Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

"טיפוסים מפוקפקים" נטמעים בסוף בחברה המקומית ומשתלבים כמו שצריך.

יש חלק שלא אבל הרוב הכמעט מוחלט כן.

תראה מה שקרה פה עם העליות השונות.

לרוב הדור השני או השלישי הם השתלבו כמו שצריך, גם אם ההורים שלהם עדיין מדברים במונחים עדתיים.

הגירה היא הגירה, ולא משנה אם זה לארץ או למקום אחר.

יש תחום שלם בסוציולוגיה שעוסק בזה ובמחקרים רבים אפשר לראות את המשתנים שמנבאים השתלבות או הדרה של מהגרים מהחברה הכללית.

כעקרון להתייחס למהגרים כאל סרטן או כאל "טיפוסים מפוקפקים" זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות כי זה אומר שהם לעולם ירגישו מקופחים ויפתחו עוינות כלפי החברה והמדינה.

פורסם
אני אחדד,

"ב40 שנה" התכוונתי, שהם פתחו את שעריהם בפני כל מיני טיפוסים מפוקפקים, וזה זמן מספיק, כדי להבין שזה לא היה רעיון מי יודע מה טוב. אבל הרי צריך לעשות משהו כשעמך החליט להפסיק להתרבות, בדיוק כמו גרמניה, למרות שבגרמניה יש עוד סיבה לעניין.

אנחנו מדברים על שוודיה, כן?האחוז הגדול ביותר של הגירה הוא דווקא מפינלנד ושכנות אחרות.

עד כמה שאני מבין הלוגיקה הייתה- קלטנו מהגרים בהצלחה על ידי שילובם לחברה, זה לא ייתכן שיש מהגרים שלא מוכנים להשתלב אז כנראה לא התאמצנו מספיק (תמימים או לא?)

פורסם

אפשר לדבר על הגירה באופן כללי, אפשר לדבר על ההגירה לארופה, אבל לפחות ממה שאני מתרשם (מאתרים בילתי תלויים ולא מאתרים ימניים איסלמופובים), שבדיה היא מקרה בפני עצמו שבצורה די ברורה, בשם הנאורות, הולך כמו הלמינגים אל המצוק בעיניים פקוחות.

עפ"י הערך בויקיפדיה (ושימו לב, הנתונים הם ל 2011) אובדן הזהות השוודי מסורתי הוא רק עניין של זמן.

As of 2011, a Statistics Sweden study showed that around 27% or 2,500,000 inhabitants of Sweden had full or partial foreign background and around 73% or 7,000,000 had no foreign background.[citation needed] Of these inhabitants; 1,427,296 persons living in Sweden were born abroad. In addition; 430,253 persons were born in Sweden to two parents born abroad and another 666,723 persons had one parent born abroad (with the other parent born in Sweden).

אנחנו מדברים על שוודיה, כן?האחוז הגדול ביותר של הגירה הוא דווקא מפינלנד ושכנות אחרות.

אם אתה צורר את פינלנד ביחד עם השכנות, עדיין הן רק במקום השני:

[TABLE=class: wikitable sortable jquery-tablesorter]

[TR]

[TH=class: headerSort, bgcolor: #EAECF0, align: center]Region[/TH]

[TH=class: headerSort, bgcolor: #EAECF0, align: center]Population[/TH]

[/TR]

[TR]

[TD]Western Asia[/TD]

[TD]392,539[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Northern Europe[/TD]

[TD]301,926[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Southern Europe[/TD]

[TD]215,089[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Eastern Europe[/TD]

[TD]183,318[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Southern Asia[/TD]

[TD]159,417[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Eastern Africa[/TD]

[TD]133,181[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Western Europe[/TD]

[TD]83,943[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Southeastern Asia[/TD]

[TD]78,133[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]South America[/TD]

[TD]69,64[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אובדן הזהות השוודי מסורתי הוא רק עניין של זמן

אולי, אבל מה הבעייה עם זה (לי ולך, לא לשוודי ימני לאומני)? גם ככה האוכל השוודי לא משהו.

בהחלט יש בעייה עם פליטים עניים שנקלטו, ובאופן די דומה לישראל נזרקו לאזורים מסוימים שהפכו לשכונות פשע.

השנה וב 2016 מספר הפליטים שנקלטים צומצם דרמטית, שאר המהגרים הם כעשרת אלפים פלוס מהגרי עבודה חוקיים (מורים, מהנדסים אומנים וכ״ו) או סטודנטים וכמובן אזרחי האיחוד או סקנדינבייה.

