Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה אינה ב"חוק" אלא בשימוש הרטורי בו, כאילו כל השוואה לגרמניה הנאצית ולפשיזם היא ריקה מתוכן.

פה ההשוואה הזו, ולו גם כן ברמה הרטורית, מתבקשת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

^ אבל אם לטענתך עצם האיזכור של החוק ולא יותר (וזה מה שקרה כאן) משמעותו שההשוואה ריקה מתוכן, אז אתה בדיוק טוען שהבעיה היא בחוק ולא בשימוש הרטורי בו.

ד״א, אם ההשוואה מתבקשת או לא זה עניין סובייקטיבי לגמרי, כמובן (לדעתי למשל - לא).

פורסם

אני יכול באותה מידה לחוקק את חוק באגירה שכל פעם שאני אומר בנדורה, כולכם הפסדתם באופן אוטומטי את הדיון.

בזינגה!

אה סליחה, בנדורה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הכל שאלה של פרופורציות. זה לא שכל יום רחובות אירופה בוערים. האם הסבל שנגרם לתושבי אירופה שקול לסבל שייגרם לפליטים במידה ולא ייקלטו?

בדיוק, ובגלל זה שוודיה ושאר אירופה מלבטים ולא מקבלים החלטה בקלות.

אבל הבעייה היא שחלק מהפליטים הם לא באמת פליטים.יש כמות גדולה של מהגרים שמנצלים את המצב לצורך שיפור רמת החיים ותו לא.

רואים את זה באחוז הנמוך של אישורים למעמד פליט- מדובר בכ 50% בלבד, כשברקע יש כתבות על אישורים גם כשאין תיעוד מספיק (״באמא שלי, הדרכון נפל לי בסירה״).

קראתי לפחות על שני מקרים, אחד על ״ילד״ בבית ספר ואחד על מקרה תקיפה, שבהם ניסו לקבוע את גיל הפליט והתברר שאותו אדם נרשם כבר יותר מפעם אחת באירופה תחת שמות שונים ותאריכי לידה שונים.

פורסם (נערך)

עד כה ישבתי והאזנתי בחצי אוזן למעשיו של הנשיא החדש, וחיכיתי שיוכיח שהוא מין כזה ליברמן שמעשיו רכים יותר ממענה לשונו, אבל הצעד הזה מאוד חמור.

אני לא ארטון יותר מזה. אני עדיין מקווה שאנחנו רואים רק את הנשיא מתרגל לכוח החדש שלו ו״מגשש״ ושזה רק המרץ של תחילת הקדנציה, ושהוא יחזור בו מצעדים כגון אלו. אולי אנשיו יתחילו להניא אותו מצעדים כאלו בעתיד. על כל פנים, המצב לא נראה כל כך מבטיח.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני חושב שמרטינס התכוון, שככה התקשורת תלמד קצת דרך ארץ.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

חן, זה קצת מוקדם להשתמש במילים בומבסטיות.

דיקטטורה - זו סגירת העיתון, במצב הנוכחי - הכתבים יכולים לצפות בשידור מסיבת העיתונים.

כנ"ל ההשוואה לגרמניה הנאצית - בגרמניה המשטר פגע בתושבים יהודיים שלא עשו דבר.

ולממשל טראמפ יש חשש מאנשים המגיעים מבחוץ, ומביאים איתם טרור ורצח.

גם לדעתי התמודדות הראשונית של הממשל החדש מוגזמת.

נראה כי הוא עדיין לא הפנים כי הוא זכה בבחירות, והוא המנהיג.

ומה עוד שהיא מנופחת ע"י חלק מאמצעי התקשורת .

אבל - זו לא דיקטטורה ולא נאציזם.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
כן, כי תפקיד השלטון הוא ללמד את התקשורת דרך ארץ....

שוב, לא דיקטטורי בכלל.

וכי תפקיד העיתונות להפיץ שקרים, לעשות מניפולנציות, ולביים את המציאות, כדי להפיל מועמד לגיטימי לנשיאות ?. זה מאד דמוקרטי.

האם הם שילמו מחיר על זה ? לא.

זכורים לי גם כמה מקרים של כתבות שיקריות ותמונות שעובדו בפוטושופ שהם הפיצו על צה"ל במבצעים האחרונים בעזה כדי ללכלך עליו.

הם בישלו את התבשיל הזה עכשיו שיאכלו את מה שבישלו.

פורסם

אתה מפספס פה לגמרי את הנקודה.

סי.אנ.אן פשעו? עברו על החוק? אין בעיה. בשביל זה קיימים בתי משפט. תבע אותם בבית משפט, תצליח להרשיע אותם, והם יענשו לפי החוק (מעניין באמת למה זה לא קורה. רמז: כדי להרשיע בבית משפט צריך הוכחות. עצם אמירת הדברים לא הופכת אותם לאמת).

אבל במקום זה, השליט (סליחה נשיא) מחליט על דעת עצמו להעניש אותם. הוא משמש כאן בעצם גם כרשות השופטת - החליט שהם אשמים - וגם האוכפת - העניש אותם.

יש מילה שמשתמשים בה כדי לתאר שליט כזה שהחליט שהוא המחוקק, השופט והמוציא לפועל, נו, מה היא היתה... אה, כן. דיקטטור.

פורסם

אני מצטער, אבל לדעתי אתה טועה.

לא מדובר על אדם פרטי, שזכותו להזמין לאירוע פרטי שלו את מי שבא לו.

מדובר בדמות ציבורית ובמסיבת עיתונאים רשמית של הבית הלבן שייעודה העברת אינפורציה רשמית לתקשורת. איסור כניסה שניתן לעיתון אחד או קבוצת עיתונים, על בסיס העובדה שהם מפרסמים דברים שלא נראים לנשיא, הוא לא דמוקרטי בעליל. טראמפ בעצם חוסם גישה לאינפורמציה רשמית וציבורית עבור חלק שרירותי מהתקשורת, ועוד על בסיס הגחמות האישיות שלו. זו התנהגות קלאסית של דיקטטור.

כפי שכתבתי קודם, זו לא הפלטפורמה ״להעניש״ את העיתונים האלה וזה גם לא תפקידו של הנשיא. אם הוא חושב שעברו על החוק, יתכבד ויפעל נגדם בצינורות המקובלים - בית המשפט.

• תוכן חדש...