערביים הם תחילת תקיעת הטריז לביטול מדינת ישראל

ולא הסכם לשלום, וקבלת מדינת ישראל)

מכאן כי - אתם פונים למגזרים הללו, ולא לרוב אזרחי מדינת ישראל.

במידה וישראלי לא חכם מהפריפריה , ישאל שאלת תם.. כגון ואחרי שנעשה את דרך השמאל.

(נעשה ונשמע)

ועדיין הערבים לא יבצעו את ההסכם , יכניסו רקטות לשטח, וישגרו לנמל התעופה, ולבת-ים.

מה נעשה.

האם כתשובה לכך, ניתן להם גם את זכות השיבה למדינת ישראל של כ 0.5-2 מיליון אנשים.

ו הפיכת ישראל, למדינה ערבית לאומית כפי שהם דורשים.

או ביטול הזכות של יהודים לעלות למדינת ישראל.

והחזרת כל העולים לישראל לאחר קום המדינה מ 1948 למדינות מוצאם.

מה יהיה גורלה של מדינת ישראל בפועל, במידה והתכנית של השמאל. תשובש ע"י הצד-השני.

ראה לדוגמה את הסכם אוסלו.

שמעון פרס מצוטט ב 2010 כאומר - זו הייתה טעות.

ורבין אמר כך , וניסה לתקן ללא הצלחה.

המנהיגים הערביים אשר חתמו על הסכם אוסלו תמכו בטרור ואמרו.. בנאומים בשפה הערבית.

(נאום יוהנסבורג של עראפת)

כי הסכם זה יבוטל בעתיד, ההסכם נועד לתחילת הדרך לביטול מדינת ישראל .

הדעות של יש עתיד, די תואמות את שלי.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אז אתה איש ארץ ישראל השלמה?

אל תכתוב למה אנחנו לא בסדר, את זה כתבת הרבה פעמים.

כתוב מה אתה רוצה.

יאיר לפיד מצהיר על מחויבות לפתרון מדיני מול הפלסטיאים. זה כתוב במצע שלהם.

הוא שקרן? יעל גרמן ועופר שלח, יוצאי מחנה השמאל, שקרנים? הם הולכים לגור בעמונה מחר?

ואתה מצביע במודע לשקרן? כי מה..? כי הוא אוהב סוג סינגל מאלט וזה יותר עממי משפמניה וורודה?

וד״א אתה טועה לגבי רוב הדברים שאתה כותב גם על המו״מ וכו׳, אבל באמת שאין לי כח לטחון את זה שוב.

גוסר, יש בארץ גם קהלים שהם לא שבויי הליכוד. יש אנשי שמאל שהתפזרו שמאלה מהעבודה, כי לא אהבו את בוז׳י או הרגישו שהמפלגה סתם מנסה לשחק אותה יש עתיד 2. יש גם אנשי יש עתיד שכבר הבינו שהמלך שלהם ערום, ולא יעשו את הטעות שוב של להצביע לפרנזטור שרמנטי מהטלוויזיה. בהחלט יכול להיות שהעבודה תנצח מתישהו, אם כי גם השינויים הדמופגריים לא כל כך מעלים את הסבירות של זה.

אבל אותם האנשים עליהם אנחנו מתווכחים כאן, אלו עם רגשי הנחיתות האינהרנטייים, לא יצביעו לא לעמיר פרץ ולא לזהבה גלאון לא בגלל התנשאות אמיתית של מי מהם. זה סתם תרוץ, שבעיקר מרדד את השיח וגורם לרבים וטובים להרגיש טוב יותר עם מצבם האישי.

פורסם

בסוף יתברר כי בדעות שלך, אתה די יש עתיד.

ורק לא אוהב את יאיר.

אולי תכתוב ברצינות את הדעות שלך, אפשר :wink: והן די הגיוניות.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

והנה, עברנו לשלב ״הכל חוזר אליך״.

כתבתי את הדעות שלי עשרות אם לא מאות פעמים כאן.

מה שאתה כותב זה בעיקר משלים, אנקדוטות וסיפורים שמהם עולה שאתה צריך להצביע לכל הפחות לבית היהודי, וכנראה בעדיפות גבוהה לכהנא חי.

שזה כמובן בסדר ולגיטימי.

אבל אם נחזור לנושא השרשור, את החרטטנות הזו (שהיא אולי לא שלך, אלא של המנהיגים שאתה בוחר בהם) אני לא יכול לקבל.

ככה זה, אנשים מתנשאים :)

פורסם (נערך)

קצת התחשבות.. אני פריפרי :lol: מ בת-ים.

רעננו לנו את הזיכרון, ורשמו מה לדעתכם צריך לבצע.. גם חן ורוני .

אולי זה הגיוני.

(או רשום קישור לדיון עבר בנושא - אשר בו מופיעה הדרך העדיפה עליכם

לא מה אתם לא רוצים - מה אתם כן רוצים כי יהיה)

ובמידה ונבצע זאת, והצד השני לא יעמוד בהסכם - מה נעשה.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מאחדים את בת ים עם תל אביב, לא שמעת?

ואני יודע שזה נורא מתוחכם לא לענות אף פעם על שאלות שמפנים אליך, רק שזה מפסיק לעבוד אחרי כמה זמן.

לא נורא, אומנם חרגנו מטראמפ, אבל לפחות קיבלתי הוכחה נוספת גם על זה שלמצביעי יש עתיד אין מושג מה חושבים המנהיגים שלהם, או שאתם מניחים שהם משקרים, מה שכמובן מתיישב היטב עם נושא הםוסט אמת.

פורסם

ובינתיים באמריקה:

טראמפ מאשים את התקשורת בפייק ניוז, תוך שהוא מתייחס לאירוע טרור בשבדיה, שלא היה אלא בדימיונו הקודח.

לפחות לא יהיה משעמם...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...