עוד שני שינויים משמעותיים הם שמעמד פליט ניתן כעת רק לתקופה של שנתיים-שלוש במקום מתן אוטומטי של אזרחות קבועה, ובמעברי הגבול החלו לבדוק דרכונים.

אני דווקא רואה שהשוודים התעוררו יחד עם יתר אירופה.

פורסם
אולי, אבל מה הבעייה עם זה (לי ולך, לא לשוודי ימני לאומני)? גם ככה האוכל השוודי לא משהו.

אני דווקא רואה שהשוודים התעוררו יחד עם יתר אירופה.

כמובן שאנחנו לא מדברים על "ההגירה" מפינלנד, נורווגיה או כל מדינה מערבית אחרת. בסופו של דבר מדובר על אנשים עם תרבות, ערכים ומנטליות די דומה.

אני אסביר לך מה הבעיה. הבעיה היא, שאם יתממש מה שדובר עליו בקישור של בגירה, זה ששבדיה תפסיק להיות המדינה שבה אתה נהנה להמצא ושבעקבות הדברים החיוביים הגעת אליה. השבדים (אלה האמיתיים) פשוט לא יוכלו לסחוב עד אין סוף את המערכת שהם הקימו עבור עצמם(!) בימים עברו והיא תהפוך לעוד מדינה ממוצעת במקרה הטוב, ולמקום פשוט מאד לא נעים במקרה הרע (והיותר סביר).

לפי מה שקרה בשטוקהולם, אז התעוררו לא רק השבדים.

בקיצור, הכניסו את עצמם "לברוך" רציני החבר'ה.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם (נערך)

אהה, ה״זרים״ יהרסו את המדינה של השוודים ה״אמתיים״ ויהפכו אותה למקום רע.

ובזרים הכוונה כמובן לעמים שמיים. אם הם לא שוודים אבל לפחות סוג אחר של ״ארים״ אז זה כמובן בסדר.

שמע, הייתי יכול להישבע שכבר שמעתי את זה פעם....

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הם לא יהרסו - הם כבר הורסים מתפרעים ושורפים ופוגעים באזרחים במדינה.

לא זכור לי כי העם השמי.. אשר ברמז העלתה את קישורו למצב,שרף אנס והתפרע באירופה.

עד כמה שזכור לי , זה היה הפוך בעם הזה פגעו לאורך מאות שנים שרפו ואנסו .

אבל אולי אני טועה, והעם היהודי בגרמניה היה גבר גבר.

הסתובב בכנופיות, שרף בזז ואנס את בנות אירופה. (לא היה אז אינטרנט, ולכן הידע שלי מוגבל)

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אם אתה כבר נכנס לזה, בעיניים גרמניות, העם היהודי אנס את נשותיו, רצח את ילדיו בשביל מצות לפסח, דילל את הגזע הארי בדם מלוכלך ומוטט את הכלכלה.

Rשף,

גם אם אתה חושב שזה סבבה לגמרי וגם אם אני לא יודע להגיד לך מה רע בזה, העובדה ששבדיה סגרה את השערים וצמצמה מאוד את ההגירה כנראה אומר שהם יודעים מה רע בזה.

פורסם
כנראה אומר שהם יודעים מה רע בזה.

לא חשבתי אחרת, ועובדתית רק פליטים מדת מסוימת וממספר קטן של מדינות הם אלו שגרמו לשוודים לשנות את דעתם (אגב לצוענים רומנים שהגיעו לפה יש חלק ניכר בתהליך, גם המספר שלהם לא גדול יחסית).

כמובן שלא כל X הוא Y אבל רוב ה Y-ים הם X-ים (מוכר מאיזשהו מקום ?), ולצערינו אפשר להבין למה מפלגת הימין מתחזקת.

(דיסקליימר- אני גולש להשערות מושכלות) ההנחה שעמדה בבסיס הנדיבות השוודית הייתה שמי שמגיע למדינה ירצה לעבור אינטגרצייה ולהפוך לאזרח מועיל תורם ומשלם מיסים, גרפים הראו שההשקעה בפליטים מחזירה את עצמה אחרי לא הרבה שנים.

מה ששבר את גב הגמל לא הייתה רק אלימות זאת או אחרת, ולפני מספר שנים היו אירועים אלימים נרחבים ולא משהו קטן ונקודתי כמו פה, אלא חוסר הרצון המופגן של חלק גדול מהפליטים להפוך לאזרחים מועילים. השוודים הבינו שהמדינה עומדת להתמוטט כלכלית, עוד לפני כל תרחיש רע אחר.

אני גם יודע משיחות עם שוודים שהם פשוט נעלבים ולא מבינים איך ייתכן שאוכלסייה שלמה לא מעריכה את העם שנותן להם בית.

כמה אנקדוטות בתור קומיק רליף-

עד לאישור מעמד פליט קיבלו אלו שהגיעו קצבה חודשית, באופן מוזר הם המשיכו לקבל אותה גם כשהבקשה שלהם נדחתה, החוק בוטל לאחרונה.

פליט שמעמדו כפליט אושר קיבל אישור תושבות בלתי מוגבל מה שאיפשר לו להביא את שאר ה״משפחה״ שלו, כעת הם זוכים לאישור לתרופה קצרה בלי אפשרות להביא בני משפחה.

כעת הפליטים מתבקשים בנימוס להמתין במקומות מוגדרים עד לאישור מעמדם כפליטים, תהליך שאורך חודשים ארוכים, זה אחרי שלמישהו נפל האסימון שאם דוחים בקשה וצריך לגרש מישהו כדאי מאד לדעת איפה הוא נמצא.

פליט שלומד ב״אולפן״ מקבל קיצבה חודשית, אפשר לפגוש שם כאלו שלומדים כבר שנים.

למפלגת הימין הקיצונית יש שורשים כלשהם במפלגה נאצית, הם טוענים שיהודים הם בסדר בגלל שהם מתנהגים ונראים כמו שוודים, ובאופן מוזר הם דווקא תומכים בישראל.

פורסם
עובדתית רק פליטים מדת מסוימת וממספר קטן של מדינות הם אלו שגרמו לשוודים לשנות את דעתם .

אחד לאחד דרום תל אביב.

הרבה עמים עברו בתחנה המרכזית, טורקיה/רומניה/סין/תאילנד/גאנה/קונגו/ברזיל הן רק חלק מהמדינות שתושבייה היו חלק מהנוף כאן.

אבל כל הצרות החלו כאשר הגיעו לכאן 2 עמים (סודן את אריתראיה) תחת תקן "מבקשי מקלט" או "מסתננים".

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

"חוק גודוויין" הוא קשקוש בלבוש.

בדיוק כמו הדיון אם יש או אין עם פלסטיני, מי הוא בכלל שיקבע שברגע שאחד מהצדדים עשה הקבלה לנאצים אז הוא הפסיד בדיון?

כי יש לו ערך ויקיפדיה?

ועוד לקרוא לנפיחה הטפשית הזו חוק? משל היה מינימום ניוטון?

פורסם
הם לא יהרסו - הם כבר הורסים מתפרעים ושורפים ופוגעים באזרחים במדינה.

לא זכור לי כי העם השמי.. אשר ברמז העלתה את קישורו למצב,שרף אנס והתפרע באירופה.

עד כמה שזכור לי , זה היה הפוך בעם הזה פגעו לאורך מאות שנים שרפו ואנסו .

הכל שאלה של פרופורציות. זה לא שכל יום רחובות אירופה בוערים. האם הסבל שנגרם לתושבי אירופה שקול לסבל שייגרם לפליטים במידה ולא ייקלטו?

ולגבי זה שלא פגעו בעם השמי המדובר - כבודו לא הסתכל על מה שקורה במרחב הסורי בשנים האחרונות, נכון?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

למעשה, חוק גודווין מתייחס ספציפית להיטלר ולא לנאציזם, לפחות בניסוח ה״מקורי״ שלו:

As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Hitler approaches 1

"חוק גודוויין" הוא קשקוש בלבוש.

בדיוק כמו הדיון אם יש או אין עם פלסטיני, מי הוא בכלל שיקבע שברגע שאחד מהצדדים עשה הקבלה לנאצים אז הוא הפסיד בדיון?

כי יש לו ערך ויקיפדיה?

ועוד לקרוא לנפיחה הטפשית הזו חוק? משל היה מינימום ניוטון?

אל תיקח את זה קשה, אף אחד (כולל גודווין עצמו) לא חושב שמדובר בחוק טבע... סה״כ דרך אלגנטית לאזכר תופעה שמוכרת לכל מי שהשתתף באיזשהו דיון ארוך מתישהו בחייו.

הוא גם ממש לא קובע שאיזכור של היטלר משמעותו ״הפסד בדיון״ (מה זה בדיוק אומר?), אלא רק שככל שהדיון ארוך יותר כך הסיכוי שהאזכור יתרחש גדול יותר, זה הכל.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • תוכן חדש...